3 måter å redusere andres vurdering

Innholdsfortegnelse:

3 måter å redusere andres vurdering
3 måter å redusere andres vurdering

Video: 3 måter å redusere andres vurdering

Video: 3 måter å redusere andres vurdering
Video: Topp 10 nye PowerPoint-funksjoner 2024, Kan
Anonim

Mange av oss har lett for å dømme andre uten å innse denne vanen. Du kan føle deg komfortabel ved å anta at du vet alt, for eksempel vet du hvordan alle skal se ut, tenke og oppføre seg. Vær imidlertid oppmerksom på at det å være dømmende kan være en barriere når det gjelder å bli kjent med nye venner eller gjøre nye ting. Den gode nyheten er at du kan bryte denne vanen ved å endre tankesett, utvide horisonten og ha et åpent sinn.

Steg

Metode 1 av 3: Endre tankesett

Vær mindre dømmende Trinn 1
Vær mindre dømmende Trinn 1

Trinn 1. Få en vane med positiv tenkning

Negative tankemønstre vil utløse dømmende tanker. I stedet for å se på den negative siden, prøv å forstå det positive i enhver situasjon. Utfordre negative tanker når du innser at du tenker negativt, og prøv deretter å gjøre dem til positive tanker.

  • Selv om du prøver å være en positiv person, vær realistisk. Du trenger ikke å ignorere negative ting mens du går i ditt daglige liv fordi alt du trenger å gjøre er å kontrollere tankene dine, slik at du ikke fokuserer på bare negative ting.
  • Det er normalt å oppleve skuffelse. Tilgi deg selv når du føler deg trist og tenker negativt.
  • Mange aspekter av livet vil bli bedre hvis du er i stand til å være positiv!
Vær mindre dømmende Trinn 2
Vær mindre dømmende Trinn 2

Trinn 2. Skill en persons handlinger fra hans personlighet

Noen ganger ser du andre mennesker gjøre virkelig dårlige ting, for eksempel å stjele penger eller avbryte linjen. Selv om handlingene hans var feil, ikke døm andre ut fra bare en handling han gjorde. Kanskje han har positive egenskaper som du ikke visste om.

Vurder muligheten for at handlingen er forårsaket av en tilstand du ikke vet om. For eksempel stjal han kanskje penger fordi han ikke har spist på 2 dager

Vær mindre dømmende Trinn 3
Vær mindre dømmende Trinn 3

Trinn 3. Kjenn igjen når du begynner å dømme

Bryt vanen med å dømme andre ved å identifisere hva du tenker om den andre personen og når disse tankene oppstår. Når du innser at du kritiserer noen, spør deg selv hvordan denne tanken kan være til fordel for deg og den personen. Etter det, gi ros i stedet for å kritisere.

For eksempel kan det hende du tenker: "Den kvinnen trenger å gå ned i vekt." Utfordre disse tankene ved å spørre deg selv hvorfor du blander deg inn i andres private saker og deretter si noe morsomt du ser, for eksempel "Smilet ditt er så søtt!"

Vær mindre dømmende trinn 4
Vær mindre dømmende trinn 4

Trinn 4. Prøv å forstå den andres perspektiv

Alle er en unik person med forskjellige talenter, ferdigheter, personligheter og livserfaringer. I tillegg formes de av oppvekstmønsteret de mottok, behandlingen de fikk og levevilkårene for hver enkelt. Når du vil bli kjent med noen, tenk deg at du er i en lignende situasjon. Selv om du ikke tar de samme avgjørelsene, aksepter det faktum at han har rett til å ta sine egne beslutninger.

For eksempel kan en person du anser som veldig bortskjemt, ha blitt oppdratt av foreldre som ikke støtter det. Et annet eksempel, folk du tror ikke er utdannet nok, foretrekker kanskje å tjene penger for å forsørge familiene sine

Vær mindre dømmende Trinn 5
Vær mindre dømmende Trinn 5

Trinn 5. Se etter fellesskap med andre mennesker

Når du innser at du blir fristet til å dømme noen fra en annen bakgrunn, se etter likheter mellom dere to, ikke forskjeller. Alle har noe til felles fordi vi alle er mennesker! Dette vil gjøre deg i stand til å tenke positivt om andre mennesker, i stedet for negative dømmende tanker.

På en avslappet måte, diskuter flere emner til du finner et tema som er interessant og kan diskuteres sammen. Dette gjør deg oppmerksom på likhetene mellom dere to og ikke fokuserer på forskjellene

Vær mindre dømmende Trinn 6
Vær mindre dømmende Trinn 6

Trinn 6. Vær takknemlig for det du har

Sett pris på de gode tingene i livet ditt, spesielt menneskene som har hjulpet deg slik at du kan oppnå det du er i dag. Vær takknemlig for at du har venner, familie, god helse, muligheter, relasjoner og vær takknemlig for de livserfaringene du vokste opp med. Godta det faktum at alle har den godheten du har. Så du er urettferdig hvis du dømmer andre for å leve et annet liv.

Pust dypt hvis du blir fristet til å si negative ting om andre mennesker. I stedet ønsker han et lykkelig liv

Vær mindre dømmende Steg 7
Vær mindre dømmende Steg 7

Trinn 7. Vis medfølelse til andre

Å være medfølende er det motsatte av å være dømmende. I stedet for å dømme og tenke dårlige ting om den andre personen, vis empati for ham og prøv å forestille deg hva han tenker eller føler. Å slippe negative tanker om andre mennesker og ønske dem det beste er ikke lett, men denne endringen er mulig. Tenk på måter å hjelpe den andre ved å gi dem det de trenger, i stedet for å forvente at det skal skje dårlige ting med dem.

Medfølelse er et viktig aspekt for å oppnå lykke. Hvis du vil være en medfølende person, dyrk positive følelser overfor andre og deg selv

Metode 2 av 3: Utvidende innsikt

Vær mindre dømmende Trinn 8
Vær mindre dømmende Trinn 8

Trinn 1. Dyrk nysgjerrighet

Nysgjerrighet er et flott verktøy for å overvinne dømmende holdninger. Hvis du er vant til å tenke fordømmende ting om andre, dyrk nysgjerrighet på noe du ikke forstår. Prøv å finne andre aspekter, i stedet for bare å fokusere på det du synes er feil eller annerledes.

For eksempel kan du se noen avbryte linjen mens du bestiller lunsj. I stedet for å behandle ham som frekk, bør du vurdere om han har det travelt fordi han har en avtale eller er syk

Vær mindre dømmende Trinn 9
Vær mindre dømmende Trinn 9

Trinn 2. Forlat komfortsonen

Prøv å finne nye opplevelser som er forskjellige fra det du er vant til. I begynnelsen kan dette virke skremmende, men det kan også være veldig gøy! Inviter noen venner til å gjøre nye ting med deg. Gjør følgende for å forlate komfortsonen:

  • Bruk et annet transportmiddel for å komme på jobb.
  • Lag nye oppskrifter du aldri har smakt.
  • Se fremmedspråklige filmer.
  • Besøk tilbedelsessteder som er forskjellige fra din tro.
  • Gjør ting som utløser frykt eller ubehag, for eksempel å stå på taket til en høy bygning, klatre på et fjell eller spise rå fisk.
Vær mindre dømmende Trinn 10
Vær mindre dømmende Trinn 10

Trinn 3. Bli med i forskjellige fellesskap

Åpne horisonter ved å sette av tid til å henge med mennesker fra forskjellige bakgrunner. Bli venn med mennesker av forskjellige raser, kulturer, religioner, interesser, kaster, meninger, hobbyer, yrker eller andre aspekter. Samhold farget med forskjellige bakgrunner og perspektiver hjelper deg å forstå de ulike ideene som formidles av alle.

  • Du trenger ikke å få venner over hele verden, men prøv å bli kjent med mennesker med vidt forskjellige bakgrunner, slik at du kan utvikle deg selv gjennom denne opplevelsen.
  • Du vil forstå andre mennesker bedre og ha et bredere perspektiv hvis du blir venner med folk som ikke virker som om du har noe til felles.
  • Hvis en venn inviterer deg, må du fortelle dem at du vil godta invitasjonen deres, for eksempel: "Det er flott å høre at familien din kom fra Japan for å bo her. Jeg er veldig interessert i å lære om japansk kultur. Hvis jeg mai, jeg vil bli kjent med familien din."
Vær mindre dømmende Trinn 11
Vær mindre dømmende Trinn 11

Trinn 4. Delta på arrangementer du ikke er interessert i

Utfordre deg selv ved å delta og delta på aktiviteter som du lenge har ansett som kjedelig, lav kvalitet eller ubrukelig. Bruk denne muligheten til å lære nye ting! I denne aktiviteten vil du møte mennesker med forskjellige bakgrunner, forstå forskjellige perspektiver og engasjere deg i innsiktsfulle aktiviteter.

  • For eksempel, delta på en poesilesning, ta en salsadans eller delta på en politisk safari.
  • Åpne en samtale med menneskene som var der og bli kjent. Hvis du vil dømme dem, kan du tenke deg hvordan du ville ha det hvis du ble dømt, spesielt fordi du var fremmed for dem.
Vær mindre dømmende Trinn 12
Vær mindre dømmende Trinn 12

Trinn 5. Reis så ofte som mulig

Reise er fordelaktig for å utvide horisonten din og se livene til andre mennesker rundt om i verden. Hvis midlene er begrensede, kan du reise ut av byen eller ha en helg i en annen provins. Benytt anledningen til å forstå at du står fritt til å velge hvordan du skal leve livet ditt, og ingen kan bestemme hva som er det rette ordet eller handlingen.

  • Når du reiser, bo på herberger for å spare penger.
  • Planlegg en tur minst en gang i året, slik at du kan forlate komfortsonen og samhandle med mennesker fra forskjellige bakgrunner.
  • Nyt turen fra setet. Les en bok om å reise til fjerne steder mens du forestiller deg at du er der. Se deretter på en film laget på det stedet.
Vær mindre dømmende Trinn 13
Vær mindre dømmende Trinn 13

Trinn 6. Tilbring en hel dag med familie og venner

Dette trinnet gir deg ny innsikt etter å ha sett andre familier leve sitt daglige liv på en annen måte. Selv om mange av aktivitetene er de samme, er det fortsatt noe annet, og dette er naturlig!

Spør en venn om du kan delta på en spesiell begivenhet, for eksempel en kulturell aktivitet eller religiøs seremoni. Ikke press hvis han ikke er enig

Vær mindre dømmende Trinn 14
Vær mindre dømmende Trinn 14

Trinn 7. Lær noe av alle du møter

Alle du møter er verdifulle i livet ditt fordi de kommer med erfaringer du kan lære av. Spør deg selv hva de lærte deg, kanskje ny kunnskap, ferdigheter eller forståelse av deg selv.

  • For eksempel kan noen fra en annen kultur dele kunnskap om sine daglige vaner. På samme måte, når du møter noen med kunstnerisk talent, kan de hjelpe deg med å lære nye ferdigheter.
  • Gjør uselvisk godhet og del kunnskapen du har. Vær den første som åpner og deler.
Vær mindre dømmende Trinn 15
Vær mindre dømmende Trinn 15

Trinn 8. Still så mange spørsmål som mulig

Dette vil tillate deg å bedre forstå den andre personen og deres synspunkt. I tillegg får du muligheten til å forstå de forskjellige bakgrunnene, kulturene og livsstilene til andre mennesker.

  • Hvis du vil bli kjent med noen for den de er, kan du prøve å forstå deres bakgrunn og perspektiv. Du kan for eksempel spørre om han har brødre eller søstre, landet/regionen, utdannelsen, jobben eller favorittaktiviteter i helgen.
  • Ikke tving ham til å svare på spørsmål. Kanskje han vil åpne seg hvis du viser interesse for hans livserfaringer.

Metode 3 av 3: Ha et åpent sinn

Vær mindre dømmende Trinn 16
Vær mindre dømmende Trinn 16

Trinn 1. Slutt avhengigheten for å være en person som alltid har rett

Alle har sine egne ideer om hvordan de skal leve livet, og ofte støter disse ideene sammen. Enten du oppfører deg som en utdannet utdannet person eller ikke, bestemmer din tro ditt perspektiv. Dette gjelder også andre mennesker. Så godta virkeligheten hvis de ikke er enige med deg.

  • Hvis du kommer inn i et argument, husk at den andre personen kan ha en gyldig mening.
  • Forklar ditt perspektiv uten å ville endre den andres synspunkt.
  • Husk at situasjoner ofte blir kompliserte, og det er umulig å avgjøre hva som er "riktig" og "galt" fordi det alltid er ting som ikke blir forstått.
Vær mindre dømmende Trinn 17
Vær mindre dømmende Trinn 17

Trinn 2. Bestem din mening

Ignorer sladder og negativ informasjon du hører om andre mennesker, kulturer, etc. Utfordre forutsetninger før du tar beslutninger om en person eller gruppe mennesker. Ikke la deg påvirke av feilinformasjon.

  • Husk at noen sprer sladder eller negative meninger med et bestemt motiv. For eksempel kan en person fortelle en dårlig venn fordi han er sjalu eller dele sin bekymring for et fremmed konsept fordi han er redd.
  • Hvis du har blitt sladret om, spør deg selv om du vil bli dømt ut fra sladder?
Vær mindre dømmende Trinn 18
Vær mindre dømmende Trinn 18

Trinn 3. Ikke døm andre ut fra deres utseende

Selv om det er sant at en persons klær gjenspeiler hvem de er, må du ikke anta at du kan fortelle alt om en person ved utseendet. Husk at alle er forskjellige og har en annen livsstil.

  • For eksempel, ikke anta at noen ikke er i stand til å jobbe profesjonelt fordi de er dekket av tatoveringer og piercinger.
  • Vær oppmerksom på hvordan du ser ut i speilet før du reiser. Hva synes andre mennesker om deg basert på utseendet ditt? Hvordan finne ut om deres mening er riktig eller feil?
Vær mindre dømmende trinn 19
Vær mindre dømmende trinn 19

Trinn 4. Slutt å merke andre mennesker

I stedet for å avsløre sannheten om en person, begrenser etiketter perspektivet ditt. Prøv å forstå hver person som et individ. Ikke dra konklusjoner om andre mennesker basert på deres utseende eller lokalsamfunn. Sørg for at du har riktig fullstendig informasjon om personen.

Ikke merk andre som late, rare, dumme osv

Vær mindre dømmende Trinn 20
Vær mindre dømmende Trinn 20

Trinn 5. Ikke døm andre

Gi den andre personen en sjanse til å fortelle deg hvem han egentlig er, i stedet for å anta at du vet alt. Ikke gi inntrykk av at du er lett å dømme andre fordi du bare vet veldig lite informasjon. Oppfatningen din vil endre seg når du blir nærmere kjent med ham.

  • Godta andre mennesker som de er.
  • Er det rettferdig at noen dømmer deg etter å ha snakket med deg i 5 minutter? Hvor mye visste han om deg på så kort tid?
Vær mindre dømmende trinn 21
Vær mindre dømmende trinn 21

Trinn 6. Gi den andre personen en ny sjanse

Ikke gjør negative antagelser om andre mennesker, selv om de er negative til deg. Kanskje du har gjort ham urett også. Ikke dra konklusjoner om andre mennesker og kontroller negative tanker.

Kanskje han var opprørt da du møtte ham. Det er det samme med sjenerte mennesker som virker innadvendte eller arrogante

Vær mindre dømmende Trinn 22
Vær mindre dømmende Trinn 22

Trinn 7. Ikke sladre om andre mennesker

Sladder avler harme og får folk til å dømme noen uten å vite sannheten. Hvis du også er en kjent sladder, kommer vennene dine til deg for å snakke om andre mennesker, men de vil ikke tro deg.

Hvis du begynner å si negative ting om noen, kan du prøve å stoppe dem ved å si positive ting. I stedet for å si: "Visste du at Ani daterte Jason i går kveld?" du burde si: "Ani er en talentfull maler. Har du sett maleriene hennes?" Tenk hvor fint det ville være hvis du sprer det gode budskapet

Tips

Husk at alle er forskjellige. Dette gjør livet morsommere

Advarsel

  • Fokuser på ditt eget liv. Ikke dikter til andre.
  • Andres dømmende holdning gjør følelsene hans vondt. Du vil også bli såret.

Anbefalt: