Slik fjerner du gamle sår: 10 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik fjerner du gamle sår: 10 trinn (med bilder)
Slik fjerner du gamle sår: 10 trinn (med bilder)

Video: Slik fjerner du gamle sår: 10 trinn (med bilder)

Video: Slik fjerner du gamle sår: 10 trinn (med bilder)
Video: Что нужно говорить каждый день, чтобы привлечь богатство и материальное благополучие 2024, Kan
Anonim

Å fjerne gamle sår er ikke lett. Hvis tiden har gått og du fremdeles ikke kan stå opp og gå videre, må du kanskje velge en mer proaktiv tilnærming. Uansett hva som skjedde med deg tidligere, er det viktig å huske at du har kontroll over livet ditt og har makt til å skape en bedre fremtid for deg selv.

Steg

Del 1 av 2: Healing Yourself

Slipp fortiden gjør vondt Trinn 1
Slipp fortiden gjør vondt Trinn 1

Trinn 1. Tilgi andre for ditt eget beste

Når du tilgir noen som har skadet deg, gir du deg selv en verdifull gave. Du vil oppleve flere helsemessige fordeler, inkludert lavere blodtrykk og bedre hjertehelse, samt flere psykologiske fordeler, for eksempel lavere stressnivå og symptomer på depresjon. Muligheten for et bedre forhold i fremtiden er enda større.

  • Å tilgi noen som har behandlet deg urettferdig er et tegn på styrke, ikke svakhet. Tilgivelse betyr ikke nødvendigvis at du tolererer eller tolerer personens handlinger som har skadet følelsene dine; I stedet tillater du ikke lenger at handlingen blir en belastning for deg.
  • Når du tilgir noen, betyr det ikke at du gjør opp med dem med en gang. Noen ganger er det ikke riktig å gjøre opp, eller ikke, avhengig av situasjonen du er i. Tilgivelse viser at du gir slipp på harmen eller sinne, samt ønsket om hevn som du har følt.
  • Prøv så mye som mulig å vise bekymring og empati for personen som har skadet deg. Det er viktig for deg å forstå at noen ganger skader noen andres følelser fordi de skader seg selv.
  • Hvis du tar ansvar for gamle sår (f.eks. Ble du skadet etter at partneren din sluttet med deg fordi du ble tatt for juks), må du også tilgi deg selv. Det er viktig for deg å anerkjenne eller være klar over dette ansvaret, men ikke la det dvele ved deg. Tilgi deg selv med omtanke og forståelse.
Slipp fortiden gjør vondt Trinn 2
Slipp fortiden gjør vondt Trinn 2

Trinn 2. Ikke la deg være et offer for følelser

Selv om personen er skyldig i å ha skadet deg tidligere, er han eller hun ikke ansvarlig for din beslutning om å dvele ved og dvele ved fortid gjør vondt. Det første du må gjøre for å helbrede deg selv er å gjenvinne kontrollen over livet ditt og innse at du har makt til å gjøre fremtiden din bedre enn noensinne.

  • Hvis du alltid klandrer vedkommende for alt negativt som skjer, lar du dem kontrollere livet ditt. Hvis slike tanker noen gang dukker opp, må du bevisst minne deg selv på at det er du som har myndighet til å styre ditt eget liv. Etter det kan du prøve å tenke positive ting for å få deg til å føle deg bedre.
  • Du vil føle deg fullstendig bemyndiget når du kan administrere eller administrere gjenopprettingsprosessen selv. For å få andre til å slutte å kontrollere handlingene eller følelsene dine, legg dine egne planer om å slippe gamle sår. Du kan søke råd fra andre mennesker, men husk at du har full kontroll over ditt eget liv.
Slipp fortiden gjør vondt Trinn 3
Slipp fortiden gjør vondt Trinn 3

Trinn 3. Tenk eller si positive, selvforsterkende ting om og om igjen

Hvis et gammelt sår har skadet eller senket din selvfølelse, kan du ta deg tid til å tenke på den eller de mest positive karakterene dine. Etter det må du minne deg selv hver dag på at du er en verdifull og beundringsverdig person.

Prøv forskjellige måter å styrke din kjærlighet til deg selv. Syng, skriv eller si det høyt for deg selv. Lag kunst som inneholder bekreftelsesord, og legg det ut eller behold det et sted du ser det ofte

Slipp fortiden gjør vondt Trinn 4
Slipp fortiden gjør vondt Trinn 4

Trinn 4. Vis følelsene dine

Ved å vise eller uttrykke din smerte og smerte, vil du føle deg friere. Prøv å skrive ned det som skjedde i en journal eller skrive et brev til noen som har skadet deg tidligere (men ikke send brevet). Ved å uttrykke all smerten kan du bearbeide følelsene dine og forstå hvorfor du fortsatt gjør vondt.

Slipp fortiden gjør vondt Trinn 5
Slipp fortiden gjør vondt Trinn 5

Trinn 5. Husk eller gå tilbake til fortiden din for ditt eget beste

Å se tilbake på eller ta opp fortiden er noen ganger en negativ ting, men hvis du gjør det til det gode, kan det faktisk sette deg gjennom en smertefull fortid. Hvis du fortsetter å ha skyldfølelse eller andre negative følelser om deg selv, kan du prøve å tenke tilbake på tidligere hendelser og tenke på hvorfor de sårede eller såre følelsene oppsto. Etter det, tenk på hvorfor de negative følelsene (sår eller smerter) du føler ikke stemmer overens eller er basert på virkeligheten.

  • En øvelse som denne gjøres best for å huske en traumatisk hendelse som fikk deg til å skylde på deg selv (og du trenger egentlig ikke klandre deg selv). Hvis du for eksempel føler deg ansvarlig for foreldrenes skilsmisse eller føler deg skyldig i ektefellens utroskap, kan du prøve å huske eller gå tilbake til fortiden din for å forstå kilden til disse følelsene. Hvis du analyserer tidligere situasjoner, vil du innse at de negative følelsene du føler om deg selv ikke er basert på virkelighet eller faktiske fakta.
  • Vær forsiktig så du ikke skylder andre for mye. Målet med øvelsen er ikke å ha nag mot andre mennesker, og i stedet finne ut hvorfor du er lei deg eller ukomfortabel med deg selv og slutte å føle det slik.
Slipp fortiden gjør vondt Trinn 6
Slipp fortiden gjør vondt Trinn 6

Trinn 6. Få hjelpen eller støtten du trenger

Du kan trenge noen forskjellige typer hjelp, avhengig av såret du vil fjerne. Ikke hold følelsene dine for deg selv hvis du føler deg fanget i dem. Snakk med noen (du stoler på) slik at du kan håndtere følelsene dine. Noen ganger vil du føle deg komfortabel eller bedre når du uttrykker hvordan du føler.

  • Snakk med venner eller familiemedlemmer om hvordan du føler det, men pass på at de ikke blir involvert i problemet ditt. De kan hjelpe bedre hvis de ikke er helt involvert i problemet.
  • Finn en støttegruppe som kan løse dine bekymringer (f.eks. En støttegruppe for mennesker som har blitt traumatisert av tap/død av noen eller traumer i barndommen).
  • Finn en terapeut (både individuell og gruppe) som har erfaring med å håndtere tidligere skader eller traumegjenoppretting. En terapeut kan hjelpe deg å forstå hvorfor du føler negative følelser og lære å håndtere disse følelsene.

Del 2 av 2: Stå opp og gå videre

Slipp fortiden gjør vondt Trinn 7
Slipp fortiden gjør vondt Trinn 7

Trinn 1. Fokuser på det positive

Hvis du lar negative tanker eller minner overvelde deg, vil du føle at det ikke er rom i livet ditt for å føle deg positiv eller glad. I stedet for å la negativitet komme i veien, ta den motsatte tilnærmingen: fyll livet ditt med mye positivt, så det er ikke rom for negativitet.

Prøv å holde deg opptatt med mål-/prestasjonsorienterte aktiviteter, som skole eller karriere, eller ting som får deg til å føle deg bra med deg selv, som frivillig arbeid eller lek eller moro med venner

Slipp fortiden gjør vondt Trinn 8
Slipp fortiden gjør vondt Trinn 8

Trinn 2. Se på smertefulle opplevelser som muligheter til å lære noe

Å endre synet på negative tanker vil virkelig hjelpe deg med å stå opp og gå videre med livet. Alle må ha opplevd smertefulle ting. Men ved å søke eller se det som en mulighet for selvforbedring, kan du overvinne smerten.

  • For eksempel kan du bli skadet når partneren din bryter med deg. I stedet for å synke og dvele ved det vonde, prøv å endre synet ditt til: "Jeg er såret fordi jeg mistet partneren min, men det er mange lærdommer fra forholdet som jeg kan ta med meg for det neste forholdet."
  • Som et annet eksempel kan det være at noen er elendige eller uvennlige mot deg. Prøv å endre synet ditt til for eksempel “Den personen gjorde meg vondt, men jeg er en sterk person og vil reise meg fra smerte. Hans oppførsel vil ikke holde meg nede."
Slipp fortiden gjør vondt Trinn 9
Slipp fortiden gjør vondt Trinn 9

Trinn 3. Vær oppmerksom på distraherende tanker

Når du begynner å tenke på det som skjedde, skyver du sakte tankene vekk og minner deg selv om det som er fokus for livet ditt. Det spiller ingen rolle om du gjenkjenner eller godtar eksistensen av dårlige minner, men det er en god idé å umiddelbart bytte ut tanker om disse minnene med positive ting, slik at du ikke fortsetter å synke i gamle sår.

  • Når tankene dine begynner å bli fylt med minner fra fortiden, kan du prøve å gjenta denne setningen for deg selv: “Det har vært dårlige ting som har skjedd med meg tidligere, men disse tingene har gått, og jeg har ikke tid til å tenke om fortiden. fordi jeg fokuserer på/på _.”
  • Alternativt kan du ta deg tid til å notere ned alt det positive i livet. Hvis du fyller tankene dine med positive ting, vil det ikke være rom for negativitet.
Slipp fortiden gjør vondt Trinn 10
Slipp fortiden gjør vondt Trinn 10

Trinn 4. Prøv å være åpen for andre mennesker

Hvis du har blitt skadet av noen tidligere, er det mer sannsynlig at du antar at noen andre vil skade deg i fremtiden. Dessverre kan denne tankegangen lede deg inn i et nytt forhold med oppdemt sinne. Hvis du vil utvikle sunne relasjoner i fremtiden, må du jobbe med å slippe sinne og ikke gjøre de verste antagelsene om andre mennesker basert på det som skjedde tidligere.

Tips

  • Å ha nag til en annen person kan gjøre deg engstelig, deprimert og sint. Ironisk nok kan det være at nag du føler ikke påvirker personen det gjelder. Dette betyr at det å holde nag ikke vil gjøre annet enn å gjøre deg verre.
  • Du kan dra nytte av integrert meditasjon eller kognitiv atferdsterapi, avhengig av situasjonen. Noen mennesker har også godt av å delta i religiøse aktiviteter.
  • Hjertesorg og harme er vanedannende tilstander eller tankesett. Du må kanskje jobbe hardt for å bli kvitt slike negative følelser. Fortsett å prøve og bli kvitt den usunne tankegangen.

Anbefalt: