3 måter å se bort fra andres tanker

Innholdsfortegnelse:

3 måter å se bort fra andres tanker
3 måter å se bort fra andres tanker

Video: 3 måter å se bort fra andres tanker

Video: 3 måter å se bort fra andres tanker
Video: 12 Things to Know When Dating an Aries Woman 2024, Kan
Anonim

Noen ganger er det vanskelig å ikke bry seg om hva andre mennesker synes. Imidlertid er det mange trinn du kan ta for å øke din selvtillit, utvikle stilen din og danne din egen mening. Prøv å ikke fokusere for mye på hva andre mennesker synes om deg eller bli for hengende på hva de synes. Husk at smak er subjektiv, og ingen har en absolutt mening om stil. Form din mening ved å se på flere forskjellige synspunkter, i stedet for å godta og tilpasse prinsippene eller tankegangen din basert på andres meninger eller tanker.

Steg

Metode 1 av 3: Bli mer selvsikker

Ikke bry deg om hva folk synes Trinn 1
Ikke bry deg om hva folk synes Trinn 1

Trinn 1. Slutt å tenke for mye

Prøv å ikke anta at alle dømmer hver eneste lille ting du gjør. Før du blir fanget av selvtillit, må du minne deg selv på at alle som er verdig din omsorg, har viktigere ting å bekymre seg for enn å bare kritisere deg.

  • Gjør ditt beste for å legge merke til når du begynner å tenke over eller tvile på deg selv. Si til deg selv: "Slutt å analysere for mye. Ro ned og ikke bekymre deg."
  • Tenkning og selvrefleksjon er gode ting eller aktiviteter, så lenge du fokuserer på positiv utvikling fremfor å tenke over hvert skritt du tar. Ikke besatt alle handlinger du gjør, men spør deg selv: "Hva er den beste måten å gå videre?"
Ikke bry deg om hva folk synes Trinn 2
Ikke bry deg om hva folk synes Trinn 2

Trinn 2. Ikke overdriv noe

Prøv å se på ting fra det riktige perspektivet og innse at bare fordi du er negativt dømt eller kritisert, betyr det ikke at verden tar slutt. Tenk på et verste scenario eller situasjon, og vær realistisk om det. Hva er det verste som kan skje hvis noen ser ned på deg?

  • Husk at noens mening om deg sier mye om den personen. Spør deg selv: “Er denne persons mening verdifull? Var det han sa noe jeg skulle jobbe med for å bli et bedre menneske, eller var det bare en triviell dom som med vilje var rettet mot en fornærmelse mot meg?”
  • Prøv å ikke overreagere på noe. Husk at det andre mennesker tror eller sier bare er en mening, ikke en absolutt sannhet.
Ikke bry deg om hva folk synes Trinn 5
Ikke bry deg om hva folk synes Trinn 5

Trinn 3. Godta deg selv som du er

Vær deg selv, utvikle de aspektene av deg selv som kan utvikles, og godta de tingene om deg selv som ikke kan endres. Ikke prøv å forandre deg selv bare for å tilfredsstille eller gjøre andre mennesker lykkelige. Minn deg selv på at alle har tvil, talenter og ting å jobbe med.

  • Tenk på tingene du liker med deg selv og skriv dem ned. Lag en annen liste som inneholder de tingene du ønsker å utvikle. Tenk også på spesifikke trinn du kan ta for å forbedre deg selv, for eksempel: "Noen ganger overreagerer jeg på ting og roper på andre mennesker. Når noen kommer med en uttalelse, må jeg beherske meg selv før jeg svarer og tenke over det jeg sier før jeg sier det."
  • Tenk på ting du ikke kan endre. For eksempel vil du kanskje være høyere, men du kan egentlig ikke endre det. I stedet for å finne ut hvorfor du ikke kan bli høyere, tenk på de små tingene eller “fordelene” med å være kort (f.eks. Hodet ditt vil ikke treffe dørkarmen eller taket så ofte).

Trinn 4. Vær pragmatisk når du søker andre anerkjennelse til selvaksept

De fleste av oss lengter etter å bli akseptert av andre på grunn av den tidligere mentale betingelsen som styrer oppførselen vår i stor grad. For eksempel kan en person som ikke får mye kjærlighet og oppmerksomhet fra foreldrene, prøve sitt beste for å bli akseptert av andre. Ideelt sett ønsker vi ikke å gjøre det, men det er menneskelig instinkt å oppfylle slike sosiale behov.

  • Det menneskelige sinn har et medfødt behov for andre ting. Du kan til slutt innse at ingen andre eksterne faktorer kan tilfredsstille deg, bortsett fra et øyeblikk. Selv om du får svaret du ønsker fra den andre personen, varer tilfredsstillelsen vanligvis ikke for alltid.
  • Det er godt å akseptere deg selv, men det er viktig at du holder deg praktisk. Du kan ikke bare ombestemme deg til å akseptere deg selv over natten. Derfor spiller pragmatisk balanse en viktig rolle i dette.
  • I stedet for å bekjempe den nye tankegangen som presser deg til å få validering eller godkjenning fra andre, la den tankegangen dukke opp. La ønsket om anerkjennelse vedvare, men sørg for at du oppfyller det på en praktisk og kreativ måte. For eksempel, hold deg til folk som godtar deg for den du er. Dette betyr, prøv å etablere et ekte vennskap eller forhold. Å ha denne typen støtte i livet ditt er en praktisk måte å føle deg mindre trengende eller likegyldig til meninger fra mennesker utenfor din sosiale krets. Ønskene dine har blitt oppfylt av støtte fra dine nærmeste, og du trenger ikke bry deg så mye om hva andre mennesker synes. På samme tid må du innse at motivasjonen til ikke å være avhengig av andres tanker kommer fra eksterne faktorer (venner). Dette betyr at hvis du fjerner denne faktoren, vil du igjen være avhengig av fremmede meninger. Denne typen bevissthet hjelper deg gradvis å slutte å søke aksept fra andre, og begynne å søke aksept fra deg selv.
  • Det er noen pragmatiske ting, slik at du ikke er avhengig av andres tanker: prøv å chatte oftere med familie og venner, gjør det til en vane å gi til andre, gjør interessante ting av og til, ta opp hobbyer eller aktiviteter som du liker. Du er interessert i, og så videre. Disse tingene kan skape en følelse av aksept som du kan føle.

Trinn 5. Tenk deg suksess i stedet for å være redd for skam

Prøv å ikke fokusere på fiasko, skam eller hva andre mennesker vil tenke når du gjør en feil. Bryt ned målene dine i små mål, og tenk deg at du lykkes med å nå hvert av de små trinnene eller målene.

  • For eksempel, hvis du vil være mer trygg når du chatter, bryt ned målene dine i mindre deler: opprettholde øyekontakt, lytte til den andre personen, nikke når den andre kommer med en uttalelse, stille spørsmål og gi ærlige svar basert på din egen erfaring.
  • Hvis resultatene ikke går etter planen, kan du prøve å lære av erfaringen og ikke skamme deg. Husk at alt er en læringsprosess og ingen er gode på alt, spesielt på første forsøk.

Metode 2 av 3: Lag din egen mening

Trinn 1. Prøv å se ting fra flere synsvinkler

Når du danner deg en mening om noe (f.eks. Et nyhetstema), kan du prøve å finne forskjellige kilder. Les artikler publisert av forskjellige nyhetsportaler/agenter, inkludert historier med perspektiver som er i konflikt med dine verdier. Prøv å samle informasjon selv i stedet for bare å være enig eller uenig i hva andre mennesker synes.

For eksempel kan foreldrene dine ha sin egen mening om nyhetene. I stedet for å bare si hva de mener fordi de er foreldrene dine, kan du prøve å søke på internett etter artikler om det samme emnet fra flere nyhetsbyråer/portaler. Etter å ha kjent flere synspunkter på emnet, kan du danne din egen mening ut fra det du har lært/kjenner

Trinn 2. Ikke gjør falske avtaler bare for å tilfredsstille eller gjøre andre mennesker lykkelige

Ha gjerne meninger som er i strid med normen, spesielt hvis du har lagt ned mye tid og krefter på å danne dem. Balansere bevisene med instinktene dine, og ikke tving deg til å tilpasse deg andres meninger for å få andre til å føle seg fornøyd/glad. Respekter andres meninger, og godta at ikke alle har samme oppfatning som din.

For eksempel, hvis du foretrekker hunder fremfor katter, ikke late som om du liker katter bare for å tilfredsstille eller glede vennene dine som synes katter er bedre dyr. Du må danne din egen mening, selv når alle vennene dine foretrekker katter

Trinn 3. Hold deg til kjerneverdiene eller troen din

Du kan "utfordre" kjerneverdiene og troene dine, og hvem vet, ved å stille spørsmål ved dem, vil du bare styrke din tro. Ikke gå på kompromiss med dine egne tradisjoner for å få popularitet.

For eksempel, hvis du er oppvokst i en religiøs tradisjon, kan du oppleve at spørsmålstegn ved eller tvil om tradisjonen (så lenge det er på et "sunt" nivå) kan forsterke din tro på den tradisjonen i lang tid. Du trenger imidlertid ikke endre troen din bare fordi noen (instinktivt) kritiserer din tro

Trinn 4. Finn ut om den andre personen forstår eller har riktig kunnskap om emnet som diskuteres

Før du blir for opphengt i andres meninger, tenk på deres ferdigheter eller kunnskap og måten de uttrykker sine meninger på. Hvis (for eksempel) læreren din skriver doktorgradsoppgaven sin om en historisk hendelse, må du absolutt verdsette hans mening mer enn meningen fra noen som er mindre utdannet.

I tillegg til å vurdere kilden, tenk på leveransen. Taler noen til tross for deres kunnskap tydelig og taktfull til deg? Eller er han bevisst fornærmelse og kritiserer din mening for ikke å være enig med deg?

Metode 3 av 3: Finne deg selv og stil

Trinn 1. Arbeid med å få mer kontakt med deg selv

Tenk på deg selv som en serie konsentriske sirkler. Tenk på hvordan du vil representere deg selv for fremmede, folk du allerede er kjent med, og deg selv. Hva er likhetene og forskjellene mellom dine handlinger eller oppførsel når du samhandler med andre privat, og når du står foran mange mennesker?

  • Prøv å tenke på tingene som kjennetegner deg. Skriv ned en liste over egenskaper som er viktige for deg, for eksempel ærlighet, lojalitet eller humor.
  • Ta deg tid til å reflektere og reflektere over deg selv, dine verdier eller verdier, talenter og ting du liker. Prøv å utvikle en forståelse for din egen særegenhet.

Trinn 2. Ta en beslutning basert på dine egne verdier

Når du har ting du liker, ikke liker, talenter og verdier du verdsetter, kan du prøve å gjøre dem til en avgjørende faktor for din livsstil og dine handlinger. Ved å gjøre det du tror på, i stedet for å gjøre det andre synes er kult, vil du reflektere mer og mer av hvem du egentlig er.

La oss for eksempel si at vennene dine vil gå på en fest og bli full, mens du har en fotballkamp i morgen (for deg er fotball det viktigste). I slike situasjoner, ikke fest med dem bare fordi du vil at de skal synes du er kul. Velg å forberede deg og hvile godt til morgendagens kamp, for det er det viktigste for deg

Trinn 3. Presentere deg selv på en måte som gjør deg glad

Tenk på måter å inkorporere eller anvende dine interesser, liker og misliker på din klesstil, nabolag eller livsstil. Fokuser på å lage en stil som gjør deg glad, i stedet for bare å følge det som er trending eller trend.

  • For eksempel, hvis du synes du liker å mikse og matche mønstre, kan du bruke det du liker bare på grunn av hva andre mennesker synes om deg.
  • Dekorer boligen din eller rommet ditt med finesser som har sentimental verdi, selv om andre foreslår at du bruker mer trendy eller minimalistisk stil. På den annen side, ikke bruk eller lagre dekorasjoner hvis du ikke liker finesser (f.eks. Fordi du tror at huset ditt vil se rotete ut). Gjør det du trenger for å gjøre boligen din mer komfortabel.

Trinn 4. Lag en inspirasjonsmappe for å koble deg videre til din egen stil

Når du utvikler en kjolestil, kan du lese populære blader og blogger for inspirasjon. Lagre eller kutt ut motiverende bilder, og bruk dem til å feste til din digitale eller trykte lookbook eller inspirasjonsmappe. Med dette nye biblioteket kan du blande og matche utseende som kan få deg til å føle deg unik og trygg.

"Spesielle" varer som spesielle smykker, skjerf, unike hatter eller klær med spesielle mønstre kan bidra til å gjøre stilen din unik. Tenk på et bestemt element eller et estetisk element som gjør deg glad og kan vise hva du liker med deg selv. For eksempel, hvis du liker å seile, kan et halskjede med ankeranheng og antrekk med et skarpt sjømannsstripemønster være et unikt preg på utseendet ditt

Trinn 5. Husk at smak er subjektiv

Hvis noen sier noe om din smak, husk at deres mening om din smak eller stil ikke er den absolutte sannheten. Smak er subjektiv, og du er kanskje ikke trendig i andres kjole eller innredning. Mangfold er en fantastisk ting. Tenk hvor kjedelig livet ville være når alles klær og hus så helt likt ut!

Selv om det er fint å kle seg på en måte som viser din individualitet, husk å tenke på beskjedenhet i enhver situasjon. Kle deg profesjonelt eller i henhold til kleskoden på arbeidsplassen for å tjene mer respekt enn bare å ha på deg en t-skjorte og hullete jeans

Trinn 6. Hold deg unna uønskede dårlige vurderinger

Å bruke sosiale medier er en morsom måte å holde kontakten med andre mennesker. Imidlertid kan sosiale medier også gi mange muligheter for mennesker til å vurdere livsstilsvalgene dine. For eksempel, hvis du ikke vil "invitere" folk til å kritisere antrekket eller utseendet ditt, er det en god idé å unngå å legge ut for mange innlegg (f.eks. Selfies) på forskjellige sosiale medieplattformer.

Anbefalt: