Slik holder du deg unna problemer (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik holder du deg unna problemer (med bilder)
Slik holder du deg unna problemer (med bilder)

Video: Slik holder du deg unna problemer (med bilder)

Video: Slik holder du deg unna problemer (med bilder)
Video: Hvordan få flere av deg selv på et bilde 2024, April
Anonim

Blir du ofte varetektsfengslet, tatt i varetekt hver helg eller kjemper du med jevnaldrende? Hvis det forklarer tilstanden din, er det på tide å gjøre noe med det og komme vekk fra problemet før situasjonen blir verre. Ikke bekymre deg, vær oppmerksom på: uansett hvor dårlig tilstanden din er, hvis du prøver å finne gode påvirkninger i livet ditt og leve det du liker, kan du komme tilbake på sporet. For å lære hvordan du holder deg unna problemer, se start på trinn 1 for å gjøre det.

Steg

Del 1 av 3: Hold deg selv opptatt og aktiv

Hold deg unna problem Trinn 7
Hold deg unna problem Trinn 7

Trinn 1. Bli med i et idrettslag, enten det er på skolen eller i nabolaget ditt, dette er en god måte å unngå problemer

Å spille fotball, basketball eller baseball er gode måter å møte interessante, atletiske og hyggelige mennesker på, og lar deg finne noe mer verdt å jobbe med enn å lete etter problemer. Du trenger ikke å være like god som LeBron for å bli med i et basketballag og knytte gode relasjoner til andre mennesker.

  • Du kan til og med fokusere på å være en teamleder for å bruke energien din riktig.
  • Å bli med i et idrettslag vil også gi deg vanlig treningstid hver uke, noe som kan hjelpe deg med å holde deg rolig og ikke bruke energien din på feil måte.
Hold deg unna problem Trinn 8
Hold deg unna problem Trinn 8

Trinn 2. Bli med i en klubb

Hvis sport ikke er noe for deg, kan du fortsatt bli med i en klubb, enten det er en skoleklubb, kirke eller annen samfunnsorganisasjon. Du kan bli med i en kunstklubb, sjakklubb, fransk klubb, matlagingsklubb, debattklubb eller annen klubb som kan hjelpe deg med å fokusere på noe som ikke er relatert til å distrahere læreren eller neglisjere leksene dine.

Du kan bli med i flere klubber for å finne det som virkelig interesserer deg

Hold deg unna problem Trinn 9
Hold deg unna problem Trinn 9

Trinn 3. Frivillig

Frivillig arbeid er en fin måte å unngå problemer og utvide perspektivet ditt. Du vil sannsynligvis ikke bli fristet til å skape ødeleggelse på skolen eller i nabolaget etter at du har brukt tid med mennesker som trenger deg. Hvis du ikke er gammel nok, kan du gå med foreldrene dine på frivillige arrangementer, for å hjelpe folk med å lese, rydde opp i den lokale parken eller jobbe i suppekjøkken. Finn noe meningsfylt for deg og gjør det minst en gang i uken.

Selv om timeplanen ikke nødvendigvis holder deg ute av trøbbel, kan det å gjøre noen få ting som holder deg opptatt hver uke hjelpe deg med å fokusere på det som er viktig

Hold deg unna problem Trinn 10
Hold deg unna problem Trinn 10

Trinn 4. Vær en aktiv student

Du trenger ikke å være seriøs med dette - men det gjør ikke vondt. Å være en aktiv student betyr å dukke opp ofte, ikke hoppe over klasser, løfte hånden når du blir spurt, og gjøre arbeid raskt for å bli samlet. Hvis du fokuserer på å være en god student, kan du slutte å tenke på måter å irritere lærerne eller foreldrene dine.

  • Finn noen ting du virkelig liker, og hold deg opptatt med dem. Du trenger ikke finne noe spesielt tiltalende, men ta opp minst en eller to ting som kan gjøre en forskjell for deg.
  • Sett deg mål for å øke poengsummen din. Du trenger ikke å få en perfekt poengsum på hver test, men du kan sikte på et gjennomsnitt på minst B til B+ i matematikk, for eksempel.
Hold deg unna problem Trinn 11
Hold deg unna problem Trinn 11

Trinn 5. Les så mye du kan

Lese kan hjelpe deg med å berike ditt ordforråd og leseferdigheter, bli mer kunnskapsrik og intelligent, og gjøre deg i stand til å se verden fra et annet perspektiv. Dessuten, hvis du leser, får du ikke problemer. Å fordype deg i historien kan få deg til å miste oversikten over tid og flytte til en annen verden - en verden der du bare er forsker. Start med å lese i 20 minutter før sengetid for å utvikle vanen med å lese over en lengre periode.

Les et stort utvalg bøker, fra science fiction til fantasy, for å finne ut hvilken sjanger du liker best

Hold deg unna problem Trinn 12
Hold deg unna problem Trinn 12

Trinn 6. Lag noe

Å være kreativ er en annen flott måte å holde deg unna problemer. Du kan skrive skuespill og spille dem med vennene dine, skrive historier, tegne ting, lage keramiske vaser, dekorere rom som en skog og gjøre mange andre kreative ting. Hvis du bruker tankene dine til å lage noe helt nytt og originalt, tapper du energien din og holder deg ute av trøbbel.

Du kan også melde deg på en kunstskole etter skoletid, eller spør kunstlæreren din om et prosjekt du kanskje kan jobbe med

Del 2 av 3: Få god innflytelse

Hold deg unna problem Trinn 1
Hold deg unna problem Trinn 1

Trinn 1. Følg instinktene dine

Du kan ha fått problemer for å ignorere instinktene dine. Hvis instinktene dine forteller deg at noe er ille, eller at noen ikke fortjener å være din venn, må du tro det og begynne å gå bort. Ikke vær redd hvis instinktene dine forteller deg å løpe hundrevis av kilometer i en annen retning. Hvis du føler at noe er galt, uten å vite hvorfor, kan du ha rett.

Generelt, hvis en venn foreslår at du gjør noe og du tviler på det, er det på tide å trekke seg tilbake

Hold deg unna problem Trinn 2
Hold deg unna problem Trinn 2

Trinn 2. Tilbring tid med familien

Så lenge familien din er et sted hvor du føler deg trygg og elsket, bør du bruke så mye tid som mulig sammen med dem, slik at du kan være en god innflytelse. Selvfølgelig er det ikke kult å gå på kino med mamma eller pappa eller hjelpe søsteren din med hennes vitenskapsprosjekt, men familien vil alltid være der for deg, og det er viktig å bygge forholdet til dem så sterkt som mulig.

  • Når du er sammen med familien din, har du ikke en sjanse til å få problemer, gjør du? Det er sant at fritiden er en forlengelse av djevelens arm, og jo mer tid du bruker med familien din, desto mindre vil du lete etter og få problemer.
  • Lag en rutine hver uke. Bli sammen med familien hver helg, gjør lekser hver uke, og hjelp søsken minst en gang i uken.
Hold deg unna problem Trinn 3
Hold deg unna problem Trinn 3

Trinn 3. Unngå feil mennesker

Personen som kan få deg i trøbbel kan være din beste venn. Hvis dette er tilfelle, er det på tide å finne en annen god venn. Visst, det kan være vanskelig for deg, men hvis du virkelig vil være ute av trøbbel, kan du ikke henge med folk som ofte gir deg problemer. Selvfølgelig, hvis du og vennen din ble enige om å være ute av trøbbel sammen, ville det vært flott, men hvor ofte skjer det? Dette er på tide å sakte gå tilbake fra livet til de som ødelegger omdømmet ditt.

Du tror kanskje at du kan holde deg unna trøbbel mens du fortsatt blir venn med bråkmakere, men dessverre vil du holde kontakten med dem, og det er mindre sannsynlig at du får problemer for det de gjør, selv om du er uskyldig. Det er absolutt ikke rettferdig

Hold deg unna problem Trinn 4
Hold deg unna problem Trinn 4

Trinn 4. Bli venn med mennesker som har en positiv innflytelse

Hvis du får venner med gode studenter, har klare mål og lever et positivt liv, så vil du føle deg flau. Hvis du bare er venner med bråkmakere, vil du bli en av dem. Selv om det kan være vanskelig å finne gode venner raskt på skolen, kan du se til klassekameratene eller rundt skolemiljøet, og du vil finne folk som virker hyggelige, vennlige og villige til å få venner. Du vil snart være ute av trøbbel når du har gjort morsomme ting med smarte nye mennesker.

Du kan finne slike venner i klubber eller idrettslag (mer om det senere) eller ved å delta i forskjellige aktiviteter og aktiviteter

Hold deg unna problem Trinn 5
Hold deg unna problem Trinn 5

Trinn 5. Utvikle positive relasjoner med lærerne dine

En annen måte å unngå problemer på er å utvikle et sterkt bånd til lærerne dine, eller i det minste noen av dem. Dette betyr ikke at du må være glad i dem, men det betyr at du må være en god student, møte opp til timen, komme for å hjelpe og stille nyttige spørsmål i timen for å vise at du bryr deg. Hvis du noen gang har hatt et problem med en av lærerne dine, vet du at du kan vinne deres favør med hardt arbeid og innsats, selv om det tar en stund.

Å være nær læreren er en god måte å unngå problemer. Hvis de liker deg, er det mindre sannsynlig at de straffer eller finner feil med deg

Hold deg unna problem Trinn 6
Hold deg unna problem Trinn 6

Trinn 6. Finn et forbilde

Å ha et forbilde du virkelig liker kan hjelpe deg med å lykkes og ta de riktige avgjørelsene. Forbildet ditt kan være din far eller mor, et eldre søsken, en lærer på skolen, familien til en venn i nabolaget ditt, en klubb- eller kirkeleder, en eldste eller noen andre som får deg til å leve et bedre liv. Du kan gå til denne personen og be om råd, ikke bare om hvordan du kan unngå problemer, men også hvordan du gjør noe nyttig i livet.

Et forbilde du ofte kan møte kan være en av de største og sterkeste påvirkningene i livet ditt. Det er veldig viktig å finne noen du elsker for deres livsstil. Dette betyr ikke at han må være perfekt - hvis han lager problemer underveis og lærer av det, er det enda bedre

Del 3 av 3: Unngå konflikt

Hold deg unna problem Trinn 13
Hold deg unna problem Trinn 13

Trinn 1. Ikke sladre

En måte å unngå konflikt på er å ikke sladre, enten det handler om lærere, klassekamerater, naboer eller til og med søskenbarnene dine. Å sladre om andre mennesker vil gjøre et dårlig inntrykk, og det vil snu på deg. Du må fortsette å si positive ting om andre mennesker, selv om det ikke er noe positivt, hvis du vil holde deg unna trøbbel.

Hvis du sier dårlige ting om mennesker, tenner det på deg. Og hvis det er tilfelle, så har du store problemer

Hold deg unna problem Trinn 14
Hold deg unna problem Trinn 14

Trinn 2. Ikke prøv å krangle med sta mennesker

En ting som kan få deg i trøbbel er at du må forsvare deg selv eller forklare poenget ditt til noen som ikke vil lytte. Hvis du og de andre barna i gymtimen eller i nabohuset ikke kommer overens, så hold deg unna. Motstå trangen til å forklare deres dårlige oppførsel, eller å oppta deg selv med ting som ikke er din sak. Det er bedre å holde avstand så langt som mulig og unngå å irritere folk så langt som mulig, da vil du ha en tendens til å holde deg unna trøbbel.

Å krangle med folk som ikke vil lytte er bortkastet tid. Det vil bare kaste bort tid og energi

Hold deg unna problem Trinn 15
Hold deg unna problem Trinn 15

Trinn 3. Unngå slagsmål

Selvfølgelig, hvis du er den typen person som alltid kjemper, så er dette ganske vanskelig å gjøre. Men hvis du virkelig vil holde deg unna trøbbel, må du vite hvordan du skal holde deg utenfor en kamp. Hvis noen provoserer deg, håner deg eller fornærmer deg ansikt til ansikt, lær å trekke pusten dypt, gå bort og vær rolig. Å tjene mennesker slik, bli skadet og bli skjelt ut av en lærer er absolutt ikke gøy, så neste gang du skal slåss, må du huske på det, selv om du treffer noen for et øyeblikk, vil det føre til langsiktige problemer.

Gå. Hvis noen utfordrer deg, løfter du hånden og går. Det gjør deg ikke til en feig - det gjør deg smart

Hold deg unna problem Trinn 16
Hold deg unna problem Trinn 16

Trinn 4. Ikke krangel med læreren din

Du vil ikke bli godt kjent av lærerne dine, uansett hvor hardt du prøver, og det vil alltid være en eller to lærere du ikke liker. Selv om du er sterkt uenig i det læreren din sier, bør du være høflig, gjøre så godt du kan og unngå eventuelle argumenter. Hvis læreren din ber deg om å gjøre noe, gjør det (med mindre det virkelig ikke gir mening). Dette er ikke tiden for å være tøff eller uttrykke det du tenker på.

Mens du er på skolen, er det på tide å være vennlig og fortsette utdannelsen. Etter hvert som du vokser opp og starter karrieren din, vil du begynne å påta deg ansvar, og verden vil åpne seg litt mer for deg, men til å begynne med må du være god først

Hold deg unna problem Trinn 17
Hold deg unna problem Trinn 17

Trinn 5. Vær høflig mot alle

Å være snill og høflig kan holde deg ute av trøbbel i lang tid. Si "takk" og "takk" og vær høflig mot alle, fra naboene som går forbi hver morgen foran huset. Å utvikle høflige vaner og gode sosiale ferdigheter vil hjelpe deg i livet, og det er en god måte å holde deg unna problemer. Hvis du er ond eller uhøflig mot andre mennesker, vil du ha et dårlig rykte, og vil ikke være der for å hjelpe når du er i trøbbel.

Dette betyr at du også skal være snill mot familiemedlemmene dine. Tror ikke de vet at du er en god person uten å være høflig mot dem

Vær en dydig kvinne Trinn 18
Vær en dydig kvinne Trinn 18

Trinn 6. Ta godt vare på deg selv

Du tror kanskje at det å ikke hvile nok, spise et næringsrikt kosthold og trene regelmessig ikke har noe å gjøre med å holde deg unna problemer, men du tar feil. Å ta vare på deg selv betyr at du bryr deg om tankene dine, og hvis kroppen og sinnet er sunt, vil du handle mer rolig; For eksempel, hvis du er sulten eller sliten av å spille et videospill hele natten, er det mer sannsynlig at du sier noe frekt til foreldrene dine uten å være støtende.

Dessuten, hvis du fokuserer på ditt eget beste, har du ikke tid til å skape problemer

Tips

  • Vær et godt menneske
  • Unngå å klandre/skade andre på skolen. Mesteren vil ikke stille med deg hvis noe skjer.
  • Selv om vennen din blir mobbet eller det skjer noe, må du ikke oppføre deg frekt. Ring læreren. Hvis det skjer ting som innebærer en fysisk kamp, ring læreren umiddelbart. Men ikke døm deg selv!

Advarsel

  • Ikke start problemer.
  • Ikke start en kamp ved å klandre hverandre. Til slutt blir det ikke bra.

Anbefalt: