Hvordan kurere stikkende varme: 11 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan kurere stikkende varme: 11 trinn (med bilder)
Hvordan kurere stikkende varme: 11 trinn (med bilder)

Video: Hvordan kurere stikkende varme: 11 trinn (med bilder)

Video: Hvordan kurere stikkende varme: 11 trinn (med bilder)
Video: Leg Swelling Treatment - How to Reduce Leg Lymphedema or Foot and Ankle Swelling 2024, Kan
Anonim

Stikkende varme (også kjent under sitt vitenskapelige navn, miliaria) er en tilstand som oppstår når kanalene i svettekjertlene blir blokkert og svette blir fanget under overflaten av huden. Irritasjonen og utslettet som fremstår som små røde knuter kan være alt fra en mindre irritasjon til et alvorlig problem, avhengig av hvor langt tilstanden får utvikle seg. Heldigvis er stikkende varme lett å kurere hvis den behandles tidlig. Gjør noen av disse enkle triksene for å kurere et mildt tilfelle av stikkende varme!

Steg

Metode 1 av 2: Enkle hjemmemedisiner

Bli kvitt varmeutslett Trinn 1
Bli kvitt varmeutslett Trinn 1

Trinn 1. Hold deg unna varmen

Som navnet tilsier, er en av hovedårsakene til stikkende varme eksponering for varme, noe som resulterer i økt svetteproduksjon. Jo mindre svette som produseres, desto mindre vil bli begravet bak tilstoppede porer; Dermed reduseres irritasjonen av utslettet også. Derfor, jo mindre kroppen blir utsatt for varme, jo bedre.

Hvis du kan, er det en veldig god idé å tilbringe tid i et rom med aircondition. Klimaanlegg er ikke bare kult, men reduserer også luftfuktigheten. Klimaanlegg er veldig nyttig mot stikkende varme, fordi luft som er for fuktig forhindrer svette i å fordampe, og dermed forverre stikkende varme

Bli kvitt varmeutslett Trinn 2
Bli kvitt varmeutslett Trinn 2

Trinn 2. Bruk løse klær som tillater luftstrøm

Hvis du har stikkende varme, bruk klær som gjør at huden din kan utsettes for luft, slik at svette og fuktighet på huden kan fordampe. På denne måten bygger det seg ikke opp fuktighet rundt utslett, noe som kan skje hvis du bruker stramme klær.

  • Ikke bare klesmodellen, stofftypen har også en effekt. Stoffer som bomull og vev som jersey er de beste valgene. I kontrast er tynne syntetiske stoffer, som nylon og polyester, de stoffene som puster minst med luft.
  • Hvis været er varmt, ikke bruk klær som tydelig utsetter huden (for eksempel shorts, tanker, etc.). Disse klærne utsetter huden for solbrenthet, noe som gjør den mer irritert og utsatt for skader. Påfør mye solkrem, eller bruk løse klær som dekker huden.
Bli kvitt varmeutslett Trinn 3
Bli kvitt varmeutslett Trinn 3

Trinn 3. Unngå anstrengende fysisk aktivitet

Trening øker kroppstemperaturen og får deg til å svette - det er akkurat det du ikke vil når du har stikkende varme. Fysisk aktivitet er flott for å opprettholde langsiktig helse, men på kort sikt kan det hindre helbredelsesprosessen og til og med gjøre stikkende varme verre. Benytt anledningen til å holde deg unna hard fysisk aktivitet mens du venter på at den stikkende varmen skal bli bedre, spesielt hvis aktiviteten ble utført i et varmt og fuktig miljø. Anstrengende fysiske aktiviteter som bør unngås inkluderer:

  • Sports spill
  • Klatre
  • Løpe
  • Løfte vekter eller calisthenics
  • …og andre.
Bli kvitt varmeutslett Trinn 4
Bli kvitt varmeutslett Trinn 4

Trinn 4. Bruk pulver til å tørke huden

Spesielt i varme og fuktige klimaer kan hudområder med stikkende varme noen ganger være vanskelige å holde tørre, selv etter at anstrengende treningsvaner er avbrutt. I så fall kan du prøve å påføre en liten mengde talkum, babypulver eller maisstivelse (hvis du ikke har noe annet valg) på det stikkende varmeområdet. Pulveret absorberer fuktighet, så huden holder seg tørr. Denne metoden kan være veldig nyttig, bare i tilfelle av en eller annen grunn at ikke alle metodene ovenfor fungerer.

Ikke bruk duftende eller parfymerte pulver, som kan irritere hudområdet ytterligere med stikkende varme. I tillegg bør ikke alle typer pulver brukes på åpne sår, fordi det kan forårsake infeksjon

Bli kvitt varmeutslett Trinn 5
Bli kvitt varmeutslett Trinn 5

Trinn 5. Bad regelmessig, og la huden tørke av seg selv

Det er viktig å holde huden ren når du har utslett. Støv, skitt og bakterier kan gjøre stikkende varme verre ved å forårsake en infeksjon. Men å bade regelmessig (minst en gang om dagen når du har utslett) kan hjelpe deg med å kvitte huden din med alle disse forurensningene. mens du bader, ikke bruk håndklær på det berørte området av huden. La heller huden tørke av seg selv. Håndklær kan forverre hudirritasjoner og overføre smittefremkallende bakterier til utslett.

Bli kvitt varmeutslett Trinn 6
Bli kvitt varmeutslett Trinn 6

Trinn 6. La huden være utsatt for luften hver dag

Når du har stikkende varme, husk at du ikke trenger å bruke de samme klærne hele dagen. Hvis arbeidsklær eller annet ansvar ikke er klær som tillater luftstrøm, så de ikke er gode for stikkende varmebehandling, ta dem av i hvile. Det er ikke ideelt, men noen ganger er det bedre enn ingenting å utsette huden din for luft.

For eksempel, si at du jobber i en tett skog som er varm og fuktig, og at du har stikkende varme på føttene. Jobben krever imidlertid at du bruker tykke gummistøvler. I så fall kan du prøve å bruke løstsittende sandaler hver dag etter jobb og ta en kald dusj. Å eksponere stikkende varme for luft så ofte som mulig kan hjelpe helbredelsesprosessen

Metode 2 av 2: Aktuell behandling for mer alvorlige tilfeller

Bli kvitt varmeutslett Trinn 7
Bli kvitt varmeutslett Trinn 7

Trinn 1. Ikke bruk vanlige kremer og lotioner

Stikkende varme leger noen ganger ikke av seg selv. I så fall er det flere kremer og lotioner som kan bidra til å fremskynde helbredelsesprosessen. Dette er imidlertid bare unntaket, ikke regelen. Mesteparten av Kremer og lotioner kan ikke hjelpe til med å behandle stikkende varme, selv om de er annonsert som beroligende eller fuktighetsgivende. Faktisk kan mange kremer og lotioner faktisk gjøre stikkende varme verre, spesielt hvis de inneholder en av følgende ingredienser:

  • Mineralolje eller petroleum. Det oljeaktige materialet tetter til hudporene, som faktisk er hovedårsaken til stikkende varme.
  • Parfyme eller duft. Disse ingrediensene irriterer ofte skadet hud, noe som kan gjøre stikkende varme verre.
Bli kvitt varmeutslett Trinn 8
Bli kvitt varmeutslett Trinn 8

Trinn 2. Påfør en lett kalaminkrem

Calamine er en ingrediens som kan berolige og beskytte huden, og dermed redusere irritasjon. I tillegg er kalamin også kjent for å lindre kløe som noen ganger følger med stikkende varme. Calamine lotion og andre lignende produkter markedsføres noen ganger som stikkende varmekrem.

  • Calamine er generelt trygt, men kan påvirke negativt med noen medisiner og vanlige medisinske tilstander. Snakk med legen din før du bruker calamine hvis du er gravid, har medisinsk allergi eller tar visse medisiner.
  • Calamine lotion kan kjøpes uten resept fra lege.
Bli kvitt varmeutslett Trinn 9
Bli kvitt varmeutslett Trinn 9

Trinn 3. Påfør vannfri lanolin

Vannfri lanolin er også et hudkondisjoneringsmiddel som noen ganger er foreskrevet for behandling av stikkende varme. Denne ingrediensen kan lindre irritasjon og bidra til å redusere blokkeringer i svettekjertelkanalene; med andre ord, mot hovedårsaken til stikkende varme.

  • Noen mennesker som har hud som er følsom for ull, kan oppleve irritasjon etter å ha brukt produkter laget av vannfri lanolin. Hvis du er en av disse menneskene, unngå å bruke produkter laget av vannfri lanolin.
  • Vannfri lanolin kan kjøpes uten resept fra lege.
Bli kvitt varmeutslett Trinn 10
Bli kvitt varmeutslett Trinn 10

Trinn 4. Bruk aktuell steroidmedisin

Steroider er en gruppe legemidler som arbeider for å lindre betennelse, irritasjon og hevelse i alle områder av kroppen som behandles med dette stoffet. Et tynt lag steroidsalve påført stikkende varme kan i stor grad redusere rødhet og grovhet i utslettet, og dermed fremskynde helingsprosessen. Ikke bruk for ofte eller for mye steroidkrem.

Milde steroidkremer kan vanligvis kjøpes uten resept fra lege. Disse stoffene er forskjellige fra de farlige anabole steroider som brukes til å fremme muskelvekst

Bli kvitt varmeutslett Trinn 11
Bli kvitt varmeutslett Trinn 11

Trinn 5. Vet når et tilfelle av stikkende varme bør kontrolleres av en lege

Hvis de ikke behandles, kan milde tilfeller av stikkende varme gradvis bli verre til det blir mer enn bare et mindre problem. Se etter tegn på fare og infeksjon. Hvis noen av følgende symptomer oppstår, kontakt legen din så snart som mulig, slik at en mer aggressiv behandlingsplan kan iverksettes umiddelbart. Denne saken veldig Dette er viktig, spesielt hvis pasienten med stikkende varme er spedbarn, eldre eller har nedsatt immunforsvar.

  • Økt smerte
  • Økt irritasjon og hevelse som ikke forbedres
  • Feber
  • Pus eller ekssudat siver ut av utslettet
  • Lymfeknuter i halsen, kjønnsområdet eller armhulene svulmer.

Tips

  • Babyens hud har en tendens til å være sensitiv og veldig utsatt for stikkende varme. Vær forsiktig så du ikke pakker babyen inn i teppet for tett (noe som kan blokkere frisk luftstrøm). Bytt også skitne bleier med nye så snart som mulig, for å forhindre hudirritasjon.
  • Hvis du er overvektig, kan det å miste vekt redusere følsomheten din for stikkende varme på lang sikt. Stikkende varme vil sannsynligvis forekomme i hudfolder, som kan være rikelig hvis kroppen har store fettlagre.
  • Noen kilder anbefaler å bruke en lotion som inneholder kolloidalt havregryn for å behandle stikkende varme.

Anbefalt: