Hvordan forhindre selvmordsintensjoner (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan forhindre selvmordsintensjoner (med bilder)
Hvordan forhindre selvmordsintensjoner (med bilder)

Video: Hvordan forhindre selvmordsintensjoner (med bilder)

Video: Hvordan forhindre selvmordsintensjoner (med bilder)
Video: Красивая история о настоящей любви! Мелодрама НЕЛЮБОВЬ (Домашний). 2024, Kan
Anonim

Å forhindre selvmordstanker er ikke like lett som å snu håndflaten. Det er tider når du vil tro at livet ditt er verdiløst. Det som er viktig er at du ikke trenger å føle skam eller skyld for selvmordstanker og vite at du ikke er alene. Mange mennesker har tenkt på selvmord, men klarte å forhindre at intensjonen dukker opp igjen og fortsetter livet med mening. Hvis du vil vite hvordan du forhindrer selvmordstanker, bør du vurdere disse trinnene for å komme i gang.

Hvis du vurderer selvmord og trenger hjelp så snart som mulig, ring 500-454. Dette er telefonnummeret til rådgivningstjenesten fra Helsedepartementet.

Steg

Del 1 av 2: Endre dine intensjoner

Forhindre selvmordstanker Trinn 1
Forhindre selvmordstanker Trinn 1

Trinn 1. Vet at du definitivt kan komme deg gjennom dette

Du sliter kanskje og føler at det ikke er noen løsning på problemene dine, men du vet den beste delen om å være nede? Du kan ikke gjøre annet enn å stå opp. Du kan føle at du ikke har noen hensikt i livet, og ting vil bare bli verre, men husk at ting vil definitivt bli bedre hvis du legger ned innsats og kommer med en plan. Selvfølgelig vil ikke livet ditt bli som et eventyr over natten. Men når du innser at ting faktisk kan bli bedre, har du allerede tatt det første skrittet mot å gå videre med livet ditt.

Når du føler deg suicidal, si til deg selv at du kommer gjennom det og at livet ditt blir bedre

Forhindre selvmordstanker Trinn 2
Forhindre selvmordstanker Trinn 2

Trinn 2. Få hjelp med en gang

Det er mange mennesker i denne verden som møter mennesker som oss hver dag. De gjør det fordi de vil hjelpe, ikke fordi de vil gjøre livene våre mer elendige. Akkurat nå kan du føle at ingen i denne verden kan hjelpe. Imidlertid kan du føle det slik fordi du ikke lar noen hjelpe. Hvis du deler dine følelser med venner, vil de være mer enn villige til å hjelpe. Det er hvis du lar dem hjelpe også. Det er naturlig for deg å nekte andres hjelp, og det er greit. Imidlertid kan du ikke la de selvmordstanker bli i hodet ditt.

  • Hvis du føler at du skader deg selv og ikke har noe å lufte deg til, ring legevakten, din personlige lege eller gå til legevakten så snart som mulig. Du bør ikke være alene når du føler for dette, punktum.
  • Du kan også ringe hjelpnummeret hvis du har et problem og vil dele det med noen. Du kan ringe 1-800-273-TALK (8255) når som helst hvis du bor i Amerika eller ringe samaritanere på 08457 90 90 90 eller PAPYRUS på 0800 068 41 41 (hvis du er tenåring eller vokser opp) hvis du bor på engelsk. Du kan også ringe 500-454 som er en rådgivningstjeneste som er åpen 24 timer i døgnet av helsedepartementet.
Forhindre selvmordstanker Trinn 3
Forhindre selvmordstanker Trinn 3

Trinn 3. Utsett planene dine

Hvis du vurderer selvmord, er det bare å si til deg selv at du ikke kommer til ekstremer den neste uken. Eller de neste 48 timene. Eller til og med de neste 24 timene. Ved å gjøre dette har du tid til å be noen om hjelp, distrahere deg selv eller se verden bedre. Gitt at du kanskje ikke føler deg som den lykkeligste personen i verden etter 24 timer, men du kan føle deg bedre om at du ikke lenger er suicidal.

Forhindre selvmordstanker Trinn 4
Forhindre selvmordstanker Trinn 4

Trinn 4. Tenk på alle menneskene som elsker og bryr seg om deg

Du trenger ikke å føle deg skyldig i å ha selvmordstanker, men du kan forhindre at de kommer tilbake ved å stadig minne deg selv på menneskene som virkelig bryr seg om deg. Du må føle deg ensom akkurat nå, men det kan være fordi du ikke har kontaktet vennene dine på lenge eller ikke har vært sammen med familien din. Å føle seg ensom betyr ikke at ingen elsker deg og vil at du skal gå videre.

Selvfølgelig er en av grunnene til at folk tenker på selvmord å føle at ingen bryr seg om dem. Du føler kanskje ikke at du har en venn eller nær din familie, men det betyr ikke at ingen bryr seg om deg, selv om det er dine naboer, klassekamerater eller kolleger. Hvis du tenker negativt, er det naturlig å tro at ingen bryr seg, men det er vanligvis ikke tilfelle

Forhindre selvmordstanker Trinn 5
Forhindre selvmordstanker Trinn 5

Trinn 5. Ikke føl deg skyldig eller skamfull over selvmordstanker

Du kan føle deg dårlig om selvmordstanker, men skyv raskt følelsene bort. Det er greit hvis du vurderer selvmord. Mange føler seg skyldige i å tenke på selvmord, men den skylden hjelper dem ikke. Hvis du ikke føler deg skyldig, kan du gå videre med livet ditt raskere og forhindre at selvmordstanker kommer tilbake. Hvis du bare dveler ved skyld og skam, vil selvmordstanken bare eskalere.

Forhindre selvmordstanker Trinn 6
Forhindre selvmordstanker Trinn 6

Trinn 6. Tenk på alle tingene du ikke har hatt tid til å gjøre

Dette kan høres klebrig ut, men ta deg tid til å skrive og tenk på alt du ikke har hatt tid til, enten det er å bli forelsket eller å reise utenlands. Ved å gjøre dette vil du bli energisk og ha håp om å gå videre med livet ditt. Når du tenker på selvmord igjen, kan du tenke på tingene du vil gjøre. Du vil føle at det er mange opplevelser som kan oppleves før livets slutt.

Forhindre selvmordstanker Trinn 7
Forhindre selvmordstanker Trinn 7

Trinn 7. Se etter distraksjoner

Ja, å avlede tankene dine, fra yoga til å drikke te med venner, kan bidra til å unngå selvmordstanker. Hvis du fokuserer på andre ting du bryr deg om, selv om de er dumme, men kan distrahere deg, vil ting bli bedre. Du kan til og med lage en liste over ting du kan gjøre for å distrahere deg selv når du tenker på selvmord.

Selvfølgelig, hvis du virkelig er suicidal, må du be om hjelp umiddelbart. Men hvis du bare begynner å tro at livet er meningsløst, kan du distrahere deg selv ved å tenke på andre ting

Forhindre selvmordstanker Trinn 8
Forhindre selvmordstanker Trinn 8

Trinn 8. Gå til en lege eller psykiater

Hvis du er suicidal, kan du ikke håndtere det på egen hånd. Du bør diskutere det med en lege eller psykiater for å bestemme de neste trinnene du bør ta. En psykiater kan avdekke fortiden din og hjelpe deg med å lage planer for fremtiden. Også leger og psykiatere kan finne ut om du trenger medisiner. Selv om de ikke vil løse alle problemene dine eller fullstendig eliminere dine selvmordstanker, kan medisiner hjelpe deg med å avgjøre om du har depresjon, bipolar lidelse eller en annen psykisk lidelse som kan gjøre vurderingene dine unøyaktige. Dette vil bare skje hvis du har bestemt deg for å fortsette med livet ditt.

Forhindre selvmordstanker Trinn 9
Forhindre selvmordstanker Trinn 9

Trinn 9. Lag en liste over ting du er takknemlig for

Dette kan høres klebrig ut, men å lage en liste over ting du er takknemlig for, fra eksistensen av din beste venn, til helsen din, til solen som fortsatt skinner, kan hjelpe deg med å minne deg på grunner til å gå videre. Lag en liste som er omtrent en side lang, og ta den med deg eller behold den hvor du kan nå den. Hvis du vurderer selvmord igjen, må du lese listen som er laget nøye, slik at du kan innse at det er mange grunner til å fortsette å leve. Det kan til og med være at listen får deg til å smile igjen.

Forhindre selvmordstanker Trinn 10
Forhindre selvmordstanker Trinn 10

Trinn 10. Ta vare på deg selv

Å spise tre måltider om dagen, få nok hvile og ikke drikke noen alkohol er kanskje ikke nok til å holde deg fornøyd med livet ditt, men de får deg til å føle deg bedre enn om du spiser søppelmat, søvnmangel og drikker drikke tre ganger en uke. Å tenke på din fysiske helse kan ha stor innvirkning på din mentale helse. Det er lett å ignorere kroppen din når du føler deg nede, men hvis du jobber for å holde kroppen frisk, vil det også påvirke sjelen din.

Trening kan også oppmuntre til produksjon av endorfiner som kan hjelpe deg med å tenke mer positivt

Forhindre selvmordstanker Trinn 11
Forhindre selvmordstanker Trinn 11

Trinn 11. Unngå utløsere for selvmordstanker

Hvis du vet at det er noen ting som kan utløse dine selvmordstanker, bør du unngå dem for enhver pris. Hvis du ser din eks alltid kaster deg ned i en fortvilelse, bør du unngå å møte ham. Hvis du går på store familiesammenkomster der folk kjefter på hverandre gjør deg ensom, bør du unngå storfamilier. Lag en liste over de tingene som gjør deg mest trist, og finn måter å unngå dem, uansett.

Dessverre er det litt umulig å unngå alle utløserne, men du kan lage en plan for å håndtere dem

Forhindre selvmordstanker Trinn 12
Forhindre selvmordstanker Trinn 12

Trinn 12. Unngå narkotika og alkoholholdige drikker

Selv om du bare er bekymret for å forhindre selvmordstanker, må du for enhver pris kvitte deg med narkotika og alkohol. Disse to tingene kan være en midlertidig løsning på problemet ditt, men når effektene forsvinner, vil du føle deg mer deprimert og trist enn du var først. Du bør unngå narkotika og alkohol når du håndterer selvmordstanker fordi de også kan få deg til å handle impulsivt, og du vil ikke at det skal skje.

Forhindre selvmordstanker Trinn 13
Forhindre selvmordstanker Trinn 13

Trinn 13. Finn så mye som mulig årsaken til din selvmordstanke

Det kan være en konkret grunn til at du vurderer selvmord. Å gå til en lege eller psykiater kan hjelpe deg med å diskutere en rekke ting, inkludert enhver psykisk lidelse du måtte ha, men sjansen er stor for at det ikke vil være nok. Du kan føle at du er i en blindvei fordi du ikke tåler ting på jobben, er i et usunt forhold eller er bekymret for kroppsbildet ditt. Selv om dine suicidale intensjoner kanskje ikke skyldes en bestemt ting, må det fortsatt være flere faktorer som får intensjonen til å oppstå. Hvis du planlegger å endre noen av disse tingene, for eksempel på jakt etter en ny jobb, vil din selvmordstanke sakte forsvinne.

Men ta ikke store beslutninger når du tenker på selvmord. Når trangen setter inn, er det beste du kan gjøre å få hjelp med en gang, la den kjøle seg ned og vente på at følelsene dine stabiliserer seg. Etter at alt har avtatt, kan du tenke logisk for å ta det neste trinnet

Del 2 av 2: Acting in a Crisis

Forhindre selvmordstanker Trinn 14
Forhindre selvmordstanker Trinn 14

Trinn 1. Lag en nødsikkerhetsplan

Hvis du vurderer selvmord, er det en god idé å forberede seg på forhånd slik at du vet hva du skal gjøre i en krise. Alles nødplan kan variere, men den bør fortsatt omfatte å ringe etter hjelp med en gang, gå til en venns hus, gjøre en aktivitet som beroliger deg, tilbringe tid med kjæledyret ditt eller lese en liste over ting du er takknemlig for. Det som er viktig er at du ikke skal være alene når du vurderer selvmord, og du bør gjøre noe mens du venter på at hjelpen kommer.

Skriv ned denne planen, slik at du vet hva du skal gjøre neste gang du føler deg forvirret eller opprørt

Forhindre selvmordstanker Trinn 15
Forhindre selvmordstanker Trinn 15

Trinn 2. Bli kvitt verktøyene som kan brukes til å begå selvmord

Bli kvitt alkoholholdige drikker, narkotika, skarpe gjenstander eller andre ting som kan gjøre det lettere for deg å begå selvmord. Hvis du vurderer selvmord, må du gjøre det vanskelig for deg selv å innse dine intensjoner. Ring til en av vennene dine og vent til han kommer og ligger. Hvis du vet at bare noen få ting i hjemmet ditt kan hjelpe med selvmordstanker, er det mer sannsynlig at du er trygg.

Forhindre selvmordstanker Trinn 16
Forhindre selvmordstanker Trinn 16

Trinn 3. Eliminer muligheten til å begå selvmord

Dette betyr at du umiddelbart bør være sammen med mennesker som kan forhindre deg i å begå selvmord. Muligheten kommer når du er alene. Hvis du vurderer selvmord, bør du være sammen med venner, familiemedlemmer, naboer eller noen andre som kan få deg til å føle deg mindre ensom og redusere sjansene for å begå selvmord. Hvis du virkelig er suicidal, be om hjelp med en gang!

Forhindre selvmordstanker Trinn 17
Forhindre selvmordstanker Trinn 17

Trinn 4. Vær tålmodig

Tiden kan ikke helbrede sårene dine, men det kan få ting til å virke hyggeligere. Det kan være vanskelig å komme gjennom disse tider, men du må forstå at selvmordstanker ikke kommer til å få verden til å gå fortere. Du må være sterk og ikke gi opp. Det vil definitivt være utviklinger over tid. Det er du som bestemmer din egen skjebne. Du kan ikke se at situasjonen blir bedre, men det blir faktisk bedre.

Fortsett å ta vare på deg selv, selv om du ikke lenger er suicidal. Sett alltid din psykiske helse først, selv om du ikke har tenkt på å begå selvmord på en måned. Trening, hvile nok og å være snill mot deg selv kan ha stor innvirkning på din psykiske helse

Tips

  • Hvis du virkelig føler at du ikke kan fortsette med livet ditt, ring 500-454. De kan hjelpe deg. Det er jobben deres. Bare fordi du trenger hjelp betyr ikke at du har et problem. Til slutt er vi bare mennesker.
  • Bare fordi du er suicidal betyr ikke det at du er en dårlig person. Du har bare vanskelig for å forstå hva som skjer i livet ditt og hvordan du skal håndtere det. Det beste du kan gjøre er å være rolig og tro at over tid vil ting bli bedre.
  • Ingen sa at det var enkelt å håndtere selvmordstanker. Men hvis du kan få hjelp fra andre mennesker og er villig til å godta det, blir det bedre for deg.
  • Tålmodighet kommer ikke naturlig fra deg. Bare du kan hjelpe deg selv med å være mer tålmodig. Du kan også stole på familie og venner for å hjelpe deg i løpet av selvmordstanker.

Anbefalt: