Hvordan bli en legende: 9 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bli en legende: 9 trinn (med bilder)
Hvordan bli en legende: 9 trinn (med bilder)

Video: Hvordan bli en legende: 9 trinn (med bilder)

Video: Hvordan bli en legende: 9 trinn (med bilder)
Video: Noen burde ikke bli foreldre 2024, Kan
Anonim

Alle har en rolle i livet. Og, hva er din rolle? Vil denne rollen bli husket selv etter at du er borte? En legende er noen som etterlater et inntrykk som andre ikke kan glemme. De påvirker andres liv, de blir alltid husket, og det de gjør blir satt stor pris på. Vi kan finne mange legender i denne verden, noen er populære og noen er ikke. For å bli en legende må du finne en bestemt rolle, ditt kall, leve det og påvirke menneskene rundt deg.

Steg

Del 1 av 3: Finne hjertets kall

Vær mer entusiastisk Trinn 14
Vær mer entusiastisk Trinn 14

Trinn 1. Vet hva talentene dine er

Folk husker legender på grunn av det de gjorde og virkningen det hadde på livet. Hva kan du gjøre? Hva er dine ferdigheter? Prøv å finne det hjertet ditt kaller deg, din "ekspertise". Vær nøye med dine naturlige talenter.

  • Det finnes alle slags sagn. Kan du få andre til å le? Kanskje er komedie ditt kall. Er du flink til å spille ball? Kanskje din fremtid er innen sport.
  • Ikke begrens din definisjon av legenden til kjente mennesker. Lærere, leger, religiøse ledere, frivillige og mange flere kan også påvirke andres liv.
  • Prøv å lage en liste. Tenk nøye og skriv ned ferdighetene dine, så vel som personlige egenskaper. For eksempel kan du være god i matte eller språk, men også tålmodig eller i stand til å håndtere stressende situasjoner.
Bli en legende Trinn 2
Bli en legende Trinn 2

Trinn 2. Vurder verdiene dine

For å være en legende må du ha et kall, noe du gjorde og alltid vil huske og ikke det samme som noen andre gjorde. Noe du gjør fordi det gir lykke og tilfredshet. Hvis du vil vite hva kallet ditt er, må du også ta hensyn til dine verdier i livet.

  • Verdier definerer oss og bestemmer våre beslutninger. Du kan legge mer verdi på kreativitet enn å tjene penger, for eksempel. Du kan sette pris på konkurranse. Eller du kan føle behov for å delta i å forme samfunnet.
  • Legender opprettholder vanligvis noe. Mor Theresa viet sitt liv til de fattige. Konkurranse ble den høyeste verdien for Michael Jordan og gjorde ham til en flott basketballspiller. Du kan også avgive en personlig legende som respekterer visse verdier.
  • Tenk på to mennesker du respekterer. Hvorfor beundrer du dem? Hvilke egenskaper har de og vil du også ha? Svarene på disse spørsmålene vil gjenspeile dine verdier.
  • Du må kanskje skrive dem ned som du ville skrive ned talentene dine. Ser du koblingen mellom de to listene?
Hjelp Paranoid People Trinn 1
Hjelp Paranoid People Trinn 1

Trinn 3. Se etter likheter mellom talenter og verdier

Samtaler er ikke det samme som arbeid. Et kall er noe du gjør på fritiden eller gratis. Av og til kan du føle deg lei, men en samtale vil motivere deg. Nøkkelen er å finne ferdigheter som støttes av både dine talenter og dine verdier.

  • Noen sier at "å følge lidenskapen din" er dårlige råd. Det er sant at samtalene dine kanskje ikke gir mye penger eller er stressende. Men hvis du vil bli en legende, vil du se selve formålet i et ekte kall.
  • Legender er vanligvis ikke "helgeriddere". Vi husker ikke mennesker som lever lidenskapene sine som bare hobbyer. Vi husker de som dedikerte seg til en sak og ofret for sitt sanne kall.

Del 2 av 3: Etter hjertets kall

Bli en legende Trinn 4
Bli en legende Trinn 4

Trinn 1. Godta din ekspertise

Å bli en legende handler om å finne ditt kall og påvirke andres liv. Du kan bli overrasket over hva du vil oppnå. Din ekspertise kan være i et yrke eller yrke, eller det kan være en rolle du utfører hjemme som mor, far, bror/søster eller barn. Vennligst aksepter. Legender streber etter å være best i sitt valgte felt.

  • Vil du gjøre en endring i denne verden? Er du tålmodig og klarer å håndtere stress? Kanskje stedet ditt er innen medisinsk eller psykisk helse. Kanskje du kan forandre verden ved å bli krigskorrespondent eller frivillig på en veldedig organisasjon.
  • Noen mennesker har et talent for å veilede andre. Kallingen din kan være en rådgiver eller sosialarbeider.
  • Kanskje du bestemmer deg for å forfølge rikdom og berømmelse. Spiller ingen rolle. Sørg for at du har høye mål, enten du er idrettsutøver, investeringsbankmann, hedgefondforvalter.
  • Vet at barnepiken også er en legende. Det være seg far, mor, besteforeldre, tanter, onkler - alle gjør det de er gode på.
Bli en legende Trinn 3
Bli en legende Trinn 3

Trinn 2. Etterlign andre

Velg et forbilde du vil følge. Du kan velge personer du beundrer, for eksempel en kompetent kirurg eller din favorittprofessor. Eller du kan etterligne visse trekk, for eksempel generøsiteten til religiøse personer i ditt område eller ofringene til din far. Å ha et forbilde vil hjelpe deg med å tilpasse deg din valgte rolle og vokse som individ.

  • Legender er også inspirert av andre. For eksempel avgudet Steve Jobs oppfinnere som Thomas Edison og Henry Ford. Tennisstjernen Eugenie Bouchard følger rollen som en annen legende, Maria Sharapova.
  • Dyrk et ønske om å lære og vokse. Legender er ikke alltid ydmyke, men de er villige til å vokse og bli bedre i feltet de er i. Vær åpen for andre. Lær av dem, etterlign deres styrker, og til slutt, prøv å overgå dem.
Bli en legende Trinn 6
Bli en legende Trinn 6

Trinn 3. Utvikle et positivt syn

Har du noen gang hørt om en legende som har en pessimistisk natur? Nei! De ble legender fordi de trodde på sitt kall og aldri ga opp, uansett hvilke vanskeligheter de møtte. Kan du forestille deg at en sosial rettferdighetshelt mister håpet for fremtiden? Kan du forestille deg en stor idrettsutøver som tviler på evnen til å vinne et stort spill?

  • Legender fyller våre hjerter med håp. Enten de er din idrettshelt i barndommen, den store vitenskapsmannen eller den åndelige veilederen, så idoliserer du dem med beundring og inspirasjon.
  • Utvikle en "jeg kan" -holdning. Fokuser på tingene du kan kontrollere, og prøv å ikke bekymre deg for det som er utenfor din kontroll. Ikke glem å handle. Jo oftere du tar initiativet, jo mer kontroll har du i livet.
  • Prøv å være fleksibel. Tenk på fiasko som en mulighet - en mulighet til å lære, vokse og bli bedre på håndverket ditt. De mest suksessrike menneskene (og legender) mislykkes også.

Del 3 av 3: Dra nytte av flere mennesker

Bli en legende Trinn 5
Bli en legende Trinn 5

Trinn 1. Ignorer hva andre mennesker synes

En av faktorene for å realisere målet om å bli en legende ligger i tankene. Legender er selvsikre, rolige og har en “I don't care what you think” -innstilling. Det betyr ikke at de er egoistiske eller arrogante. Denne holdningen viser at de har tro på kallet sitt.

  • Ikke bekymre deg for hva folk synes om ditt kall eller ekspertise. Synes familien din at du ønsker å jobbe som lege på tvers av India -grensene? Hva er viktigere, deres mening eller å dra til India for å hjelpe mennesker?
  • Husk at noen av de største legendene gjennom tidene gjorde ting som gikk i strid med samfunnsstandarder. Mange avviser Albert Einsteins ideer om rom og tid. I mellomtiden forlot Buddha all sin rikdom og eiendeler på jakt etter opplysning.
Bli en legende Steg 7
Bli en legende Steg 7

Trinn 2. Begynn å leve for andre

Prøv å sette andres interesser først i livet ditt. Vær sjenerøs, hensynsfull og lev ditt kall for dem. Jo mer du påvirker andres liv, desto mer sannsynlig vil de huske deg og bli en legende.

  • For eksempel, hvis du er lege, kan du være til nytte for andre ved å dedikere deg selv til arbeid og empati for pasienter.
  • Du kan bli en legendarisk advokat ved å være en rettsoppnevnt advokat og representere de vanskeligstilte.
  • Lærere vil tjene legendariske utmerkelser ved å bruke tid og krefter på å sikre elevenes læring og personlige vekst.
  • Du kan til og med gjøre dette hjemme. Enten du leser en bok for et søsken, jobber hardt for å forsørge familien din eller tar vare på et eldre familiemedlem, dedikerer du deg selv til andre og blir husket.
Bli en legende Trinn 8
Bli en legende Trinn 8

Trinn 3. Returner tjenesten og gi uselvisk hjelp

Uansett hva hjertet ditt kaller, gjør det uselvisk. Del dine talenter, råd, tid eller kunnskap. Det er mer sannsynlig at folk husker deg fordi du har en positiv innvirkning på andres liv.

  • Møt opp på gratis stand-up-show hvis du er en komiker for å bringe publikum glede. Gjør en veldedighetskonsert hvis du er musiker. Hvis du er vitenskapsmann, holder du en offentlig forelesning om arbeidet ditt.
  • Har du noen åndelige ferdigheter? Åpne deg selv for å hjelpe de som ber om veibeskrivelse.
  • Hvis du bestemmer deg for å forfølge berømmelse og formue, bli en filantrop. Gi en donasjon til veldedighet og returner fordelene til samfunnet som reiste deg.
  • Vurder også muligheten for å være mentor. Ved å bli mentor har du flere muligheter til å gi deg tid og kunnskap. Denne metoden lar deg overføre samtaler og kan inspirere en ny generasjon.

Anbefalt: