4 måter å gjøre rengjøringsvæske for bilglass

Innholdsfortegnelse:

4 måter å gjøre rengjøringsvæske for bilglass
4 måter å gjøre rengjøringsvæske for bilglass

Video: 4 måter å gjøre rengjøringsvæske for bilglass

Video: 4 måter å gjøre rengjøringsvæske for bilglass
Video: Tree Sweat, Pitch, and Sap All Over Your Car or Truck? Finding Out the Best Cleaner to Remove It! 2024, Kan
Anonim

Rengjøringsvæske for bilruter er en viktig del av vedlikeholdet av bilen. de fleste kommersielle bilrengjøringsmidler inneholder metanol-et giftig kjemikalie selv i små mengder. På grunn av farene med metanol for både helse og miljø, velger noen å lage sitt eget bilrengjøringsmiddel hjemme. Denne hjemmelagde rengjøringsvæsken er også enkel å lage med ingredienser du har hjemme, og kan hjelpe deg med å spare penger i det lange løp.

Steg

Metode 1 av 4: Fortynning av vindusrens

Lag vindusvaskemiddel Trinn 1
Lag vindusvaskemiddel Trinn 1

Trinn 1. Ha en gallon (3,8 liter) destillert vann i en ren, tom beholder

Velg en beholder som er lett å helle og kan inneholde minst 1,25 liter vann. Bruk alltid destillert vann for å forhindre mineraloppbygging i pumpen og glassrensere i bilen.

Du kan bruke vann fra springen i en nødssituasjon. Husk imidlertid å bytte ut denne rengjøringsvæsken så snart som mulig for å forhindre skade på bilen din

Lag vindusvaskemiddel Væske Trinn 2
Lag vindusvaskemiddel Væske Trinn 2

Trinn 2. Tilsett en kopp glassrens

Velg et glassrenser du liker. Sørg for å velge et godt merke, så det ikke produserer mye (bedre hvis det ikke produserer noe) skum (eller striper). Dette alternativet er godt nok til daglig bruk, spesielt gjennom sommeren.

Lag vindusvaskemiddel Væske Trinn 3
Lag vindusvaskemiddel Væske Trinn 3

Trinn 3. Bland glassrenseren med vann ved å riste beholderen og legg den i bilen

Hvis det er første gang du lager det, kan du prøve å bruke litt først. Legg en liten mengde av løsningen på en fille og tørk den inn i hjørnet av frontruten. En god vindusrenser er i stand til å rengjøre overflaten uten å etterlate merker.

Metode 2 av 4: Blanding av oppvasksåpe og ammoniakk

Lag vindusvaskemiddel Trinn 4
Lag vindusvaskemiddel Trinn 4

Trinn 1. Ha en liter destillert vann i en stor mugge

Bruk en trakt hvis du har problemer med å helle vann. Denne tekannen vil gjøre det lettere for deg å helle væsker og kan holde mer enn en liter vann. Sørg for å ha lokk på tekannen, slik at du enkelt kan blande og lagre væsker.

Lag vindusvaskemiddel Væske Trinn 5
Lag vindusvaskemiddel Væske Trinn 5

Trinn 2. Hell en spiseskje oppvaskmiddel, og ha den i vannet

Ikke bruk for mye såpe, ellers blir oppvaskvæsken for tykk. Bruk oppvaskmiddel du har. Pass på at såpen ikke etterlater striper eller rester på glassoverflaten. Hvis skummet er for mye, prøv en annen såpe. Dette alternativet er mest egnet hvis du skal kjøre gjennom gjørmete områder.

Lag vindusvaskemiddel Trinn 6
Lag vindusvaskemiddel Trinn 6

Trinn 3. Tilsett 1/2 kopp ammoniakk

Bruk ammoniakk som ikke skummer og er fri for tilsetningsstoffer og andre overflateaktive stoffer. Vær forsiktig når du gjør dette trinnet, fordi konsentrert ammoniakk er ganske farlig. Arbeid i et rom med god luftstrøm, og bruk vernehansker. Ammoniakk er tryggere å bruke som rengjøringsmiddel når det løses opp i vann.

Lag vindusvaskemiddel Væske Trinn 7
Lag vindusvaskemiddel Væske Trinn 7

Trinn 4. Legg lokket på tekannen og rist til det er godt kombinert

Test rengjøringsmidlet før du bruker det for første gang. Drypp litt væske på en fille og tørk den inn i hjørnet av frontruten. Hvis rengjøringsvæsken er i stand til å fjerne støv uten å etterlate spor, kan du sette det i bilen.

Metode 3 av 4: Tilsetning av alkohol for å forhindre frysing

Lag vindusvaskemiddel Væske Trinn 8
Lag vindusvaskemiddel Væske Trinn 8

Trinn 1. Tilsett en kopp isopropylalkohol (IPA) til alt det ovennevnte hvis lufttemperaturen synker under null

Hvis vintrene i ditt område ikke er veldig snødekte, bruk 70% alkohol. Hvis vintrene i ditt område er veldig kalde, bruk 99% alkohol.

I en klemme kan du bruke alkoholholdig vodka i stedet for isopropylalkohol

Lag vindusvaskemiddel Væske Trinn 9
Lag vindusvaskemiddel Væske Trinn 9

Trinn 2. Ha rengjøringsvæsken du lagde i en liten pakke utenfor huset over natten

Hvis væsken fryser, må du tilsette minst en kopp alkohol til den. Test rengjøringsvæsken igjen. Dette trinnet er svært viktig for å forhindre at væsken fryser og perforerer rengjøringsvæskeslangen i bilen.

Lag vindusvaskemiddel Væske Trinn 10
Lag vindusvaskemiddel Væske Trinn 10

Trinn 3. Bland rengjøringsvæsken jevnt ved å riste beholderen

Kast rengjøringsmidler du laget for varmt vær før du tilførte kaldt rengjøringsvæske. Rester fra det gamle rengjøringsvæsken i beholderen kan fortynne alkoholen i den nye rengjøringsvæsken. Hvis alkoholinnholdet er for rennende, fryser det nye rengjøringsvæsken.

Metode 4 av 4: Gjøre rengjøringsvæske med eddik i kaldt vær

Lag vindusvaskemiddel Væske Trinn 11
Lag vindusvaskemiddel Væske Trinn 11

Trinn 1. Hell 12 kopper destillert vann i en ren, tom kanne

Sørg for at muggen du bruker kan holde mer enn en liter væske. Hvis munnen på kannen er liten, bruk en trakt slik at du lettere kan helle den. Merk tekannen med en permanent markør.

Lag vindusvaskemiddel Trinn 12
Lag vindusvaskemiddel Trinn 12

Trinn 2. Tilsett 4 kopper hvit eddik

Bruk bare hvit eddik. Andre eddiker vil etterlate merker eller flekker på klærne. Dette alternativet brukes best for rengjøring av blomsterpollen.

Ikke bruk dette alternativet i varmt vær, for under varme forhold vil eddik avgi en skarp, skarp lukt

Lag vindusvaskemiddel Væske Trinn 13
Lag vindusvaskemiddel Væske Trinn 13

Trinn 3. Bland væskene jevnt ved å riste på kannen

Hvis temperaturen i ditt område er under null, må du først teste om væsken vil fryse før du setter den i bilen. Ha en liten kopp væske utendørs over natten, og sjekk igjen om morgenen. Hvis det fryser, tilsett to kopper eddik i kannen og prøv igjen. Hvis det fortsatt fryser, tilsett en kopp alkohol og prøv igjen.

Tips

  • Det er enkelt å fylle opp glassrenser. Du trenger bare å åpne hetten og se etter beholderen for rengjøringsvæske i glass. Dette røret er stort hvitt eller klart foran på bilen. De fleste av disse rørene har et lite lokk som kan åpnes uten hjelp av et verktøy. Bruk en trakt når du tømmer rengjøringsvæsken, så den ikke søler.
  • Når du bytter rengjøringsmidler for varmt vær med rengjøringsmidler for kaldt vær, må du kaste eventuelt gjenværende rengjøringsvæske. Den enkleste måten å bli kvitt gammelt rengjøringsvæske som inneholder metanol, er å suge det opp med en vakuumflaske.
  • Som en erstatning i nødstilfeller kan rent vann brukes uten å tilsette ingredienser. Vann kan imidlertid ikke rengjøre frontruten godt. I tillegg kan vann være grobunn for skadelige bakterier.
  • Bruk esken med melk, eddik og vaskesåpe på nytt for å lage og lagre vindusviskervæske. Sørg for å skylle grundig før bruk.
  • Merk rengjøringsvæsken tydelig, spesielt hvis du bruker en gammel beholder. Du kan også gjøre den blå med matfargestoffer for å få den til å ligne en kommersiell rengjøringsvæske.
  • Selv om den er tryggere enn metanol, er denne rengjøringsvæsken i husholdningen fortsatt farlig ved svelging. Sørg for å holde denne væsken utilgjengelig for barn og kjæledyr.
  • Bruk alltid destillert vann når du lager rensevæske for frontruten. Mineralene i vann fra springen kan danne skala som tetter til bilens sprøyter og pumper.
  • Ikke bland eddik med såpe. De to kan reagere og klumpe seg sammen og tette på slangen.
  • Rengjøringsvæsken her kan brukes som en universalrengjøring for både glasset og alle deler av bilen din.

Anbefalt: