Hvordan leve med et rolig sinn: 15 trinn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan leve med et rolig sinn: 15 trinn
Hvordan leve med et rolig sinn: 15 trinn

Video: Hvordan leve med et rolig sinn: 15 trinn

Video: Hvordan leve med et rolig sinn: 15 trinn
Video: Angst 2024, Kan
Anonim

For mange mennesker kan livet til tider føles veldig vanskelig og belastende. Den gode nyheten er at det er flere ting du kan gjøre for å frigjøre deg selv fra negative påvirkninger og gjøre dagen din rolig. Det kan være mennesker som ikke vet hvordan de skal komme i gang ennå, men du kan begynne å leve et fredelig liv fra nå av, enten ved å gjøre små endringer i oppførselen din eller ved å gjøre store endringer i livsstilen din. Les denne artikkelen og ta følgende trinn, slik at du kan føle den fred du fortjener.

Steg

Del 1 av 2: Gjør tankene beroligende

Ha ro i sinnet Trinn 1
Ha ro i sinnet Trinn 1

Trinn 1. Bli vant til å puste lenge og regelmessig

Selv om det virker enkelt, må du trene på pusteteknikker slik at du kan puste lenge og regelmessig. Mindful pust er den beste måten å roe sinnet fordi følelsene våre er sterkt påvirket av pusten. Hvis du kan justere pustens rytme til å være lengre og roligere, vil følelsene dine også bli roligere. Pusteøvelser har vist seg å senke nivået av hormonet kortisol (et stresshormon) og aktivere det parasympatiske nervesystemet, den delen av nervesystemet som regulerer kroppene våre til å hvile og utføre fordøyelsesfunksjoner. Begynn å trene pusten i henhold til følgende retningslinjer:

  • Finn et rolig sted hvor du kan sitte komfortabelt.
  • Legg den ene håndflaten på magen og den andre på brystet.
  • Pust dypt inn med magemusklene til magen ekspanderer, men brystet beveger seg ikke i det hele tatt.
  • Hold pusten i noen sekunder, og pust deretter sakte ut.
  • Gjenta disse trinnene til du finner en rolig pustrytme. Gjør denne øvelsen 10 minutter hver dag.
Ha sjelefred Trinn 2
Ha sjelefred Trinn 2

Trinn 2. Få for vane å trene

Regelmessig mosjon er veldig gunstig for kropp og sinn. For å holde deg frisk, gjør 30-60 minutter med aerob trening 3-5 ganger i uken. Trening er fordelaktig for:

  • Hjelper hjernen med å produsere endorfiner og serotoninhormoner, som er hjernekjemikalier som kan forbedre humøret.
  • Øk energien og overvinn tretthet.
  • Forbedrer søvnkvaliteten, selv for personer med kronisk søvnløshet.
  • Redusere risikoen for sykdommer, for eksempel hjertesykdom og diabetes type 2.
Ha sjelefred Trinn 3
Ha sjelefred Trinn 3

Trinn 3. Bli vant til å sole deg om morgenen slik at den blir utsatt for solen

Sollys hjelper kroppen din med å produsere vitamin D og øker serotoninnivået i kroppen. Gjør morgenaktiviteter utendørs så ofte som mulig fordi lyset innendørs ikke kan ha samme effekt, for eksempel ved:

  • Trening i det fri.
  • Svømming utendørs.
  • Piknik.
Ha sjelefred Trinn 4
Ha sjelefred Trinn 4

Trinn 4. Lev et "flytende liv"

En måte som kan få deg til å føle deg rolig og glad, er å fullstendig involvere deg i visse aktiviteter uten å tenke over ting. Dette er hva det betyr å leve et flytende liv. Livet ditt vil bare flyte når du gjør morsomme ting og tar på deg utfordringer.

Gjør ting du liker, som å spille spill i helgen eller søke jobb som regnskapsfører

Ha ro i sinnet Trinn 5
Ha ro i sinnet Trinn 5

Trinn 5. Vær sjenerøs

Raushet får oss til å føle oss lykkelige og fremmer trygghet. Å gi penger kan redusere nivåene av stresshormonet kortisol, forlenge livet og forbedre mental helse. Sjenerøse mennesker har en tendens til å være mindre utsatt for depresjon. Du kan være sjenerøs på en rekke måter, for eksempel:

  • Frivillig på et barnehjem, et suppekjøkken eller en annen samfunnstjenesteorganisasjon.
  • Doner til veldedighet.
  • Gi hjelp til venner og familiemedlemmer med økonomi, husreparasjoner eller omsorg for en baby.
Ha sjelefred Trinn 6
Ha sjelefred Trinn 6

Trinn 6. Vær en person som alltid er takknemlig

Du kan føle sjelefred ved å være takknemlig for det du har. Takknemlighet vil redusere stress, øke optimismen og livstilfredshet. Ikke vent til du har mye å være takknemlig for fordi det alltid er en grunn til å være takknemlig. Gjør følgende måter for å gjøre det lettere for deg å være takknemlig:

  • Hold en takknemlighetsdagbok. Folk som fører en takknemlighetsdagbok, har en tendens til å føle seg lykkeligere i hverdagen. Skriv ned tingene du er takknemlig for hver dag.
  • Se på den positive siden av hvert problem. For eksempel, hvis naboen forstyrrer roen i nabolaget, kan dette gjøre deg mer tålmodig og bedre i stand til å håndtere irritasjoner.
Ha sjelefred Trinn 7
Ha sjelefred Trinn 7

Trinn 7. Bli med i fellesskapet

Folk har en tendens til å foretrekke å være sammen enn alene. I tillegg får vi samtaler med andre mennesker til å føle oss rolige og lykkelige. Det er mange umiddelbare måter å finne lykke eller ro som lett går tapt når vi er opptatt, men å være sammen med andre mennesker kan være et unntak.

  • For eksempel, for mennesker som omfavner en bestemt religion, kommer til et tilbedelsessted i henhold til din tro.
  • Et annet eksempel, bli med i et idrettslag eller en gruppe boklesere.
Ha sjelefred Trinn 8
Ha sjelefred Trinn 8

Trinn 8. Uttrykk deg selv

Å gjøre kreative kunstaktiviteter kan være en kilde til lykke og sjelefred. Det er mange måter å uttrykke deg på gjennom kunstneriske aktiviteter som gjør livet ditt hyggeligere, for eksempel:

  • Tegne, fargelegge bilder eller male. Ikke vent til du blir en stor artist fordi denne aktiviteten kan hjelpe deg med å kanalisere følelsene dine og forestille deg på andre måter.
  • Bli med på en danseklasse eller dans i takt med musikken jevnlig hjemme.
  • Spiller musikk. Å spille gitar, piano og andre musikkinstrumenter kan hjelpe deg med å uttrykke deg gjennom musikk.

Del 2 av 2: Å fikse problematiske aspekter av livet

Ha ro i sinnet Trinn 9
Ha ro i sinnet Trinn 9

Trinn 1. Bestem det problematiske aspektet av livet ditt

Hvis det er ting som gjør deg urolig, kan du prøve å finne ut hvorfor. På den måten kan du legge planer for å overvinne hindringer og leve et rolig liv. Skriv ned de ubehagelige tingene du opplever hver dag. Skriving kan hjelpe deg med å finne inspirasjon enkelt.

Ha ro i sinnet Trinn 10
Ha ro i sinnet Trinn 10

Trinn 2. Slå fred med fortiden

Har du noen gang opplevd en hendelse som fortsatt tynger deg? Kanskje du har gjort en feil som ødela din egen karriere? Eller er du redd for å bekjenne kjærligheten din for noen? Prøv å godta fortiden, slik at du kan jobbe med følelsene som fortsatt forfølger deg. Du kan ikke leve fredelig hvis det fortsatt er uløste tidligere erfaringer.

  • Tilgi deg selv, om nødvendig. Kanskje på den tiden hadde du ikke kunnskapen som du har nå.
  • Befri deg selv fra sinne. Skriv ned ditt oppdemmede sinne for deg selv å lese. Ikke skjul eller reduser noe fordi andre mennesker ikke kjenner tankene dine. Ikke hold på sinne og la de negative tingene bygge seg opp.
  • Godta det som skjedde. Å tenke på visse hendelser om og om igjen vil bare føre til lidelse. Aksept og ønsket om å fortsette med livet er starten på gjenopprettingsprosessen, slik at du kan fokusere på å tenke på fremtiden.
Ha fred i sinnet Trinn 11
Ha fred i sinnet Trinn 11

Trinn 3. Forbedre forholdet ditt til andre mennesker

Hvis forholdet til foreldrene, kjæresten eller sjefen din er i trøbbel, kan du prøve å fikse det slik at du kan godta deg selv og livet ditt fullt ut. Noen ganger er den beste måten for deg å leve et rolig liv på å takle et vanskelig problem. Et nært forhold er nødvendig for at du skal føle lykke og sjelefred, så prøv å fikse et problematisk forhold.

  • Rådfør deg med en familieterapeut hvis ekteskapet eller forholdet ditt er i trøbbel.
  • Unnskyld hvis du har skadet andres følelser. Ta ansvar for handlingene dine.
  • Send noen et brev som uttrykker ønsket ditt om at du vil gjøre opp med dem igjen.
  • Følelse av fremmedgjøring er den største kilden til misnøye i livet. Ikke isoler deg selv, slik at du kan finne ro ved å sosialisere. Den beste måten å få kontakt med andre er ved å delta i gruppeaktiviteter, for eksempel frivillig arbeid, kurs, delta i en bokanmeldelsesgruppe eller spille sport på et lag.
Ha sjelefred Trinn 12
Ha sjelefred Trinn 12

Trinn 4. Tilgi den andre personen

I stedet for å holde nag, er det veldig gunstig for mental helse og å opprettholde gode relasjoner å tilgi andre. For å føle deg rolig, prøv å gi slipp på hatet ditt mot noen som har skadet deg. Tilgivelse er en indre opplevelse du opplever alene, ikke mellom deg og den andre personen. Hvis du ikke vil, er det ikke nødvendig å gjøre opp med personen lenger.

  • Tilgivelse betyr å helbrede deg selv fordi du har sluppet tristheten og den negative dommen. Å holde nag betyr å bringe sinne og hat inn i enhver ny situasjon. Dette vil ha en negativ effekt på deg selv fordi du ikke kan glede deg over ting som skjer akkurat nå, bryte med andre mennesker, føle at du har mistet meningen med livet og oppleve depresjon eller angst.
  • Du kan tilgi andre ved å skrive navnene på menneskene som gjorde deg sint og hvorfor og deretter fortelle dem "Jeg tilgir deg." Du vil bli skadet mer enn dem hvis du ikke kan tilgi, så gjør dette for din egen skyld.
Ha sjelefred Trinn 13
Ha sjelefred Trinn 13

Trinn 5. Hold deg unna materialismen

Shopping er ikke den riktige måten å føle seg rolig på. Du kan føle deg glad når du har det du nettopp har kjøpt, men denne følelsen vil raskt forsvinne i forhold til gleden ved å ha et nært forhold. Materialisme vil føre til konkurranse, og folk som liker å konkurrere har en tendens til å bli lettere deprimert og oppleve misnøye i familielivet. Hvis du ønsker å leve et stille liv, ikke ha for vane å handle bare for å ha det bra.

Ha sjelefred Trinn 14
Ha sjelefred Trinn 14

Trinn 6. Gjør de nødvendige endringene

Du trenger ikke å gjøre store endringer i ditt daglige liv for å føle deg rolig. For eksempel kan det å bo i et dårlig nabolag påvirke sinnet ditt negativt og føre til depresjon. Hvis du er veldig stresset over din nåværende jobb eller bomiljø, kan du prøve å endre den. Du godtar kanskje fortsatt de kjedelige arbeidsforholdene eller ubehagelige levekårene, men disse tingene kan ha stor innvirkning på din psykiske helse og gjøre det vanskelig for deg å leve et fredelig liv. Du kan gjøre langsiktige endringer på følgende måter:

  • Lag en plan for å håndtere situasjonen. Når du planlegger, må du bestemme hva du virkelig vil. Hvis du for eksempel vil bytte bolig, søker du informasjon for å sikre at du kan tilpasse deg kulturen, maten, den politiske situasjonen og andre ting på et nytt sted.
  • Start med små ting som gir mening. Ikke legg planer om å flytte utenlands i helgen. Hvis du flytter, se etter informasjon om boligeierskap, valg av skole osv.
  • Involver andre mennesker i livet ditt. Ikke gjør alt alene. Be venner og familiemedlemmer om hjelp. Spør deres mening før du flytter, og spør om de er villige til å hjelpe deg med å pakke tingene dine.
Ha sjelefred Trinn 15
Ha sjelefred Trinn 15

Trinn 7. Hold deg unna negative mennesker

Forhold til negative mennesker gjør at du ikke klarer å leve i fred fordi de vil forårsake følelsesmessig bagasje og aldri gi deg noe. De vil bare dra nytte av deg og er veldig oppsiktsvekkende. Du vil føle deg ukomfortabel når du kommuniserer med dem. Her er noen forslag for å håndtere negative mennesker:

  • Ikke nekt. Vi kan lett finne grunner til å treffe hyggelige mennesker, men spør deg selv hvordan du føler deg etter å ha interagert med negative mennesker. Er du virkelig glad for å møte ham eller av nødvendighet? Spør også om du fortsatt håper å få det du aldri fikk fra ham.
  • Finn ut hva du får ut av dette forholdet. Negative forhold gir noen ganger gjensidighet, så du vil leve det. Kanskje får han deg til å føle deg bra, selv om du er såret. Kanskje han vil kjøpe deg noe for å rette opp hans negative oppførsel.
  • Finn en annen måte. Du kan se etter andre måter å oppfylle det du ønsker og trenger. Ikke hold på smertefulle vennskap eller kjærlighetsforhold fordi du kan finne andre mennesker å leve livet ditt med ro i sjelen, så begynn å få nye venner.

Anbefalt: