Hvordan behandle akne med bananskall: 10 trinn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan behandle akne med bananskall: 10 trinn
Hvordan behandle akne med bananskall: 10 trinn

Video: Hvordan behandle akne med bananskall: 10 trinn

Video: Hvordan behandle akne med bananskall: 10 trinn
Video: Karamellisert løk 2024, Kan
Anonim

Hvis du har prøvd å behandle akne -problemet ditt med alle typer hudpleieprodukter som er tilgjengelige, men uten nytte, kan du prøve hjemmemedisiner for det. Kanskje du har noen bananskall hjemme eller kan kjøpe noen bananer hjemme. Bruk bananskall for å behandle aknehudproblemet ditt. Bananskall inneholder lutein, en antioksidant og karotenoid vitamin relatert til vitamin A. Derfor kan det bidra til å redusere betennelse. Selv om det ikke er klinisk bevist å hjelpe til med å behandle kviser, kan du prøve å bruke dette bananskallet for å bevise det selv.

Steg

Metode 1 av 2: Behandling av akne problemer med bananskall

Behandle akne med bananskall Trinn 1
Behandle akne med bananskall Trinn 1

Trinn 1. Vask ansiktet

Sørg for at huden din er ren for smuss og olje før du bruker bananskall. Bruk en mild ansiktsrens for å rengjøre akneområdet og skyll deretter med kaldt vann. Tørk med et rent, mykt håndkle.

Ikke gni huden hardt. Dette vil bety huden og gjøre akne verre

Behandle akne med bananskall Trinn 2
Behandle akne med bananskall Trinn 2

Trinn 2. Velg bananer godt

Vi anbefaler at du bruker en moden banan. Bananer som dette er gule med svarte prikker. Unngå å bruke umodne bananer (lysegule med grønne kanter) eller overmodne (fet og svart farge).

Å bruke en moden banan gjør det også lettere for deg å bruke den på det akneutsatte området

Behandle akne med bananskall Trinn 3
Behandle akne med bananskall Trinn 3

Trinn 3. Forbered bananskallet

Fjern bananen fra skinnet. Du vil ikke bruke denne delen til å behandle hud som er utsatt for akne, slik at du kan spise den eller lagre den for andre hudproblemer. Skjær bananskallet slik at du kan holde det lettere.

Bananskall inneholder vitamin A, B, C, E og kalium, sink (sink), jern og mangan. Disse næringsstoffene kan berolige betent hud og redusere antall kviser som vises

Behandle akne med bananskall Trinn 4
Behandle akne med bananskall Trinn 4

Trinn 4. Gni bananskallet på huden

Bruk den hvite innsiden av bananskallet. Ta et stykke bananskall og gni det eller masser det forsiktig inn i huden i ca 10 minutter.

Sjekk om innsiden av bananskallet fortsatt er hvitt hvert par minutter. Når den blir svart, bytt den ut med et annet stykke hud og fortsett å massere huden med den

Behandle akne med bananskall Trinn 5
Behandle akne med bananskall Trinn 5

Trinn 5. La huden hvile en stund

Ikke vask ansiktet med en gang når du er ferdig med å massere det med bananskall. Vask om mulig ansiktet med kaldt vann før du legger deg om natten. Dette gjør at huden din kan absorbere næringsstoffene fra bananskallet.

Hvis du ikke kan vente med å vaske ansiktet til sengetid, kan du prøve å gni denne peelen i ansiktet før du legger deg. Skyll ansiktet med rent vann om morgenen

Behandle akne med bananskall Trinn 6
Behandle akne med bananskall Trinn 6

Trinn 6. Pleier ansiktshud med dette bananskallet regelmessig

Du trenger bare å gni et bananskall i ansiktet en gang om dagen, men du må gjøre det regelmessig flere dager på rad. Etter noen dager kan du legge merke til hvordan kvise begynner å forsvinne eller ser mindre rødt ut.

Hvis huden din er veldig irritert etter bruk av bananskall, stopp og gi huden litt tid til å hvile. Du kan prøve å oppsøke en hudlege hvis kviser blir verre

Metode 2 av 2: Bruke bananer til hudpleie

Behandle akne med bananskall Trinn 7
Behandle akne med bananskall Trinn 7

Trinn 1. For å behandle rynker eller sprukne hæler

Hvis du har rynket hud du vil jobbe med, eller hvis hælene er veldig tørre og sprukne, bruk en banan. Påfør moset banan på din rynkede hud eller hæler og la den absorbere. Bananer vil fukte huden og redusere utseendet på rynker.

Vitamin E i bananer spesielt kan få rynker på huden til å se redusert ut

Behandle akne med bananskall Trinn 8
Behandle akne med bananskall Trinn 8

Trinn 2. Lag en eksfolierende skrubb

Mos en moden banan i en bolle til den er nesten flytende. Rør inn 1 ss sukker eller 2-3 ss havre (haver). Denne urten er lett å påføre på huden og kan felle døde hudceller. Skyll av denne skrubben med varmt vann og påfør deretter fuktighetskrem på huden.

Exfolier huden forsiktig. Ikke gni huden hardt fordi det kan skade huden. I stedet bruker du fingertuppene forsiktig og masserer skrubben i sirkulære bevegelser

Behandle akne med bananskall Trinn 9
Behandle akne med bananskall Trinn 9

Trinn 3. Bruk en fuktighetsgivende ansiktsmaske

For å lage en rask fuktighetsgivende ansiktsmaske, ta en moden banan og mos den med en gaffel til den er jevn. Påfør det på ansiktet ditt og la det virke i 15 eller 20 minutter. Hvis du vil gjøre en ansiktsmaske enda mer nyttig, kan du prøve å blande en av ingrediensene nedenfor i den:

  • Gurkemeiepulver: antibakterielle egenskaper som kan bekjempe infeksjon
  • Bakepulver: kan åpne porene og bli kvitt overflødig olje
  • Sitronsaft: kan lyse og stramme huden
  • Honning: kan drepe bakterier som forårsaker akne
Behandle akne med bananskall Trinn 10
Behandle akne med bananskall Trinn 10

Trinn 4. Bruk banan på håret

Ikke glem at bananer også er gode for å håndtere hårproblemer. Mos en eller to bananer og bland inn en spiseskje honning eller noen dråper mandelolje. Påfør i vått hår og la det absorbere i 15 minutter. Skyll deretter med vann.

Anbefalt: