3 måter å lage dumplings av mel

Innholdsfortegnelse:

3 måter å lage dumplings av mel
3 måter å lage dumplings av mel

Video: 3 måter å lage dumplings av mel

Video: 3 måter å lage dumplings av mel
Video: КАК ПРИГОТОВИТЬ БОГРАЧ. ТАК Я ЕЩЁ НЕ ГОТОВИЛ. ЛУЧШИЙ РЕЦЕПТ 2024, Kan
Anonim

Dumplings er en allsidig rett med forskjellig opprinnelse fra hele verden. Dumplings fra Sør -Amerika serveres vanligvis som en del av en tykk kyllingsuppe. Asiatiske dumplings, med opprinnelse i Kina, er poser med tynn hud laget av mel som kan fylles med en rekke kjøtt og grønnsaker. Alle slags dumplings er laget av mel og vann (eller melk) og pleier å være enkle å lage.

Ingredienser

Sør -amerikanske dumplings

  • 8 kopper (1900 ml) flytende ingredienser: vann, kyllingkraft eller grønnsakskraft
  • 2 kopper (470 ml) mel
  • 2 ts (9,9 ml) bakepulver
  • 3 ts (3,7 ml) salt
  • Kald melk eller isvann
  • Krydder etter smak: salt, pepper, oregano og timian

Asiatiske dumplings

  • 2 kopper (470 ml) mel
  • 1 kopp (240 ml) varmt vann
  • Salt som krydder

Steg

Metode 1 av 3: Lage søramerikanske dumplings

Image
Image

Trinn 1. Forbered materialene

Mengden isvann eller kald melk du trenger vil avhenge av tykkelsen på deigen, men er vanligvis mellom 3/4 kopp (180 ml) og 1 kopp (240 ml). Noen oppskrifter anbefaler å bruke mel med lite protein, men du kan også bruke andre mel.

Image
Image

Trinn 2. Bland alle de tørre ingrediensene

Bland mel, bakepulver og salt. Du kan også tilsette andre krydder etter smak.

Image
Image

Trinn 3. Varm de flytende ingrediensene

Kok opp vannet eller kyllingen/grønnsakskraften over middels høy varme i en bred suppekanne eller nederlandsk ovn. Reduser varmen fra ovnen til middels varme når vannet eller buljongen nesten er kokt.

  • De flytende ingrediensene begynner å danne små bobler på bunnen av kjelen. Når disse små boblene begynner å flyte til overflaten, betyr det at væsken nesten koker og varmen må reduseres.
  • Hvis du lager kylling og dumplings, er det bedre å forberede kyllingsuppen og deretter legge dumplings til den, i stedet for å tilberede de flytende ingrediensene for de to hver for seg.
Image
Image

Trinn 4. Bland kald melk eller isvann i melblandingen

Tilsett de kalde flytende ingrediensene sakte i melet, rør forsiktig. Deigen blir våt, men fortsatt myk. Hvis deigen er for rennende, betyr det at du har tilsatt for mye væske og at du må blande inn litt mer mel.

Ikke elt deigen for mye. Dette kan føre til at dumplings tømmes

Image
Image

Trinn 5. Ha dumplingsblandingen i den forvarmede væsken

Ta en skje med dumplingsblandingen og slipp den i det nesten kokende vannet eller buljongen. Sørg for å tilsette all deigen mens den fortsatt er kald.

Image
Image

Steg 6. Kok over middels høy varme til dumplings stivner

Fortsett å lage dumplings i ca 15-20 minutter, eller til dumplings er faste og faste i midten.

  • Dekk til gryten under tilberedningsprosessen for å sikre at dumplings koker jevnt. Du må kanskje senke temperaturen litt..
  • Når du tror dumplingen er ferdig, kan du prøve å fjerne den største dumplingen fra vannet/buljongen og skjære den for å sikre at hele dumplingen er gjennomstekt.
Image
Image

Trinn 7. Fjern dumplings fra komfyren og server

Vanligvis serveres dumplings med buljongen som brukes til forkoking, så du trenger ikke å fjerne dumplings fra buljongen. Bare ta kjelen fra komfyren og gjør klar til servering.

  • Skje dumplings og buljong i en bolle.
  • Oppbevar de resterende dumplings i en lufttett beholder i kjøleskapet, og varm opp på komfyren igjen.

Metode 2 av 3: Lage asiatiske dumplings

Image
Image

Trinn 1. Samle ingrediensene

Det kan være lurt å få en spesiell raffinert melbolle fra det asiatiske markedet, men det er ikke nødvendig. Du kan også prøve å bruke mel med lite protein, som pleier å være litt finere enn vanlig mel.

Noen oppskrifter krever nesten kokende vann, noen krever varmt vann, og noen angir ikke nødvendig vanntemperatur. Prøv forskjellige metoder og se hvilken som fungerer best for deg

Image
Image

Trinn 2. Bland mel, vann og salt

Dumplingsdeig blandes tradisjonelt for hånd, og måles ofte ikke riktig. Hvis du vil måle størrelsen, er det vanligvis et forhold på 2: 1 mel til vann, men du kan alltid tilsette mel hvis deigen ser klissete ut eller tilsett vann hvis deigen ser for tørr ut.

  • Ha melet i vannet i en mellomstor bolle. Rør med en treskje eller slikkepott til deigen begynner å feste seg.
  • Fjern deigen fra bollen og elt den for hånd på en ren overflate. (Vær forsiktig hvis du bruker kokende vann til å forme deigen.)
  • Elt videre til deigen blir myk.
Image
Image

Trinn 3. La deigen hvile

Etter at du har knead deigen til den danner en myk ball, la deigen hvile i 10 minutter. Dette vil bidra til å forme teksturen og konsistensen til dumplingdeigen din.

Image
Image

Trinn 4. Del deigen i 2-4 deler

Start med den ene delen og dekk den andre med plast for å holde den fuktig. Dette gir deg nok tid til å forme hver dumpling uten å la deigen tørke ut.

Du kan hoppe over dette stadiet når du kan lage dumplings raskt eller hvis du får hjelp til å fylle dumplings

Image
Image

Trinn 5. Rull deigen på langs

Bruk en porsjon av deigen til å rulle deigen til en snor ved å legge begge hendene på den og rulle den fremover og vekk fra deg mens du sakte strekker deigen ut fra midten. Deigtauet skal ikke ha en diameter på mer enn 2,5 cm.

Image
Image

Trinn 6. Del hver taudeig i segmenter

Segmentet må være mindre enn 2,5 cm langt. Konsistensen av størrelsen på deigsegmentene bestemmer konsistensen av størrelsen på dumplings.

Image
Image

Trinn 7. Flatt hvert segment i en sirkel

Bruk hendene til å flate hver deigkule i jevne biter. Bruk deretter en deigrulle som er pudret med mel for å rulle ut hver dumplingshud veldig tynt.

Den ideelle metoden for å rulle dumplingsskinn er å la midten av dumplingen bli litt tykkere og gjøre kantene veldig tynne. Du kan gjøre dette ved å legge mer trykk på deigrullen når den når kantene på dumplinghuden

Image
Image

Trinn 8. Gjenta prosessen med den resterende deigen

Gjenta denne prosessen til all deigen er laget til dumplingsskinn. Hvis du er ledsaget av en hushjelp, kan du be henne begynne å fylle og dekke dumplings mens du lager skorpen.

Metode 3 av 3: Fylling og tilberedning av asiatiske dumplings

Image
Image

Trinn 1. Lag eller kjøp noen dumplingsskinn

Du kan lage dine egne dumpling skin (se prosessen ovenfor) eller du kan kjøpe dumpling skin på markedet eller i matbutikken.

Image
Image

Trinn 2. Velg fyll

Dumplings kan fylles med et bredt utvalg av ingredienser. Du kan lage vegetariske dumplings eller fylle dem med kjøttdeig eller sjømat, etter din smak. Vanligvis er dumplings tradisjonelt fylt med en kombinasjon av kjøttdeig og finhakkede grønnsaker. Her er noen fyllingsideer:

  • Hakket svinekjøtt, reker og hakket kål
  • Hakket kål og revet gulrøtter
  • Hakkede reker, hakket kål og koriander.
  • Potetmos og sopp
  • Bær og sukker (for søte dumplings)
Image
Image

Trinn 3. Fyll dumplings med ønsket fyll

Skje litt av fyllet i midten av dumplingen. Sørg for at du har nok til å fylle dumplings, men ikke så mye at dumplings lett kan dekkes. Du trenger kanskje mindre fylling enn du tror du trenger.

Image
Image

Trinn 4. Dekk til dumpling -huden

Brett kantene på dumplingen mot hverandre og knip de to halvdelene sammen. Pass på at det ikke er overflødig mel eller kjøtt som fester seg til deigen. Klem deigen fast over toppen, og brett deretter den klemte delen mot deg for å lage en halvmåneformet dumpling.

Image
Image

Trinn 5. Hold dumplings rå

Hvis du ikke skal spise alle dumplings på en gang, er det best å lagre dem rå, etter at du har støpt og fylt dem. Legg dumplings på et bakeplate i fryseren til den er frossen, og overfør den deretter til en stor frossen pose eller annen lufttett beholder. Det er ikke nødvendig å tine dumplings når du er klar til å lage dem senere.

Image
Image

Trinn 6. Forvarm pannen

Kok dumplings i en stor nonstick -panne med lokk. Hell oljen i en kjele og varm den over middels høy varme.

Image
Image

Trinn 7. Plasser dumplings i pannen

Dumplings kan komme i kontakt med hverandre mens de lager mat. Når alle dumplings er i gryten, tilsett vann i pannen til bunnen av dumplingen er nedsenket i vann.

Image
Image

Trinn 8. Stek dumplings i pannen

Dekk til dumpling potten og kok over middels høy (eller høy) varme i 20 minutter. Kontroller at det fortsatt er vann rundt dumplings, og tilsett mer vann hvis pannen begynner å tørke ut.

  • Kontroller bunnen av dumplingen for å sikre at den ikke brenner seg.
  • Juster ovnstemperaturen etter behov.
  • Når deigen på toppen av dumplingen ser tilberedt ut, fjern lokket og la vannet koke.
  • La bunnen av dumpling sizzle en stund for å legge knase til dumplingen din, men ikke la den brenne.
  • Hvis du tror dumplingen er ferdig, fjerner du den største dumplingen og skjærer den i biter. Kontroller temperaturen på fyllet med et kjøtttermometer for å sikre at kjøttet er ferdig stekt.
Image
Image

Trinn 9. Kok dumplings

Alternativt kan du legge dumplings i en stor gryte med kokende vann. Dette vil endre teksturen til dumpling -huden litt. Du kan prøve å lage mat på andre måter og se hvilken som passer deg best.

Image
Image

Trinn 10. Server dumplings mens de er varme

Hvis du lar bunnen av dumplingen bli knasende, server den med den sprø siden opp. Server også med dipsaus eller soyasaus.

Anbefalt: