Hvordan overvinne forstoppelse (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan overvinne forstoppelse (med bilder)
Hvordan overvinne forstoppelse (med bilder)

Video: Hvordan overvinne forstoppelse (med bilder)

Video: Hvordan overvinne forstoppelse (med bilder)
Video: ДАВНО ЗАБЫТЫЙ КИЛЛЕР ВЕРНУЛСЯ, НО НЕ ПОМНИТ КТО ОН И ОТКУДА - Призрак - Русский боевик 2024, Kan
Anonim

Hvis du har vært forstoppet i det siste, ikke vær sjenert. I følge National Digestive Diseases Information Clearinghouse, som er en del av American National Institutes of Health, er forstoppelse betingelsen for å ha avføring mindre enn tre ganger i uken, og avføringen er hard, tørr og liten slik at de er smertefulle og vanskelig å passere. Dette kan forårsake oppblåsthet, irritasjon og annet ubehag. Forstoppelse rammer millioner av mennesker, men ikke stå stille. Lær noen raske midler for å lette avføringen for øyeblikket, og lær om langsiktige løsninger og forebygging.

Steg

Del 1 av 2: Overvinn forstoppelse raskt

Behandle forstoppelse Trinn 1
Behandle forstoppelse Trinn 1

Trinn 1. Tygg sukkerfritt tyggegummi

Sorbitol, søtningsmiddelet som brukes i de fleste sukkerfrie tyggegummier, er en ingrediens i mange avføringsmidler. Hvis du er forstoppet og trenger avføring, må du tygge sukkerfritt tannkjøtt.

Ikke bruk denne metoden som en langsiktig løsning. Høye nivåer av sorbitol kan forårsake irritasjon i magen og andre fordøyelsesproblemer

Behandle forstoppelse Trinn 2
Behandle forstoppelse Trinn 2

Trinn 2. Drikk kokosnøttvann

Kokosvann blir stadig mer populært som en drink etter trening og har en naturlig avførende effekt, i tillegg til vanndrivende og andre helsemessige fordeler. Å drikke en flaske kokosvann kan hjelpe til med å lindre symptomer på forstoppelse eller drikke rå kokosmelk.

Ikke overdriv. Å drikke for mye kokosvann kan ha motsatt effekt, noe som gjør avføringen for myk

Behandle forstoppelse Trinn 3
Behandle forstoppelse Trinn 3

Trinn 3. Drikk en spiseskje olivenolje og sitronsaft

Hvis du er forstoppet, ta en skje ekstra jomfru olivenolje og en skje sitronsaft om morgenen på tom mage. Olivenolje er et vanlig hjemmemedisin som brukes til å forbedre fordøyelsen og smøre avføring.

  • Linfrøolje og appelsinjuice er også mye brukt som hjemmemedisiner for å behandle forstoppelse, selv om det ikke er vitenskapelig bekreftelse.
  • Generelt anbefaler leger ikke bruk av mineralolje eller ricinusolje for behandling av forstoppelse. Mineralolje kan forårsake problemer som vitaminmangel, og ricinusolje kan forårsake langvarig forstoppelse.
Behandle forstoppelse Trinn 4
Behandle forstoppelse Trinn 4

Trinn 4. Drikk varmt sitronvann

Fordelene med å drikke varmt sitronvann om morgenen er vanskelig å fastslå, men det har blitt en populær tonic for hjemmet som antas å støtte vekttap, behandle huden og forhindre forkjølelse. Imidlertid stimulerer sitronsaft leverfunksjonen, noe som hjelper deg med å fordøye maten grundigere, slik at avføring lettere kan fjernes.

Drikk ett glass varmt vann med en spiseskje sitronsaft om morgenen på tom mage. For ekstra smak og ernæring, tilsett litt rå honning og gurkemeiepulver

Behandle forstoppelse Trinn 5
Behandle forstoppelse Trinn 5

Trinn 5. Prøv levende kulturer

Naturlig yoghurt, gjæret kombucha -drink og naturlig fermentert surkål er kilder til gode probiotiske bakterier som ofte brukes til å behandle fordøyelsesproblemer, inkludert forstoppelse og diaré. Hvis forstoppelsen er forårsaket av en virusinfeksjon eller annen sykdom, kan løsningen være matvarer som inneholder probiotika.

  • Forskning på probiotiske kulturer og forstoppelse er blandet, og probiotika brukes ofte til å behandle diaré, men tarmflora er en viktig del av den generelle fordøyelseshelsen.
  • Noen foretrekker prebiotika fremfor probiotika fordi hvis du mater eksisterende probiotika, støtter du veksten av gode bakterier, i motsetning til å mate gode bakterier fra en annen kilde (vanligvis storfe). Med prebiotika danner du en sunn, stabil tarm, og du trenger ikke stole på mattilførsel for nye bakterier. Du skaper en konkurransesituasjon som reduserer de dårlige bakteriens evne til å finne mat fordi de gode bakteriene vokser raskere, og utkonkurrerer de dårlige bakteriene i antall og muligheter.
Behandle forstoppelse Trinn 6
Behandle forstoppelse Trinn 6

Trinn 6. Drikk litt koffein, en stund

For mange mennesker er en kopp kaffe om morgenen en rask måte å få avføring på. De stimulerende egenskapene til koffein stimulerer tarmmuskulaturen slik at avføring blir lettere. Drikk en kopp kaffe eller te som inneholder koffein om morgenen som en rask og midlertidig måte å håndtere forstoppelse på.

Ikke bruk denne metoden som en langsiktig løsning i morgenrutmen. Kaffe er et vanndrivende middel, noe som betyr at det henter vann fra avføringen, noe som gjør det vanskeligere å fjerne. Begrens koffeininntaket så mye som mulig

Behandle forstoppelse Trinn 7
Behandle forstoppelse Trinn 7

Trinn 7. Drikk en kopp aloe vera juice

Ferdiglaget aloe vera juice finnes i butikkene, og hvis det tas noen få timer, kan det hjelpe mot forstoppelse. Tørket aloe vera er også tilgjengelig i kapselform på naturlige apotek for bruk som forstoppelsesbehandling.

Behandle forstoppelse Trinn 8
Behandle forstoppelse Trinn 8

Trinn 8. Drikk løvetann te

Løvetann har helsemessige fordeler. Te laget av løvetannrot er et mye brukt og effektivt forstoppelsesmiddel fordi det er rikt på fytonæringsstoffer. Løvetannrot brukes i forskjellige naturlige urteingredienser som selges kommersielt som behandling av ulike problemer, som forstoppelse, leverfunksjon, nyrefunksjon og andre fordøyelsesproblemer. Løvetannrot smaker også godt og er allment tilgjengelig.

Del 2 av 2: Forebygging av forstoppelse

Behandle forstoppelse Trinn 9
Behandle forstoppelse Trinn 9

Trinn 1. Drikk mer vann

Forstoppelse kommer av og til. Men hvis dette er et problem som ofte oppleves, er livsstilsendringer løsningen. Pasienter med forstoppelse rådes til å drikke to liter vann om dagen slik at avføringen ikke tørker ut.

  • Ta med deg en 1 liter påfyllbar vannflaske uansett hvor du går, og prøv å drikke en liter hele morgenen før lunsj og en liter etter lunsj. Lett å huske.
  • Start dagen med et glass vann for å huske at du må fortsette å drikke hele dagen.
  • Unngå overdreven alkoholforbruk. Alkohol og koffein absorberer begge væsker fra kroppens system, noe som gjør avføring tørr.
Behandle forstoppelse Trinn 10
Behandle forstoppelse Trinn 10

Trinn 2. Spis mer fiber

Den kanskje viktigste livsstilsendringen for jevn avføring er å spise nok fiber slik at avføringen blir større og mykere. Hvis du er forstoppet, trenger du mer fiber. Øk fiberinntaket gradvis til du når 20–35 gram fiber hver dag. Blant de gode fiberkildene er:

  • Riskli og fullkorn i fiberrike frokostblandinger, brød og brun ris.
  • Grønnsaker som brokkoli, rosenkål, gulrøtter og asparges
  • Grønne bladgrønnsaker som grønnkål, spinat og sennepsgrønt
  • Fersk frukt, for eksempel epler, bær, svisker og pærer
  • Tørket frukt som rosiner, aprikoser og svisker
  • Bønner, belgfrukter og linser
Behandle forstoppelse Trinn 11
Behandle forstoppelse Trinn 11

Trinn 3. Unngå mettet fett

En diett med mye mettet fett forårsaker vanligvis kronisk forstoppelse og andre helseproblemer. Hvis du spiser mye ost og andre meieriprodukter, bearbeidet mat og kjøtt, vil forstoppelse bli verre.

  • Prøv å erstatte rødt kjøtt med magre proteinkilder, for eksempel fisk og bønner.
  • Prøv å lage mat selv oftere for å unngå å spise bearbeidet og pakket mat som vanligvis inneholder veldig høyt mettet fett.
Behandle forstoppelse Trinn 12
Behandle forstoppelse Trinn 12

Trinn 4. Ta et kosttilskudd

I motsetning til avføringsmidler kan du ta et daglig fibertilskudd, noen ganger kalt et "avføringsdannende avføringsmiddel." Fibertilskudd bidrar til å gjøre avføringen større og mykere. Selv om de er trygge for daglig bruk, kan disse kosttilskuddene forstyrre kroppens evne til å absorbere visse medisiner, og hos noen kan det forårsake oppblåsthet, kramper og gass. Drikk mye vann når du tar et kosttilskudd.

Over-the-counter fiber kosttilskudd og avføringsdannende avføringsmidler inkluderer Metamucil, FiberCon og Citrucel

Behandle forstoppelse Trinn 13
Behandle forstoppelse Trinn 13

Trinn 5. Tren regelmessig

Bevegelse av kroppen og kardiovaskulær trening vil også bidra til jevn avføring. Den økte energimengden bidrar til å forbedre fordøyelseskanalen og holder fordøyelsessystemet til å fungere skikkelig.

  • Vent en time etter å ha spist for å trene. Du må gi nok tid til at blodet flyter til magen og fordøyelsesorganene for at maten skal fordøyes ordentlig.
  • Å gå etter å ha spist er en av de beste øvelsene for å hjelpe med avføring. Prøv å gå i minst 10-15 minutter tre ganger om dagen, hvis du kan.
Behandle forstoppelse Trinn 14
Behandle forstoppelse Trinn 14

Trinn 6. Ta deg tid til å gå på toalettet

Visst, alle er opptatt, men vi må alle ha regelmessige avføring. Uansett hvilken metode du bruker for å håndtere forstoppelse, bør du fortsatt bruke nok tid på toalettet hvis du må. Ikke vent, gå på toalettet nå.

  • Aldri bli arrestert. Å motstå trangen til å gjøre avføring vil bare gjøre forstoppelse verre.
  • Hvis du har vanlige avføring om morgenen, men har det travelt fordi du må gå på jobb, kan du prøve å stå opp tidligere og spise frokost hjemme. Gi nok tid til å slappe av og bruke toalettet før du går ut for å se verden.
Behandle forstoppelse Trinn 15
Behandle forstoppelse Trinn 15

Trinn 7. Tygge maten grundigere

De fleste savner en av de viktigste delene av fordøyelsesprosessen, som tygger skikkelig. Mat begynner å bryte ned i munnen, hvor spytt fullfører et viktig trinn i fordøyelsesprosessen. Sørg for å spise sakte og tygge hver munnfull flere ganger.

Mat som ikke er tygget ordentlig, kan ikke nødvendigvis forårsake forstoppelse, men det spiller en rolle i tarmblokkering, og kan sammen med utilstrekkelig fiberinntak forårsake fanget gass og forstoppelse. Mat som ikke er tygget ordentlig kan gjøre forstoppelse verre

Behandle forstoppelse Trinn 16
Behandle forstoppelse Trinn 16

Trinn 8. Slapp av

Det er mange tilfeller av forstoppelse forårsaket av høyt stressnivå. Overarbeid, travelhet og stress kan påvirke fordøyelseskanalen og forårsake forstoppelse. Prøv å ta deg tid til å hvile hver dag ved å trene på forskjellige teknikker for å roe deg ned og redusere stress.

  • Prøv meditasjon, eller progressiv muskelavslapping, som fokuserer energi på å slappe av en muskel om gangen i hvert lem.
  • Forstoppelse på reise er et vanlig problem som folk opplever. Hvis du har problemer med å ha avføring mens du reiser, kan du prøve å være mer proaktiv.
Behandle forstoppelse Trinn 17
Behandle forstoppelse Trinn 17

Trinn 9. Se en lege eller naturopatisk spesialist for langvarig forstoppelse

De fleste tilfeller av forstoppelse skyldes dårlig kosthold. Men kronisk forstoppelse kan oppstå av en rekke årsaker, inkludert irritabel tarmsyndrom, Crones sykdom og andre problemer. Forstoppelse kan også oppstå som et resultat av medisinene du tar. I slike tilfeller kan forstoppelse behandles ved å slutte å ta stoffet eller behandle problemet.

  • Spør legen din om bruk av avføringsmidler. Det finnes mange forskjellige typer avføringsmidler, inkludert smørende avføringsmidler, osmotiske avføringsmidler og sentralstimulerende midler. Avføringsmidler kan gi kortsiktige resultater, men kan gjøre situasjonen verre i det lange løp. Hvis du har diabetes, må du kontakte legen din før du bruker osmotiske avføringsmidler, da disse kan forårsake ubalanser i elektrolytt og andre problemer.
  • Krakk myknere som Colace og Surfak tilfører væske til avføringen, noe som gjør det lettere å fjerne. Krakk myknere lar deg unngå belastning under avføring. Legen din kan anbefale dette produktet hvis forstoppelsen skyldes arbeid eller kirurgi.
  • En naturopat kan gi råd om kosthold og livsstil, og ta opp det underliggende helseproblemet.

Tips

  • Ikke bli frustrert. Det kan ta litt tid før du kommer ut, men vet at dette går over og at problemet blir løst.
  • Få mye hvile. Liggestillingen hjelper pusteprosessen og kan redusere smerter i tarmområdet.
  • Enemas brukes noen ganger for å behandle forstoppelse, men de har bivirkninger. Du bør endre kostholdet ditt og bare bruke avføringsmidler.
  • Å drikke varme drikker kan hjelpe. Varme drikker som te eller honningvann som er drukket rett før du går på do vil hjelpe fordi det kan varme opp kroppen og få forstoppelse til å føles lettere.

Anbefalt: