4 måter å jobbe hjemme på

Innholdsfortegnelse:

4 måter å jobbe hjemme på
4 måter å jobbe hjemme på

Video: 4 måter å jobbe hjemme på

Video: 4 måter å jobbe hjemme på
Video: Hvordan Tjene Penger Som Ung 💸 | 5 smarte måter jeg faktisk har gjort selv... 2024, Kan
Anonim

Etter hvert som teknologien utvikler seg i den digitale æra, innser flere og flere selskaper behovet for å rekruttere ansatte som jobber hjemmefra. I tillegg til å spare kostnader fordi det ikke er behov for å tilby et arbeidsområde, kan ansatte arbeide komfortabelt i sine respektive hjem! Hvis du er interessert i denne muligheten, finn ut hvordan du lander jobben og fullfør oppdraget så godt du kan. Å jobbe hjemmefra kan være en luksus i seg selv, men det kan være veldig utfordrende hvis du ikke er disiplinert. Hold derfor arbeidsområdet pent, bruk en konsekvent daglig tidsplan, og demonstrer arbeidsprofesjonalitet. Uansett hvor travelt du har det, må du beholde din fysiske og psykiske helse for å fungere godt.

Steg

Metode 1 av 4: Hold arbeidsområdet ryddig

Arbeid hjemmefra Trinn 1
Arbeid hjemmefra Trinn 1

Trinn 1. Forbered et arbeidsområde i huset

Når du jobber hjemmefra, må du sørge for at det er klare grenser mellom arbeid og rutiner hjemme. For å forberede et bestemt område som bare brukes til arbeid, for eksempel et bord i stuen eller den ene siden av kjøkkenbordet.

  • Finn et rolig, lyst og behagelig sted å jobbe. Forbered et bord for å sette utstyret du trenger når du arbeider.
  • Ikke jobb på et sted hvor du kan slappe av eller sove, for eksempel en sofa eller en seng, slik at du ikke sovner!
  • Om mulig, sett opp en egen arbeidsplass. Fortell menneskene som bor hos deg at du ikke vil bli forstyrret på jobben, med mindre det er helt avgjørende.
Arbeid hjemmefra Trinn 2
Arbeid hjemmefra Trinn 2

Trinn 2. Rydd opp arbeidsområdet

Flytt ting du ikke trenger mens du jobber. Du kan sette suvenirer og familiebilder i arbeidsområdet, men alt annet som ikke er i bruk bør flyttes til et annet rom eller i det minste plasseres et stykke fra skrivebordet. Sett opp et distraksjonsfritt arbeidsområde. Hver gang du er ferdig med arbeidet, fikser du skrivebordet og arbeidsområdet slik at alt utstyr knyttet til arbeidet blir ordnet eller lagret pent. På den måten trenger du ikke se på rotet når du begynner å jobbe om morgenen.

Hvis arbeidsområdet ditt ofte er rotete eller rotete, må du rengjøre 15 minutter hver dag

Arbeid hjemmefra Trinn 3
Arbeid hjemmefra Trinn 3

Trinn 3. Plasser arbeidsutstyret på et lett tilgjengelig sted

Forbered "kontor" utstyr i arbeidsområdet, for eksempel en trykkpresse, datamaskin, HVS -papir og nødvendige dokumenter ved å plassere dem på et sted som er lett å nå eller finne når du vil bruke dem.

  • Hvis du ofte forlater setet ditt for å finne stasjonært (for eksempel saks eller penn), plasser det på arbeidsområdet. Gjør det til en vane å sette arbeidsutstyr på et bestemt sted, slik at det er lett å finne.
  • Forbered også tingene du trenger mens du arbeider, for eksempel et strømpanel, lader for elektroniske enheter, HVS -papir, skrivesaker, drikkevann og snacks.
Arbeid hjemmefra Trinn 4
Arbeid hjemmefra Trinn 4

Trinn 4. Lag en daglig tidsplan, og hold deg deretter til den konsekvent

Selv om du står fritt til å bestemme arbeidstiden din, påvirkes suksessen med å jobbe hjemmefra av konsistensen i timeplanen. Bestem hvor lenge du vil jobbe hver dag, og bruk den deretter bare til jobb.

  • Bestem den mest effektive arbeidstiden for deg. Hvis du fokuserer mer på arbeid om morgenen, kan du begynne å jobbe tidlig, slik at du fortsatt får energi når du fullfører oppgaver som må prioriteres.
  • For å opprettholde balansen mellom jobb og privatliv, planlegg tid til å gjøre andre daglige rutiner, for eksempel rydding av huset, matlaging og omgang med familiemedlemmer eller venner.

Tips:

Avbrudd er vanskelig å unngå når du jobber hjemmefra, spesielt hvis du bor sammen med familien din. Sett av tid i din daglige plan for å håndtere avbrudd på jobben, for eksempel å sette av 20 minutter til å forberede en ettermiddagsmat når barnet ditt kommer hjem fra skolen og liker å chatte med dem.

Arbeid hjemmefra Trinn 5
Arbeid hjemmefra Trinn 5

Trinn 5. Sett av 30 minutter til å lage en daglig gjøremålsliste

Skriv ned oppgavene som må fullføres en hel dag før arbeidet. Når du oppretter en liste, list oppgavene som bør prioriteres eller er vanskeligste på første linje. Hver gang en oppgave er fullført, setter du et kryss eller en stjerne på listen for å merke den fullførte oppgaven for å holde deg motivert.

  • Skriv for eksempel oppgavene som tar mest tid på første linje, for eksempel å lage en artikkel, mens oppgaven med å bestille stasjonær kan skrives nederst.
  • Bestem tidsperioden for å fullføre hver oppgave, slik at arbeidet er fullført innen fristen.
  • Del opp tidkrevende oppgaver i korte aktiviteter. For eksempel, i stedet for å oppgi "Skriv en bloggartikkel" i gjøremålslisten din, del den opp i "Søk etter støttende informasjon", "Skriv en artikkeldiagram", "Skriv utkast til artikkel" og "Rediger artikkelmanuskript".
Arbeid hjemmefra Trinn 6
Arbeid hjemmefra Trinn 6

Trinn 6. Utfør andre rutinemessige aktiviteter enn arbeid

Du må planlegge en daglig rutine når du oppretter en daglig gjøremålsliste. Sett opp en arbeidsplan som passer best i ditt daglige liv, og sett av tid til frokost, lunsj, hvile og andre aktiviteter som holder deg energisk, slik at du kan jobbe godt (f.eks. Å drikke en kopp kaffe hver morgen eller ta en 15-minutters pause mens du leser din favorittblogg hver morgen). ettermiddag).

For eksempel, sett av 30 minutter hver morgen til å spise frokost og ta en kopp kaffe, og bruk deretter de neste 30 minuttene til å lage en huskeliste. Å kjøre en morgenrutine holder deg konsekvent energisk og fokusert på arbeid

Arbeid hjemmefra Trinn 7
Arbeid hjemmefra Trinn 7

Trinn 7. Unngå sosiale medier og andre distraksjoner

Arbeidsproduktiviteten er svært begrenset hvis det er en avledning i huset. Mens du jobber, hold telefonen borte og ikke kast bort tid på Facebook eller YouTube for å være produktiv. Sørg for at det ikke er andre distraksjoner i arbeidsområdet, for eksempel en TV eller radio.

  • Bruk nettleser-apper eller nettleserutvidelser på telefonen eller datamaskinen din, slik at du ikke går tom for tid for å få tilgang til ikke-arbeidsrelaterte nettsteder og apper. For det, last ned programmet StayFocusd og Strict Workflow.
  • Hvis du bor sammen med noen andre, må du gjøre det klart at du ikke vil bli forstyrret på jobben. Minn vennene dine på å ikke ringe eller sende tekstmeldinger ofte mens du er på jobb.

Metode 2 av 4: Vise profesjonalitet

Arbeid hjemmefra Trinn 8
Arbeid hjemmefra Trinn 8

Trinn 1. Kle deg som om du vil gå til kontoret

Kanskje du vil jobbe i pyjamas hver dag. Imidlertid er du mer klar til å jobbe hvis du bruker kontorklær. Selv om du er hjemme eller ikke har et videomøte planlagt med sjefen din, kle deg pent for å gjøre atmosfæren bedre for arbeidet.

  • Du trenger ikke bruke blazer eller slips, selv om disse antrekkene kan øke moralen. Bruk heller rene og rene klær til daglige aktiviteter.
  • Ta en dusj, puss tennene, gre håret og gjør andre aktiviteter som å gjøre deg klar til jobb.
Arbeid hjemmefra Trinn 9
Arbeid hjemmefra Trinn 9

Trinn 2. Vær profesjonell når du samhandler med kolleger og klienter

Selv om du jobber hjemmefra, ikke i en kontorbygning, må du kontrollere at du fungerer som det skal på et kontor. Når du kommuniserer med overordnede, kolleger og klienter eller kunder, viser du den samme oppførselen som du ville arbeide på et kontor. Vær høflig, vennlig og respektfull for andre. Før du sender e -post eller annen skriftlig kommunikasjon, unngå grammatikk- og skilletegn ved å sjekke utkast.

Svar på telefonsamtaler, tekstmeldinger og e -post i tide, slik at sjefer, kolleger og klienter forstår at du jobber og tar svaret ditt på alvor

Arbeid hjemmefra Trinn 10
Arbeid hjemmefra Trinn 10

Trinn 3. Ha regelmessige interaksjoner med overordnede og kolleger

Regelmessig interaksjon og kommunikasjon med hverandre er viktige aspekter ved å jobbe hjemmefra. Hvis du ble ansatt av en arbeidsgiver i stedet for å drive hjemmevirksomhet, ta regelmessig kontakt. Fortell oss om fremdriften i arbeidet du gjør, still spørsmål om nødvendig og finn ut om det er siste informasjonen du trenger å vite.

  • Bruk en rekke medier og kommunikasjonsverktøy, for eksempel e -post, meldingsprogrammer (for eksempel Slack), mobiltelefoner, videosamtaler, Skype eller Zoom.
  • Du føler deg ikke ensom og isolert hvis du har regelmessige samspill med andre om arbeid mens du jobber hjemmefra.
Arbeid hjemmefra Trinn 11
Arbeid hjemmefra Trinn 11

Trinn 4. Ikke takle ettertidstimer

Ikke uskarpe grensen mellom arbeid og hvile. Unngå derfor ting knyttet til arbeid om natten. Lukk jobbchattprogrammer, ikke sjekk forretnings-e-post, og sett telefonen slik at arbeidsrelaterte telefonsamtaler går gjennom telefonsvareren din. Ta deg tid til å slappe av, tilbringe tid med familien og håndtere husarbeid.

På den annen side, ikke diskuter ditt personlige liv på jobben, for eksempel å chatte med venner eller gjøre husarbeid som tar mye tid når du skal jobbe

Metode 3 av 4: Trening og å holde seg frisk

Arbeid hjemmefra Trinn 12
Arbeid hjemmefra Trinn 12

Trinn 1. Gjør aktiviteter utendørs i noen timer hvis mulig

Å være hjemme hele dagen, enten det er på jobb eller ikke, kan utløse kjedsomhet. Lag planer om å reise utenom arbeidstiden, for eksempel å spise på en restaurant, se på en film, handle på kjøpesenteret, se på sport, delta på konserter og andre aktiviteter som foregår utenfor hjemmet.

Du står fritt til å forlate huset i arbeidstiden. Hvis du vil jobbe annerledes, slår du på den bærbare datamaskinen din på din favorittkafé eller i et stille hjørne av biblioteket

Tips:

Hvis du har småbarn, kan det være en løsning å jobbe mens du følger dem med å leke på den innendørs lekeplassen. Barn har det gøy å leke mens du opplever en forandring i hjertet!

Arbeid hjemmefra Trinn 13
Arbeid hjemmefra Trinn 13

Trinn 2. Inkluder en treningsplan i din daglige rutine

Trening er nødvendig for å opprettholde fysisk og psykisk helse. Å sitte lange timer hver dag kan utløse tretthet, tap av motivasjon og utbrenthet. Ta vare på helsen din ved å sette av tid til trening, selv om det bare er en 15-minutters spasertur etter lunsj.

  • Kort trening i det daglige gjør at du føler deg frisk og mer energisk, slik at arbeidsproduktiviteten øker.
  • Hvis du er så travel at du ikke har tid til å gå på treningsstudio eller trene intensivt hver dag, ta deg tid til å gå eller jogge 4-5 ganger i uken.
Arbeid hjemmefra Trinn 14
Arbeid hjemmefra Trinn 14

Trinn 3. Beveg kroppen mens du hviler

Gå ut av setet ditt, slik at du kan bevege deg rundt minst en gang i timen, for eksempel ved å strekke deg lett, gå rundt i rommet eller gå utendørs i noen minutter.

  • Å bevege kroppen din en gang i blant holder deg energisk, forbedrer blodsirkulasjonen, forbedrer humøret og øker arbeidsproduktiviteten.
  • Ta en pause for å gjøre husarbeid, for eksempel å ta ut søpla eller sjekke e -post.
Arbeid hjemmefra Trinn 15
Arbeid hjemmefra Trinn 15

Trinn 4. Ta deg tid til å spise næringsrike måltider og snacks

Arbeidet som er samlet, kan få deg til å glemme å spise og drikke. Husk at tilstrekkelig ernæring er nyttig for å opprettholde helse og øke energien. Vend deg til å spise en næringsrik frokost før jobb og lunsj mens du hviler hver dag.

  • Oppbevar næringsrik mat og snacks i kjøleskapet og kjøkkenskapene, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å finne mat som kan fylle magen.
  • Ikke glem å drikke vann hele dagen fordi dehydrering gjør deg fort sliten og det er vanskelig å konsentrere seg.

Metode 4 av 4: Leter etter muligheter for jobb hjemmefra

Arbeid hjemmefra Trinn 16
Arbeid hjemmefra Trinn 16

Trinn 1. Vær på utkikk etter mistenkelige stillingsåpninger

Ikke bli hektet med en gang hvis du leser en annonse som lover "Å tjene tusenvis av dollar fra en komfortabel sofa hjemme", "Vil du jobbe i pyjamas?" Eller "Bestem hvor mange timer du vil jobbe hjemme. " Et tilbud som virker urealistisk er mest sannsynlig svindel. Før du sender inn en jobbsøknad, må du finne ut forskjellige ting om selskapet som annonserer for å sikre at det er riktig. Villedende stillingsannonser vanligvis:

  • Informere om at selskapet ikke krever spesifikk erfaring eller ferdigheter
  • Tilby stor lønn for lette plikter
  • Be om forskuddsbetaling for å betale for opplæring, sertifikater eller arbeidsutstyr
Arbeid hjemmefra Trinn 17
Arbeid hjemmefra Trinn 17

Trinn 2. Se etter muligheter for jobb hjemmefra ved å få tilgang til anerkjente ledige stillinger og karriereutviklingsnettsteder

I dag er det mange nettsteder som tilbyr muligheter for arbeid hjemmefra og som du kan finne ganske enkelt ved å bruke vanlig internett. Unngå ledige stillinger på nettsteder hvis navn ikke er kjent.

Finn informasjon om muligheter for å jobbe hjemmefra ved å få tilgang til anerkjente nettsteder, for eksempel Forbes, FlexJobs eller Glassdoor. Better Business Bureau hjelper deg med å finne informasjon som er pålitelig eller bluff

Arbeid hjemmefra Trinn 18
Arbeid hjemmefra Trinn 18

Trinn 3. Finn ut forskjellige måter å jobbe hjemmefra som passer dine ferdigheter

Når du tenker på hva slags arbeid du kan gjøre hjemmefra, kan du umiddelbart velge å bli forfatter eller webdesigner på deltid. Disse jobbmulighetene er imidlertid veldig forskjellige og varierte. Ta deg tid til å lete etter stillinger som samsvarer med din kunnskap, ferdigheter og erfaring, for eksempel:

  • Jobber som innebærer mye skriving eller redigering kan gjøres hjemmefra. Vurder jobbmuligheter som en medisinsk eller juridisk dokumenttranskripsjonist. I tillegg er oppgaven med å lage en tidsplan som vanligvis utføres av en privat sekretær eller resepsjonist bare avhengig av internett eller telefon. Æren for å jobbe hjemmefra som sekretær eller resepsjonist varierer sterkt i henhold til oppgavene som må utføres.
  • Behersker du et fremmedspråk? Mange nettsteder som publiserer flerspråklige artikler leter etter folk som kan snakke fremmedspråk for å redigere innholdet i artikkelen.
  • Har du gode mellommenneskelige ferdigheter og forstår hvordan du skal reise til forskjellige turiststeder? Vurder å jobbe hjemmefra som reisebyrå. Mange bedrifter i reiselivssektoren krever at ansatte som jobber hjemmefra besvarer telefonsamtaler og betjener klienter via internett.
Arbeid hjemmefra Trinn 19
Arbeid hjemmefra Trinn 19

Trinn 4. Demonstrer de spesifikke ferdighetene og verktøyene du har for å jobbe hjemmefra

Bestem ferdighetene som trengs, slik at du kan jobbe hjemmefra. Som enhver annen jobbsøknad, skriv et følgebrev som understreker at du har ferdighetene oppført i annonsen. Bestem deretter hva som trengs, slik at du kan prestere på ditt beste. I tillegg til å inkludere muligheten til å organisere og motivere deg selv, informer du om fasilitetene som er tilgjengelige hjemme for å støtte arbeidsproduktivitet, for eksempel:

  • Arbeidsområde brukes kun til arbeid
  • Telefon og internettforbindelse
  • Beredskap til å jobbe med tunge belastninger, høye mål og stramme tidsfrister
  • Evne til å jobbe godt uten tilsyn

Anbefalt: