Hvordan bytte dørlås (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bytte dørlås (med bilder)
Hvordan bytte dørlås (med bilder)

Video: Hvordan bytte dørlås (med bilder)

Video: Hvordan bytte dørlås (med bilder)
Video: Красивая история о настоящей любви! Мелодрама НЕЛЮБОВЬ (Домашний). 2024, Kan
Anonim

Endring er bra, spesielt når det gjelder din sikkerhet. Inkludert bytte av dørlås. Dette er en enkel oppgave, og tar bare noen få minutter, men krever ro i sjelen. Denne artikkelen viser deg hvordan du endrer dørlåsen.

Steg

Del 1 av 4: Fjerne den gamle dørlåsen

Endre en lås Trinn 1
Endre en lås Trinn 1

Trinn 1. Bestem nøkkelmerket du har

Det er vanligvis trykt på låsen, men kan også finnes på låsekroppen. Det vil ikke ta deg lang tid å bytte ut den riktige låsen, så lenge det å kjenne merke, form, oppsett og funksjoner i den gamle låsen vil hjelpe deg med å sikre at den nye låsen ser riktig ut.

Å bytte låsene dine med det samme grunnleggende merket og stilen vil bidra til å sikre at det ikke er behov for å endre døren din

Endre en lås Trinn 2
Endre en lås Trinn 2

Trinn 2. Mål dørhåndtaket

Ofte vil låsene foran og bak døren være større enn de innvendige låsene. Å vite størrelsen på forhånd hjelper deg med å unngå å kjøpe eller installere feil.

  • Lag et målebånd fra enden av dørlåsen til midten av dørhåndtaket. De beste moderne låsekrokene er de som måler 6 cm med en diameter på 6,5 cm.
  • De nye boltene eller låsen på mange av de nye låsene kan justeres for begge, men sørg for å dobbeltsjekke før du forlater maskinvarebutikken, slik at du ikke går frem og tilbake.
  • Gamle nøkkelkroker kan variere i størrelse, men er generelt mindre, og krever omfattende kunnskap om trebearbeiding for dette. Hvis det er det du har, kan du prøve å sjekke inn på et verksted for å finne en ny låselås.
Endre en lås Trinn 3
Endre en lås Trinn 3

Trinn 3. Fjern den indre knotten, hvis mulig

Fjern fjæren på dørhåndtaket. Da slås dørknappen lett av, og du vil se det dekorative dekselet. Hvis knappfjæren ikke er tilgjengelig før du fjerner det dekorative dekselet, må du først fjerne det indre dekselet før du fjerner knappfjæren.

Endre en lås Trinn 4
Endre en lås Trinn 4

Trinn 4. Fjern det indre dekorative dekselet

Dekselskruen er kanskje ikke synlig etter at du slipper knappen. Hvis det er det, fjern det og lagre det på et lett tilgjengelig sted. Hvis det ikke er synlig, kan du se etter kantene etter noen der de skjuler en bolt. Hvis det ikke er tiltenkte hull eller skruer, må platen være et annet sted. Bruk en flat skrutrekker til å fjerne dekselet, det vil avsløre låsemekanismen.

Endre en lås Trinn 5
Endre en lås Trinn 5

Trinn 5. Demonter låseseksjonen ved å fjerne de to indre skruene

Fjern skruen som fester innsiden av låsen til utsiden av låsen. Inne vil du se noen av knappene. Når skruene er fjernet, fjerner du enkelt noen av knappene fra døren.

Ikke la døren være lukket, ellers må du sette inn en del av knotten igjen med en "kniv", skrutrekker eller smørkniv for å åpne den

Endre en lås Trinn 6
Endre en lås Trinn 6

Trinn 6. Fjern låsenheten

Fjern de to skruene fra monteringen av dørlåsen på siden av døren. Fjern også låseplaten på rammen.

  • Hvis den nye låsen er av samme merke og modell som den gamle, kan det være lurt å beholde låseplaten og låseplaten. Sammenlign den nye tallerkenen med den gamle. Hvis de er like, er det best å la dem være på plass hvis det er mulig. Hvis du fjerner og bytter ut skruene, vil platenes grep svekkes.
  • Hvis du kan klemme inn med en ny skrue, må du lage ett (eller to) skruehull først og trykke dem inn med enden av døren (det er best å bruke en tannpirker).
  • Et annet alternativ er å kjøpe lengre skruer, men sørg for at skruhodene er de samme som produsentene, eller at de ikke sitter som de skal og vil forårsake problemer.

Del 2 av 4: Bytte ut med en ny dørlås

Endre en lås Trinn 7
Endre en lås Trinn 7

Trinn 1. Installer låsen

Glatt ut alle ujevne deler på låsen slik at den nye låsen passer perfekt. Lagre den nye låsen i nisjen. Hvis låsen sitter godt bak i fordypningen, ikke bekymre deg for å legge til skruer før resten av låsen passer inn.

Hvis den nye låsen har problemer med låsen, skru den inn i låsen og stram den

Endre en lås Trinn 8
Endre en lås Trinn 8

Trinn 2. Installer den nye dørlåsen, og pass på at øyelåsen er på utsiden

Skyv utsiden av låsen inn i hullet, gjennom låsenheten. Hold den parallelt med gulvet, sett inn innsiden av låsen, skyv den til utsiden av bladet på låsen. Sett inn skruen som skal installeres, og stram den helt ned.

Sørg for at låseplaten er på linje med den nye låsen. Hvis ikke, bør du bytte låseplate

Endre en lås Trinn 9
Endre en lås Trinn 9

Trinn 3. Prøv å betjene låsen og låsemekanismen med en nøkkel

Dette eksperimentet ble utført med døren åpen. Hvis noe går galt, vil du selvfølgelig ikke være låst inne eller utenfor rommet.

Endre en lås Trinn 10
Endre en lås Trinn 10

Trinn 4. Stram til de resterende skruene og sjekk nøye

Det nye dørhåndtaket ditt skal sprette og lukke enkelt.

Del 3 av 4: Fjerne den gamle dørlåsen

Endre en lås Trinn 11
Endre en lås Trinn 11

Trinn 1. Demonter låsedelen ved å fjerne de to skruene på utsiden

Dette kan gi deg tilgang til innsiden av låsen.

Endre en lås Trinn 12
Endre en lås Trinn 12

Trinn 2. Bruk en L -skiftenøkkel til å fjerne den indre skruen fra låsen

Noen raske svinger med L -lås skal løsne låsemekanismen fra innsiden. Fjern de indre og ytre sylindrene.

Hvis det er et deksel i låseskruen. Bruk en hammer til å løsne skruehodet og bruk tang for å fjerne dekselet. Bruk deretter L -skiftenøkkelen til å fjerne skruen

Endre en lås Trinn 13
Endre en lås Trinn 13

Trinn 3. Hvis du ikke kan fjerne skruen med en L -skiftenøkkel, kan du bruke en drill til å fjerne den

Dette er ikke det beste alternativet, og krever en ganske sterk drill, men det kan hjelpe å løsne låsen.

  • Fra utsiden borer du inn i sylinderen i midten av låsen, hvor du finner pinnen. Fjern pinnen.
  • Alternativt kan du bore i de to delene av låsen, den øvre halvdelen og den nedre halvdelen. Bor gjennom de to seksjonene til det ytre dekselet løsner.
  • Sett skrutrekkeren inn i låsen og vri nøkkelen i knappen.
Endre en lås Trinn 14
Endre en lås Trinn 14

Trinn 4. Fjern plussskruen på siden av døren for å fjerne låsen

Ta ut den gamle låsen og rengjør den for smuss eller støv i låsekilden.

Del 4 av 4: Bytt ut med ny dørlås

Endre en lås Trinn 15
Endre en lås Trinn 15

Trinn 1. Monter og installer den nye låsen på siden av døren

Sørg for at toppen av låsen vender opp. Når den er justert, festes låsen med de to plussskruene. Vær forsiktig så du ikke strammer skruene for mye.

Etter at du har installert låsen på siden av døren, bruker du en skrutrekker til å teste om låsen fungerer som den skal eller ikke

Endre en lås Trinn 16
Endre en lås Trinn 16

Trinn 2. Monter de to endene av sylinderen både utsiden og innsiden i låseaktuatoren

De to endene av sylinderen er horisontale på den ene siden og sirkulære på den andre. Fest sylinderens to ender til den flate delen berører den andre. For enkel installasjon, installer den ene sylinderen først, etter den andre; installasjon for begge samtidig vil føles ganske vanskelig.

Endre en lås Trinn 17
Endre en lås Trinn 17

Trinn 3. Monter skruene på innsiden av døren

Monter skruen godt og godt, men ikke for tett, slik at låsen ikke avviker fra midten.

Endre en lås Trinn 18
Endre en lås Trinn 18

Trinn 4. Sjekk om låsen fungerer som annonsert

Sett nøkkelen i låsen og vri. Se om det spiller jevnt. Sjekk om låsen holder seg i midten.

Forslag

  • Bruk flytende grafitt til nøklene dine. Du trenger heller ikke bytte nøklene for ofte. Bruk grafittvæske i låsen og hvor du skal sette inn nøkkelen. En enkel måte å få væsken i er å påføre den med blyant.
  • Den opprinnelige utstyrsprisen for å bytte ut låsen er rundt Rp. 127 000 til Rp. 254.000, - og det er vanligvis en ganske enkel plate for å åpne låsen og et par sylindere for å bytte låsen på.
  • Du kan også bytte mellom en "passasjelås" (ingen låsemekanisme), en "personvern" -lås (måten den låses ved å trykke på knappen i midten av knappen) og nøkkelen for å sette inn nøkkelen.
  • Du kan også bytte ut låsen som har en pinne med en på låsen. Det er to deler av nøkkelen. Selv om bruken av pinner er mer overbevisende, kan du bruke den med to eller nøkler for å feste til en dør eller et vindu som er ganske stort.
  • Lær å bruke bare én nøkkel. Dette forhindrer deg i å kaste bort en god nøkkel som fortsatt kan repareres. Ved å bruke én nøkkel kan du bruke én nøkkel til alle dører på utsiden. Flere låseselskaper tilbyr den samme låsen, noe som gjør denne prosessen enklere å gjøre på egen hånd.

Merk følgende

  • Hvis du har et skap hvis låser er både inne og ute, så du ha hver nøkkel innen rekkevidde i nødstilfeller. Det skal være enkelt å finne i tilfelle brann, og du bør også sørge for at alle i huset vet hvor nøklene er lagret. Du kan også holde den i nærheten av en brannslukningsapparat eller i nærheten av en lommelykt. Ikke slipp låsen under noen omstendigheter.
  • I tillegg må nøkkelen også være originalen, ikke en duplikat. Hvor mange ganger må du riste en duplikatnøkkel for å åpne en låst dør? Tenk deg nå at du gjør det i et rom fullt av ild og røyk. Hold nøklene atskilt i henhold til døren, selv om nøkkelhullet ser likt ut.

Anbefalt: