Hvordan forbedre mor-datter-forhold: 15 trinn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan forbedre mor-datter-forhold: 15 trinn
Hvordan forbedre mor-datter-forhold: 15 trinn

Video: Hvordan forbedre mor-datter-forhold: 15 trinn

Video: Hvordan forbedre mor-datter-forhold: 15 trinn
Video: Как зашить ДЫРКУ на куртке, джинсах, штанах, носке, футболке, чтобы не было видно 2024, Kan
Anonim

Ditt forhold til datteren din er kanskje ikke alltid nært. Han kan være opptatt med datamaskinen, mobiltelefonen, venner eller skolearbeid. Når du snakker, lytter han ikke eller går bare bort. Han kan synes du er flau, og du vet ikke hvordan du skal endre det.

Du kan også være opptatt med jobb, familie, penger og mer. Er problemet kjent for deg? I så fall må du forbedre forholdet til barnet ditt og styrke båndet.

Det kan høres vanskelig ut, men etter en stund vil du innse at det er ganske enkelt. Tross alt er hun din datter. Men hvis du fortsatt ikke finner en måte å nyte tiden din med ham og har problemer med å utvikle et bånd, ikke bekymre deg. Bare les denne artikkelen for å få all hjelpen du trenger.

Steg

Forbedre din mors datterforhold Trinn 1
Forbedre din mors datterforhold Trinn 1

Trinn 1. Ta deg tid til å være sammen med datteren din

Prøv å finne tid i timeplanen din til å gjøre ting med ham. Velg en bestemt dag og tid når du og han begge har ledig tid, for eksempel søndag eller fredag kveld. Det er en god idé å gjøre det på samme dag og tid hver uke, så det er lett å huske. Ferier er en flott tid fordi datteren din ikke trenger å gå på skole. Hvis han jobber deltid i ferien, kan du prøve å finne tid i helgene. Be om redusert arbeidstid den dagen, om nødvendig. Prøv å tilbringe minst en time eller to med ham. Spør: "Vil du gjøre noe _ i kveld?" Eller spør når han gratis, og du tilpasser. På skolekvelder kan han imidlertid være opptatt med arbeidet sitt. Setter pris på behovet for å gjøre jobben, og finn en annen tid.

Forbedre forholdet mellom din mor og datter Trinn 2
Forbedre forholdet mellom din mor og datter Trinn 2

Trinn 2. Vet hva datteren din liker

Ved å vite hva han liker, vet du hva du skal gjøre og hvor du skal dra. Observer ham for å se hva han liker å gjøre, men ikke for ofte. Han kan bruke datamaskinen mye, se på TV, tegne, lese eller leke ute. Deretter kan du se nærmere på hva han gjør for å bedre forstå hva han virkelig liker. Spør hvis han leser hva som han leser. Hvis han ser på TV, spør hva hva han ser på, og hvis han er oppslukt av datamaskinen eller leker ute, spør hva som han spiller. Du kan få en ide om hva han liker, og når du spør, vil han være glad for at du er interessert i å vite det. Interessene hans kan være veldig forskjellige fra dine, men ikke prøv å endre det han liker og ikke liker.

Prøv å lære om datterens interesser, og gjør noen ting knyttet til aktiviteten. For eksempel, hvis han liker å lese, kan du lese med ham hjemme eller ta ham med på biblioteket. Hvis han liker fotball, kan du prøve et raskt spill i bakgården eller parken. Hvis han liker å male eller tegne, ta ham med på et kunstmuseum

Forbedre din mors datterforhold Trinn 3
Forbedre din mors datterforhold Trinn 3

Trinn 3. Ta henne på shopping

Hvis det er en ting som kan forme et forhold mellom kvinner, er det shopping. Du får muligheten til å chatte og lære mer om datterens interesser mens du kjøper nye ting. Ta med den månedlige dagligvarehandelen for å velge gode dagligvarer eller snacks. La ham putte maten han liker i handlekurven, og hjelp med å bestemme hvilke drinker du skal kjøpe. Hvis hun liker å lese, ta henne med til en bokhandel og jakt etter bøker sammen. Eller gå til kjøpesenteret for å kjøpe klær og sko. Du kan også be ham om å hjelpe deg med å velge klær for deg. Hun ville elske å være en "motekonsulent", spesielt hvis hun elsker mote. Hvis han er et barn, kan du også ta ham med til en lekebutikk.

La ham velge etter sin egen smak. Når du kjøper klær, sko, bøker eller noe annet, la datteren din velge hva hun liker, spesielt hvis hun er tenåring. Han vil bare uttrykke seg og være seg selv. Du kan spørre, "Liker du dette?", Men ikke tving henne til å kjøpe og ha på seg noe hun ikke liker. Gå til en butikk som datteren din liker, slik at hun kan finne noe hun virkelig vil

Forbedre forholdet mellom din mor og datter Trinn 4
Forbedre forholdet mellom din mor og datter Trinn 4

Trinn 4. Gå utenfor

Hvis du ikke har lyst til å handle, er det mange andre alternativer. Du kan prøve svømmebassenger, parker, strender, restauranter, museer, lekeplasser og så videre. Når du vet hva han liker, kan du anslå hvor han vil. Igjen, velg et sted han liker. Ta med en jente som elsker basketball for å se hennes favorittlag spille, eller til en kunst- og håndverksbutikk hvis hun er barnekunstner. En annen viktig faktor er været. Sjekk værmeldingen på internett, TV eller aviser. Velg utendørsaktiviteter, for eksempel å leke i hagen og bassenget på en solrik dag. I regntiden, inviter ham til å drikke varm sjokolade på en kafé eller leke i regnet. Du kan alltid leke med den i hagen din, uansett vær. Et favorittspill i landet med de fire sesongene om vinteren er å bygge et snøfort. Hvis han liker sport, kan du prøve skøyter. Ikke bekymre deg hvis det regner fordi du kan komme til kino, restauranter, innendørs svømmebasseng, biblioteker, museer og nesten ethvert skjermet sted.

Forbedre forholdet mellom din mor og datter Trinn 5
Forbedre forholdet mellom din mor og datter Trinn 5

Trinn 5. Se gamle filmer hjemme

Å se på en film er en morsom aktivitet på en regnværsdag, den bringer dere to nærmere hverandre. Pakk ut filmsamlingen din og velg dem du begge vil se. Sørg for at filmen er alderssvarende. Familiekomedier er flotte for alle aldre og får deg og barnet ditt til å smile. I tillegg er det mange andre filmer som inspirerer. Noen eksempler er eventyrene til Sherina, Kartini og Laskar Pelangi. Hvis du ikke har en filmsamling, kan du prøve å låne den på en DVD -utleie eller se den på kino. Et annet alternativ er å se på TV. Det er flere TV -programmer som datteren din kan like, og sørg for at du har tid til å være sammen med henne. TV -programmer vises vanligvis samtidig, og det er flott for å lage en tidsplan. Hvis du og datteren din ikke er hjemme, kan du spille inn showet for å se det senere.

Forbedre din mors datterforhold Trinn 6
Forbedre din mors datterforhold Trinn 6

Trinn 6. Hjelp ham med skolearbeidet

Som mor må du støtte barnets opplæring. Gi hjelp hvis han spør. Ikke fortell ham svaret, men hjelp ham. For eksempel, hvis han har problemer med et matematisk problem, ikke bare si "32". Si, "Du må _" og sørg for at han tar hensyn. Fullfør hvert trinn sammen, for eksempel "Multipliser deretter. Hvor mye er 9 x 13?" så han vet hva han skal gjøre. Prøv også å hjelpe selv om han ikke spør, men du føler at han trenger hjelp. Hvis han har slitt med PR i lang tid, må du la ham få vite at han kan be deg om hjelp om nødvendig. Gjør det samme hvis datteren din scorer lavt på testen.

  • Gjør læring til en spennende prosess. Gjør stave- og vokabeltimer til ordspill. Eller prøv et rollespill med ham som spiller læreren og du eleven.
  • Studer med ham. I forkant av testen er det ditt ansvar å hjelpe ham med å studere. Han kan ha forslag til hvordan han kan studere på egen hånd. For eksempel sier du et ord eller begrep, og han forteller deg hva det betyr.
Forbedre din mors datterforhold Trinn 7
Forbedre din mors datterforhold Trinn 7

Trinn 7. Spill noe hjemme

En annen måte å samhandle med jenter på er spill. På en avslappende kveld, inviter ham til å leke. Du kan prøve familiespill som monopol, scrabble, sjakk, slanger og stiger, halma og andre. Kortspill kan også prøves, for eksempel rummy, War, poker eller UNO.

Forbedre forholdet mellom din mor og datter Trinn 8
Forbedre forholdet mellom din mor og datter Trinn 8

Trinn 8. Prøv å lage mat sammen

En måte å styrke båndene til jenter på er å lage mat eller bake kaker sammen. Når han er eldre, kan du lære ham å lage mat også. Ta ut oppskriftsboken og velg en. Du kan både lage bakverk, lagkaker, brownies eller snacks. I tillegg kan du lage brød, smultringer, terter, chips, smoothies, supper, stuinger eller iskrem.

Husk at du lager mat sammen. La ham lage mat, for eksempel å bryte egg, elte deig, helle vann og pynte. Godta at resultatene ikke blir perfekte fordi han er et barn eller en tenåring som fremdeles lærer. Men ikke la ham bruke ovnen før du er sikker på at han er moden nok og ansvarlig for å jobbe med ild og varme. Imidlertid må du ikke ødelegge ham for alltid fordi barnet ditt skal kunne lage mat med ild i omtrent 11 eller 12 år

Forbedre din mors datterforhold Trinn 9
Forbedre din mors datterforhold Trinn 9

Trinn 9. Vis at du elsker ham

Datteren din vet allerede at du elsker henne, men viser du det virkelig? Selv om du bruker tid på å spille eller se på TV, er det virkelig den spesielle kvalitetstiden? Du vet kanskje ikke hvordan, men det er de små tingene som betyr noe. Ta ham med på turer, chatter og nyt naturen. Trøste henne når hun er trist med en klem eller en liten gave, for eksempel en bok eller en dukke. Si ofte oppmuntrende ord, for eksempel "Du kan gjøre det", "jeg tror på deg" eller "Du er en talentfull artist/svømmer/ballspiller!". Sørg for at du roser hans innsats fordi det er viktig for ham å vite at suksess bestemmes av innsats og prosess, inkludert å lære av feil. Med din støtte vil han ha en positiv holdning.

Forbedre din mors datterforhold Trinn 10
Forbedre din mors datterforhold Trinn 10

Trinn 10. Snakk med ham

Det er viktig for datteren din å vite at hun alltid kan komme opp og snakke om ting med deg. Når du snakker, sørg for at du ser på ham, og han ser på deg også. Si "jeg vil at du skal lytte" i en rolig og vennlig tone. Prøv å holde samtalen kort og god, ellers blir han lei, ufokusert og føler at han er i trøbbel eller blir forelest. Angi poenget ditt i den første setningen, og velg enkle, entydige og/eller korte ord. Du bør også ofte ha uformelle samtaler. Samtaler mellom mor og barn trenger ikke alltid å være alvorlige. Snakk stille om skolen. Hva skjer for eksempel på skolen? Hvordan var skolen i dag? Prøv også å snakke om dypere emner. Spør om håpet for fremtiden, sporten eller hobbyene hans.

Forbedre din mors datterforhold Trinn 11
Forbedre din mors datterforhold Trinn 11

Trinn 11. Lytt til datteren din

Ikke bare må han lytte til deg, du må også lytte til ham. Ellers vil han føle seg ok hvis han ikke tar hensyn til hva andre snakker om. Innse også at barn vet når foreldrene egentlig ikke lytter, og at det ikke er en hyggelig følelse fordi de føler seg hjelpeløse. Så stopp det du gjør og se på ham. Få øyekontakt slik at du kan lytte. For å vise at du hører, still spørsmål. Omorganiser også ordene i dine egne. For eksempel "Så du mener _" eller "Du sa _?" så du kan avklare hva han nettopp sa.

Lytt til hva han vil gjøre. For eksempel, hvis han vil gå på kino, ikke si "Nei". La oss se hva du kan gjøre. Sjekk hvilke filmer som vises, eller spør ham hvilke filmer han vil se. Selv om du ikke vil, må du noen ganger la ham gjøre det han vil

Forbedre din mors datterforhold Trinn 12
Forbedre din mors datterforhold Trinn 12

Trinn 12. Sørg for at du alltid er der for ham

Få ham til å føle at du er tilstede, enten ved å følge ham på en viktig begivenhet, gi råd eller oppmuntre. Hvis han vil at du skal delta på et sportsarrangement, musikkshow, skolearrangement eller en annen viktig begivenhet, kan du prøve å komme. Hvis ikke, fortell meg hvorfor. Prøv å avbryte de andre aktivitetene dine for dagen, men hvis det er noe du ikke kan legge igjen, må du fortelle dem hvorfor.

  • Tilby hjelp. Hvis du ser at han har det vanskelig, for eksempel med skole, sport eller musikk, kan du hjelpe ham. Lytt til ham som spiller fløyte, ring læreren, hjelp ham med lekser eller spill basketball med ham.
  • Gi oppmuntring. Når han har problemer, må du gi ham oppmuntring og ord og handlinger som vil oppmuntre ham. Si "flott" når han gjør noe flott, og gi ham gaver som sier "bra!", For eksempel en bok.
  • Gi ros. For eksempel "Du har en fin kjole" eller "Jeg liker arrangementet av rommet ditt."
Forbedre forholdet mellom din mor og datter Trinn 13
Forbedre forholdet mellom din mor og datter Trinn 13

Trinn 13. Vær stolt av talentet hans

Å gjenkjenne et barns talent er en form for oppmuntring og vil få ham eller henne til å føle seg lykkelig. Spør ham om han vil prøve og prøve på stykket, gitarsolo eller basketballag på eller utenfor skolen (men ikke press det), vil han sannsynligvis være enig. Se om du kan få ham inn i en klasse eller et lag. En annen måte er å delta i aktivitetene. For eksempel å spille fotball, ha en konsert hjemme eller få ham til å lære deg dansebevegelser. Det vil gjøre henne glad, du lærer noe nytt, og båndet mellom mor og barn vil bli dypere.

Forbedre din mors datterforhold Trinn 14
Forbedre din mors datterforhold Trinn 14

Trinn 14. Behandle ham godt

Dette trenger kanskje ikke å bli forklart nærmere, men godheten din vil ha stor innvirkning på forholdet ditt til barnet ditt. Ikke kjeft når han kjemper eller gjør en feil. På den annen side bør du være rolig og snakke godt når du forklarer at han har gjort noe du ikke likte eller ønsket at du ikke ville gjenta. Si: "Jeg vil at du skal gjøre dette" eller "Vennligst gjør dette", ikke "Gjør dette" eller "Gjør dette nå". Han kan være mer ettergivende hvis du spør pent. Gi også virkelige grunner, ikke bare "Fordi mamma sa det." Han vil være mer lydhør hvis han innser at det er farer, sosiale press eller helseproblemer som følge av valgene han gjør. Også, klem og kyss ham før sengetid, eller om morgenen før han drar til skolen. Sørg for alltid å dele godt hver dag.

Respekter datteren din. Han er et menneske, og du må huske det. Det er noen ting om ham som du kanskje ikke er enig i eller forstår, men du bør fortsatt respektere dem. Han kan ha sin egen mening

Forbedre din mors datterforhold Trinn 15
Forbedre din mors datterforhold Trinn 15

Trinn 15. Stol på ham

Dette kan være vanskelig, men du må prøve å stole på barnet ditt. Grunnen til at du kanskje ikke tror det er fordi han ofte lyver. Det kan imidlertid være fordi du løy. Så tenkte han at det var greit å lyve. Så det er på tide å være et forbilde for datteren din (så vel som andre). Du må alltid være ærlig, holde løftene og ikke nekte. Imidlertid, hvis noe hindrer deg i å holde løftet ditt, gi ham beskjed. Fortell ham årsaken fordi han kanskje lurer på. Når du ser ham gjøre noe ansvarlig, som å gjøre leksene sine, øve på musikk eller få et A på en test, kan du gi ham mer selvtillit.

Uttrykk dine følelser. Fortell ham at han alltid kan fortelle deg det, og at han må være ærlig. Gi også uttrykk for dine følelser. Si hva du føler og be noen ganger om råd fra ham. Spør ham også om han har problemer og hvordan dagen hans har vært

Tips

  • Ikke vær redd for å si: "Jeg elsker deg."
  • Husk at datteren din er et menneske med sin egen vilje. Han har frihet til å gjøre og si hva han vil. Så ikke tving ham til å gjøre noe. La ham velge når du handler. Hvis du liker en lilla kjole til henne og hun liker oransje, kan du kjøpe en oransje.
  • Du må være positiv når du handler med ham. Han tar hensyn til din mening, så du må være positiv. Si: "Du passer til blått, hva med å kjøpe blått?" i stedet for "Du kler ikke rødt". Du må være ærlig, men også morsomt.
  • Små øyeblikk er dyrebare. Du trenger ikke planlegge noe stort. Å le sammen var allerede et øyeblikk han ville huske.
  • Vær et forbilde. Jenter vil være som mødrene sine. Så du må være et godt eksempel. Vær vennlig hvis du vil at han skal være vennlig, og hvis du vil at han skal lese mer, bør du lese mye også.
  • Hold deg til budsjettet. Du kan være tilbøyelig til å bruke mer enn du burde på barnet ditt, men ikke glem budsjettet. Du kan få gode priser i butikker som tilbyr rabatter.
  • Lag håndverk sammen. For eksempel lage blomster av silkepapir, utklipp og mer. Hvis han vet hvordan han lager noe, kan du be ham om å "lære" deg.
  • Ta med datteren din på jobb når det er en familiebegivenhet. Dette er en flott mulighet for ham til å se hvordan du har det, samt styrke båndet til ham.

Advarsel

  • La ham nyte sin alenetid. Ikke overskygg alltid datteren din. La ham få litt personlig plass og tid for seg selv. Du kan sjekke innimellom, men han kan bli irritert hvis det er for ofte.
  • Ikke vær gjerrig. Som nevnt ovenfor må du være smart når du handler, men ikke vær gjerrig. Prøv å finne en balanse mellom å bruke for mye og for lite.
  • Ikke gi ham alt han vil. Dette kan være vanskelig, men hun må lære at hun ikke kan få alt med en gang når hun vil. Det er flere ting å jobbe med. Lær ham å spare for å kjøpe noe. På denne måten vil han lære å være ansvarlig.
  • Ikke la ham bruke ovnen alene når du baker sammen med ham og hvis du ikke er på kjøkkenet. Barn i alderen 9–15 år trenger en voksen som har tilsyn, og du må ta over hvis de er 4–8 år. Hvis hun spør hvorfor hun trenger tilsyn av voksne, forklar at hun kan bli brent, og at det er smertefullt å brenne. Hvis han sier at han vil bake en kake i ovnen, kan du si: "Nei, kjære deg, du kommer til å brenne og gjøre vondt." Denne forklaringen er veldig lett for små barn å forstå.

Anbefalt: