Hvordan overvinne dårlige følelser etter å ha gjort en feil: 10 trinn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan overvinne dårlige følelser etter å ha gjort en feil: 10 trinn
Hvordan overvinne dårlige følelser etter å ha gjort en feil: 10 trinn

Video: Hvordan overvinne dårlige følelser etter å ha gjort en feil: 10 trinn

Video: Hvordan overvinne dårlige følelser etter å ha gjort en feil: 10 trinn
Video: Hvordan reagerer børn, når man fortæller, at der ikke er råd til at holde jul? 2024, April
Anonim

"Ingen er perfekte." "Alle gjør feil." Vi vet alle sannheten, men skyld, anger og skam over feil kan være vedvarende og smertefullt. Å tilgi deg selv er ofte den vanskeligste formen for tilgivelse. Enten feilene dine er store eller små, må du godta og reise deg fra dem for ditt eget velvære (og de rundt deg). Husk alltid: du vil gjøre feil; Du kan la det passere; og lære av disse feilene.

Steg

Del 1 av 3: Innrømme feil

Ikke føle deg dårlig på grunn av en feil Trinn 1
Ikke føle deg dårlig på grunn av en feil Trinn 1

Trinn 1. Innrømme feil ærlig

Du vil ikke være i stand til å gå videre fra feil hvis du ikke kan møte dem. Du må tydelig identifisere feilen, hva som forårsaket den og ansvaret ditt.

  • Dette er ikke tiden for å komme med unnskyldninger. Du kan ha mye distraksjoner eller mye stress på den tiden, men det endrer ikke virkeligheten av handlingene dine. Ikke klandre andre mennesker, selv om du kan. Du kan bare kontrollere din rolle ved enhver feil, og du må godta det som din feil.
  • Noen ganger kan vi bruke skyldfølelse som en barriere slik at vi ikke godtar konsekvensene av den feilen. Hvis vi har straffet oss selv med skyld, kanskje andre ikke vil straffe oss heller. Hvis du vil gå videre fra fortiden, må du godta konsekvensene, og å straffe deg selv vil ikke bli kvitt disse konsekvensene.
Ikke føle deg dårlig på grunn av en feil Trinn 2
Ikke føle deg dårlig på grunn av en feil Trinn 2

Trinn 2. Fortell meg om dine følelser og tingene du møtte

Du kan være ganske flau over å innrømme feilene dine, enn si å fortelle andre det. Men selv om det kan være vanskelig i begynnelsen, er det ofte et sentralt skritt i å slippe og fortsette fra fortiden å dele feilene dine og hvordan du føler deg.

  • Det vil komme en tid hvor du vil snakke med personen (e) som har lidd som følge av dine feil, men først må du innrømme det for en venn, terapeut, åndelig leder eller noen andre du stoler på.
  • Dette kan virke dumt, men ærlig talt å innrømme feil, spesielt for andre, er ofte viktig i prosessen med å godta dem.
  • Å snakke om feil minner deg også om at vi alle har gjort feil, og derfor er ingen perfekte. Vi vet alle sannheten, men vi glemmer det lett når vi tar feil.
Ikke føle deg dårlig på grunn av en feil Trinn 3
Ikke føle deg dårlig på grunn av en feil Trinn 3

Trinn 3. Gjør reparasjoner

Etter at du innrømmer feilen overfor deg selv og andre som har lidd på grunn av feilen, er neste trinn å prøve å fikse feilen best mulig. Ved å gjøre det, kan du oppdage at feilene dine ikke er en stor avtale å håndtere i begynnelsen. Og hvis det er et stort problem, vil det å fikse det hjelpe deg å sette en stopper for problemet, og du kan gå videre fra fortiden.

  • Kort sagt, jo før du fikser feilen, jo bedre. For eksempel, hvis du gjør en feil på jobben som skader selskapet og/eller noen, er det best å fortelle sjefen din med en gang - men gi deg tid til å finne ut hvordan du kan fikse feilen. Ikke la skylden bli verre fordi den ikke er løst, slik at din skyld bygger seg opp og gjør den fornærmede irritert eller sint.
  • Noen ganger skader ikke feilene dine en bestemt person, eller skader noen som er borte, slik at de ikke trenger unnskyldning og korrigering. For eksempel, kanskje du trodde du var for opptatt til å besøke bestemor, og nå er hun borte. I slike tilfeller kan du "fortsette den gode gjerningen" ved å hjelpe andre i en lignende situasjon, eller gjøre gode gjerninger generelt. Kanskje du for eksempel kan være frivillig på et hjem for mennesker i nød, eller bestemme deg for å tilbringe mer tid med eldre slektninger.

Del 2 av 3: Lære av feil

Ikke føle deg dårlig på grunn av en feil Trinn 4
Ikke føle deg dårlig på grunn av en feil Trinn 4

Trinn 1. Analyser feilen slik at du kan lære av den

Det kan virke som en unødvendig straff å fordype seg i detaljene i feilene dine, men å observere dem nøye er den beste måten å gjøre feil til en læringsopplevelse. De fleste feilene er verdt det hvis du lærer og blir bedre av dem.

  • Undersøk årsaken til feilen din, for eksempel sjalusi (dermed uhøflig) eller utålmodig (og dermed få en fartsbillett). Nevn feilen, for eksempel sjalusi eller utålmodighet, slik at det er lettere for deg å finne en løsning.
  • Husk: å velge å lære av feil er en vei til vekst; å blande seg i selvskyld og angre vil bare stagnere personligheten din.
Ikke føle deg dårlig på grunn av en feil Trinn 5
Ikke føle deg dårlig på grunn av en feil Trinn 5

Trinn 2. Lag en handlingsplan

Å identifisere årsaken til feilen din er det eneste trinnet, slik at du virkelig kan lære av det. Det er ikke nok å bare si "Jeg vil ikke gjøre det igjen" uten å tenke på å gjøre endringer som kan gjøres som forhindrer deg i å gjenta de samme eller lignende feilene.

  • Du lærer ikke automatisk av feil ved å analysere detaljene og innrømme feilene dine, men det er et viktig skritt. Tenk spesielt på hvilke handlinger du kunne ha gjort annerledes i situasjonen, og planlegg spesifikt hva du kunne ha gjort annerledes neste gang du sto overfor et lignende scenario.
  • Ta deg tid til å skrive ned en "handlingsplan" for en annen gang. Det vil virkelig hjelpe deg med å visualisere og forberede deg på å unngå de samme feilene.
  • La oss for eksempel si at du glemte å hente vennen din fra flyplassen fordi du belastet deg selv med å ta så mange ansvar at du glemte mange ting. Når du har identifisert problemet (og beklager til vennene dine!), Kan du lage en handlingsplan for å bedre organisere og prioritere ansvaret ditt når ting blir veldig travelt. Og tenk også på hvordan du sier "nei" når du allerede har mye ansvar.
Ikke føle deg dårlig på grunn av en feil Trinn 6
Ikke føle deg dårlig på grunn av en feil Trinn 6

Trinn 3. Fix vaner som fører til repetisjon

Mange av de vanlige feilene vi gjør, fra å spise for mye til å rope til partneren vår uten noen åpenbar grunn, kan kategoriseres som dårlige vaner. For å forhindre at disse feilene skjer igjen, må du identifisere og korrigere vanene som forårsaket dem.

  • Å prøve å identifisere og korrigere alle dine dårlige vaner for å skape et "nytt du" kan være spennende, men det er best å ta det med ro og fokusere på en vane om gangen. Tross alt, hva er sjansen for at du slutter å røyke og bruker mer tid sammen med moren din samtidig? Prøv heller å fokusere på å eliminere en dårlig vane, og tenk deretter på at du er villig til å takle en annen.
  • Gjør endringer så enkle som mulig. Jo mer komplekse planene dine for å eliminere dårlige vaner er, desto mer sannsynlig er det at de mislykkes. Hvis du vil stå opp tidlig fordi du ofte er sen til jobb og til viktige møter, kan du legge deg tidlig og/eller stille en vekkerklokke på rommet ditt ti minutter frem i tid.
  • Finn måter å fylle tomrommene som oppstår fra dine gamle vaner. Fyll den med positive ting, som å trene, tilbringe tid med barna dine eller frivillig arbeid.

Del 3 av 3: Slippe tak i feilene

Ikke føle deg dårlig på grunn av en feil Trinn 7
Ikke føle deg dårlig på grunn av en feil Trinn 7

Trinn 1. Ikke vær for hard mot deg selv

Mange mennesker som har det vanskelig å komme videre fra sine feil, lider av å ha for store forventninger til seg selv. Det er godt å sette høye standarder for en vane, men krevende perfeksjon på deg selv vil bare skade deg og dine nærmeste.

  • Spør deg selv: "Er denne feilen virkelig like ille som det jeg gjorde?" Hvis du ser det ærlig, er svaret ofte "nei". Når svaret er "ja", er alt du kan gjøre å understreke for deg selv at du har lært mye av denne feilen.
  • Vis medfølelse for deg selv, slik du ville ha medfølelse med andre. Vurder om du ville behandle din beste venn hardt hvis hun gjorde nøyaktig den samme feilen. Mest sannsynlig vil du vise medfølelse og støtte. I dette tilfellet, husk at du virkelig bør være en god venn for deg selv, og handle med medfølelse.
Ikke føle deg dårlig på grunn av en feil Trinn 8
Ikke føle deg dårlig på grunn av en feil Trinn 8

Trinn 2. Tilgi deg selv

Noen ganger er det veldig vanskelig å tilgi andre for sine overtredelser, men det er ofte lettere enn å tilgi seg selv for de minste feilene. Hvis, som det sies, "beklager starter hjemme", må du kunne begynne med deg selv.

  • Du synes kanskje dette er en dum forpliktelse, men det hjelper å si unnskyld til deg selv - for eksempel ved å faktisk si "Jeg tilgir meg selv for at jeg brukte lånte penger på en morsom kveld på byen." Noen synes at det er like effektivt å skrive feil og unnskyldninger for deg selv på et stykke papir, for deretter å krumme og kaste det.
  • Å tilgi deg selv er en påminnelse om at du ikke er din feil. Du er ikke en feil, en feil eller en mangel. I stedet er du et ufullkommen vesen som gjør feil som alle andre, og vokser på grunn av dem.
Ikke føle deg dårlig på grunn av en feil Trinn 9
Ikke føle deg dårlig på grunn av en feil Trinn 9

Trinn 3. Ta vare på deg selv og de rundt deg

Hvis du sliter med å gi slipp på en feil, må du minne deg selv på at det å holde på det er dårlig for helsen din og også skade dine nærmeste. Av hensyn til din egen kropp og dine kjære må du jobbe med å gi slipp på tidligere feil.

  • Når du føler deg skyldig, frigjøres kjemikalier i kroppen din som kan øke hjertefrekvensen, blodtrykket og kolesterolnivået og forstyrre fordøyelsen, muskelavslapping og kritisk tenkning. Overdreven skyldfølelse kan virkelig skade helsen din.
  • Ordtaket "ulykkelige mennesker henger med flokkene sine" er sant, fordi folk som ikke kan frigjøre seg fra skyld, har en tendens til å trekke alle rundt seg til å føle seg ulykkelige sammen. Du vil sannsynligvis være stille og mer kritisk til andre på grunn av skyldfølelse over dine feil, og din ektefelle, barn, venner og til og med kjæledyr kan lide konsekvensene.
Ikke føle deg dårlig på grunn av en feil Trinn 10
Ikke føle deg dårlig på grunn av en feil Trinn 10

Trinn 4. Gå videre

Når du innrømmer feilene dine, gjør ditt beste for å rette dem og tilgi deg selv, du bør la dem gå og ikke lenger bekymre deg for dem. Det er bedre hvis det bare er en nyttig leksjon for deg å gå videre.

  • Hvis du merker at tankene dine vandrer tilbake til din skyld og skyld, må du minne deg selv på at du har blitt tilgitt. Si det høyt om nødvendig for å minne deg selv på at problemet er løst.
  • Noen synes det er nyttig i prosessen å bruke teknikken for å fokusere positive følelser på nytt (Emotion Refocusing Technique eller PERT). For å gjøre dette, lukk øynene og ta to dype, lange, meningsfylte åndedrag. På tredje pust, begynn å forestille deg enten en person du virkelig bryr deg om, eller et bilde av naturens skjønnhet og ro. Mens du fortsetter å puste, utforske dette "lykkelige stedet" og ta med deg skyldfølelsen. Finn en vei for å gi slipp og finne fred i dette rommet, så åpne øynene og slipp skyldfølelsen.
  • Å gå videre fra feilene dine vil hjelpe deg med å leve et liv uten å angre. Husk at det er bedre å lære av feil enn å angre på at du ikke prøvde. Det som gjelder for småbarn som lærer å gå eller barn som lærer å sykle, gjelder voksne når de gjør feil: å falle er en del av øvelsen, og å stå opp for å prøve igjen er fremgang.

Tips

  • Realiteten er at når du gjør feil, er det leksjoner å lære.
  • Å akseptere ansvar er befriende. Ja, det er vanskelig å innrømme at du er skyldig. Men det viser styrke, mot og engasjement for å være et flott menneske. Med andre ord viser det respekt. Ved å gjøre det ser det ut til at du verdsetter deg selv.

Anbefalt: