Hvordan stoppe foreldrekreller (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan stoppe foreldrekreller (med bilder)
Hvordan stoppe foreldrekreller (med bilder)

Video: Hvordan stoppe foreldrekreller (med bilder)

Video: Hvordan stoppe foreldrekreller (med bilder)
Video: Å amme er verre enn å føde 2024, Kan
Anonim

Det kan være veldig vanskelig å høre på foreldrenes kamp, og du vet kanskje ikke hva du skal gjøre når de begynner å kjempe igjen. Du lurer kanskje på om det er noe du kan gjøre for å stoppe kampene. Dessverre kan ingenting gjøre noen gjør noe-det betyr at det ikke er noen garanti for at du kan stoppe foreldrene dine med å kjempe. Imidlertid er det fortsatt noen gode ting du kan gjøre for å få dem til å forstå følelsene dine og forhåpentligvis få dem til å bestemme seg for å slutte å kjempe. Hvis du føler deg trist, redd, engstelig eller til og med sint fordi foreldrene dine stadig kjemper, har vi noen forslag, slik at du kan håndtere følelsene dine og tenke på en plan for å håndtere denne vanskelige situasjonen.

Steg

Del 1 av 3: Snakke med foreldre om kranglene deres

Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 1
Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 1

Trinn 1. Bestem deg for om du vil snakke med dem om foreldrenes kamp

I de fleste tilfeller kan det være en god ting å snakke med foreldrene dine om hvordan kampen deres gjorde deg trist. Foreldrene dine vet kanskje ikke at du kan høre deres krangling, eller de skjønner ikke at du føler deg nede.

De tror kanskje at kampen deres ikke er så farlig, og har ikke tenkt på det fra ditt synspunkt

Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 2
Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 2

Trinn 2. Velg et passende tidspunkt for å snakke med foreldre

Selv om du vil at kampen deres skal ende raskt, er det best hvis du holder deg borte (hvis mulig) når foreldrene dine kjemper.

Vent til de har roet seg, og la dem få vite at du vil snakke om noe som virkelig plager deg

Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 3
Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 3

Trinn 3. Beskriv ditt perspektiv på hva som skjedde med foreldrene dine

Du tar en voksen beslutning om å fortelle foreldrene dine hvordan kampen deres påvirker deg, og det er flott! For å øke sjansene for en god samtale med resultatene du forventer, bør du prøve å kommunisere effektivt. Du bør begynne med å forklare foreldrene dine hva du ser fra ditt synspunkt.

For eksempel, "Pappa og mamma, det virker som om mor og far kjemper mye i disse dager, spesielt om morgenen når vi alle gjør oss klare."

Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 4
Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 4

Trinn 4. Fortell dem hva du synes

Siden du vil at foreldrene dine skal forstå situasjonen fra ditt synspunkt, er det best å la dem få vite hva du synes om situasjonen, selv om du virkelig er forvirret.

For eksempel kan du si: "Jeg vet ikke hvorfor mamma og pappa kjemper så mye i disse dager. Kanskje mamma og pappa har jobbet sent i det siste, eller kanskje mamma og pappa burde slippe meg tidlig til skolen for bandøvelse.”

Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 5
Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 5

Trinn 5. Beskriv hvordan du føler

Vær ærlig med følelsene dine, og forhåpentligvis vil foreldrene dine lytte, kan overbevise deg og bestemme seg for å endre oppførsel.

For eksempel kan du fortsette samtalen med å si: “Mamma og pappa kjemper, stresser meg. Jeg er bekymret for at mor og far er sint på meg, og jeg er redd for at mor og far skal skilles.”

Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 6
Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 6

Trinn 6. Si hva du vil

Ikke glem å fortelle foreldrene dine hva du vil. Selvfølgelig vil du kanskje bare at de skal slutte å slåss med en gang, men det kan høres urealistisk ut.

Du kan imidlertid be dem om ikke å involvere deg eller prøve ditt beste for å holde kampen hemmelig

Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 7
Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 7

Trinn 7. Skriv ned det du vil si på forhånd

Hvis du er nervøs for å huske alt du skal si til foreldrene dine, eller hvis du er bekymret for at du blir emosjonell, er det best å skrive det ned før du snakker med dem.

Sørg for at meldingen inneholder alle trinnene som er beskrevet ovenfor (om deling av synspunkt, etc.), og øv deg deretter

Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 8
Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 8

Trinn 8. Vurder å skrive et brev til foreldrene dine

Selv om det alltid er best å snakke direkte med foreldrene dine, kan det hjelpe å skrive et brev hvis du føler deg for nervøs. Å skrive et brev kan gi dem tid til å fordøye det du har å si og diskutere det sammen.

Hvis du skriver et brev til foreldrene dine, må du fortsatt kommunisere effektivt, så tenk på trinnene ovenfor slik at du vet hva du skal inkludere i brevet

Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 9
Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 9

Trinn 9. Lytt til foreldrenes forklaring

Forhåpentligvis vil foreldrene dine være villige til å snakke om hva som skjer mellom dem og kunne forklare årsaken til kampen. Hvis de begge er åpne for å snakke, gjør ditt beste for å lytte til dem uten å avbryte.

Med flaks vil du og foreldrene dine kunne forene, og kanskje tenke på en plan for å håndtere stress, uenigheter og kamper i fremtiden

Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 10
Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 10

Trinn 10. Snakk med noen du stoler på om at foreldrene dine kjemper

Hvis du ikke er sikker på om du skal snakke med foreldrene dine, hvis du ikke er sikker på hva du skal si når du snakker med dem, eller hvis du har snakket med dem, men ingenting har endret seg, bør du prøve å finne en pålitelig voksen å snakke med om dette..

Velg noen som elsker deg, som du kan stole på, og som tar vare på deg. Tenk på å chatte med en bekjent, rådgiveren på skolen, din favorittlærer eller din prest for råd

Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 11
Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 11

Trinn 11. Vær åpen for familieterapi

Det er mulig at foreldrene dine rådet familien din til å søke råd eller terapi. De kan bestemme seg for å gjøre det etter at du har snakket med dem. Selv om du ikke har gjort det, vil de imidlertid innse at kampen deres går ut av kontroll og vil foreslå råd.

  • Du liker kanskje ikke å høre dette, spesielt hvis du er sjenert eller innadvendt og bekymret for at denne økten ville bli kjedelig.
  • Husk at dette er et godt tegn! Hvis foreldrene dine foreslår å gå til rådgivning, betyr det at de vil prøve å holde familien trygg og lykkelig.

Del 2 av 3: Å vite hva de skal gjøre når foreldre kjemper

Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 12
Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 12

Trinn 1. Prøv å ikke avlytte når foreldrene krangler

Siden du ikke vet hvorfor foreldrene dine kjemper, og siden du lett ville feiltolke noe du i hemmelighet hører på, kan det være best å prøve å ikke lytte til kranglingen.

Avlytting når foreldrene dine kjemper kan gjøre deg enda mer trist, men det er en god sjanse for at de kommer til å gjøre opp

Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 13
Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 13

Trinn 2. Finn et roligere sted

Hvis det er mulig, bør du prøve å dra et sted bort fra der foreldrene dine kjemper, slik at du kan slappe av og la dem ordne opp på egen hånd.

For eksempel kan du gå til rommet ditt og lese en bok, spille et videospill eller gå utenfor for å spille

Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 14
Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 14

Trinn 3. Prøv å finne en måte å unnslippe når et argument oppstår, selv om du ikke kan gå

Det er ikke sikkert du alltid kan gå inn i et annet rom eller ut av huset når foreldrene dine kjemper.

  • For eksempel blir de fleste foreldre stresset og krangler mens de kjører lange avstander. Hvis dette skjer, kan du fortsatt finne en måte å holde deg borte fra dem.
  • Ta for eksempel på øretelefoner og lytt til avslappende eller hyggelig musikk, eller prøv å fokusere på et blad eller en bok.
Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 15
Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 15

Trinn 4. Vet når du skal ringe nødetatene

Hvis du ikke føler deg trygg når foreldrene dine kjemper, hvis foreldrene dine truer hverandre med fysisk vold, eller hvis noen blir skadet, er det veldig viktig at du går til et trygt sted og ringer etter hjelp.

Du kan være bekymret for at foreldrene dine vil bli opprørt over at du involverte politiet, men husk at du bør sette sikkerhet over anger, og å ringe politiet er ikke din skyld-det er (virkelig) foreldrenes skyld fordi de har satt deg i en vanskelig posisjon

Del 3 av 3: Studerer kranglene som skjedde

Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 16
Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 16

Trinn 1. Forstå at det er naturlig for foreldre å kjempe

Kanskje foreldrene dine begynte å rope på hverandre i neste rom, eller kanskje de har ignorert hverandre i flere dager. Uansett vet du allerede at de er sure på hverandre, og det vil stresse deg.

  • Det er imidlertid veldig viktig at du forstår at dette er normalt, og at noen ganger kan også fine foreldre være uenige og krangle med hverandre.
  • Hvis foreldrene dine ikke kjemper ofte, og hvis ingen virker bekymret, trenger du ikke bekymre deg for at de kjemper heller.
Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 17
Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 17

Trinn 2. Forstå hvorfor foreldre sloss

Selv om foreldrene dine er eldre og burde være klokere og modne, er de fortsatt menneskelige. Vi føler oss alle slitne, stressede eller har en dårlig dag, og kanskje kjemper foreldrene dine om disse grunnene.

Sjansen er stor for at begge begynner å føle seg bedre snart og vil gjøre opp

Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 18
Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 18

Trinn 3. Forstå at det ikke er en dårlig ting å vite at foreldrene dine kjemper

Familiehelseeksperter anbefaler alltid at foreldre ikke kjemper foran barna sine (du trenger ikke å vite alle detaljene i voksenlivet og bekymringene). Imidlertid er det veldig viktig for barn å vite at foreldrene deres kjemper fra tid til annen.

  • En av foreldrenes plikter er å lære at uenigheter er uunngåelige, selv med dem vi elsker, og å lære deg hvordan du kan overvinne dem. Hvis foreldrene dine skjuler alle deres uenigheter for deg, vil du ha vanskeligere for å håndtere slike situasjoner når du er sammen.
  • Forhåpentligvis vil foreldrene dine fortelle deg at de ikke er sure på hverandre når de er ferdige med å slåss og de har gjort opp. Hvis de glemmer å fortelle dem dette, og du må se nøye etter for å se om alt er i orden, bør du sannsynligvis snakke med dem.
Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 19
Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 19

Trinn 4. Forstå at foreldre ikke alltid tror alt de sier under en kamp

Noen ganger, når vi er sinte, vil vi si ting vi ikke mener eller som vi kommer til å angre på. Du kan ha kranglet med broren eller søsteren din, eller med en av vennene dine og sagt noe dårlig som: "Jeg tåler deg ikke lenger!" eller “Jeg vil ikke leke med deg lenger!”.

  • Når du har roet deg, vil du sannsynligvis be om unnskyldning og forklare at du ikke mente å si de dårlige tingene.
  • Selv om vi vil at foreldrene våre alltid skal handle perfekt, vil de noen ganger si sårende ting til hverandre som de ikke mener og tror. Forhåpentligvis vil de også be om unnskyldning raskt etter kampen.
Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 20
Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 20

Trinn 5. Erkjenn at foreldrekamper ikke er din feil

Foreldre kan slåss om en rekke ting, fra jobb, penger og til og med ting som virker som de snakker om deg. For eksempel kan de kjempe om penger, og du vet at de nettopp har betalt kontingent for svømmelaget ditt. Du tror kanskje at hvis du ikke var på laget, ville de ikke slåss.

  • Selv om det er lettere å klandre deg selv og vanskelig å ikke tro at det ikke er din skyld, er det viktigere å vite at foreldre kjemper vil aldri være din skyld.
  • Foreldrene dine har allerede tatt den voksne beslutningen om å kjempe, og det er deres feil hvis de ikke håndterer det godt. Husk at mens kamper kan se ut til å være forårsaket av en ting (deg), handler de vanligvis om andre ting som ikke har noe med deg å gjøre.
Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 21
Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 21

Trinn 6. Forstå at kamp ikke betyr at foreldrene dine skal skilles

Det er mulig at hvis foreldre kjemper ofte, vil de bli skilt til slutt. Husk at hvis det skjer, er deres skilsmisse ikke din skyld.

Imidlertid bør du også huske at kamper er normale mellom mennesker som elsker hverandre. Krangel betyr ikke at foreldrene dine ikke elsker hverandre (eller ikke elsker deg), og selv en liten kamp betyr ikke at foreldrene dine vil skilles

Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 22
Stopp foreldrene dine fra å kjempe Trinn 22

Trinn 7. Vet at det er greit å føle seg trist

Selv om du forstår at kamper er ansiktsbehandling, kan du fortsatt føle deg trist, deprimert, bekymret, engstelig eller til og med sint. Følelsene dine kan føles merkelige, men det er greit at du føler dem.

Anbefalt: