Hvordan mate en gullfisk: 12 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan mate en gullfisk: 12 trinn (med bilder)
Hvordan mate en gullfisk: 12 trinn (med bilder)

Video: Hvordan mate en gullfisk: 12 trinn (med bilder)

Video: Hvordan mate en gullfisk: 12 trinn (med bilder)
Video: How to treat a sick goldfish 2024, Kan
Anonim

Gullfisk må mates ordentlig for å leve et sunt og lykkelig liv. Overfôring, eller feil fôring og tilberedning er vanlige feil som gullfiskseierne ofte gjør når de mater fisken. Å forstå gullfiskens spisevaner og kjenne de riktige matvarene vil hjelpe deg med å mate gullfisken din ordentlig.

Steg

Del 1 av 3: Lær de riktige matvarene for gullfisk

Feed gullfisk Trinn 1
Feed gullfisk Trinn 1

Trinn 1. Lær hva slags mat du skal mate gullfisk

Gullfisk er altetende, noe som betyr at gullfisk spiser både kjøtt og planter. Det er mange forskjellige typer mat du kan gi gullfisken din, og du kan bli forvirret hvis du går til en dyrebutikk og ser på alle tilgjengelige alternativer. Så, før du kjøper mat, må du ta litt tid å lære hva som er forskjellene mellom matvarene.

  • Husk at hver type mat har sine egne fordeler og ulemper.
  • Gullfisk bør mates med en rekke matvarer. Å kjøpe en rekke fôrvarer vil bidra til å holde fiskens kosthold interessant og sikre at fisken får i seg alle næringsstoffene de trenger for å holde seg frisk.
Feed gullfisk Trinn 2
Feed gullfisk Trinn 2

Trinn 2. Inkluder tørrfôr i fiskediet

Tørrfôr er en av de vanligste fiskematene. Tørrfôr selges vanligvis i bokser og i form av flak eller pellets. Flakene vil flyte på overflaten av vannet og pellets vil vanligvis synke til bunns. Gullfisk vil spise både overflaten og bunnen av tanken, slik at du kan bruke en av disse typene tørr mat.

  • Generelt er tørt fôr sunt nok for gullfisk, men inneholder ikke alle nødvendige næringsstoffer. Derfor er det bedre å ikke gjøre tørrfôr til hovedkomponenten i fiskediet.
  • Tørrfôret i form av flak forblir flytende på overflaten, den uspiste resten kan enkelt fjernes, noe som gjør det lettere for deg å holde akvariet rent.
Feed gullfisk Trinn 3
Feed gullfisk Trinn 3

Trinn 3. Gi forskjellige typer levende fôr til gullfisk

Levende fôr er en god proteinkilde for fisk, og regnes som den viktigste delen av fiskediet. Eksempler på levende mat inkluderer meitemark, blodorm, dafnia og saltlake reker.

  • Hvis det ikke er riktig tilberedt, har levende fôr potensial til å overføre sykdom til gullfisk. For å redusere sjansen for overføring av sykdom, kjøp levende fôr fra din lokale dyrebutikk, i stedet for å lete etter det i innsjøer, dammer eller jord.
  • Vanligvis overfører saltlake reker og meitemark sjelden sykdom.
  • Det er ikke så vanskelig å få meitemark fordi det er ganske mange av dem. Voksne ormer anslås å produsere 1000 ormer i året.
  • Saltlake reker er veldig små reker. Denne reken er veldig rik på proteiner, så den bør gis som en bonus, ikke som en vanlig måltidsmeny.
Feed gullfisk Trinn 4
Feed gullfisk Trinn 4

Trinn 4. Finn ut valg av fryse- eller frysetørket mat for gullfisk

Frysetørket eller frysetørket mat gir ofte de samme ernæringsnivåene som levende fôr. Frys eller frysetørket mat kan være gode valg hvis du håndterer levende ormer som gjør deg litt kvalm. Levende fôr er mest sannsynlig tilgjengelig frosset eller frysetørket i din lokale dyrebutikk.

  • En annen fordel med frosset fôr er at det er enkelt å lagre.
  • Hvis du har frosne krabber, hummer eller kamskjell hjemme, kan du også mate dem til gullfisk. Sørg for at maten er rengjort og smeltet før du legger den i tanken.
Feed gullfisk Trinn 5
Feed gullfisk Trinn 5

Trinn 5. Ikke glem å også tilby frukt og grønnsaker som en fiskemeny

Frukt og grønnsaker er en viktig del av en gullfisk diett. Begge er gode kilder til næringsstoffer og lite fett. Det er mange forskjellige typer frukt og grønnsaker du kan gi gullfisk, inkludert erter, salat, brokkoli og epler.

Uansett hvilken frukt eller grønnsak du velger, er det best å mose, skive eller terninger og skrelle den først før du mater den til gullfisken. Tilsett aldri krydder i frukt eller grønnsaker

Del 2 av 3: Feeding the Goldfish Chef

Feed gullfisk Trinn 6
Feed gullfisk Trinn 6

Trinn 1. Mat fisken i små mengder flere ganger om dagen

En tommelfingerregel du kan følge er ikke å mate ham mer enn han kan spise på ett til to minutter. Gullfisk kan bokstavelig talt spise i hjel. Derfor må du være veldig forsiktig så du ikke overfôrer gullfisken. Å mate ham tre ganger om dagen burde være tilstrekkelig.

Ta opp en mengde fôr som du enkelt kan plukke opp med tommelen og pekefingeren. Den mengden må du gi til fisken

Feed gullfisk Trinn 7
Feed gullfisk Trinn 7

Trinn 2. Vet den riktige måten å tilberede hver type mat

Med så mange forskjellige typer fiskefôralternativer tilgjengelig, er det viktig å vite den riktige måten å tilberede hver type mat. Dette vil redusere sjansen for at gullfisk opplever fordøyelsesbesvær etter å ha spist.

  • Bløtlegg tørrfôret i form av flak først, slik at gullfisken ikke svelger luftbobler når du spiser den. Svelging av luftbobler kan forårsake svømmeblæreproblemer og forstoppelse. For å senke rusk, dypp det i akvarievannet flere ganger før du senker det helt i vannet. Gi denne en til to ganger i uken.
  • Bløtlegg pellets i 10 til 15 minutter, eller til de er omtrent to ganger den opprinnelige størrelsen. Hell litt vann fra akvariet i en annen beholder og legg pellets i denne beholderen. Når pellets er myke og øker i størrelse, legg dem i akvariet. Gi pellets to til tre ganger i uken.
  • Bløtlegg frysetørket fôr i en liten beholder med akvarievann for å forhindre fordøyelsesbesvær.
  • Smelt frossen mat til den er helt smeltet før du legger den i tanken. Sett frosne matvarer i kjøleskapet for avriming.
  • Skrell, hakk og mos frukt og grønnsaker. Koking er en god måte å møre grønnsaker på. Frukt og grønnsaker kan gis som en og annen bonus.
  • Vask levende fôr grundig hvis du fanger det selv i miljøet. Vasking av meitemark med vann vil bidra til å fjerne jord og sykdomsfremkallende organismer som kan finnes i jorda.
  • For å gi ormene som mat, kutt ormene i små biter før du legger dem i tanken. Du kan til og med pierce den med en tannpirker og mate den til fisken på den måten. Gi live feed en gang i uken.
Feed gullfisk Trinn 8
Feed gullfisk Trinn 8

Trinn 3. Observer fisken mens du mater den

Se gullfisken din nøye mens du mater den for å sikre at den ikke overspiser. Hvis en fisk spiser for mye, vil tarmen være full av mat, som vil fange gass i svømmeblæren og få den til å flyte målløst. Hvis du ser den flyte slik, må du kvitte deg med matrester umiddelbart.

Kontakt din veterinær eller dyrebutikk for informasjon om hvordan du behandler en overspisende gullfisk

Feed gullfisk trinn 9
Feed gullfisk trinn 9

Trinn 4. Lag en fôringsplan hvis du er på reise

Hvis du skal forlate huset i mer enn noen få dager, må du lage en plan for hvordan du skal mate gullfisken. Et alternativ er å be noen om å hjelpe ham med å mate ham. Hvis du velger dette alternativet, er det en god idé å lage en detaljert liste over kostholdet til gullfisken din, med instruksjoner om hvordan du skal mate den mens du er borte.

  • Tilberedning av mat på forhånd og lagring i separate beholdere vil gjøre det lettere for personen du ber om hjelp å mate fisken.
  • En automatisk fiskemater er også tilgjengelig. Besøk din lokale dyrebutikk for mer informasjon om disse verktøyene.
  • Vær oppmerksom på at gullfisk faktisk kan overleve ganske lenge uten å spise. Selv om de vil sulte, kan gullfisk gå opptil tre uker uten å spise.

Del 3 av 3: Forstå gullfiskens anatomi

Feed gullfisk Trinn 10
Feed gullfisk Trinn 10

Trinn 1. Finn ut hvor kokkens tenner er

Gullfisketenner er ikke plassert i kjeven. Fiskens tenner er på baksiden av spiserøret, slik at fisken kan knuse maten og svelge maten hel. Hvis du lytter nøye, kan du faktisk høre knasende lyden som en gullfisk tenner lager når den tygger maten.

Feed gullfisk Trinn 11
Feed gullfisk Trinn 11

Trinn 2. Lær om gullfiskens fordøyelsessystem

Gullfisk har ikke mage. I stedet overtar tarmene til fisken magenes funksjon. I tillegg fører fraværet av mage til at gullfisk ikke kan spise mye mat samtidig. Maten han spiser vil bevege seg raskt gjennom fordøyelsessystemet. Fravær av mage gjør gullfisk mer utsatt for fordøyelsesproblemer hvis den ikke mates ordentlig.

Feed gullfisk Trinn 12
Feed gullfisk Trinn 12

Trinn 3. Lær om svømmeblærens funksjon i gullfisk

Svømmeblæren er et gassfylt indre organ som gjør at fisk kan holde seg flytende i vannet. Hvis den ikke mates riktig, kan gullfisk ha problemer med svømmeblæren, noe som gjør det vanskelig for dem å flyte i vannet.

Tips

  • Nytt tappevann har en annen konsentrasjon av mineraler og andre næringsstoffer enn filtrert akvarievann. Derfor er det best å senke fiskemat i akvarievann.
  • Gullfisk er avlet for å ha en uvanlig kroppsform, så disse fiskene er spesielt utsatt for oppdriftsproblemer og problemer med svømmeblærer. For å unngå dette problemet, bør du vurdere å mate synkbare pellets.
  • Det er best å mate fisken på samme tid hver dag.
  • Spirulina er en type alger som brukes som kosttilskudd i gullfiskpellets. Pellets som inneholder spirulina kan kjøpes i dyrebutikker.

Anbefalt: