6 måter å lære programmeringsspråk på

Innholdsfortegnelse:

6 måter å lære programmeringsspråk på
6 måter å lære programmeringsspråk på

Video: 6 måter å lære programmeringsspråk på

Video: 6 måter å lære programmeringsspråk på
Video: Сводные таблицы Excel с нуля до профи за полчаса + Дэшборды! | 1-ое Видео курса "Сводные Таблицы" 2024, Kan
Anonim

Hvis du er interessert i å lage dataprogrammer, mobilapplikasjoner, nettsteder, spill eller annen form for programvare, bør du vite hvordan du programmerer dem. Programmer er laget på et programmeringsspråk. Dette språket lar programmer fungere på maskinene som kjører dem, for eksempel datamaskiner, mobiltelefoner eller annen maskinvare.

Steg

Metode 1 av 6: Velge et programmeringsspråk

Lær et programmeringsspråk Trinn 1
Lær et programmeringsspråk Trinn 1

Trinn 1. Bestem dine interesser

Du kan begynne å lære ethvert programmeringsspråk (selv om noen språk er "lettere" enn andre "), så det kan være lurt å lære ved å spørre deg selv:" Hva vil jeg oppnå ved å mestre et programmeringsspråk? ". Du bestemmer hva programmeringsspråk du bør lære, og det gir deg et godt utgangspunkt.

Hvis du vil være en webutvikler, må du beherske et annet språk enn utvikler av skrivebordsprogrammet. Å lage en mobilapplikasjon krever også et annet språk enn å programmere en maskin. Alle dine beslutninger vil bestemme retningen for din læring

Lær et programmeringsspråk Trinn 2
Lær et programmeringsspråk Trinn 2

Trinn 2. Vurder å lære et enkelt språk

Uansett hva du velger, kan du vurdere å lære et enklere språk på høyere nivå. Disse språkene er spesielt nyttige for nybegynnere, ettersom de lærer grunnleggende programmeringskonsepter og tenkning som kan brukes på alle språk.

  • De to mest populære språkene i denne kategorien er Python og Ruby. Begge er objektorienterte webapplikasjonsspråk som bruker en lettlest syntaks.
  • Objektorientert programmeringsspråk betyr at de er bygget rundt begrepet "objekter" eller datasett, og manipulering av dem. Dette konseptet brukes i forskjellige avanserte programmeringsspråk, for eksempel C ++, Java, Objective-C og PHP.
Lær et programmeringsspråk Trinn 3
Lær et programmeringsspråk Trinn 3

Trinn 3. Les noen grunnleggende veiledninger for forskjellige språk

Hvis du fremdeles ikke er sikker på hvilket språk du vil lære, kan du lese veiledningene for flere forskjellige språk. Hvis ett språk er lettere å forstå enn et annet, kan du prøve å bruke det språket for å se om det fungerer for deg. Det er tusenvis av opplæringsprogrammer for hvert programmeringsspråk på Internett, og mange av dem er tilgjengelige på WikiHow

  • Python - Et flott nybegynnerspråk og ganske kraftig hvis du begynner å forstå hvordan du bruker det. Dette språket brukes i mange webapplikasjoner, og til og med noen spill.
  • Java - Brukes i forskjellige typer programmer, fra spill, webapplikasjoner til minibankprogramvare.
  • HTML - Det opprinnelige språket som alle webutviklere må mestre. Du bør være kjent med HTML før du lærer andre programmeringsspråk.
  • C - Selv om det er ganske gammelt, er C fortsatt kraftig, og er grunnlaget for de nyere C ++, C# og Objective -C.

Metode 2 av 6: Starter fra bunnen av

Lær et programmeringsspråk Trinn 4
Lær et programmeringsspråk Trinn 4

Trinn 1. Lær de grunnleggende konseptene til programmeringsspråket du ønsker

Selv om trinnene vil avhenge av programmeringsspråket du velger, har alle programmeringsspråk grunnleggende konsepter som er nyttige for å bygge programmer. Å lære disse konseptene tidlig vil gjøre det lettere for deg å løse problemer og lage kraftig og effektiv kode. Nedenfor er vanlige grunnleggende begreper som finnes på mange forskjellige språk:

  • Variabler - En variabel er en måte å lagre og referere til en stadig endring av data. Variabler kan manipuleres, og har ofte spesifikke typer som "heltall", "tegn", etc., som bestemmer hvilke data som kan lagres. Ved programmering har variabler vanligvis navn som gjør dem litt lettere å forstå for menneskelige lesere. Dette gjør det lettere for variabler å samhandle med andre deler av koden.
  • Betingede utsagn - Disse utsagnene er handlinger som er utført basert på sannheten eller usannheten i en uttalelse. Den vanligste formen for betinget utsagn er "If-Then", Hvis utsagnet er sant (f.eks. X = 5), så vil noe skje. Hvis påstanden er usann (f.eks. X! = 5), vil noe annet skje.
  • Funksjon eller underrutine - Navnet på dette konseptet varierer avhengig av programmeringsspråket. Dette konseptet kalles vanligvis en "Prosedyre", "Metode" eller "Anropbar enhet", og er et mindre program i et program. En funksjon kan "kalles" av et program mange ganger, og lar programmerere enkelt lage komplekse programmer.
  • Dataregistrering - Dette konseptet er veldig bredt og brukes på nesten alle programmeringsspråk. Dette konseptet inkluderer håndtering av brukerinndata og lagring av data som allerede er lagt inn. Måten data legges inn på, avhenger av programtypen og inngangen som er tilgjengelig for brukeren (tastatur, fil, etc.). Dette er relatert til Output, som vil vise resultatene til brukeren, enten i form av en skjerm eller som en fil.
Lær et programmeringsspråk Trinn 5
Lær et programmeringsspråk Trinn 5

Trinn 2. Installer nødvendig programvare

De fleste programmeringsspråk krever en "kompilator", et program som oversetter kode til et språk som maskinen kan forstå. Andre språk, for eksempel Python, bruker tolker, som kan kjøre kode uten å kompilere den.

  • Noen språk har en IDE (Integrated Development Environment), som vanligvis inneholder en kodeditor, en "kompilator" eller tolk, og en "debugger". IDEer lar programmerere utføre de nødvendige funksjonene på ett sted. IDE kan også ha en visuell fremstilling av et hierarki og en katalog med objekter.
  • Det er mange koderedigerere tilgjengelig på Internett. Koderedaktører tilbyr forskjellige måter å skrive fet skrift på, og tilbyr andre utviklervennlige verktøy.

Metode 3 av 6: Lag ditt første program

Lær et programmeringsspråk Trinn 6
Lær et programmeringsspråk Trinn 6

Trinn 1. Fokuser på ett konsept om gangen

Et av de første programmene som ble undervist for et hvilket som helst språk var "Hello World". Dette programmet er et enkelt program som viser teksten "Hello World" (eller en annen variant) på skjermen. Dette programmet lærer nybegynnere programmerere å lage grunnleggende funksjonelle programmer og hvordan de skal håndtere utdata. Ved å endre teksten kan du lære hvordan grunnleggende data håndteres av programmet. Den engelske WikiHow har flere guider for hvordan du programmerer "Hello World" på forskjellige programmeringsspråk:

  • Hei verden i Python
  • Hei verden i Ruby
  • Hei verden i C
  • Hei verden i PHP
  • Hei verden i C#
  • Hei verden i Java
Lær et programmeringsspråk Trinn 7
Lær et programmeringsspråk Trinn 7

Trinn 2. Lær ved å dekonstruere et online prøveprogram

Det er tusenvis av kodeeksempler på internett for nesten alle typer programmeringsspråk. Bruk disse eksemplene til å lære hvordan forskjellige aspekter av et språk fungerer og hvordan forskjellige deler av et språk samhandler. Ta deler fra eksemplene som er gitt for å lage ditt eget program.

Lær et programmeringsspråk Trinn 8
Lær et programmeringsspråk Trinn 8

Trinn 3. Kontroller syntaksen

Syntaks er en måte å skrive et språk som forstås av "kompilatoren" og "tolken". Hvert språk har en annen syntaks, selv om noen deler av syntaksen også brukes i mange programmeringsspråk. Læringssyntaks er veldig viktig for å lære programmering, og det er vanligvis den første tanken som kommer til å tenke når folk hører om dataprogrammering. I den virkelige verden er syntaks bare grunnlaget for å bygge videre konsepter.

Lær et programmeringsspråk Trinn 9
Lær et programmeringsspråk Trinn 9

Trinn 4. Eksperimenter med endringer

Gjør endringer i prøveprogrammet ditt og test resultatene. Ved å eksperimentere lærer du hva som fungerer og hva som ikke fungerer raskere enn å lese en bok eller guide. Ikke vær redd for å bryte programmet; å lære å fikse feil er en del av utviklingsprosessen, og nye ting fungerer nesten aldri bra først.

Lær et programmeringsspråk Trinn 10
Lær et programmeringsspråk Trinn 10

Trinn 5. Begynn å lære å feilsøke

Når du programmerer, er du nødt til å støte på feil/feil, som er programfeil og kan vises hvor som helst. Disse feilene kan være ufarlige, eller de kan til og med forhindre at programmet kjøres. Å finne feil og fikse dem er en viktig prosess i programvareutvikling, så du bør bli vant til å gjøre dette tidlig.

Når du eksperimenterer med å endre det grunnleggende programmet, finner du ut at ting ikke fungerer som de skal. Å finne andre måter å få programmer til å kjøre er en av de mest verdifulle ferdighetene du bør ha som programmerer

Lær et programmeringsspråk Trinn 11
Lær et programmeringsspråk Trinn 11

Trinn 6. Kommenter koden din

Nesten alle programmeringsspråk har en "kommentar" -funksjon, som lar deg skrive tekst som ikke blir behandlet av tolken eller kompilatoren. Ikke bare hjelper dette deg med å huske hva koden gjør i store programmer, det er også en viktig prosess i samarbeidsmiljøer, ettersom kommentarer lar andre forstå hva koden din gjør.

Metode 4 av 6: Studier med rutine

Lær et programmeringsspråk Trinn 12
Lær et programmeringsspråk Trinn 12

Trinn 1. Skriv kode hver dag

Å mestre et programmeringsspråk tar tid. Selv for å mestre et enkelt språk som Python (som bare tar 1-2 dager å forstå den grunnleggende syntaksen) alene, trenger du mye tid. Som alle andre evner, er trening nøkkelen til å bli flytende. Prøv å bruke noen minutter om dagen på å skrive kode, selv om det bare er en time mellom jobb og middag.

Lær et programmeringsspråk Trinn 13
Lær et programmeringsspråk Trinn 13

Trinn 2. Angi programmålene dine

Ved å sette mål som er utfordrende, men som fortsatt kan oppnås, vil du kunne begynne å løse problemer og finne løsninger. Prøv å velge en grunnleggende app, for eksempel en kalkulator, og tenk på hvordan du bygger den. Bruk syntaksen og konseptene du har lært, og bruk programmet ditt.

Lær et programmeringsspråk Trinn 14
Lær et programmeringsspråk Trinn 14

Trinn 3. Diskuter med andre og les andre programmer

Det er mange programmeringssamfunn som er viet til spesifikke disipliner eller språk. Å finne og delta i disse fellesskapene vil gjøre læringsprosessen enklere. Du vil ha tilgang til et stort utvalg eksempler og verktøy som hjelper læringsprosessen din. Å lese kode fra andre programmerere vil være inspirerende og hjelpe deg å forstå konsepter du ikke er kjent med.

  • Se etter online programmeringsfora og lokalsamfunn for språket ditt. Sørg for å delta, ikke bare spør. Fellesskap blir vanligvis sett på som et sted for samarbeid og diskusjon, ikke bare et sted for spørsmål og svar. Du kan be om hjelp, men ikke glem å vise koden din og være åpen for å prøve andre visninger.
  • Når du har litt erfaring, kan du prøve å delta på en delt programmeringsøkt eller en hack-a-thon. Begge er hendelser der mennesker eller lag løper mot tiden for å lage programmer som fungerer og vanligvis kretser rundt et bestemt tema. Disse hendelsene kan være morsomme og en fin måte å møte andre programmerere på.
Lær et programmeringsspråk Trinn 15
Lær et programmeringsspråk Trinn 15

Trinn 4. Utfordre deg selv til å fortsette å lære moro

Prøv å gjøre noe du ikke vet hvordan du skal gjøre. Finn ut hvordan du gjør noe og implementerer det i programmet ditt. Ikke nøy deg med et program som fungerer; gjør hva som helst for å sikre at alle aspekter av programmet kjører feilfritt.

Metode 5 av 6: Utvidelse av kunnskap

Lær et programmeringsspråk Trinn 16
Lær et programmeringsspråk Trinn 16

Trinn 1. Ta programmeringstrening

Mange universiteter, høyskoler og høyskoler tilbyr programmeringskurs som du kan ta selv om du ikke er student. Programmeringskurs er en god måte å lære fordi du vil bli hjulpet av erfarne programmerere, i tillegg til å møte andre lokale programmerere.

Lær et programmeringsspråk Trinn 17
Lær et programmeringsspråk Trinn 17

Trinn 2. Kjøp eller lån en manual

Det er mange programmeringsbøker for hvert språk. Selv om kunnskapen din ikke bør begrenses av bøker, tilbyr programmeringsbøker gode referanser og eksempler.

Lær et programmeringsspråk Trinn 18
Lær et programmeringsspråk Trinn 18

Trinn 3. Lær matematikk og logikk

De fleste programmeringskonsepter innebærer grunnleggende regning, men det kan være lurt å lære mer avanserte begreper. Det er viktig å mestre matematikk hvis du utvikler komplekse simuleringer eller andre algoritmiske programmer. For vanlig programmering trenger du ikke kompleks matematikk. Å studere logikk, spesielt datalogikk, vil hjelpe deg å forstå hvordan du løser problemer for avanserte programmer.

Lær et programmeringsspråk Trinn 19
Lær et programmeringsspråk Trinn 19

Trinn 4. Ikke stopp programmeringen

En populær teori sier at en mester krever 10 tusen flytimer. Selv om dens sannhet er diskutert, forblir det generelle prinsippet: Å mestre alt tar tid og engasjement. Ikke forvent at du forstår alt over natten, men hvis du holder fokus på studiene dine, kan du bli ekspert på feltet ditt.

Lær et programmeringsspråk Trinn 20
Lær et programmeringsspråk Trinn 20

Trinn 5. Lær et annet programmeringsspråk

Selv om du kan klare deg med ett programmeringsspråk, øker mange programmerere sin konkurransekraft ved å lære et annet programmeringsspråk. Deres andre eller tredje programmeringsspråk støtter vanligvis sitt første språk, og hjelper dem med å utvikle mer komplekse og interessante programmer. Når du har en god forståelse av ditt morsmål, kan du lære et andre språk.

Du kan føle at det er raskere å lære et andrespråk enn å lære det første. Grunnleggende programmeringskonsepter kan brukes på en rekke språk, spesielt hvis språkene fortsatt er i slekt

Metode 6 av 6: Bruke ferdigheter

Lær et programmeringsspråk Trinn 21
Lær et programmeringsspråk Trinn 21

Trinn 1. Ta et bachelorstudium

Selv om du ikke trenger å gjøre det, vil en bachelorgrad ved universitetet utsette deg for flere språk og hjelpe deg med å utvide nettverket av fagfolk og andre studenter. Denne metoden er absolutt ikke for noen, og mange vellykkede programmerere har aldri deltatt på en offisiell institusjon.

Lær et programmeringsspråk Trinn 22
Lær et programmeringsspråk Trinn 22

Trinn 2. Lag en portefølje

Etter at du har programmert og utvidet din kunnskap, må du sørge for at det beste arbeidet ditt er lagret i porteføljen din. Du kan vise porteføljen din til intervjuer og din potensielle sjef som et eksempel på arbeidet ditt. Sørg for at du viser arbeidet ditt på fritiden, og at du har lov til å levere arbeidet ditt for selskapet du jobber for.

Lær et programmeringsspråk Trinn 23
Lær et programmeringsspråk Trinn 23

Trinn 3. Få en frilansjobb

Det er mange freelance jobbmuligheter for programmerere, spesielt mobilapputviklere. Prøv å lage noen apper for å forstå hvordan det fungerer å utvikle kommersielle apper. Ofte kan du bruke frilansarbeidet ditt til å bygge en portefølje og lede det publiserte arbeidet ditt.

Lær et programmeringsspråk Trinn 24
Lær et programmeringsspråk Trinn 24

Trinn 4. Utvikle et kommersielt eller gratis program

Du trenger ikke jobbe for at noen andre skal tjene penger på programmering. Hvis du kan programmere, kan du bygge din egen programvare og slippe den gjennom andre nettsteder eller markedsplasser. Vær forberedt på å gi støtte for din kommersielt utgitte app, fordi kjøpere forventer at appen skal fungere.

Gratis applikasjoner er en populær måte å distribuere små programmer eller verktøy på. Utviklere vil ikke tjene penger, men de vil tjene et godt navn, og utviklere vil være mer synlige i samfunnet

Tips

  • Hvis du er interessert i å utvikle spill, kan du prøve Python, C ++ eller Java. Av de tre fungerer C ++ best, Python er det enkleste språket å lære, og Java kjører på Windows, Mac og Linux uten endringer.
  • Lær om gratis programvare og programkildekode tilgjengelig i katalogen for gratis programvare. Hvorfor lage et nytt program når du kan forbedre et eksisterende? Sørg imidlertid for at du forstår hva du programmerer.
  • For de fleste er det mer interessant å lage interessante eller brukbare programmer enn å følge eksemplene i bøker. Bruk en søkemotor for å finne prosjekter som interesserer deg.
  • Når du lærer noe nytt, er det en god idé å bruke det selv og endre designet, for å kunne forutsi resultatene og forstå konseptet.
  • Bruk det nye programmeringsgrensesnittet og tilgjengelige referanser fra programvareprodusentene.
  • Referanser er tilgjengelige for å hjelpe deg. Ikke bli flau hvis du ikke kan huske alle kodene utenat, for mestring tar tid. Det viktige er at du vet hvor du finner referanser.
  • For trening, prøv å lære folk. Ikke bare vil du bli mer kompetent, du vil også kunne tenke fra forskjellige perspektiver.

Anbefalt: