Hvordan skrive hobbyer og interesser på et CV: 10 trinn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan skrive hobbyer og interesser på et CV: 10 trinn
Hvordan skrive hobbyer og interesser på et CV: 10 trinn

Video: Hvordan skrive hobbyer og interesser på et CV: 10 trinn

Video: Hvordan skrive hobbyer og interesser på et CV: 10 trinn
Video: Simpelthen og HURTIG på en pande ✧ Usammenlignelig chokoladepandekagekage med hytteostcreme 2024, Kan
Anonim

Interesser og hobbyfelt på et CV som er opprettet for å søke på jobb eller søke om en ny student, er en flott mulighet til å vise frem din personlighet. Gode skrivehobbyer og interesser kan til og med kompensere for mangel på arbeidserfaring eller utdanningshistorie. Selv om du kanskje tror at alle CV er like, prøver du alltid å lage et CV som er spesielt rettet til personen som vil lese det, med tanke på hva personen ønsker fra deg som søker. Denne artikkelen ser på hvordan du kan liste opp hobbyer og interesser på et CV for to ting: registrere nye studenter og søke på jobber.

Steg

Metode 1 av 2: Søk på universitetet

Skriv om dine hobbyer og interesser Trinn 1
Skriv om dine hobbyer og interesser Trinn 1

Trinn 1. Sorter ditt CV i prioritetsrekkefølge

Du vet sikkert allerede hva et CV handler om - utdanningshistorie, arbeidserfaring, evner, prestasjoner og hobbyer. Det er imidlertid ikke nok å skrive ned all informasjonen. Vurder også rekkefølgen informasjonen presenteres på CVen.

  • Opptakskomiteen er mye mer interessert i verdien av læringsutbytte, arbeidserfaring, evner og prestasjoner enn hobbyer og interesser.
  • Derfor bør hobbyer og interesser være oppført på slutten av CV -en. Slutt, ikke begynn, med hobbyer og interesser.
  • Sorter også aktiviteter etter prioritet. Aktiviteter kan bestilles kronologisk, for eksempel å skrive ned "Work Experience", eller fra de mest imponerende til de mest dagligdagse.
  • Husk at et CV er et "ovenfra og ned" -dokument, noe som betyr at du bør begynne med det du mest ønsker å fortelle leserne om deg selv.
Skriv om dine hobbyer og interesser Trinn 2
Skriv om dine hobbyer og interesser Trinn 2

Trinn 2. Bruk de riktige begrepene

Selv om tennis eller sjakk kan være morsomme hobbyer for deg, bør vilkårene i CV -en din indikere noe mer meningsfylt. I stedet for å skrive kolonneoverskriftene "hobbyer og interesser" som "Hobbyer", bruker du begrepene "Organisasjonserfaring" eller "Friluftslivsaktiviteter". Ved å velge et mer formelt ord, er det subtilt antydet at du er dedikert til å drive disse aktivitetene profesjonelt, i stedet for bare å ha det gøy og rekreasjon. Det er hva den nye studentopptakskomiteen forventer.

Skriv om dine hobbyer og interesser Trinn 3
Skriv om dine hobbyer og interesser Trinn 3

Trinn 3. Velg riktig format for å skrive listedelen i CV -en

Alle deler av et CV som er detaljerte lister, bør skrives i samme format. "Ekstrafaglige aktiviteter" -delen av CV -en bør skrives i samme format som delen "Arbeidserfaring". Ingen bestemt format er riktig. La imidlertid nok plass til at du ikke bare inkluderer navnet på aktiviteten, men også skriver en kort beskrivelse.

  • Ikke bare skriv ned navnene på alle aktivitetene på rad med kommaer. Formatet indikerer at du bare gjør aktiviteten uten noe spesielt om det. List opp og beskriv hver aktivitet i separate punkter.
  • Bestem om beskrivelsen av aktiviteten skal skrives i fulle setninger eller i korte setninger. Et CV skal ikke være for langt - ideelt sett bare en side. Hvis CV -en din er lang, bruker du setninger i stedet for hele setninger.
  • Eksempel: “Tennis: nasjonal mester, 2013, 2014; skole tennisteamleder, 2012-14; medlem av skolens tennisteam, 2010-14.
  • Hvis CVen ikke er lang nok, skriver du en fullstendig setningsforklaring: “Tennis: Som medlem av skoletennisslaget i 2010-2014 hjalp jeg laget med å vinne landsmesterskapet 2013 og 2014. Som lagleder i 2012-2014, Jeg utførte lederoppgaver på og utenfor banen, holdt regelmessig trening utenom mesterskapsperioden og opprettholdte harmoni blant lagmedlemmer.
Skriv om dine hobbyer og interesser Trinn 4
Skriv om dine hobbyer og interesser Trinn 4

Trinn 4. Vis et mangfold av interesser

Den nye opptakskomiteen for studenter forventer ikke at siste års videregående studenter vet nøyaktig hva de vil bli i fremtiden. Selv om det er best å gjøre det klart i essayet ditt at du har fremtidsplaner og høye mål, vet utvalget at i virkeligheten endres studentenes planer ofte når de praktiserer kunnskapen sin og utvikler interesser på college.

  • "Ekstrafaglige aktiviteter" -delen i CV -en din er ment å indikere at du ikke er fokusert på bare én ting, men heller har et bredt spekter av interesser som kan utvikles i løpet av fire års høyskole.
  • Hvis du kan, kan du liste opp aktiviteter som indikerer et aktivt og nysgjerrig sinn: friidrett, frivillig arbeid, akademiske lag, sosiale interesser (talelag) eller eksakte vitenskaper (matematiske idrettsutøvere), etc.
  • Jo flere forskjellige interesser du har, desto mer attraktiv vil du være for komiteen som prøver å forutsi hvordan din utvikling vil bli i løpet av de neste fire årene.
Skriv om dine hobbyer og interesser Trinn 5
Skriv om dine hobbyer og interesser Trinn 5

Trinn 5. Få deg til å skille deg ut fra mengden

Denne metoden kan virke motstridende til forrige trinn. Imidlertid vil du ikke vise interesser som er så forskjellige at de ikke er forskjellige fra alle andre potensielle studenter. Tenk på hvilke av aktivitetene dine som skiller deg mest fra andre potensielle studenter.

  • Vis en sterk interesse for minst én aktivitet. Hvis du har vært en teamleder, et valgt elevrådsmedlem eller et aktivt medlem av en annen gruppe, gjør det så tydelig som mulig.
  • Beskriv eventuelle lederegenskaper du måtte ha utviklet som et resultat av deltakelse i aktiviteten. Eksempel: "Som styreleder i Key Club leder jeg ukentlige møter, tildeler forskjellige klubboppgaver til passende komiteer, utvider klubben ved å rekruttere medstudenter som nye frivillige, og gjennomfører opplæring av nye frivillige før jeg får dem til å jobbe i samfunnet."
  • Beskriv eventuelle tilleggskvaliteter du bidro til å utvikle gjennom aktiviteten. Eksempel: "I løpet av de fire årene jeg var aktiv i Key Club, utviklet jeg en ubarmhjertig engasjement for å hjelpe de fattige i lokalsamfunnet."
Skriv om dine hobbyer og interesser Trinn 6
Skriv om dine hobbyer og interesser Trinn 6

Trinn 6. Bruk de riktige ordene for å få organisasjonsopplevelsen til å se bra ut

De fleste metodene som er beskrevet så langt antar at du har et bredt spekter av imponerende organisasjonserfaring som enkelt kan listes opp på et CV. Dessverre har mange potensielle studenter ikke slik organisatorisk erfaring. Selv om forfalskning av informasjon på CV er strengt forbudt, kan den lille organisatoriske opplevelsen du har gjort enda mer imponerende ved å bruke de riktige ordene.

  • Bruk aktive setninger i alle dokumenter du sender inn i opptaksprosessen. Passive setninger indikerer at du tilegner deg evner eller egenskaper passivt, det vil si ganske enkelt ved å leve livet for gitt. På den annen side beskriver den aktive stemmen ditt engasjement: du lærer aktivt alle disse evnene.
  • Forstå forskjellen mellom "å bli medlem av et fotballag lærte meg viktigheten av lagarbeid" og "jeg styrket lagets besluttsomhet og suksess ved å understreke for hvert medlem viktigheten av lagsamhold for å nå et felles mål". Anerkjenn hvert bidrag du har gitt, selv om du ikke er leder.
  • Selv om du tror at du ikke får mye utbytte av å delta i en bestemt aktivitet, bør du vurdere evnene og egenskapene du har utviklet gjennom aktiviteten. For eksempel er du kanskje ikke en stor cheerleader. Imidlertid kan du fortsatt skrive, "Jeg øvde hardt hver dag gjennom mesterskapstiden og utviklet et effektivt tidsdelingssystem, som jeg bruker for å balansere skolearbeid med engasjement som cheerleader-team mens jeg var fullt dedikert til begge ansvarsoppgaver."
  • Selv om du ikke kan være medlem av varsity -cheerleading -teamet, regnes du fortsatt som en god tidssjef, en ferdighet du utviklet som et resultat av å bli med i et cheerleading -team på videregående skole.

Metode 2 av 2: Søk på jobb

Skriv om dine hobbyer og interesser Trinn 7
Skriv om dine hobbyer og interesser Trinn 7

Trinn 1. Bestem om "Hobbyer og interesser" er passende på CV -en din for å søke om en bestemt jobb

Avhengig av de generelle vilkårene for jobben du søker på, er det ikke sikkert hobbyer er passende i CV -en din. Potensielle arbeidsgivere kan finne informasjonen ubrukelig, og du vil definitivt ikke at vurderingen skal legges ved søknaden din.

  • Finn ut om kulturen i selskapet du søker på en jobb. Noen selskaper oppfordrer ansatte til å inkorporere sine interesser i en kreativ arbeidsplass. For eksempel skaper Google eksplisitt en arbeidsplass med åpen kultur som tar imot mange forskjellige hobbyer. Hobbykolonnen er perfekt for oppføring på CV for å søke jobb på Google.
  • Men hvis du søker på en jobb hos et regnskapsfirma, er det ikke sikkert at kulturen er velkommen til hobbyer. Ikke inkluder en hobbykolonne på CV -en din.
Skriv om dine hobbyer og interesser Trinn 8
Skriv om dine hobbyer og interesser Trinn 8

Trinn 2. Skriv ned hobbyene og interessene dine så kort som mulig

Den nye studentopptakskomiteen tar sikte på å forutsi hvordan du vil utvikle deg i fremtiden under college. På den annen side vil potensielle arbeidsgivere så raskt som mulig vite om du passer godt for selskapet eller ikke. Ikke gå i detalj om hvor mye du liker å være ute i naturen på sykkelen hver morgen hvis du søker på jobb hos et konsulentfirma. Bare skriv at du regelmessig sykler og deltar i løp.

Skriv om dine hobbyer og interesser Trinn 9
Skriv om dine hobbyer og interesser Trinn 9

Trinn 3. Tenk nøye når du skriver ned interessene dine

Ikke nevne interesser du egentlig ikke brenner for - hvis du blir tatt opp i et intervju, kan din mangel på kunnskap og mangel på entusiasme når du snakker om disse interessene få potensielle arbeidsgivere til å tro at du bare prøver å se bra ut på CV -en din..

  • Velg en interesse som ikke bare betyr mye for deg, men som også indikerer din personlighet.
  • For eksempel er "lesing" en ganske vanlig aktivitet og avslører ikke mye om din personlighet. På den annen side indikerer "å løpe et maraton" at du er veldig dedikert og kan overvinne motgang.
  • "Å lytte til en sang" avslører ikke personligheten din i det hele tatt. På den annen side indikerer "jeg har praktisert klassisk piano i 17 år" mye om deg.
  • "Frivillig arbeid" indikerer noe om din personlighet, men mangler detaljer. Så gjør det klart ved å skrive at du har vært frivillig på samme suppekjøkken hver uke i 3 år, eller at du deler opplevelsen av å være medlem av fotballaget på videregående skole, som vant det nasjonale mesterskapet, ved å være frivillig kl. den lokale fotballligaen.
Skriv om dine hobbyer og interesser Trinn 10
Skriv om dine hobbyer og interesser Trinn 10

Trinn 4. Relatere interesser til arbeid

Forklar ved hver anledning hvordan de forskjellige evnene og egenskapene du utviklet fra hobbyen din gjorde deg til en god kandidat for stillingen som tilbys. For eksempel kan det hende at det ikke er nødvendig å forklare hvordan terrengsykling bringer deg nærmere naturen ved å søke jobb i et konsulentfirma. Imidlertid kan potensielle arbeidsgivere i konsulentfirmaer være interessert i å vite om din erfaring med å delta i flere store konkurranser som krever forberedelse i form av opplæring som krever engasjement og utholdenhet, eller at du har opplevd en alvorlig skade som truet din evne til å fortsette hobby, men du er ikke skremt av disse hindringene og har nå overvunnet dem.

Tips

  • Vær forsiktig med å liste opp hobbyer og interesser som indikerer en aversjon mot fare og risiko, siden disse egenskapene kan mislikes av visse arbeidsgivere.
  • Ikke hør deg for engasjert i dine hobbyer og interesser, ettersom arbeidsgivere kan tro at du er mer opptatt av dine personlige interesser enn arbeidet ditt. For eksempel kan "jeg spiller sjakk hver sjanse jeg får fordi jeg ønsker å reise rundt i verden som en profesjonell sjakkspiller på heltid" bli bedre erstattet med "Jeg elsker å være medlem i sjakklubben fordi spillet trener i problemløsningsevner og lærer nye tankemåter i sjakklubben. utenom det vanlige."

Anbefalt: