3 måter å ignorere folk som ikke bryr seg om deg

Innholdsfortegnelse:

3 måter å ignorere folk som ikke bryr seg om deg
3 måter å ignorere folk som ikke bryr seg om deg

Video: 3 måter å ignorere folk som ikke bryr seg om deg

Video: 3 måter å ignorere folk som ikke bryr seg om deg
Video: Моя работа наблюдать за лесом и здесь происходит что-то странное 2024, Kan
Anonim

"Ikke bekymre deg for hva personen mener, sier eller gjør" er råd som lett kan gis, men er vanskelig å gjøre. Av natur krever de fleste aksept fra andre, eller i det minste å bli anerkjent, enten fra helt fremmede, eller nære mennesker som ikke har vist seg å være verdige din kjærlighet. Å ignorere mennesker som ikke bryr seg om deg - enten passivt (ved ikke å vise interesse) eller aktivt (på en smertefull måte) - er noen ganger det beste alternativet for deg. Det er ikke lett å gjøre, men det er noen tips som kan hjelpe deg med å gjøre prosessen enklere!

Steg

Metode 1 av 3: Å håndtere problemer med mennesker som skader deg

Ignorer folk som ikke bryr seg om deg Trinn 1
Ignorer folk som ikke bryr seg om deg Trinn 1

Trinn 1. Ikke godta forfølgelse

Folk som har skadet deg ved å forråde din tillit eller være altfor kritiske, blir vanligvis bedre ignorert. Folk som skader deg fysisk eller psykisk, bør ikke være i fred.

Ja, du må kutte all kontakt med personen som har skadet deg fysisk eller psykisk. Men ikke nøl med å kontakte myndighetene hvis du føler deg usikker eller tror at et bestemt atferdsmønster vil gjenta seg

Ignorer folk som ikke bryr seg om deg Trinn 2
Ignorer folk som ikke bryr seg om deg Trinn 2

Trinn 2. Prøv å få personen til å forstå situasjonen uten å begrunne det han gjorde

Det er en fin linje som skiller de to. Du burde ikke føle at du fortjener å bli mishandlet, men du vil kanskje vurdere rollen din der han ikke legger merke til eller bryr seg om deg.

  • For eksempel bør du ikke klandre deg selv hvis kjæresten din jukset deg, men du kan vurdere påvirkningen av din sjalusi, uoppmerksomhet og andre faktorer som kan være grunner til å rettferdiggjøre hans feil.
  • Folk ser vanligvis etter relasjoner som minner dem om deres tidligere forhold, selv om forholdene er uproduktive. Denne prosessen skjer vanligvis ubevisst. Legg merke til om du prøver å finne folk som minner deg om fortiden din.

Metode 2 av 3: Gå videre uten å fortsette å stole på forlatelse

Ignorer folk som ikke bryr seg om deg Trinn 3
Ignorer folk som ikke bryr seg om deg Trinn 3

Trinn 1. Gjør en innsats i andre relasjoner

Hvis du slutter å fokusere på mennesker som ikke bryr seg om deg, kan du fokusere på å bygge sunne relasjoner med mennesker som virkelig bryr seg om deg.

  • Hvis du vil møte andre mennesker, bør du vurdere om du kan komme deg ut av vennekretsen din.
  • Hvis du er videregående, kan du se etter aktiviteter du kan delta i og nyte, og som også gir deg muligheter til å møte andre mennesker.
Ignorer folk som ikke bryr seg om deg Trinn 4
Ignorer folk som ikke bryr seg om deg Trinn 4

Trinn 2. Finn veien ut

Når du har bestemt deg for at forholdet til personen som gjorde deg vondt virkelig må brytes helt, må du kanskje finne en måte å slutte å tenke på det, eller kanskje du også kan delta i noen aktiviteter for å fylle tomrommet som er igjen av vedkommendes fravær (f.eks. nærhet).

  • På samme måte som når du vil slutte å røyke eller ta en annen dårlig vane, tenk på dette som en mulighet for deg å starte en ny sunn vane i stedet for et dårlig forhold. For eksempel, hvis du liker kunst, kan du gå på keramikk eller maleri. Eller du kan prøve noe du alltid har ønsket deg, som fjellklatring. Jogging, sykling eller yoga kan være flott for kropp og sjel. En matlagingskurs eller slektshistorisk prosjekt kan være en god avledning.
  • Det er et annet passende begrep å bruke her: livet er kort. Tenk på dette som en mulighet for deg å forfølge målene dine, for nå er du atskilt fra noen som alltid holder deg tilbake eller hindrer deg i å nå drømmene dine. Benytt anledningen til å prøve å bli skuespiller eller skulptør; kom tilbake for å fortsette studiene og få en grad du ikke har fullført; besøke Den kinesiske mur.
Ignorer folk som ikke bryr seg om deg Trinn 5
Ignorer folk som ikke bryr seg om deg Trinn 5

Trinn 3. Prøv å henge med mennesker som bryr seg om deg

De fleste fokuserer mer på det negative enn det positive, og det gjør at smertefulle forhold dekker alle de kjærlige forholdene som finnes i livet ditt. La tapet av et dårlig forhold være en mulighet for deg å sette pris på et godt forhold.

  • Det er lett å si at du ikke ville bry deg om hva andre mennesker synes om deg, men sannheten er at vi alle ønsker minst en liten anerkjennelse fra andre. Prøv å finne ut hvem meninger som er viktige for deg.
  • Ta deg tid til å takke en god venn som alltid har vært der for deg, eller en slektning som alltid har vært ved din side i vanskelige tider. Bruk tiden du får ved å ignorere menneskene som gjør deg vondt til å fokusere på menneskene som virkelig bryr seg om deg.
Ignorer folk som ikke bryr seg om deg Trinn 6
Ignorer folk som ikke bryr seg om deg Trinn 6

Trinn 4. Fokuser på tingene du kan kontrollere

Vi kan bare forandre oss selv, og det er umulig å endre andre mennesker, uansett hvor mye du vil. Du kan ikke få noen til å bry seg om deg hvis de ikke vil. Det mest sannsynlige du vil gjøre når du har å gjøre med mennesker som ikke bryr seg om deg, er å finne ut hvorfor de plager deg. Dette er en mulighet for deg å vokse.

  • Prøv å vurdere hvordan du føler om personens mangel på oppmerksomhet. På den måten kan du finne ut hva dine behov er, og hvilke justeringer du kan gjøre for å gå videre med livet ditt uten å føle at du trenger aksept fra den personen.
  • Det er et aksiom som er enkelt og gammelt, men det er alltid sant: du kan ikke glede alle. Noen mennesker vil ikke like deg uansett hva du gjør, så fokuser på å ta vare på deg selv ved alltid å være ærlig mot deg selv.

Metode 3 av 3: Løse problemer med mennesker som ikke bryr seg om deg

Ignorer folk som ikke bryr seg om deg Trinn 7
Ignorer folk som ikke bryr seg om deg Trinn 7

Trinn 1. Vurder personens motiver og årsaker

Noen ganger er det vanskeligere å håndtere saker som involverer mennesker som ikke skjønner eller bryr seg om eksistensen din enn mennesker som virker tiltrukket av deg, men som ender opp med å skade deg. Ta deg tid til å tenke på tingene som kan være grunnen til at han ignorerer deg.

  • Moderne teknologi produserer den typen mennesker som "aldri svarer på meldingene mine", og denne typen forsømmelse er skuffende for noen. Sørg imidlertid for at du vurderer om personen kan være veldig opptatt på jobben, tilbringe tid med familien eller gjøre andre ting, eller kanskje han ikke er like lidenskapelig om tekstmeldinger som deg.
  • Noen ganger oppstår forlatelse på grunn av en misforståelse. Det er mulig at din bestemor ikke ser ut til å bry seg om jakten på din internettentreprenørdrøm fordi hun egentlig ikke forstår hva du gjør (og hvor viktig det er for deg), selv om du har forklart det for henne.
Ignorer folk som ikke bryr seg om deg Trinn 8
Ignorer folk som ikke bryr seg om deg Trinn 8

Trinn 2. Prøv å avhjelpe situasjonen

Før du ignorerer noen som ser ut til å gjøre det samme mot deg, tenk på måter du kan forbedre situasjonen til beste for begge parter.

  • Uttrykk bekymringene dine klokt. Ikke anklag eller klandre personen ("Du er tosidig", eller "Du er egoistisk og tenker ikke på andres følelser"). Det ville være bedre hvis du formidler følelsene dine.
  • Si for eksempel "Jeg føler meg uviktig fordi du ignorerte meg" eller "Jeg er trist at du ikke er interessert i å være venner med meg." Om nødvendig, definer grensene du vil bruke: "Jeg slutter å starte kommunikasjonen med deg".
  • Personen reagerer kanskje ikke godt til tross for din kloke tilnærming; Sørg imidlertid for at du holder deg rolig og presenterer synspunktet et par ganger til det setter seg, så la ting ende på den måten. Du skal føle deg trygg fordi du har gjort alt du er i stand til.
Ignorer folk som ikke bryr seg om deg Trinn 9
Ignorer folk som ikke bryr seg om deg Trinn 9

Trinn 3. Velg å ignorere personen uten å vise uforsiktig oppførsel

For å ignorere hva noen tenker (eller ikke tror) om deg, må du ta en bevisst beslutning, samt legge litt krefter på å gjøre det. Å ignorere er imidlertid ikke det samme som å ikke bry seg.

  • Du kan slutte å bekymre deg for noens handlinger eller synspunkter uten å miste din medfølelse for personen som menneske. Du gjør det som er nødvendig og fordelaktig for din generelle helse og tilstand, og skader ikke eller straffer personen.
  • Selvfølgelig vil det være vanskeligere å ignorere visse mennesker enn andre. Du kan ikke holde deg unna kolleger eller slektninger. Derfor må du distansere deg følelsesmessig; med andre ord, prøv å praktisere kognitiv reframing, det vil si ved å ikke ha et dypt samspill med visse mennesker, uten å la dem påvirke deg.
Ignorer folk som ikke bryr seg om deg Trinn 10
Ignorer folk som ikke bryr seg om deg Trinn 10

Trinn 4. Lev livet for deg selv

Som nevnt tidligere er ingen mennesker som alle andre, og livet er for kort til å leve bekymre seg for hvordan andre mennesker føler om deg.

  • Å bli ignorert er smertefullt, og å velge å ignorere personen til gjengjeld, selv om det gjøres på en veldig fin måte, kan skade både deg og den andre personen. Til syvende og sist er det ditt ansvar å gjøre det som er best for deg selv.
  • Å leve livet ditt for deg selv betyr ikke at du ikke kan slippe andre mennesker inn i livet ditt, eller vise bekymring, medfølelse eller kjærlighet til andre. Å leve livet for deg selv betyr at du må leve uten frykt og anger.
  • Som nevnt tidligere, ta dette som en mulighet for deg til å prøve noe nytt, eller gjøre hva det er du alltid har ønsket å gjøre.
  • Uansett om andre bryr seg om deg eller ikke, må du alltid bry deg om deg selv. Det er alt du kan kontrollere.

Anbefalt: