Slik endrer du fugemasse: 11 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik endrer du fugemasse: 11 trinn (med bilder)
Slik endrer du fugemasse: 11 trinn (med bilder)

Video: Slik endrer du fugemasse: 11 trinn (med bilder)

Video: Slik endrer du fugemasse: 11 trinn (med bilder)
Video: Georginer i ulike varianter med form, farge og størrelse 2024, Kan
Anonim

Fugemasse kan lett bli misfarget og kjedelig over tid - noe mange ikke liker. I stedet for å bli irritert over uattraktive mørke flekker mellom flisene dine, kan du endre fargen på fugemassen din. Selv om det ikke er i tide, kan du velge å farge fugemassen eller rengjøre den grundig.

Steg

Metode 1 av 2: Fargelegging av fugemasse

Endre fargen på fugemasse Trinn 1
Endre fargen på fugemasse Trinn 1

Trinn 1. Velg en fugemasse

Generelt velger folk å farge fugemassen fordi den har mistet glansen og nå ser brunaktig og kjedelig ut. I stedet for å gå tilbake til den opprinnelige fargen, se etter en ny farge for å dekke over flekker og skavanker. Selv om det kan høres rart ut, er en fugemasse som ligner på jordfarger vanligvis den mest vellykkede, ettersom du ikke trenger å bekymre deg for at fugemassen skal endre farge igjen over tid.

  • En lys fugemasse kan blande seg inn og skjule formen på flisen din, mens en mørk fugemasse får flisen til å skille seg ut og skille seg ut.
  • Hvis det er mulig, se etter et fugemasse som også er et fugemassebelegg, slik at du kan hoppe over det siste trinnet med fuging.
Endre fargen på fugemasse Trinn 2
Endre fargen på fugemasse Trinn 2

Trinn 2. Rengjør flisene og fugemassen

Få ut rengjøringsverktøyene og få litt smøreolje, for før du kan begynne å farge fugemassen din, må du rengjøre fugemassen grundig. Bruk flytende blekemiddel for å drepe mugg eller mugg som kan forårsake problemet. Selv om det kan være ubehagelig, bruk en fuktig svamp/børste for å rengjøre fugemassen og flisene, selv om mugg og mugg er på gulvet. Du kan ikke bruke fugemasse på våt fugemasse, så vent 30 minutter eller mer etter rengjøring for å starte fargingsprosessen.

Endre fargen på fugemasse Trinn 3
Endre fargen på fugemasse Trinn 3

Trinn 3. Bruk fugemasse

Noen fugemasseverktøy kommer med en liten pensel, men hvis du ikke har en, bruk bare en stiv, veldig liten børste for farging. Dypp penselen i fugemasse, og vær forsiktig med å farge bare fugemassen. Fargen er permanent og kan ikke fjernes fra flisen når den tørker, så vær forsiktig når du flekker fugemørtelinjene og fjerner flekker fra flisen.

Endre fargen på fugemasse Trinn 4
Endre fargen på fugemasse Trinn 4

Trinn 4. Legg til flere lag

Avhengig av utseendet du vil ha, må du kanskje legge til mer enn ett lag fugemasse. Vent i så fall minst 24 timer før det første strøket tørker, og flekk deretter forsiktig det andre strøk med fugemasse. Igjen, vær forsiktig så du ikke ved et uhell treffer fargestoffet på flisene, da de er veldig vanskelige å fjerne.

Endre fargen på fugemasse Trinn 5
Endre fargen på fugemasse Trinn 5

Trinn 5. Dekk fugemassen

Noen fugemasser er en blanding av fugemasse og fugemasse, men du må vanligvis bruke et spesielt oljebelegg for å fullføre fugemassen. Dette er spesielt viktig for steder som ofte kommer i kontakt med vann (for eksempel på badet eller i nærheten av kjøkkenvasken). Følg instruksjonene som fulgte med fugemasse når du farger fugemassen.

Metode 2 av 2: Rengjøring av fugemassen

Endre fargen på fugemasse Trinn 6
Endre fargen på fugemasse Trinn 6

Trinn 1. Velg et rengjøringsmiddel

Fugemasse, spesielt mellom gulvfliser, kan bli kjedelig og skitten med tiden. Avhengig av alvorlighetsgraden av misfargingen av fugemassen, må du bruke en annen rengjøringsløsning. For en lett misfarging, bruk en kombinasjon av natron og hydrogenperoksid for å danne en rengjøringsblanding. For mer alvorlig misfarging, bruk oksygenblekemiddel for å bleke fugemassen din.

Endre fargen på fugemasse Trinn 7
Endre fargen på fugemasse Trinn 7

Trinn 2. Gjør den første rengjøringen

For at du ikke skal gå den ekstra milen når du begynner å skrubbe fugemassen, må du rengjøre fugemassen lett før dyprengjøring. Bruk en blanding av blekemiddel og vann for å drepe mugg og mugg, og fjern mugg eller skitt som kan ha festet seg til overflaten.

Endre fargen på fugemasse Trinn 8
Endre fargen på fugemasse Trinn 8

Trinn 3. Bruk rengjøringsverktøyet

Arbeid på små deler av fliser/fugemasse (prøv 30,48 cm om gangen), med rengjøringsmidlet på fugemassen. La den stå i 3-5 minutter, da blir det lettere å skrubbe.

Endre fargen på fugemasse Trinn 9
Endre fargen på fugemasse Trinn 9

Trinn 4. Begynn å skrubbe fugemassen

Bruk en ny tannbørste (en elektrisk er å foretrekke) for å skrubbe bort smuss og misfarging i fugemassen. Det er relativt tidkrevende, så ikke gi opp hvis du ikke lykkes med det første. Tørk av eventuelt gjenværende rengjøringsmiddel med rent vann og en fille, og påfør et nytt strøk med rengjøringsmidlet om nødvendig.

Endre fargen på fugemasse Trinn 10
Endre fargen på fugemasse Trinn 10

Trinn 5. Fortsett å rengjøre fugemassen

Gjør dette ved å gni det bort fra utgangspunktet ditt, ved å bruke den forrige prosessen. Legg rengjøringsmidlet til plasteret, la det stå på og skrubbe til fugemassen under er lys, ren og skinnende.

Endre fargen på fugemasse Trinn 11
Endre fargen på fugemasse Trinn 11

Trinn 6. Fullfør det

Når du er fornøyd med din nyrensede (og flekkete) fugemasse, kan du rengjøre den siste rengjøringen. Det er godt å påføre et belegg på fugemassen din en gang i året, så bruk et spesielt oljebelegg for å beskytte fugemassen din.

Anbefalt: