3 måter å lage potpourri på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å lage potpourri på
3 måter å lage potpourri på

Video: 3 måter å lage potpourri på

Video: 3 måter å lage potpourri på
Video: How to make a DIY stencil 2024, April
Anonim

Potpourri er en blanding av tørre ingredienser, krydder og oljer som kan dufte et rom. Disse håndverkene kan lages av forskjellige typer materialer, og presenterer en annen aroma og atmosfære. Hvis du vil lage din egen potpourri, velger du tørre ingredienser, blander dem med eteriske oljer og lar dem sitte i noen uker for å få hjemmet til å lukte godt.

Steg

Metode 1 av 3: Lage Classic Potpourri

Lag Potpourri trinn 1
Lag Potpourri trinn 1

Trinn 1. Samle blomsterblader, nelliker og appelsinskall for å lage potpourri med en varm krydret aroma

Kombiner alle ingrediensene for å lage en duftende og vakker potpourri -blanding. For en krydret eller varm smaksatt potpourri, bruk noen kronblad og par dem med nellik, appelsinskall og kanel. Disse ingrediensene vil utfylle hverandre, både når det gjelder aroma og utseende.

Image
Image

Trinn 2. Bruk pinecones, furu blader og peoner til en typisk vinterpottur

Vanligvis har vinterferier sin egen særegne aroma. Hvis du vil lage potpourri med dette temaet, kan du bruke pinjekogler, furublader, pionblader og nype for å lage potpurri med en unik aroma. Du kan bruke furufrø og blader fra arter som vokser i ditt område.

Bli kreativ med ingredienser. Hvis du liker roser, legg til noen rosenblad. Hvis du finner sedertre, kan du også bruke dem til å lage potpourri

Image
Image

Trinn 3. Lag eller eksperimenter med din egen kombinasjon av ingredienser

Hvis du vil lage en unik potpourri, kan du bli kreativ med ingrediensene du bruker. Bland inn favorittblomstene dine, flis eller flis og annet treaktig materiale du kan finne i naturen. Du kan også tilsette krydder som fedd i blandingen. Lag gjerne potpourri etter din smak.

Huden på frukten kan være en annen ingrediens som kan tilsettes til potpourri -blandingen

Lag Potpourri trinn 4
Lag Potpourri trinn 4

Trinn 4. Tørk ingrediensene på et bakeplate i 2 uker

Legg alle ingrediensene i et stekebrett eller en pappeske. Sørg for at alle ingrediensene er plassert i et enkelt lag og ikke stablet oppå hverandre. Tørk ingrediensene grundig i ca 2 uker. Ved berøring kan tørkede materialer smuldre eller smuldre.

For å tørke raskere, lagre ingrediensene på et sted utsatt for direkte sollys

Image
Image

Trinn 5. Ha de tørre ingrediensene i en lufttett beholder

Overfør forsiktig de tørkede ingrediensene til en forseglet beholder. Sørg for at materialene ikke faller fra hverandre eller blir skadet under transport. Beholderen du bruker trenger ikke å være pen, da den ikke vil bli brukt til å vise potpourri.

  • Bruk glassglass med lokk for mindre ingredienser.
  • Dekk den store bollen med plastfolie eller et annet lokk.
Image
Image

Trinn 6. Tilsett 2 dråper eterisk olje til de tørre ingrediensene

Eteriske oljer gir duft og fuktighet til tørre ingredienser. Tilsett ingrediensene 2 dråper olje med en dråpe. Tapp 1 dråpe på hver side av beholderen slik at oljen fordeles jevnt.

Eteriske oljer av rose, kanel, sitron, appelsin, kaprifol og bayberry kan være gode valg for potpourri

Lag Potpourri Trinn 7
Lag Potpourri Trinn 7

Trinn 7. Dekk beholderen og la den sitte i maksimalt 6 uker

La de tørre ingrediensene absorbere essensielle oljer, slik at aromaen varer lenger. Oppbevar beholderen på et tørt, kjølig og uforstyrret sted. Ikke åpne beholderen før du planlegger å vise potpurri.

Prøv å lagre blandingen i en garderobe eller et mørkt soverom for å kjøle den ned

Lag Potpourri trinn 8
Lag Potpourri trinn 8

Trinn 8. Ordne potpourri i en åpen bolle eller krukke

Hell ingrediensene i en bolle, krukke eller beholder uten lokk slik at potpourri -aromaen kan diffundere ut i luften. Bruk små krukker hvis du vil gi potpourri i gave eller overføre blandingen til en stor bolle for eget bruk. Potpourri vil ha en sterk aroma i ca 2 måneder.

Tips:

Hvis du vil gi potpourri som gave, hell en liten mengde av blandingen i en forseglet plastpose, så duften vil vare.

Metode 2 av 3: Bruk av tørkede blomster

Image
Image

Trinn 1. Tørk blomstene grundig ved å steke dem eller henge dem

For å tørke blomstene knytter du blomstene til stilkene og henger dem opp ned i 3 uker til de er helt tørre. For å bake blomstene, legg blomstene på et bakeplate og forvarm ovnen til 95 grader Celsius. Stek blomster i 2 timer eller til de er tørre.

Tørkede blomster er vanligvis enkle å bryte eller smuldre ved berøring

Image
Image

Trinn 2. Legg kronbladene eller blomsterknoppene i beholderen

Hvis blomsten fortsatt har en stilk, klipp den med en skarp saks. Legg hvert kronblad eller blomst i en forseglet beholder. Kronbladene kan smuldre eller smuldre når du legger dem i beholderen, men ikke bekymre deg.

Denne beholderen vil ikke bli brukt til å vise ferdig potpourri, så du trenger ikke velge en beholder med et pent utseende

Lag Potpourri Trinn 11
Lag Potpourri Trinn 11

Trinn 3. Tilsett 5-6 dråper eterisk olje til de tørkede blomstene

Roseolje, lavendelolje, kaprifolje og sitronolje kan alle være gode valg for potpourri. Eteriske oljer tjener til å dufte potpourri, så ikke nøl med å bruke mye olje.

Tips:

Du kan blande forskjellige typer olje så lenge aromaene stemmer overens.

Image
Image

Trinn 4. Dekk beholderen og la den sitte i 2 uker

Legg lokket på en lufttett beholder og ikke åpne beholderen på minst 2 uker. Dermed kan oljen sive inn i blomsterbladene og få de tørkede blomstene til å lukte godt lenger. Ikke åpne glasset før du er klar til å bruke potpourri.

Du kan la blandingen sitte i opptil 8 uker for en sterkere aroma

Image
Image

Trinn 5. Tilsett 1 ss (15 gram) orrisrotpulver

Orris rotpulver fungerer som et fikseringsmiddel som forhindrer fordampning av essensielle oljer og holder potpourri -blandingen duftende lenger. Tilsett pulveret til blomster- og oljeblandingen, og rist beholderen for å belegge alle blomstene med pulveret.

Du kan få orrisrotpulver fra et supermarked eller en helsekostbutikk

Lag Potpourri Trinn 14
Lag Potpourri Trinn 14

Trinn 6. Plasser potpourri i en åpen krukke eller en kort bolle

Vis potpourri i en åpen beholder, slik at duften kan diffundere ut i luften. Legg til en dekorativ stein som garnityr eller noen fedd for et søtt og krydret preg. Bytt potpourri når duften av essensiell olje er borte.

Vanligvis varer aromaen av potpourri i omtrent 2 måneder

Metode 3 av 3: Forfriskende Old Potpourri

Image
Image

Trinn 1. Overfør potpourri til en stor bolle eller plastpose

Når blandingen ikke lenger er duftende, overfører du den til en stor bolle eller en forseglet plastpose. Sørg for at beholderen eller posen er stor nok til å holde hele blandingen uten å søle eller overfylle. Ikke bekymre deg hvis materialene går i stykker eller smuldrer under transport.

Du kan lukte den essensielle oljen når potpourri overføres

Lag Potpourri Trinn 16
Lag Potpourri Trinn 16

Trinn 2. Tilsett 2-3 dråper eterisk olje

For å oppdatere potpourri, bruk den samme oljen som du valgte tidligere. Hvis du ikke husker oljen som er brukt (eller oljen er tom). Bruk en olje som matcher den forrige duften. Det kan fortsatt være litt eterisk olje igjen i potpourri -ingrediensene, så de to aromaene blandes.

  • Sitron- og appelsinoljer er gode til sitronpottur.
  • Rose- og lavendeloljer er flotte for blomsterpott.
Image
Image

Trinn 3. Bland ingrediensene jevnt

Legg lokket på bollen eller beholderen og rist for å kombinere ingrediensene. Sørg for at den essensielle oljen dekker alle ingrediensene. Hvis duften ikke er så sterk som du vil, tilsett gradvis 1 dråpe olje til du får den intensiteten du liker. Du kan oppdatere eller gjenbruke potpourri -blandingen for opptil 4 bruksområder.

Advarsel:

Hvis potpourri -blandingen har blitt brukt i mer enn 6 måneder, kan det hende at duften ikke er så sterk som du ønsker.

Anbefalt: