Hvordan holde deg rolig når foreldrene dine skjeller deg: 14 trinn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan holde deg rolig når foreldrene dine skjeller deg: 14 trinn
Hvordan holde deg rolig når foreldrene dine skjeller deg: 14 trinn

Video: Hvordan holde deg rolig når foreldrene dine skjeller deg: 14 trinn

Video: Hvordan holde deg rolig når foreldrene dine skjeller deg: 14 trinn
Video: Staysman & Lazz - En godt stekt pizza 2024, Kan
Anonim

Når foreldrene dine er sinte, kan du føle deg redd, deprimert eller bare irritert. Uansett om du gjorde noe som gjorde at du fortjente å bli skjelt ut eller ikke, er det viktig å lytte til hva foreldrene dine har å si, vær rolig så du ikke roper tilbake til dem og svarer på en passende måte slik at du ikke gjør det ikke bli sint igjen. Trinnene beskrevet i denne artikkelen kan hjelpe deg med å finne den riktige måten å reagere på foreldrenes sinne.

Steg

Del 1 av 2: Hold deg rolig mens du lytter nøye

Hold deg rolig når foreldrene dine kjefter på deg Trinn 1
Hold deg rolig når foreldrene dine kjefter på deg Trinn 1

Trinn 1. Forstå at foreldrenes sinne ikke vil vare evig

Du kan føle at foreldrene dine har skjelt ut deg i to til tre timer, men ved ettertanke har svært få foreldre energi eller utholdenhet til å skjelle ut barnet sitt så lenge. Hvis du reagerer riktig på sinne, vil det ikke vare evig.

Prøv dette for å styrke deg selv mentalt: fortell deg selv at du er sterk nok til å tåle foreldrenes sinne eller kjeft

Hold deg rolig når foreldrene dine kjefter på deg Trinn 2
Hold deg rolig når foreldrene dine kjefter på deg Trinn 2

Trinn 2. Ikke snakk, gråt eller sut mens du blir skjelt ut

Hold deg rolig og rolig. Hvis du snakker, selv med høflige ord og tonefall, vil foreldrene dine oppfatte det som en form for motstand, respektløshet eller illojalitet.

Hold deg rolig når foreldrene dine kjefter på deg Trinn 3
Hold deg rolig når foreldrene dine kjefter på deg Trinn 3

Trinn 3. Pust rolig

Prøv å ta hensyn til hvordan kroppen din føles når du blir skjelt ut. Du vil mest sannsynlig føle deg anspent og overbelastet. Hvis du opplever dette, prøv å puste dypt med en vanlig rytme slik at du føler deg mer rolig og lettet.

Pust inn for å telle fire og pust ut så lenge som mulig. Sørg for at du puster magen (luft går inn i magen) og magen løfter seg når du inhalerer

Hold deg rolig når foreldrene dine kjefter på deg Trinn 4
Hold deg rolig når foreldrene dine kjefter på deg Trinn 4

Trinn 4. Prøv å ikke fokusere for mye på hvordan du følte da du ble skjelt ut

Noen ganger er det å ikke føle seg følelsesmessig når man blir behandlet frekt, en flott måte å sikre at man ikke tar behandlingen for alvorlig. Det er viktig at du ikke tar foreldrenes sinne til hjertet, for når foreldrene dine står overfor andre problemer i livet, blir de ofte lett sinte over trivielle ting. Det er absolutt ikke din skyld.

  • Den beste måten å ikke fokusere på sinne er å se på foreldrenes ansikt mens du lytter til det de har å si. Vær oppmerksom på rynker eller andre fysiske trekk som dukker opp i ansiktet når de er sinte.
  • I stedet for å prøve å forstå sin sinte tale, tenk deg frustrasjonen og frustrasjonen foreldrene dine står overfor.
  • På denne måten vil du huske at selv om du ble skjelt ut, hadde foreldrene dine det egentlig vanskelig. Igjen er det mulig at sinne utløses av stress som du kanskje ikke direkte utløser.
Hold deg rolig når foreldrene dine kjefter på deg Trinn 5
Hold deg rolig når foreldrene dine kjefter på deg Trinn 5

Trinn 5. Gjør en god gjerning for foreldrene dine

Få dem for eksempel et glass vann når de skjeller deg ut og prøv å si "Drikk først så stemmen din ikke blir hes", uten å virke sarkastisk, frekk eller respektløs. På denne måten vil foreldrene dine beklage og føle at de gjorde noe galt for å skjelle deg, spesielt hvis du er bevist uskyldig.

Hold deg rolig når foreldrene dine kjefter på deg Trinn 6
Hold deg rolig når foreldrene dine kjefter på deg Trinn 6

Trinn 6. Fortsett å lytte til hva de har å si

Pass på at du ikke mister fokuset helt, slik at du kan være oppmerksom på årsakene til foreldrenes sinne. Hvis foreldrenes sinne varer lenge nok til å avta, kan du prøve å forklare eller omformulere hva foreldren din sa for å vise dem at du lyttet til det de sa. I tillegg kan foreldrene dine høre tilbake sinne de rettet mot deg.

  • Vis tegn på at du lytter til det han sier, for eksempel ved å nikke med hodet, heve et øyenbryn og si "jeg forstår hva du sier".
  • Prøv å finne "nøkkelord" som gir deg ledetråder om hva som utløste foreldrenes irritasjon eller skuffelse. Hvis foreldrene dine skjeller deg ut for en hendelse, kan du prøve å ta hensyn til detaljene de er bekymret for. Hvis de er sinte på grunn av en ganske lang rekke hendelser, forstår du temaet bak sinne.
Hold deg rolig når foreldrene dine kjefter på deg Trinn 7
Hold deg rolig når foreldrene dine kjefter på deg Trinn 7

Trinn 7. Tenk før du svarer

Du må også avstå fra å rope tilbake på foreldrene dine, kaste ting eller slå dører. Vær oppmerksom på at din voldelige reaksjon kan eskalere spenningen og føre til at foreldren din fortsetter å skjelle deg ut (faktisk bli enda mer sint). Husk at foreldrene dine er sinte av en eller annen grunn (selv om det kanskje ikke er hensiktsmessig å skjelle deg ut), og det viste sinne er faktisk et tegn på din irritasjon og et ønske om å bli hørt av deg. Aggressive reaksjoner kan faktisk få dem til å føle seg misforstått av deg, noe som gjør dem mer sannsynlig å irettesette deg i fremtiden.

  • Noen ganger oppfatter foreldre mindre tegn på uenighet som aggressive (f.eks. Blink, sarkasme og litt hånlige ansiktsuttrykk). Dette betyr at du må være forsiktig når du viser slike uttrykk.
  • Tenk på reaksjonene foreldrene dine ikke likte, basert på hva du har opplevd tidligere. Selv om du blir fristet eller tvunget til å gjengjelde foreldrenes sinne for at du føler deg ukomfortabel og motløs, må du ikke engasjere deg i atferd som kan utløse mer sinne.
Hold deg rolig når foreldrene dine kjefter på deg Trinn 8
Hold deg rolig når foreldrene dine kjefter på deg Trinn 8

Trinn 8. Gå høflig ut av rommet hvis du føler at sinne som er rettet mot deg er overdreven

Hvis foreldrene dine fortsetter å skjelle deg til du føler at du ikke kan svare rolig lenger, kan du prøve å forlate rommet. Spør om du kan snakke om problemet senere, og forklar kort at deres sinne gjør det vanskelig for deg å tenke klart om problemet. Prøv å ikke høres "skyld" (f.eks. Ved å si "mamma/pappas rop er så irriterende og det gjør meg gal").

  • Prøv heller å si: “Jeg vil at dette skal være over, men akkurat nå er jeg for svimmel til diskusjon. Det ser ut til at jeg går til rommet mitt først for å tenke litt."
  • Det kan være vanskelig å forlate rommet da noen foreldre synes det er respektløst. Gjør ditt beste for å forklare dem at du fremdeles er villig til å diskutere saken.
  • Ikke råd foreldre til å roe seg, da dette kan betraktes som frekt.

Del 2 av 2: Gi tilbakemelding som kan forhindre senere sinne

Hold deg rolig når foreldrene dine kjefter på deg Trinn 9
Hold deg rolig når foreldrene dine kjefter på deg Trinn 9

Trinn 1. Ikke beklag hvis du er uskyldig

Hvis du er uskyldig, hold deg til standpunktet ditt. Hvis du vet at du er uskyldig, men fremdeles synes synd på å forstyrre foreldrene dine, kan du i de fleste situasjoner si noe sånt som: "Mamma/pappa, jeg beklager at du er sint og jeg håper du føler deg bedre snart."

Det er en god idé å lage en plan for å frigjøre aggresjonen som fortsatt holder deg tilbake ved å delta i aktiviteter etter at du har hatt tid til å gjøre dem. For eksempel kan du frigjøre undertrykt aggresjon ved å rengjøre rommet ditt eller jogge rundt i huset

Hold deg rolig når foreldrene dine kjefter på deg Trinn 10
Hold deg rolig når foreldrene dine kjefter på deg Trinn 10

Trinn 2. Vis tilbakemelding

Hold svarene korte, høflige og kontrollert. Ikke la sarkasme eller sinne gjenspeile i leveransen din, da foreldre kan tro at du kjemper mot dem eller er passiv-aggressive. Ikke prøv å gi din mening eller mening om saken ved hånden når du blir skjelt ut. Du kan gjøre dette senere når situasjonen roer seg.

  • I stedet for å gi en mening, kan du prøve å bruke enkle bekreftende utsagn, for eksempel "jeg forstår" eller "jeg vet."
  • Det spiller ingen rolle om du er uenig eller virkelig ikke forstår hva foreldren sier. Noen ganger er ting som dette mer passende å snakke om etter at hver part har roet seg nok til å forklare ting på en bedre måte.
Hold deg rolig når foreldrene dine kjefter på deg Trinn 11
Hold deg rolig når foreldrene dine kjefter på deg Trinn 11

Trinn 3. Godta foreldrenes følelser

Sørg for å vise at du vet at de er sint på en ting du gjorde. Selv om du ikke føler deg skyldig, må du ikke nekte for at foreldrene dine er sinte. Uansett årsak betyr ikke at du godtar foreldrenes følelser at du innrømmer at de har rett eller feil.

Beklager hvis du har feil. Gjør det oppriktig. Hvis du virkelig har feil, er det riktige å vise angeren din for det du har gjort

Hold deg rolig når foreldrene dine kjefter på deg Trinn 12
Hold deg rolig når foreldrene dine kjefter på deg Trinn 12

Trinn 4. Prøv å inngå kompromisser

Spør foreldrene dine hva du kan gjøre for å gjøre ting bedre. Husk imidlertid å holde deg til standpunktet ditt hvis du er uskyldig. Du kan fikse ting med en gang for å sikre at foreldrene dine ikke blir sure, slik at de ikke skjeller deg ut for noe annet.

Jo mer du kan gjøre for å løse problemet, jo bedre. Hvis du fortsatt har ting å si som du synes er mer komplisert enn foreldrene dine forstår, skriv dem ned. Det er viktig at du ikke holder igjen sinne ditt, slik at du ikke roper eller skjeller ut foreldrene dine ut av det blå

Hold deg rolig når foreldrene roper på deg Trinn 13
Hold deg rolig når foreldrene roper på deg Trinn 13

Trinn 5. Snakk om hvordan du føler

Når du og foreldrene dine har roet seg, kan du prøve å revurdere problemet fra ditt synspunkt. Fortell foreldrene dine i en klar og høflig tone hvorfor du gjorde det som gjorde dem sinte. Jo bedre du forklarer tankene og følelsene som oppstår når du blir skjelt ut, jo mer motiverte foreldre vil være å forstå og tilgi umiddelbart.

  • Sørg for at du ikke nødvendigvis overbeviser foreldrene dine om at du har rett, ettersom det bare kan tenne på sinne igjen. Vis forskjellen i din forståelse av problemet før (da du ble skjelt ut) og etter (på dette tidspunktet, etter at du har roet deg ned), spesielt hvis handlingene dine ikke har noen åpenbar grunn.
  • Du kan også bruke denne muligheten til å fortelle dem at deres sinne på deg får deg til å føle deg deprimert. Forklar hvordan du føler deg når du blir skjelt ut og at det faktisk fratar deg muligheten til å kommunisere på en bedre måte. Etterpå, hvis du føler deg dypt såret av å bli skjelt ut, ber du fast (men likevel høflig) foreldrene dine om å be om unnskyldning.
Hold deg rolig når foreldrene roper på deg Trinn 14
Hold deg rolig når foreldrene roper på deg Trinn 14

Trinn 6. Søk hjelp hvis foreldrenes sinne kommer til uttrykk på en farlig måte

Var foreldrene dine ikke i stand til å roe seg selv eller lindre sinne? Har foreldrene dine tidligere hatt problemer knyttet til sinne og vold i hjemmet? Hvis du føler at ditt uttrykte sinne er i ferd med å bli til fysisk vold, ikke nøl med å ringe nødetater. Hvis det ser ut til at du er i fare, kan du ringe 112.

I Indonesia kan du kontakte den nasjonale kommisjonen for barnevern på telefonlinjen 021-87791818. Du kan også kontakte den indonesiske barnevernskommisjonen på 021-31901556 (eller sende en e-post til [email protected]) eller nødetatens telefonnummer på 112. Ved å ringe disse telefonnumrene kan du be om hjelp fra disse partene. for å håndtere problemet med vold som kan oppstå

Tips

  • Prøv å snakke om situasjonen din med en rådgiver hvis foreldrene dine ofte blir sinte. Sinne kan være en farlig ting hvis den blir mottatt eller lyttet til for ofte. Det kan til og med føre til depresjon hos barn.
  • Prøv å se på den aktuelle situasjonen fra riktig vinkel. Tenk på andre faktorer i foreldrenes liv som kan få dem til å lufte og skjelle deg. La dem slippe presset og forstå at du (selvfølgelig) ikke er den eneste årsaken til deres sinne.
  • Fokuser på tilgivelse. Selvfølgelig vil det være lett å finne på og be om unnskyldning til hverandre med foreldrene dine hvis du og foreldrene dine er villige til å løse problemet umiddelbart.
  • Ikke vær for lett eller resignert til å følge foreldrenes ønsker. Imidlertid er det noen ganger bedre å gjøre dette enn å prøve å forhandle fordi det er mulig at foreldrenes sinne vil eskalere hvis du prøver å forhandle.

Anbefalt: