Hvordan kontrollere andre (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan kontrollere andre (med bilder)
Hvordan kontrollere andre (med bilder)

Video: Hvordan kontrollere andre (med bilder)

Video: Hvordan kontrollere andre (med bilder)
Video: Staysman & Lazz - En godt stekt pizza 2024, Kan
Anonim

Det er mange grunner til å ønske å kontrollere andre mennesker. Noen grunner er sunne og andre ikke. Uansett kan du finne en tilnærming som hjelper deg å gjøre det riktige ved å prøve å forstå andre og deg selv litt bedre.

Steg

Del 1 av 4: Forstå emnet ditt

Kontroller folk Trinn 1
Kontroller folk Trinn 1

Trinn 1. Sørg for at de er i stand til å gjøre det du vil

Før du gjør noe, må du kontrollere at personen du prøver å kontrollere faktisk kan gjøre det du vil at de skal gjøre. Noen ganger, uansett hvor mye vi vil at noen skal gjøre noe, kan de bare ikke gjøre det. Det er viktig å tenke på dette, for hvis noen ikke kan gjøre det du vil, så setter du bare deg selv til feil, noe som vil skade alle involverte.

  • Et eksempel er når du vil at en jente skal elske deg (fordi du elsker henne så høyt), men hun kan ikke. Du kan ikke få ham til å elske deg fordi han ikke kan få seg selv til å elske deg. Det er mange slike ting i livet, ting vi ikke kan kontrollere, så tenk på om du vil ha noe av det du vil ha.
  • Eksempler på noen ting som er utenfor vår kontroll er kjærlighet (og relatert, skilsmisse), avhengighet og vanlig og psykisk sykdom, intelligens, sosialt nivå (introvert og utadvendt), energinivå, personlige interesser og preferanser, og noen ganger ting som penger. og jobb.
Kontroller folk Trinn 2
Kontroller folk Trinn 2

Trinn 2. Vurder hvorfor de gjorde det de nå gjør

Akkurat nå gjør personen du prøver å kontrollere noe du ikke vil at de skal gjøre. Men før du begynner å overtale dem til å gjøre noe annerledes, må du forstå hva som motiverte dem til å velge sitt nåværende handlingsforløp. Hva får dem til å tro at det de gjør er en god idé? Når du kjenner motivasjonene deres, kan du manipulere disse motivasjonene for å lede dem til noe annet.

  • Vanligvis er den enkleste måten å finne ut motivasjonen deres å spørre: "Hvorfor synes du dette er en god idé?" Selvfølgelig kan du også prøve å finne ut av det selv, ved å lytte til hva de har å si og se på hva de gjør.
  • For eksempel vil du kanskje at labpartneren din skal gjøre mer arbeid med prosjektet, men kanskje tror han allerede at han har gjort halvparten av det og ser ingen grunn til å gjøre mer.
Kontroller folk Trinn 3
Kontroller folk Trinn 3

Trinn 3. Finn deres beste motivator

Nå som du vet hva deres nåværende motivasjon er, kan du prøve å forstå de viktigste motivatorene for dem. Å manipulere disse motivatorene vil være den enkleste måten å ha stor innvirkning på. Tenk på hva de verdsetter mest ved å ta avgjørelser ved å tenke på beslutninger de har tatt tidligere eller gamle debatter mellom deg og dem. Hvis du vet hva som er viktigst for dem, kan du introdusere disse motivatorene for å få de resultatene du ønsker.

For eksempel vil du at moren din skal stemme på en bestemt kandidat i valget. Hun vil stemme på en sittende kandidat fordi hun kjenner kandidatens politiske holdning bedre, men du vet at det din mor verdsetter mest er utdanningsfondet fordi hun en gang var lærer. Du kan bruke fakta om kandidatens forhold til barn, familie og utdanningspolitikk for å motivere ham til å ombestemme seg

Kontroller folk Trinn 4
Kontroller folk Trinn 4

Trinn 4. Forstå hva som holder dem tilbake

Nå som du forstår hva som får et argument til å se bra ut for dem, må du se på faktorene som holder dem fra argumentet ditt. Hva om det du prøver å gjøre får dem til å synes det er en dårlig idé? Når du vet hva de oppfatter som en risiko er det du ber om, kan du se etter måter å få den risikoen til å virke mindre.

Det er ingen skam å finne ut hvorfor noen ikke liker en idé. Ofte, når noen sier hvorfor de ikke liker en idé høyt, vil de enten synes det høres dumt ut eller innse at de ikke kan forklare det godt, noe som vil gi deg den perfekte åpningen for å overtale dem

Del 2 av 4: Opprette relasjoner og tillit

Kontroller folk Trinn 5
Kontroller folk Trinn 5

Trinn 1. La dem se på seg selv som helter

En av de mest motiverende måtene å overbevise noen om å gjøre noe er å hjelpe dem til å se seg selv som historiens helt. Mennesker vil at deres liv skal ha en slags kontinuitet … som får dem til å føle at de kan forvente en lykkelig slutt. Når du spiller med dem og hjelper til med å forme deres oppfatning av deres egen livshistorie, og viser at det ville være bedre hvis det var en del av deg, vil du kunne få dem til å gjøre nesten hva som helst.

La oss for eksempel si at du vil at en investor skal støtte det nye selskapet ditt. Fortell dem at ved å støtte din bedrift, vil de bane vei for innovasjon. De vil bli helter som gir positiv endring i samfunnet. De ville bli den neste Andrew Carnegie, og etterlate seg et spor etter godt arbeid i historien

Kontroller folk Trinn 6
Kontroller folk Trinn 6

Trinn 2. Gi dem en følelse av fellesskap eller identitet

En annen måte å få ideen din til å se mer tiltalende ut, er å få personen du prøver å overbevise til å føle seg som en del av fellesskapet eller få dem til å føle at de spiller en veldig spesifikk rolle i fellesskapet. Folk har et veldig sterkt behov for å føle seg som en del av en gruppe, og når du får dem til å føle det slik, er det mer sannsynlig at de er enige om hva du vil at de skal gjøre.

La oss for eksempel si at du vil bytte rom med søsteren din. Hjelp ham med å se at ved å bytte rom vil han være på et sted hvor han kan høre hva som skjer i huset, så han er på et bedre sted for å hjelpe alle (fordi han bryr seg mye om familien, ikke sant?)

Kontroller folk trinn 7
Kontroller folk trinn 7

Trinn 3. Gjør noe for dem

Når du hjelper andre mennesker og gjør noe for dem, vil de føle deg skyldig til deg, så de vil gjerne tenke at de burde gjøre det du ber om. Gjør noen viktige ting som hjelper dem (for eksempel hjelp til å flytte hus, hjelpe til med å finne jobb og få dem en jobb, eller avtale flotte datoer), og de vil være der for å hjelpe deg igjen når du spør.

Den viktige delen av denne teknikken er imidlertid at du ikke lar dem se at når du hjelper dem, gjør du det faktisk slik at du kan få det du vil senere. De må tro at du virkelig vil hjelpe fordi du liker dem og uten annen grunn. Dette betyr at du må gjøre en tjeneste lenge før du ber dem om å gjøre det du vil

Kontroller folk Trinn 8
Kontroller folk Trinn 8

Trinn 4. La dem se deg i kontroll

En annen måte å få dem til å føle at veien din er den riktige, er å se ut som om du har kontroll over situasjonen. Hvis de tror at du er ved roret på livets hjul, trenger de ikke bekymre deg for overraskende resultater. Dette får din måte til å se ut som en trygg måte.

Å ha kontroll betyr å ha kunnskap først. Gjør litt research. Vet hva du snakker om. Vis deretter tillit når du diskuterer noen solide planer du har. Vær forberedt på spørsmål og forbered også mange motargumenter

Kontroller folk trinn 9
Kontroller folk trinn 9

Trinn 5. Fang fluene med honning

Det er et gammelt ordtak om at du vil fange flere fluer med honning enn med eddik, og selv om dette ikke alltid er sant med fluer, er det sant at det å være snill mot andre og vise positive følelser vil gjøre dem mer villige til å lytte til deg, svar til deg med vennlighet. seriøst, og er enig i det du sier. Når du snakker med andre mennesker, ikke vær dømmende, nedlatende, frekk, kritisk eller konfronterende. Fast og selvsikker, men ikke slem.

  • For eksempel må du unngå trangen til å kalle deres synspunkter eller valg "dumme" eller forklare dine synspunkter som om de var et barn eller utviklingshemmet.
  • Bygg i stedet opp dem, vær positiv i interaksjonene dine, og gjør gode ting. Når de ser deg som en god person som prøver å hjelpe andre på den måten de kan, vil de at du skal lykkes, de vil at du skal finne en måte, fordi det forsterker ideen om at skjebnen belønner gode mennesker. Deres behov for at verden skal være "rettferdig" vil kreve at de gjør det du ber om.

Del 3 av 4: Bruke overbevisende språk

Kontroller folk trinn 10
Kontroller folk trinn 10

Trinn 1. Lek med følelsene sine

Noen mennesker er veldig følelsesmessig sårbare. De opplever sterke følelser og tenker deretter på hvordan hendelser som skjedde påvirker hvordan de føler seg. Dette er den typen person som deler en video av en "soldat som kommer tilbake fra tjeneste til slutt gjenforent med hunden sin" på en Facebook -vegg. Når du snakker med slike mennesker, bruker du språk og argumenter som spiller med følelser for å overbevise dem om å gjøre det du vil.

  • Få dem for eksempel til å synes synd på deg. Hvis du prøver å overbevise moren din om å la deg dra på camping, kan du si noe sånt som: "Vet du, jeg vil bare ikke være det når jeg er 40, kjør sønnen min på leir og tenk at det er en opplevelse jeg ' har aldri hatt. Jeg vil ikke angre sånn i livet."
  • I studiet av argumentasjon kalles dette å tiltrekke seg sin patos eller følelser.
Kontroller folk Trinn 11
Kontroller folk Trinn 11

Trinn 2. Tegn logikken deres

Det er andre typer mennesker (noen ganger overlapper disse to gruppene) som liker offentlige argumenter. De vil ha bevis og gode grunner før de blir overbevist. Dette er vanligvis mennesker som siterer nyhetshistorier som motbeviser Høyesteretts avgjørelse med bevis som fulgte etter og hvordan den avgjørelsen viste seg å være dårlig (eller god). Når du snakker til slike mennesker, bruk logikk for å tiltrekke deg dem.

  • Si for eksempel noe som: “Du bør ha denne fargen fordi den får øynene dine til å skille seg ut. Hvis de fokuserer på øynene dine, vil de ta deg på alvor, og du vil sannsynligvis få jobben."
  • I studiet av argumentasjon kalles dette å trekke på ens logoer eller logikk.
Kontroller folk Trinn 12
Kontroller folk Trinn 12

Trinn 3. Ros dem

Med nesten alle, bruk språk som får dem til å føle seg dyktige, selvsikre, intelligente, kunnskapsrike, viktige og gode. Ved å bruke subtilt flatterende språk får de dem til å like deg mer og vil også distrahere dem. Hvis de er for opptatt av å tenke på hvor flott de føler seg for å få et kompliment de ikke forventet, vil de ikke legge merke til at argumentet ditt ikke gir 100% mening for dem.

Si for eksempel noe som: "Du vet, jeg vil være foredragsholder for presentasjonen vår, men jeg kommer definitivt til å si feil ting. Det kan til og med fryse. Du er mye flinkere til å snakke og komme med overbevisende argumenter enn jeg. Du kan til og med ha en gruppe mennesker som gjør akkurat det du sier.”

Kontroller folk Trinn 13
Kontroller folk Trinn 13

Trinn 4. Få dem til å tro at det var ideen deres

Kvinner har i århundrer sagt at den beste måten å få en mann til å gjøre noe på er å få ham til å tro at det var ideen deres. Dette gjelder imidlertid alle. Hvis de tror at ideen ikke bare er god, men også deres, vil de ikke nekte å gjøre det.

Si for eksempel noe slikt, "Min stakkars venn er en hyggelig fyr. Synd han aldri ser ut til å ha flaks. Han har også mange gode egenskaper: han er arbeidsom og veldig intelligent. Han er til og med sjarmerende, veldig sjarmerende, når du blir kjent med ham. "Hvis du vil gjøre en innsats og få dem til å innse at de må ansette/date/gjøre det som trengs for vennen din. De vil høre denne fantastiske beskrivelsen og tenk, "Du vet, det ser ut som om han ikke er så ille. Kanskje jeg burde …"

Kontroller folk trinn 14
Kontroller folk trinn 14

Trinn 5. Lag frykt eller sinne

Dette bør ikke være det første forsøket, men å bruke frykt og sinne for å overbevise noen om å gjøre noe er en veldig effektiv teknikk. Bruk språk som spiller videre og øker frykt og sinne, for å få dem til å føle seg tvunget til å gjøre det du vil og gjøre det raskt.

  • Si for eksempel noe som: "Du vet, jeg hørte at de ikke kommer til å lage dette produktet lenger. Hvis du vil ha det, er det kanskje bedre å kjøpe det nå, før du må bruke tre ganger så lang tid på eBay for å få det."
  • Denne typen språk og overtalelse bør være en siste utvei, da du vanligvis bare kan gjøre dette en gang. Folk vil raskt finne ut at du bare bruker frykten til å få det du vil ha, og da vil de ikke tro noe du sier. Et rykte som dette vil spre seg, så vær forsiktig.

Del 4 av 4: Leter du etter en sunnere opplevelse

Kontroller folk Trinn 15
Kontroller folk Trinn 15

Trinn 1. Analyser hvorfor du føler slik du gjør

Det er viktig at du forstår at det å føle behovet for å kontrollere andre vanligvis ikke er en sunn følelse. Akkurat som du ikke vil at noen skal kontrollere deg, er det fornuftig at andre mennesker ikke vil bli kontrollert heller. Imidlertid er behovet for kontroll vanligvis et symptom på et større problem. Vanligvis er det fordi du ikke har kontroll over andre situasjoner i livet. Fordi andre aspekter av livet ditt føles ute av kontroll, vil du kontrollere andre slik at du føler deg tryggere. Du må forstå at kontroll av andre mennesker ikke vil gjøre situasjonen bedre, og at det å finne andre måter å faktisk fikse problemet vil ha en mye bedre innvirkning på livet ditt.

For eksempel kan det være lurt å få en jente til å bli forelsket i deg. Men det du virkelig er bekymret for er at du føler at du aldri har møtt den rette personen, så du klamrer deg til denne jenta som du under normale omstendigheter ikke engang ville like (eller i det minste har du ingenting til felles). En bedre måte å håndtere denne situasjonen på er å begynne å lete på de riktige stedene, slik at du finner noen som virkelig passer deg. Selv om du ikke finner en date med en gang, vet du i det minste at de er der ute

Kontroller folk Trinn 16
Kontroller folk Trinn 16

Trinn 2. Vet at ting kanskje ikke går som du vil

Hvis du vil ha en tilfredsstillende opplevelse med livet og føle deg positiv til de fleste hendelsene som skjer, må du forstå at mange ting i livet ikke går som du vil. Som en vismann en gang skrev: "Verden er ikke en fabrikk som oppfyller alle ønsker." Hvis du vet at du kanskje ikke får det du vil, er det bedre å være forberedt på skuffelse når den gjør det. Når du får det, vil det være en hyggelig overraskelse … noe som betyr at begge vil være bra for deg.

Kontroller folk Trinn 17
Kontroller folk Trinn 17

Trinn 3. Slipp behovet for kontroll

Vi kan ikke kontrollere alt i livet, og vi kan spesielt ikke kontrollere andre mennesker. Når du føler behov for å kontrollere alt, skaper det mye stress og negative følelser for deg. Det kan få deg til å føle deg verre i lengden, enn om du bare lar ting gå sin naturlige vei. Hvis du slipper behovet for kontroll, får du deg til å føle deg fri og nyte livet mer.

  • Spør deg selv: Hvorfor trenger jeg å kontrollere denne situasjonen? Hva skjer hvis jeg ikke kontrollerer det? Du kan føle at ting vil gå galt hvis du ikke kontrollerer situasjonen. Hvem sa imidlertid at det som skjedde var galt? Selv dårlige resultater kan faktisk være gode resultater i forkledning.
  • For eksempel vil du kanskje kontrollere jenta du liker for å få henne til å date deg. Men hvis du kan få ham til å date deg, kan det vise seg at han er ond, manipulerende eller ikke bra for deg på noen måter. Nå sitter du fast med denne jenta, og den dårlige opplevelsen kommer fra å date henne! Du vil absolutt ikke at det skal skje.
Kontroller folk Trinn 18
Kontroller folk Trinn 18

Trinn 4. Omfavn den naturlige flyten av liv og relasjoner

Det er mye sunnere å la livet gå sin gang, i stedet for å prøve å kontrollere alle aspekter. Når du innser at ting ikke trenger å gå etter planen, vil du bli mye lykkeligere og føle deg mer avslappet.

  • Begynn å omfavne dette konseptet ved å la de små tingene gå, som å la servitøren foreslå noe du kan spise på en restaurant.
  • Du kan også utvikle evnen til å godta situasjoner ved å utsette deg selv for flere situasjoner som er utenfor din kontroll, for eksempel å reise til et fremmed sted.
Kontroller folk Trinn 19
Kontroller folk Trinn 19

Trinn 5. Finn kontroll andre steder i livet ditt

Ofte prøver vi å kontrollere andre fordi vi føler at vi ikke har nok kontroll over våre egne liv. Før du prøver å kontrollere andres liv, prøv å finne områder i livet ditt der du kan endre måten du oppfører deg på for å få mer kontroll over hva som skjer med deg. Dette er mye sunnere enn de negative interaksjonene som ofte kommer fra å kontrollere andre mennesker.

For eksempel kan du kanskje lage en tidsplan og prøve å holde deg til den, i et forsøk på å skape mer tid til å få ting gjort og gjøre det bra. Dette vil være bedre enn å prøve å kontrollere kolleger for å få dem til å gjøre jobben din

Tips

  • For langvarig dominans, sørg for å forbli sympatisk og hold de negative egenskapene dine skjult for alle.
  • Sørg for at ingen finner ut hva som er skjult, slik at du kan slippe unna med det du gjør.
  • Hvis du vil vite hvordan du kontrollerer, må du først bli kontrollert.

Advarsel

  • Selv om du betaler noen, vil de ikke nødvendigvis følge det, se Bane i The Dark Knight Rises. Han drepte mannen som finansierte det.
  • Politi og andre myndigheter/juridiske tjenestemenn er så vanskelig å kontrollere at det er nesten umulig å oppnå. De har det filosofene kaller "legitim makt". Det er også umulig å belønne eller straffe disse menneskene, med mindre du bor i Mexico.

Anbefalt: