Hvordan få foreldre til å slutte å treffe deg (for tenåringer)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan få foreldre til å slutte å treffe deg (for tenåringer)
Hvordan få foreldre til å slutte å treffe deg (for tenåringer)

Video: Hvordan få foreldre til å slutte å treffe deg (for tenåringer)

Video: Hvordan få foreldre til å slutte å treffe deg (for tenåringer)
Video: 古装电视剧 |【玉腰奴 Be Your Slave】15 御史之女被献异国当人质,一朝绝地翻盘,领兵逼宫,终得无数裙下之臣(《尚食》吴谨言、宁静)💖看剧迷 2024, Kan
Anonim

Frem til nå er det dessverre ganske mange foreldre som anser slag eller annen fysisk vold som en effektiv form for straff. Faktisk kan det å slå fra foreldre, uansett årsak, akkumulere en følelse av stress hos barn, spesielt de som har vokst opp. Hvis foreldrene dine også gjorde det, og du begynner å føle den negative virkningen, kan du prøve å formidle klagen til foreldrene dine. Angi årsakene bak innsigelsene dine, og prøv deretter å tilby andre straffemuligheter som er mer effektive for deg. På samme tid må du unngå problemer ved å fullføre alle ansvarene dine, for eksempel de som er knyttet til lekser og skolearbeid. I tillegg trener du også evnen til å kontrollere og håndtere følelser!

Steg

Del 1 av 3: Kommunisere dine innvendinger

Få foreldrene dine til å slutte å smelle deg Trinn 2
Få foreldrene dine til å slutte å smelle deg Trinn 2

Trinn 1. Forstå det endelige resultatet du vil få

Før du inviterer foreldrene dine til å chatte, må du først forstå sluttresultatet du vil oppnå. Tenk for eksempel på de forskjellige løsningene du vil tilby foreldrene dine senere, eller de forskjellige kompromissformene du kan inngå. Identifiser også hvordan du føler om samtalen.

  • Bli kjent med følelsene dine. Mest sannsynlig føler du deg nervøs når du må formidle din innvending mot straffen gitt av foreldrene dine. Spesielt er du bekymret for at foreldrene dine vil føle seg trakassert eller ikke verdsatt når de hører din mening. Tro meg, det er helt normalt å føle seg nervøs i slike situasjoner. Viktigst av alt, ikke la disse følelsene komme i veien for ditt ønske om å ha samtalen.
  • Tenk på målene du vil oppnå fra samtalen. For eksempel vil du at foreldrene dine skal forstå følelsene dine og årsakene bak dem. For å lettere nå dette målet, prøv å skrive ned tankene dine for lenge siden. Hvis du vil, kan du også skrive ned noen løsninger som du synes er relevante og mulig å bli realisert. For eksempel kan du og foreldrene dine bli enige om en annen form for straff for å erstatte spanking.
Få foreldrene dine til å slutte å slå deg trinn 1
Få foreldrene dine til å slutte å slå deg trinn 1

Trinn 2. Velg riktig tid og sted

Sørg spesielt for at du og foreldrene dine chatter når hele festen er helt rolig og klarer å tenke klart.

  • Velg et tidspunkt når foreldrene dine ikke er opptatt. Hvis mulig, snakk med foreldrene dine når de ikke er på jobb eller har et annet viktig ansvar. Hvis foreldrene dine for eksempel alltid er hjemme på tirsdagskvelder, er det ingenting galt med å starte en prat den gangen.
  • Eliminer alle former for distraksjon. Ikke snakk med foreldrene dine mens fjernsynet er på, eller når en part fortsatt spiller på telefonen. Vis at du vil ta dem på alvor og be dem først ta avstand fra alt som potensielt kan være en plage.
Få foreldrene dine til å slutte å slå deg trinn 3
Få foreldrene dine til å slutte å slå deg trinn 3

Trinn 3. Uttrykk dine følelser ærlig og greit

Bruk alltid "jeg" -tale, som setter fokuset på setningen på hvordan du føler deg, snarere enn på deres oppførsel. Et eksempel på en setning med "jeg": "Når du slår meg, føler jeg _." Uttrykk dine følelser ærlig og greit, uten å antyde at din far og/eller mor er dårlige foreldre. Spør deretter deres vilje til å diskutere endringer i metodene eller disiplineringsmetodene dine.

  • "Da jeg ble truffet, følte jeg meg ærlig skamfull og uelsket. Jeg følte at jeg ville krype inn i hullet og ikke komme ut igjen, fordi jeg føler at du ikke elsker meg lenger. Kan vi sammen se etter en ny form for straff. og mer rettferdig for meg?"
  • "Far/mamma slo skremte meg. Jeg var redd for mamma/pappa, og ville ikke fortelle meg noe om tingene som skjedde i livet mitt fordi jeg var redd for å bli truffet igjen. Jeg føler at den slags straff er ødelegger forholdet vårt."
  • "Mamma og pappa vet sikkert allerede at jeg har et angstproblem. Noen ganger er jeg veldig redd for å bli truffet til det er vanskelig å puste og det er vanskelig å fokusere mens jeg gjør leksene mine. Kan du endre formen for straff som mamma og pappa bruk?"
Få foreldrene dine til å slutte å slå deg trinn 4
Få foreldrene dine til å slutte å slå deg trinn 4

Trinn 4. Åpne for foreldrenes synspunkt

I en kommunikasjonsprosess må du også kunne være en god lytter, ikke bare en foredragsholder. Med andre ord, prøv å ikke få foreldrene dine til å føle seg angrepet eller dømt. Forstå foreldrenes følelser og lytt til ordene deres. Gjør det slik at de føler seg hørt også.

  • Foreldrene dine må ha god grunn til å disiplinere deg på denne måten. For eksempel ble kanskje denne metoden også brukt av foreldrene deres tidligere, og den viste seg å være effektiv for dem. I tillegg kan de synes det er en effektiv måte å forbedre oppførselen din og få deg til å forstå konsekvensbegrepet som barn.
  • Prøv å vise din modenhet. Stol på meg, det vil være lettere for foreldrene dine å åpne for innvendingene dine hvis du er villig til å lytte til deres perspektiv. Du kan for eksempel si: “Jeg setter pris på moren din og pappas innsats for å utdanne meg slik at jeg kan vokse opp med de riktige verdiene i livet. Jeg forstår også hvorfor mamma og pappa vurderer å finne den riktige måten å vokse opp for meg på. "Hvis foreldrene dine blir hørt gjennom diskusjonsprosessen, vil det sikkert være lettere å finne alternative løsninger som er til fordel for begge parter.
Få foreldrene dine til å slutte å slå deg trinn 5
Få foreldrene dine til å slutte å slå deg trinn 5

Trinn 5. Tilbyr forskjellige former for straff

Faktisk er det mange måter som ikke involverer vold, og som kan brukes av foreldre til å disiplinere barna sine. Husk at foreldrene dine egentlig bare vil se deg vokse opp på den riktige måten, og de tror spanking kan hjelpe deg med å forstå konsekvensbegrepet, samt trene deg til å bli en bedre person i fremtiden. Bevæpnet med denne forståelsen, prøv å tilby andre former for straff som ikke er mindre effektive for å nå dette målet, men som ikke innebærer vold i noen form.

  • Muntlig advarsel kan gi deg en mulighet til å vurdere feil. Prøv derfor å be foreldrene dine om verbale advarsler på forhånd, slik at du har en sjanse til å identifisere feil oppførsel og endre den.
  • Naturlige konsekvenser er konsekvenser som naturlig følger dine feil. For eksempel, hvis du gjør rot i huset, er den naturlige konsekvensen rengjøring av huset. Hvis du skader en annen persons følelser, enten det er med vilje eller ikke, er den naturlige konsekvensen å be om unnskyldning og gjøre ting riktig. Hvis du ødelegger noe, er den naturlige konsekvensen å betale penger for å reparere eller erstatte den skadede varen.
  • Ikke forlat huset i en uke, over en uke eller i en helg kan være en effektiv straff for mange ungdommer.
  • Får ikke tilgang til digital teknologi (smarttelefoner, nettbrett, bærbare datamaskiner for ikke-akademiske formål) for en dag, uke eller helg er også en effektiv form for straff for mange mennesker.
Få foreldrene dine til å slutte å slå deg trinn 6
Få foreldrene dine til å slutte å slå deg trinn 6

Trinn 6. Prøv å håndtere svarene foreldrene dine gir deg på en voksen måte

Sjansen er stor for at foreldrene dine har et annet perspektiv enn deg om julingen. Dessverre tror de fleste konvensjonelle foreldre fortsatt at smisk er den riktige metoden for å lære konsekvensbegrepet for barn, og forhindre at barn gjør de samme feilene igjen i fremtiden.

  • Sjansen er stor, til og med foreldrene dine vil ikke helt avskaffe denne straffen de tror på. Imidlertid, hvis du er i stand til å være moden gjennom samtalen og uttrykke dine synspunkter høflig, kan de være villige til å "fjerne" spanking av hovedstrafflisten.
  • Hvis foreldrene dine er stive, vil de sannsynligvis ikke ønske å endre denne oppførselen. For nå, prøv å godta beslutningen deres. I løpet av de neste månedene kan du alltid ta opp dette problemet igjen, virkelig. Det er mulig at foreldrenes holdning endret seg på den tiden, ikke sant?
  • Hvis foreldrene dine alltid roper på deg, slår deg eller gjør noe ille mot deg, kan du avslutte samtalen med dem. Etter det kan du prøve å dele behandlingen du mottok med en annen pålitelig voksen.
Få foreldrene dine til å slutte å slå deg trinn 7
Få foreldrene dine til å slutte å slå deg trinn 7

Trinn 7. Ikke klag eller argumenter med foreldrene dine

Hvis foreldrene dine fortsatt ønsker å fortsette å slå som en effektiv form for straff, ikke klag eller sutre. Faktisk, hvis du kan håndtere situasjonen som voksen, vil sjansen for at foreldrene dine tar innvendingene dine på alvor være enda større, vet du. Prøv derfor å opprettholde en rolig og kontrollert stemmetone gjennom samtalen.

  • Hvis de ikke vil lytte til argumentet ditt, ikke slå tilbake fordi det ikke vil endre noe. I stedet avslutt samtalen og dra et sted for å være alene og kontrollere følelsene dine.
  • Faktisk vil det være lettere for foreldrene dine å lytte hvis du er i stand til å presentere argumentet ditt rolig. Dette betyr at hvis ordene deres frustrerer deg, prøv å holde igjen sinne ditt. Når du ikke lenger er foran foreldrene dine, kan du lufte frustrasjonen din ved å slå på en pute eller ta en tur rundt komplekset.

Del 2 av 3: Å respektere reglene og oppføre seg respektfullt

Få foreldrene dine til å slutte å slå deg trinn 8
Få foreldrene dine til å slutte å slå deg trinn 8

Trinn 1. Forbedre din evne til å håndtere det daglige ansvaret

En måte å unngå straff på er å leve opp til foreldrenes forventninger. Lær derfor å styre livet ditt bedre, slik at du ikke lenger glemmer fristene for å levere akademiske oppgaver eller forsømme behovet for å rengjøre huset.

  • På en lørdag eller søndag ettermiddag kan du prøve å lage en liste over de ulike faglige behovene du trenger neste uke. For eksempel, hvis du får en oppgave om å skrive en bokanmeldelse og fristen for innsending nærmer seg, skriver du at du trenger en bok å gå gjennom, en notatbok for å registrere resultatene av anmeldelsen, en penn og en blyant. Bortsett fra det, må du også forberede forskjellige ting for å fullføre det endelige gjennomgangsutkastet, for eksempel et anmeldelseomslag.
  • Rydd opp rommet ditt. Gi forskjellige steder å sette leker, DVDer, elektronisk utstyr, etc. Hvis du har en, kan du bruke papp eller brukte beholdere til å gruppere elementene du synes er viktige.
  • Hvis du vil, kan du be foreldrene dine om å kjøpe en kalender som kan plasseres på rommet ditt. Senere kan du markere viktige akademiske datoer i kalenderen, for eksempel eksamensdatoer og samlinger for oppgaver.
Få foreldrene dine til å slutte å slå deg trinn 9
Få foreldrene dine til å slutte å slå deg trinn 9

Trinn 2. Fokuser på ditt daglige ansvar

Sørg for å fullføre de tingene som må gjøres hver dag, spesielt de som er knyttet til lekser. Hvis du kunne gjøre det, hadde ikke foreldrene dine noen grunn til å straffe deg, ville de?

  • Lag en liste over lekser du må fullføre hver dag. Du kan for eksempel bli pålagt å rengjøre huset på lørdag, eller vaske oppvasken etter middagen på fredag. Uansett hvilken oppgave foreldrene gir deg, prøv å møte dem innen fristen.
  • Sett dine prioriteringer. For eksempel forplikter deg til å alltid gjøre akademiske oppgaver etter skolen, slik at du ikke trenger å være våken sent på kvelden. Med jevne mellomrom, ta et par minutter å hvile gjennom dagen, slik at kroppen og sjelen din ikke blir utslitt. For eksempel, etter å ha jobbet med en matteoppgave i en time, la kroppen og sinnet hvile i 15 minutter ved å lytte til musikk.
Få foreldrene dine til å slutte å slå deg trinn 10
Få foreldrene dine til å slutte å slå deg trinn 10

Trinn 3. Lag en tidsplan for å fullføre alle dine ansvar

Hvis du har et stort nok ansvar som du må fullføre umiddelbart, for eksempel å rydde opp i rommet ditt, må du umiddelbart planlegge en tidsplan for å gjøre det. Hvis foreldrene dine innser at du er i stand til å ta initiativet til å fullføre alt ansvaret de gir, vil hyppigheten og intensiteten av straffen de gir reduseres.

  • Del stort ansvar i seksjoner. For eksempel, hvis du må rydde opp i rommet ditt, kan du prøve å dele rommet i fire seksjoner. Etter det må du fokusere på å rydde opp en del maksimalt før du tar en pause og går videre til andre deler.
  • Å lage en tidsplan vil hjelpe deg med å identifisere eventuelle ansvar som må fullføres, og selvfølgelig fullføre dem innen fristen. Som et resultat vil konflikten mellom deg og foreldrene dine avta, så hyppigheten av straff i form av juling vil avta.
Få foreldrene dine til å slutte å slå deg trinn 11
Få foreldrene dine til å slutte å slå deg trinn 11

Trinn 4. Diskuter problemet ditt med rådgiveren på skolen

Hvis du er en følelsesmessig person, er det sannsynlig at denne tendensen førte til at foreldrene dine slo deg. For eksempel, i løpet av denne tiden kan du alltid rope eller handle aggressivt mot foreldrene dine når du er lei deg, eller slåss for ofte med søsknene dine. Hvis roten til problemet er vanskeligheten med å kontrollere følelsene dine, kan du prøve å konsultere en rådgiver på skolen og samarbeide med dem for å håndtere følelsene dine på en sunnere måte. Hvis din følelsesmessige kontroll blir bedre, er sjansen stor for at foreldrene dine slår deg sjeldnere. Noen strategier som skolens rådgiver kan anbefale:

  • Tren oftere. Når stress eller sinne begynner å overvelde deg, gå ut av huset for en joggetur eller løp i stedet for å ta det ut på resten av huset.
  • Skriv ned følelser. Når sinne begynner å dukke opp, ta umiddelbart et papir og en penn, og vent deretter sinne på papir i stedet for beboerne i huset ditt.
  • Ta en pause. Hvis spenningen begynner å bygge seg opp under en krangel med dine foreldre eller søsken, kan du prøve å ta en pause for å komme deg ut av situasjonen og roe deg ned. Gå for eksempel til rommet ditt og les en bok du liker. Tro meg, problemer som oppstår kan være lettere å overvinne hvis tankene dine er klare.

Del 3 av 3: Gjenkjenne symptomer på overgrep mot barn

Få foreldrene dine til å slutte å slå deg trinn 12
Få foreldrene dine til å slutte å slå deg trinn 12

Trinn 1. Gjenkjenne symptomene på fysiske overgrep

Faktisk er det en form for fysisk vold å slå et barn, selv om formålet er å straffe. Husk at foreldrene dine ikke har rett til å rive huden din, blåse deg eller etterlate arr som kan vare evig. Du fortjener heller ikke å leve i frykt fordi du alltid har blitt rammet etter å ha gjort en feil, selv en veldig liten. For å forbedre situasjonen, lær å kjenne igjen symptomene på fysisk vold, spesielt de som oppstår i ekteskapslivet. Noen former for vold mot barn som du bør være oppmerksom på:

  • Fysisk misbruk er enhver form for vold som fysisk skader offeret, for eksempel å slå, sparke, skyve eller kvele. Fysiske overgrep kan etterlate et merke. Å treffe et barns ass som en form for straff ((som på engelsk er kjent som "spanking") er et grått område, men kan kategoriseres som fysisk vold hvis handlingen forårsaker skade eller merker på kroppen din.
  • Verbal overgrep er alle former for verbal vold, for eksempel latterliggjøring, nedverdigende, truende, skrikende og annen atferd som får offeret til å føle skam, underlegen eller redd.
  • Oppgivelse, som navnet tilsier, oppstår når gjerningsmannen forsettlig forsømmer sitt ansvar for å dekke offerets grunnleggende behov. For eksempel har foreldre ansvaret for å mate, kle og beskytte barna sine. I tillegg må de også gi ly, tilgang til helse, tilgang til hygiene og tilgang til forskjellige andre grunnleggende behov for barna sine.
  • Seksuell vold er enhver form for vold som involverer upassende seksuell oppførsel (f.eks. uten tilknytning til medisinske årsaker). For eksempel kan gjerningsmenn vise pornografiske bilder til sine ofre, ta bilder eller videoer av ofre nakne uten å bli sensurert, eller komme med trakasserende kommentarer om ofrene.
  • Eksil oppstår når gjerningsmannen forsettlig fremmedgjør eller tar avstand fra offeret fra verden rundt ham. For eksempel er offeret forbudt å tilbringe tid med venner eller få tilgang til internett fritt. I tillegg blir ofre også straffet for lenge eller til og med utestengt fra skolen på ubestemt tid.
  • Foreldre som er overgriper kan også utnytte, true, manipulere, ydmyke eller ødelegge barnas liv. I tillegg kan de blokkere barnas tilgang til personvern.
Få foreldrene dine til å slutte å slå deg trinn 13
Få foreldrene dine til å slutte å slå deg trinn 13

Trinn 2. Snakk med en pålitelig voksen

Hvis du føler at du blir misbrukt av foreldrene dine, kan du prøve å dele problemet med en annen pålitelig voksen. Ideelt sett kan en voksen hjelpe deg med å finne hjelpen du trenger for å håndtere situasjonen.

  • Figuren du velger avhenger virkelig av din livssituasjon. For eksempel kan du velge å fortelle en historie til en slektning som er nært knyttet til deg, for eksempel din onkel eller tante. Hvis du ikke har nære slektninger, kan du også snakke med læreren din, skolens rådgiver, vennens foreldre eller noen viktige i din religiøse institusjon.
  • Fortell ham at du må fortelle ham noe privat. Etter det, forklar problemet som oppstod og følelsene du opplevde på grunn av det. I stedet kan en eldre person hjelpe deg med å vurdere situasjonen din og/eller tilby den hjelpen du trenger.
  • Noen voksne er dårlige lyttere. Hvis de virker likegyldige eller likegyldige, betyr det ikke at problemet ditt anses som uvirkelig eller trivielt. Det er mulig at deres lytteferdigheter er veldig dårlige, og derfor bør du se etter andre, bedre lyttere.
Få foreldrene dine til å slutte å slå deg trinn 14
Få foreldrene dine til å slutte å slå deg trinn 14

Trinn 3. Ring nødetatene som er tilgjengelige i ditt boligområde

Føler du at du ikke har en moden og pålitelig person for å redde deg fra uønskede situasjoner? Hvis foreldrene dine er de eneste voksne personene i livet ditt, kan du prøve å ringe nødtelefontjenesten fra departementet for kvinners empowerment og barnevern på nummer 129. Senere kan offiseren som mottar samtalen hjelpe deg med å analysere situasjonen du står overfor, og gi nødvendig hjelp. nødvendig.

Hvis du ikke har en personlig mobiltelefon, kan du prøve å bruke en fasttelefon når foreldrene dine er borte. Spesielt velg et tidspunkt da foreldrene dine må være borte lenge, spesielt siden samtalen med nødetatspersonell kan være ganske lang

Anbefalt: