3 måter å fryse plommer på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å fryse plommer på
3 måter å fryse plommer på

Video: 3 måter å fryse plommer på

Video: 3 måter å fryse plommer på
Video: HVORDAN TA COVID-19 SELVTEST - APOTERA 2024, Kan
Anonim

Hvis du har mange plommer i sommer, ved å fryse dem, kan du lagre dem i opptil tolv måneder, til du kan glede deg over dem til neste høst. Kule, søte plommer rett ut av fryseren er deilig, eller du kan bruke dem til å lage paier eller plommekaker. Les videre for å lære hvordan du fryser skiver av plommer, fryser plommer i sirup og fryser hele plommer.

Steg

Metode 1 av 3: Frysing av plommeskiver

Frys plommer Trinn 1
Frys plommer Trinn 1

Trinn 1. Velg eller kjøp modne plommer

Se etter plommer som er i god form, fri for flekker, rynker og flekker. Plommer skal fryses når de er på sitt modenhetstopp, søte og deilige. Ikke frys plommer som er litt grønne eller overmodne, da de vil ha en dårlig smak og tekstur når de tines.

  • Smak test før du fryser en haug med plommer. Bitt en av plommene. Hvis de lilla-røde saftene renner nedover haken din, og plommene er søte og rike på smak, kan andre frukter være fine å fryse. Hvis smaken er for sur eller for kornete, vil du kanskje ikke fryse ned denne plommen.
  • Hvis plommene er litt faste, kan du la dem stå i romtemperatur i noen dager for å modnes. Frys når den er kokt.
Frys plommer Trinn 2
Frys plommer Trinn 2

Trinn 2. Vask plommene

Vask det av med kaldt vann og bruk fingrene til å forsiktig gni huden på plommen. Skyll deretter av smuss.

Frys plommer Trinn 3
Frys plommer Trinn 3

Trinn 3. Skjær plommene i trekanter

Skjær plommene til en tykkelse på 2,5 cm med en skarp kniv, fjern frø og stilker. Fortsett å skjære til alle plommene er skiver.

Frys plommer Trinn 4
Frys plommer Trinn 4

Trinn 4. Legg plommeskivene på et stekebrett

Spred dem i et enkelt lag, slik at de ikke overlapper eller hoper seg opp, slik at de ikke henger sammen når de er frosset. Dekk formen med plastfolie.

Frys plommer Trinn 5
Frys plommer Trinn 5

Trinn 5. Frys plommeskivene til de er faste

Legg hele plommen med plommer i fryseren og la den stå til plommene er faste og tørre, og ikke lenger klebrig. Det tar omtrent en time å nå en slik tilstand.

Frys plommer Trinn 6
Frys plommer Trinn 6

Trinn 6. Legg plommeskivene i en oppbevaringspose i fryseren og frys ned

Fyll posen opptil 2,5 cm fra toppen, og blås ut så mye luft som mulig (eller bruk en vakuumforsegler for å suge luften ut). Du kan bruke et sugerør til å suge luften ut og lukke posen tett. Luften som er fanget i posen vil føre til at plommene fryser raskere.

  • Frystørkede plommeskiver kan oppbevares i fryseren i opptil 6 måneder.
  • For å få plommene til å vare lenger enn 6 måneder, bør du oppbevare dem i en sirup som forhindrer at plommene fryser.
Frys plommer Trinn 7
Frys plommer Trinn 7

Trinn 7. Omorganiser plommene

Frosne plommeskiver er perfekte for tilsetning til smoothies eller bruk i paier og andre desserter. Plommeskiver er også en søt pynt når de legges til cocktailer eller fruktdrikker i stedet for isbiter.

Metode 2 av 3: Oppbevaring av plommer i sirup

Frys plommer Trinn 8
Frys plommer Trinn 8

Trinn 1. Vask de modne plommene

Velg modne plommer som er fri for flekker, rynker og flekker. Velg en av plommene for å sikre at plommene er helt modne, og ikke for grønne eller for modne. Skyll plommene for å bli kvitt smuss som fester seg.

Hvis plommene fortsatt er litt grønne, modnes de på benken i noen dager før de fryses

Frys plommer Trinn 9
Frys plommer Trinn 9

Trinn 2. Skall plommene

Hvis du lagrer svisker i sirup og fryser dem, og deretter omorganiserer dem, får huden til å miste sin deilige tekstur og bli litt slapp. Du kan hoppe over dette trinnet hvis du foretrekker at plommene ikke skrelles, men skrellinnsatsen din vil lønne seg i det lange løp. Du kan skrelle plommer ved å bruke teknikken som brukes til å skrelle tomater:

  • Kok opp vann i en stor gryte.
  • Fyll en stor bolle med is og vann.
  • Bruk en kniv til å lage et "x" på toppen av huden på hver plomme.
  • Ha plommene i kokende vann og kok kort i 30 sekunder.
  • Fjern plommene fra kokevannet og dykk dem ned i isvannet i 30 sekunder.
  • Fjern fra isvannet og trekk i huden for å skrelle plommene. Kokende svisker løsner huden, noe som gjør dem enkle å skrelle.
Frys plommer Trinn 10
Frys plommer Trinn 10

Trinn 3. Skjær to plommer og fjern piji

Skjær plommen i to med en skarp kniv og fjern frøene. Skill de to delene og fjern frøene. Fortsett til du har skåret og frøet alle plommene.

  • Om ønskelig kan du kutte plommene i mindre skiver. Plommetekstur holder seg godt når den kuttes i to.
  • Hvis du er bekymret for at plommene skal bli mørke i fryseren, kan du belegge plommene med sitronsaft og belegge overflaten. Sitronsyre beholder fargen. Du kan også kjøpe et produkt som du kan spraye på for å få samme effekt.
  • Hvis du velger å ikke kutte plommene i to, må du fortsatt fjerne midten. Kjøp en plomme- eller ferskenkjernefjerner, som enkelt fjerner kjernen eller senteret uten å kutte resten av frukten.
Frys plommer Trinn 11
Frys plommer Trinn 11

Trinn 4. Bland plommene med sukkeroppløsningen

Konservering av svisker i en søt løsning forbedrer smaken og holder dem også ferske (opptil 12 måneder). Ha plommene i en bolle og hell i væsken til plommene er helt dekket. Her er noen alternativer som kan brukes som en sukkerløsning:

  • Lett sirup.

    For å gjøre dette, varm opp 3 kopper vann og ha 1 kopp sukker i en kjele. Rør løsningen til sukkeret er oppløst, og avkjøl deretter oppløsningen før du heller den over plommene.

  • Tykk sirup.

    Hvis du vil ha en veldig søt løsning, varm 3 kopper vann og 2 kopper sukker i en kjele. Rør til sukkeret er oppløst, avkjøl sirupen, hell det deretter over plommene.

  • Fruktjuice.

    Prøv plommesaft, druesaft eller eplejuice. Trenger ikke varmes opp; bare hell nok til å dekke plommene.

  • Sukker.

    Noen bruker sukker for å få ut plommesaften. Det er deilig, men det er et veldig søtt og sukkerholdig alternativ. For å gjøre dette, hell sukker i bunnen av fryseren. Legg et lag med plommer. Dryss mer sukker over plommene, fortsett å belegge plommene og sukkeret til bollen er full.

Frys plommer Trinn 12
Frys plommer Trinn 12

Trinn 5. Legg plommene i en frysepose

Hell svisker og sukkeroppløsning i fryseposer, og fyll hver pose med omtrent 2,5 cm plass på toppen. Bruk en vakuumforsegler eller et sugerør til å fjerne luft fra posen, og forsegl deretter posen tett. Merk og frys poser. Du kan plassere dem i fryseren for enkel oppbevaring.

Frys plommer Trinn 13
Frys plommer Trinn 13

Trinn 6. Tin plommene når du er klar til å bruke dem, ta dem ut av fryseren og tine dem i kjøleskapet eller på benken

Plommer kan spises umiddelbart når de fjernes fra posen. Plommer lagret i sirup er deilig som pålegg til vaniljeis eller spist alene med kremfløte.

Metode 3 av 3: Frysing av hele plommer

Frys plommer Trinn 14
Frys plommer Trinn 14

Trinn 1. Vask modne plommer

Når du fryser hele plommer, er det veldig viktig å velge ferske, modne plommer som er søte og rike på juice. Jo bedre den smaker før frysing, desto bedre vil den smake når du ser etter den. Vask plommene i kaldt vann for å bli kvitt smuss.

Hvis plommene fortsatt er litt grønne, la dem modnes på benken i noen dager før de fryses

Frys plommer Trinn 15
Frys plommer Trinn 15

Trinn 2. Legg plommene i en oppbevaringspose

Legg hele, ferske plommer i en fryser, og fyll så nær toppen av posen som mulig. Bruk sugerør eller sugerør for å få så mye luft ut av posen som mulig. Merk den og sett den i fryseren.

Frys plommer Trinn 16
Frys plommer Trinn 16

Trinn 3. Spis frosne plommer

Når du vil spise noe søtt, sunt og iskaldt, ta svisker ut av fryseren og spis dem med en gang. Konsistensen av frosne plommer er deilig, spesielt når været er varmt. Hvis du ønsker det, kan du tine svisker noen minutter før du spiser.

Anbefalt: