3 måter å vaske hampfiberstoff på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å vaske hampfiberstoff på
3 måter å vaske hampfiberstoff på

Video: 3 måter å vaske hampfiberstoff på

Video: 3 måter å vaske hampfiberstoff på
Video: How NOT to melt silver at home! Learn from these mistakes. 2024, Kan
Anonim

Hampfiberstoff er et allsidig og slitesterkt stoff som brukes i klær og andre ting. Når den vaskes riktig, vil linfiberstoffet mykne og bli mer behagelig når det bæres, slik at det varer lenge. Hampfiber absorberer fuktighet raskt. For å lære å ta vare på ting laget av linfiber, lær hvordan du vasker disse fibrene for hånd og i vaskemaskinen ordentlig for å unngå å skade stoffet.

Steg

Metode 1 av 3: Håndvaskende hampfibre

Vask hamp Trinn 1
Vask hamp Trinn 1

Trinn 1. Vask linfiber for hånd

Jute er et sterkt og slitesterkt stoff, men det er best å vaske det for hånd. Vaskemaskiner har en tendens til å skade stoff raskere og ta bort tekstur og styrke til tekstiler, noe som er grunnen til at denne fiberen er elsket av mange.

  • Hvis linstoffet skal vaskes for hånd, bruk et mildt, naturlig vaskemiddel og sørg for at stoffet er skylt grundig.
  • Såperester kan etterlate cellulose, som oksiderer og etterlater store brune merker på linfiberen. Derfor er det viktig å skylle linfiberen grundig med rent vann etter vask.
Vask hamp Trinn 2
Vask hamp Trinn 2

Trinn 2. Hvis du vil myke opp linfiberen, må du vaske den et par ganger først

Linfiberstoffet blir mykere jo mer du vasker det. Hvis du vil fremskynde oppmykningsprosessen, bruker du tøymykner, eller bare demper en linduk slik at fibrene blir myke over tid.

Hvis du vil at hampstoffet skal bli mykt raskt, er det bare å legge det i vaskemaskinen og tørketrommelen. Bruk varmt vann for å åpne hampfibrene og tørketrommel flere ganger for å myke opp stoffet raskt. Som et resultat vil hampestoff føles like mykt som andre stoffer

Vask hamp Trinn 3
Vask hamp Trinn 3

Trinn 3. Lufttørk linfiberplagget

Det anbefales å tørke linfiberklær med vinden så ofte som mulig. Hvis du har tenkt å myke opp stoffet så raskt som mulig, bruk en varm tørketrommel på middels innstilling, men i det lange løp er det best å holde plagget lufttørket. Hampfiberklær er svært slitesterke, spesielt hvis de blir tatt vare på riktig.

Vask hamp Trinn 4
Vask hamp Trinn 4

Trinn 4. Fjern rynkene fra tøyet med et varmt strykejern

Når klærne er tørre, kan du bruke et varmt strykejern for å glatte ut rynker og folder. Det er lurt å stryke kluten mens den fortsatt er litt fuktig, så fjern klessnoren når den fortsatt er litt våt.

Legg ut klær og stryke som vanlig. Fargede skjorter må først snus og strykes på innsiden

Metode 2 av 3: Maskinvaskende hampfiberstoff

Vask hamp Trinn 5
Vask hamp Trinn 5

Trinn 1. Bruk langsom rotasjon

Ha i linfiberklær og sengetøy og bruk et mildt spinn og vaskemiddel som er mildt, naturlig og skånsomt for klærne. Delikate linfiberplagg kan stoppes i undertøyposen før de legges i vaskemaskinen for å beskytte.

Vask hamp Trinn 6
Vask hamp Trinn 6

Trinn 2. Hampstoffet kan vaskes ved hvilken som helst temperatur

Det er greit å vaske linfiberstoffer som tidligere har blitt vasket ved en hvilken som helst temperatur i vaskemaskinen. Men hvis stoffet er farget, er det best å vaske det i kaldt vann for å forhindre at fargen falmer.

Du kan legge til en kopp hvit eddik for å fjerne såperester og myke stoffet. Eddiken hjelper også med å fjerne lukt fra hampestoffet slik at det lukter rent. Eddiklukten forsvinner når klærne er tørre

Vask hamp Trinn 7
Vask hamp Trinn 7

Trinn 3. Tørk linfiberklærne i vinden eller heng dem på en tørkesnor

Det anbefales å lufttørke linfiberklær. Men hvis du må bruke en varm tørketrommel, må du sette varmen så lavt som mulig og stoppe før stoffet er helt tørt.

Tørking av linfiberduk i solen har en tendens til å gjøre fargen på klærne litt falmet. Med noen klær kan dette være bra, men du foretrekker også å beholde den opprinnelige fargen. Avhengig av dine ønsker, kan det være best å ikke la klærne stå ute i solen for lenge

Metode 3 av 3: Unngå feil

Vask hamp Trinn 8
Vask hamp Trinn 8

Trinn 1. Ikke bruk klorert blekemiddel på stoff av hampfiber

Kloret i blekemidlet vil umiddelbart flekke linfiberen. Hvis du vil at flekken skal fjernes fra linfiberen, må du skrubbe forsiktig med en naturlig såpe eller bleke det fargede området i solen etter tørking.

Fading i solen kan bidra til å fjerne flekker eller redusere fargen på klær. Hvis linfiberstoffet blir flekket, vask det grundig og tørk det deretter i solen lenge nok til å "bleke" plagget naturlig

Vask hamp Trinn 9
Vask hamp Trinn 9

Trinn 2. Unngå høy varme

Tørking av linfiberstoffet ved høy varme vil krympe plagget raskt hvis plagget plasseres mens det fortsatt er vått i en tørketrommel med høy temperatur. Denne tørketrommelen er fin for sporadisk bruk, men det er viktig å unngå høy varme, og det er best å bare henge klærne på en tørkesnor.

Generelt vil linfiber tørke raskere enn andre stoffer. Vanligvis trenger stoffet ikke å tørkes, spesielt i varmt vær

Vask hamp Trinn 10
Vask hamp Trinn 10

Trinn 3. Ikke rengjør hampestoffet

Klesrens vil krympe hampfibrene og skade klærne og eiendelene dine. Klesrens anbefales vanligvis for rengjøring av dyre husholdningsmøbler og klær, fordi det reduserer risikoen for at stoffet krymper. Imidlertid vil det motsatte skje med linfiberstoffer. Vask møbler og andre ting fra hampestoffer som du ville klær.

Tips

Hvis du har et vanlig hampestoff, må du huske å ta i kantene før du går i vaskemaskinen, slik at de ikke sliter

Anbefalt: