Hvordan være en god medarbeider

Innholdsfortegnelse:

Hvordan være en god medarbeider
Hvordan være en god medarbeider

Video: Hvordan være en god medarbeider

Video: Hvordan være en god medarbeider
Video: Digital Literacy Skills to Succeed in Learning and Beyond | Yimin Yang | TEDxYouth@GrandviewHeights 2024, Kan
Anonim

Vellykkede ansatte er som eiere av små risikobedrifter med begrensede kunder. Som ansatt må du forstå kravene til primære kunder (bedriftsledere) og prøve å fullføre oppgaven best mulig. Les denne artikkelen slik at du kan bli en god medarbeider.

Steg

Vær en god medarbeider Trinn 01
Vær en god medarbeider Trinn 01

Trinn 1. Vis profesjonalitet

Husk at du jobber i et selskap, for eksempel et sykehus, et kjemisk selskap, et offentlig byrå eller et supermarked, i stedet for på et lekeområde, med mindre du jobber som veileder på det stedet. Når de samhandler, kan kolleger fortelle forskjellen mellom ansatte som er morsomme å jobbe med og ansatte som later som de er opptatt. Hyggelige medarbeidere er godmodige, humoristiske og smilende. Å late som om han er opptatt betyr å kaste bort arbeidstid, mangle tidsfrister og stå ved en medarbeiders skrivebord mer enn å være på jobb alene.

Vær en god medarbeider Trinn 02
Vær en god medarbeider Trinn 02

Trinn 2. Lær å akseptere kritikk med et stort hjerte

Dra nytte av andres kritikk for å finne ut hva andre vil ha fra deg, dine svakheter og hva du trenger å jobbe med først. Hvis kritikk fra en sjef eller medarbeider gjør deg vond eller sint, vent til du roer deg ned. Etter det kan du be ham om å snakke med deg om hvordan du føler det, men la ham også vite at du vil rette opp eventuelle feil og at du vil ha hans innspill om ting som må endres.

Vær en god medarbeider Trinn 03
Vær en god medarbeider Trinn 03

Trinn 3. Forstå oppgavene dine og gjør dem godt

Selv om jobben din er slitsom, kjedelig eller utfordrende med stor kompensasjon, kan du prøve å finne ut hvordan du gjør det så detaljert som mulig, uansett hvor vanskelig jobben er. Kampanjer gis vanligvis i henhold til arbeidsevne, lojalitet til selskapet, kompetanse og utdanningsbakgrunn. Hvis du ikke vet hvordan du gjør en bestemt oppgave, må du lære det med en gang. Ikke unnskyld deg for å forklare hvorfor du ikke gjorde det.

Vær en god medarbeider Trinn 04
Vær en god medarbeider Trinn 04

Trinn 4. Opprettholde gode relasjoner med mennesker i organisasjonen

Alle har kompetanse i henhold til sine respektive jobber. For å opprettholde omdømmet ditt, vær høflig, vennlig og respektfull overfor kollegaene dine fordi de kan ha stor innvirkning på karrieren din. Ikke samhandle med ansatte som er negative, respektløse overfor medarbeidere og liker å nedverdigle andre.

Vær en god medarbeider Trinn 05
Vær en god medarbeider Trinn 05

Trinn 5. Ta trening hvis det er en mulighet til å lære en ny ferdighet

Registrer deg for kurs finansiert av eieren av selskapet. Vis at du er en smart medarbeider og ønsker å fortsette å lære fordi du har omfattende kunnskap, mestrer nye ferdigheter og fortsetter å studere. Hvis selskapets forhold er problematiske og du må redusere ansatte, er det mer sannsynlig at du blir beholdt enn andre ansatte som bare mestrer visse ferdigheter.

Vær en god medarbeider Trinn 06
Vær en god medarbeider Trinn 06

Trinn 6. Opprettholde god arbeidsforhold

Vis tilfredsstillende arbeidsytelse, kom i tide og oppretthold en god tilstedeværelse. Ansatte som permitteres har generelt utilfredsstillende arbeidsprestasjoner, for eksempel er de ofte fraværende, overholder ikke tidsfrister, har blitt irettesatt for uprofesjonell oppførsel eller har blitt klaget av kunder mye. Posisjonen din er trygg hvis den alltid fungerer bra.

Vær en god medarbeider Trinn 07
Vær en god medarbeider Trinn 07

Trinn 7. Kom i tide

Kom tidlig på jobb, så er du på jobb 15 minutter før arbeidet starter. Så du kommer ikke for sent hvis trafikken blir sittende fast eller du må gå fordi du kan finne en parkeringsplass et stykke unna. Hvis klienten kommer først, er du klar til å se ham, slik at han ikke trenger å vente, selv om du kommer i tide.

Vær en god medarbeider Trinn 08
Vær en god medarbeider Trinn 08

Trinn 8. Spør sjefen om arbeidsmålene du må oppnå

Engasjementet du har gitt og suksessen med å nå målene får deg til å se overlegen ut blant andre ansatte.

Vær en god medarbeider Trinn 09
Vær en god medarbeider Trinn 09

Trinn 9. Gi løsninger

Bryt vanen med å klage og gi forslag til forbedringer! Lederne vil sette pris på ansatte som alltid er positive. Hvis du vil diskutere et problem med sjefen din, kan du foreslå minst én løsning. Selv om sjefen din avviser forslaget, virker du fortsatt som en løsningsleverandør, ikke en klager. Som sjef må han holde sine personlige og arbeidsmessige forhold adskilt. Det samme gjelder for deg. Imidlertid gjør den følelsesmessige byrden som forstyrrer arbeidet deg til å synes å være i stand til å balansere arbeid og privatliv. Du mister muligheten hvis arbeidsgiver ønsker å velge en ansatt som er i stand til å tilby løsninger som et teammedlem for å fullføre et bestemt prosjekt.

Vær en god medarbeider Trinn 10
Vær en god medarbeider Trinn 10

Trinn 10. Ikke gå mens du drar føttene

Dette budskapet har bokstavelig betydning. Gå rett og gå med en oppreist kropp når du jobber. Ikke utsett eller utsett jobben før du er nær en frist, og skynd deg deretter å fullføre den i siste liten, da dette har en tendens til å irritere sjefen din. Bygg et rykte som den mest flittige medarbeideren.

Vær en god medarbeider Trinn 11
Vær en god medarbeider Trinn 11

Trinn 11. Hold roen på jobben

Eieren av selskapet betaler deg ikke for sladder. Så ikke sladre og jobbe flittig. Du må imidlertid ta en kort prat med en kollega for å opprettholde et godt forhold. Imidlertid får sjefen din til å tvile på lojaliteten din ved å dele din personlige erfaring i går kveld i opptil en halv time. En person som snakker mye betyr at to mennesker ikke er produktive. Hvis sjefen din ser deg chatte mens han passerer, er det greit, men avslutt samtalen umiddelbart slik at han ikke ser den samme måten som han passerer igjen. På samme måte med grupper. Hvis du chatter med noen kolleger når sjefen din går forbi, er det en god idé å si farvel for å komme tilbake på jobb noen sekunder senere. Hvis han finner ut at du sladrer eller planlegger et hemmelig møte for å møte ham, vil du bli sett på som en pådriver eller provokatør.

Vær en god medarbeider Trinn 12
Vær en god medarbeider Trinn 12

Trinn 12. Arbeid produktivt

Ikke la dokumenter hoper seg opp på skrivebordet ditt i flere dager. Fullfør oppgaven godt og gå umiddelbart til neste jobb.

Vær en god medarbeider Trinn 13
Vær en god medarbeider Trinn 13

Trinn 13. Bruk passende klær for arbeidet

Vær en god medarbeider Trinn 14
Vær en god medarbeider Trinn 14

Trinn 14. Få for vane å sitte eller stå oppreist og utvikle selvtillit

En oppreist kropp med en rolig og betryggende holdning gir deg mer respekt enn en slank holdning.

Vær en god medarbeider Trinn 15
Vær en god medarbeider Trinn 15

Trinn 15. Hjelp kollegaer eller gi støtte ved å være frivillig med på visse prosjekter

Ikke bekymre deg for karakterer fordi sjefen din kan se bidraget ditt til arbeidsgruppen. I tillegg står du fritt til å velge oppgavene du ønsker ved frivillig arbeid. Ellers blir du bedt om å utføre en bestemt oppgave eller flere jobber. Så ta initiativ til å ta ansvar når muligheten byr seg.

Vær en god medarbeider Trinn 16
Vær en god medarbeider Trinn 16

Trinn 16. Ikke kast bort tid på å diskutere personlige saker på telefonen

Du må jobbe i arbeidstiden. Oppbevar telefonen i et skap eller i en skrivebordsskuff, og begrens private samtaler til nødssituasjoner.

Vær en god medarbeider Trinn 17
Vær en god medarbeider Trinn 17

Trinn 17. Få mest mulig ut av de siste 15-20 minuttene

Kolleger vil se ansatte som har forlatt skrivebordet før arbeidstiden slutter, og som faktisk fortsatt kan brukes til å rydde opp bordet som forberedelse til neste dag. Samle spredte dokumenter, samle søppel, rengjør skrivebord og rydd opp arbeidsutstyret du trenger.

Vær en god medarbeider Trinn 18
Vær en god medarbeider Trinn 18

Trinn 18. Gi veiledning og støtte til nye ansatte

Tilby hjelp og opplæring ved å være mentor. Husk hvordan det er å være nyansatt. Hvis du merker at din nye partner ikke forstår oppdraget hans, kan du spørre ham om han vil ha hjelp. Du må bare lære hvordan du gjør det, i stedet for å regne det ut. Vær oppmerksom på hva du sier til den nye ansatte. Ikke uttrykk tristhet, skuffelse eller mellommenneskelig konflikt, enn si sladder.

Vær en god medarbeider Trinn 19
Vær en god medarbeider Trinn 19

Trinn 19. Lær å godta situasjonen

Ikke argumenter ofte fordi overordnede også må overholde selskapets retningslinjer. Hvis du oppdager en prosessuell feil, kan du prøve å forstå sjefens perspektiv, men ikke argumentere. Prøv å forstå sakens kjerne klokt. Du vil forstå hva den virkelige årsaken er, og det er ikke nødvendig å gjette. Retningslinjer er etablert og implementert for felles beste.

Vær en god medarbeider Trinn 20
Vær en god medarbeider Trinn 20

Trinn 20. Respekter andre

Si takk til sjefen din eller kollegaen din som hjalp deg. Han vil bli motivert til å gjøre godt mot alle oftere.

Tips

  • Hvis du vil være en god medarbeider, kan du spørre ansatte som har god jobbytelse og dra fordel av å bruke informasjonen. Etter det, spør sjefen din hvordan du kan være en god medarbeider i henhold til hans forventninger.
  • Lytt nøye til hva du må gjøre fordi lytte er en av de viktige aspektene for å oppnå suksess.
  • Finner ikke ut ting du ikke trenger å vite.

Anbefalt: