Hvordan undersøke en sosiopat (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan undersøke en sosiopat (med bilder)
Hvordan undersøke en sosiopat (med bilder)

Video: Hvordan undersøke en sosiopat (med bilder)

Video: Hvordan undersøke en sosiopat (med bilder)
Video: Elise undersøker: Celleprøven 2024, Kan
Anonim

En sosiopat kan defineres som en person som lider av antisosial personlighetsforstyrrelse (antisosial personlighetsforstyrrelse). Denne lidelsen er preget av likegyldighet til andres følelser, mangel på anger eller skam, manipulerende oppførsel, ukontrollerbar egosentrisme og evnen til å lyve for å nå mål. I verste fall kan sosiopater være farlige, eller rett og slett svært vanskelige å håndtere, og det er viktig å vite når du har å gjøre med en sosiopat, det være seg noen du er sammen med eller en kollega. Hvis du vil vite hvordan du identifiserer en sosiopat, må du være nøye med hva den personen sier og gjør. Se trinn 1 for å komme i gang.

Steg

Metode 1 av 2: Lesing av skiltene

Finn en sosiopat trinn 1
Finn en sosiopat trinn 1

Trinn 1. Finn ut om han ikke angrer

De fleste sosiopater er i stand til avskyelige handlinger og føler ingen anger. Slik oppførsel kan omfatte fysisk vold eller offentlig trakassering av en annen person. Hvis personen virkelig er en sosiopat, vil han eller hun ikke føle anger for å såre andre, lyve, lure folk eller generelt handle på uakseptable måter.

  • Når en sosiopat gjør en feil, har han eller hun en tendens til ikke å akseptere skyld og i stedet klandre noen andre.
  • Sosiopater er villige til å såre noen hvor som helst hvis handlingene deres tjener deres formål. Det er derfor de fleste sosiopater er veldig vellykkede mennesker, noe som er synd.
  • Sosiopater kan også være grusomme mot dyr og vil ikke vise ekte anger for det.
Finn en sosiopat Trinn 2
Finn en sosiopat Trinn 2

Trinn 2. Se om personen fortsetter å lyve

Sosiopater har absolutt ingen problemer med å leve sine liv med å fortelle en rekke løgner. Faktisk føler sanne sosiopater det ubehagelig å fortelle sannheten. Hvis de blir fanget opp med å lyve, vil de fortsette å lyve for å skjule den første løgnen. Men hvis de virkelig er på nippet til å bli tatt med å lyve stort, vil de innrømme alt for å opprettholde tilliten din.

  • Sosiopater elsker å lyve om fortiden deres også. Se etter inkonsekvenser i historiene deres.
  • Noen sosiopater er villige til å strekke seg langt for å overbevise deg om løgnene deres. For eksempel kan en sosiopat late som om han "går på jobb" hver dag, selv om han er arbeidsledig.
  • Mange sosiopater er vrangforestillinger til det punktet hvor de tror at løgnene deres er sanne. Charles Manson (den amerikanske morderen på 7 personer) sa for eksempel en gang: “Jeg har aldri drept noen! Jeg trenger ikke å drepe noen!"
Finn en sosiopat Trinn 3
Finn en sosiopat Trinn 3

Trinn 3. Se om de er i stand til å roe seg unaturlig ned i enhver situasjon

En sosiopat kan oppleve følelser selv uten å vise dem, i det minste på overflaten (stille latterliggjøring). De svarer ofte på "gode nyheter" med et kaldt, blankt blikk. Sosiopater reagerer ikke på hendelser på samme måte som ikke-sosiopater og reagerer veldig lite på farlige eller skremmende situasjoner.

  • Hvis du finner deg selv forvirret eller får panikk og personen du er sammen med knapt ser opprørt ut, så tar han sannsynligvis ikke hendelsen like alvorlig som deg.
  • Se om personen noen gang har virket engstelig eller nervøs, spesielt i situasjoner som normalt ville utløse atferden. Selv om noen mennesker lettere besvimer enn andre, viser de fleste noen form for rastløshet til slutt.
  • Studier viser at sosiopater ikke viser angst når de viser forstyrrende bilder eller får et lite elektrisk støt, mens ikke-sosiopater opplever angst og frykt i situasjonene ovenfor.
Finn en sosiopat Trinn 4
Finn en sosiopat Trinn 4

Trinn 4. Legg merke til om de er veldig sjarmerende i begynnelsen

Sosiopater er veldig sjarmerende mennesker fordi de vet hvordan de skal få det de vil ha. Sjarmerende mennesker vet hvordan de får andre til å føle seg spesielle, stiller de riktige spørsmålene om seg selv og synes generelt å være morsomme, kjærlige og interessante. Virkelig sjarmerende mennesker har evnen til å vugge nesten hvem som helst, fra små barn til gamle kvinner. Hvis personen først er utrolig sjarmerende, og deres oppførsel senere skremmer deg, så er du kanskje en sosiopat foran deg.

  • Du tenker kanskje på en sosiopat som en svindler som alltid har en skjult agenda. De trenger å vite hvordan de skal få folk interessert, slik at de får det de vil. For å nå målet sitt må de først blande seg inn i mengden, noe som betyr at de må vite hvordan de skal smile, hilse på folk og få folk til å føle seg komfortable.
  • Selv om mange sosiopater er sjarmerende, har de sterke antisosiale tendenser. De kan være veldig sjarmerende, men kalde og fjerne. De er heller ikke oppriktige i samspillet. Hvis en persons oppførsel er veldig forskjellig, fra antisosial til veldig sjarmerende, er dette et tegn på oppløsning i psyken, og dette er et tegn på fare. Han kan også prøve å bruke avvisning og skade andre for å kontrollere, uten å synes synd på eller tenke på livet deres. Hvis dette ikke føles som om det virkelig kommer innenfra, kan personen ha sosiopatiske tendenser.
Finn en sosiopat Trinn 6
Finn en sosiopat Trinn 6

Trinn 5. Legg merke til om personen er manipulerende

Sosiopater forstår menneskelige svakheter og utnytter dem fullt ut. Når de har satt målet, kan de manipulere målet til å gjøre hva som helst. Sosiopater jager de svake og holder seg ofte unna de som er like sterke; de leter etter noen som er trist, usikker, eller noen som leter etter mening i livet; fordi sosiopater vet at disse menneskene er enkle mål. Se om personen er flink til å få andre til å gjøre det han vil.

  • En sosiopat vil sakte dominere og kontrollere andre uten å innse det. De liker å ha kontroll over enhver situasjon og er ukomfortable rundt andre sterke mennesker. De er alltid bekymret for å bli gjenkjent. Når en sterk person er i nærheten, vil de føle frykten for å bli fanget. De vil holde avstand, og på avstand ha en liten berøring med en sterk person for å se om han merker det. Likevel liker sosiopater å dra fordel av den sterkeste personen de kan lure, mens de forblir usynlige og gjenkjennelige. Når de føler seg anerkjent, vil de enten ta ut esset eller gå, alltid uten god grunn. Dominansen til en sosiopat er i stor grad avledet av psykologisk press, noe som gjør andre avhengige av hans eksistens. Som gift, er deres endelige mål å svekke andre. De føler at hvis de ikke blir gjenkjent, vil de ikke være langt fra problemer.
  • Se om han føler seg komfortabel med å jukse og har lett for å lure andre for å få det han vil. Dette er det samme som å ha ingen eller mangel på empati. I tillegg mangler eller mangler de også integritet.
Finn en sosiopat Trinn 7
Finn en sosiopat Trinn 7

Trinn 6. Se etter tegn på voldelig oppførsel

Som barn misbruker noen sosiopater forsvarsløse dyr som frosker, kattunger eller valper, eller til og med mennesker som ikke kjemper tilbake (denne oppførselen kan dukke opp igjen som voksne, men skaden manifesteres gjennom psykiske og følelsesmessige overgrep). Personen kan også være voldelig mot en annen person eller bli sint og slå en vegg, kaste gjenstander på gulvet eller vise annen sint oppførsel.

Hvis du føler at personen, selv om den kan virke rolig på utsiden, kan være ganske voldelig når som helst, kan den vise sosiopatiske tendenser

Finn en sosiopat Trinn 8
Finn en sosiopat Trinn 8

Trinn 7. Se om personen har et stort ego

Sosiopater er ofte vrangforestillinger om sin storhet og tror de er den største personen i verden. De reagerer veldig på kritikk og er for selvsentrerte. De føler seg også veldig berettiget og tenker at de fortjener fantastiske ting å skje med dem, selv med en liten innsats.

  • De har også et veldig urealistisk syn på sine evner; for eksempel kan de tro at de er veldig dyktige til å synge eller danse, mens de faktisk knapt er i stand til det.
  • Personen kan også tro at han er bedre enn noen rundt ham, uten bevis på at han er overlegen.
  • Personen kan også være veldig narsissistisk. På grunn av dette er personen mye mer interessert i å snakke om seg selv enn å høre hva andre mennesker har å si. Personen bruker også mer tid på å se seg i speilet enn å observere andre mennesker i verden. Denne personen vil vanligvis ikke høre hva andre mennesker har å si.
Finn en sosiopat Trinn 11
Finn en sosiopat Trinn 11

Trinn 8. Se om personen har få ekte venner

Selv om ikke alle er heldige i vennskap, bør du være oppmerksom på at personen ikke ser ut til å ha noen ekte venner. Han kan ha en minion, noen han går med bare for å tigge, eller noen som vandrer rundt ham bare for å tigge, men prøv å se om personen har noen meningsfull forbindelse til andre mennesker. Hvis han knapt har noen venner, er det sannsynligvis noe galt med ham, med mindre han er super sjenert eller av en annen grunn.

  • Dette gjelder også familiemedlemmer. Hvis personen aldri har vært i kontakt med familiemedlemmer og aldri snakker om dem, kan det være et problem. Selvfølgelig kan det være andre årsaker, for eksempel å ha en vanskelig barndom.
  • Finn ut om mangelen på et forhold tidligere. Hvis personen ikke ser ut til å ha venner fra videregående skole, høyskole eller tidligere liv, er han eller hun sannsynligvis en sosiopat.
Finn en sosiopat Trinn 12
Finn en sosiopat Trinn 12

Trinn 9. Se om personen liker å isolere deg

Sosiopater liker å møte mennesker og bevege seg raskt og nærme seg dem. Dette er slik at du ikke har mulighet til å trekke deg tilbake eller ombestemme deg. Du kan finne ut at etter noen uker at sosiopaten er veldig intens rundt deg, hvis du er romantisk involvert. Han kan til og med få deg til å føle deg som en sjelevenn fordi han er så flink til å lese folk, han kan fortelle deg akkurat det du vil høre. Etter hvert vil sosiopaten ønske deg for seg selv, i stedet for å "dele" deg med verden.

Hvis du dater, vil sosiopaten raskt prøve å stoppe deg fra å henge med vennene dine, fordi han vil føle seg truet av vennene dine. Han kommer med unnskyldninger for at du ikke skal henge ut, for eksempel "De forstår deg ikke akkurat som jeg gjør" eller "De vil aldri gi meg en sjanse", og prøver å få deg til å føle at alle er imot deg, og du burde kast bort all tiden din. med ham

Finn en sosiopat Trinn 13
Finn en sosiopat Trinn 13

Trinn 10. Se om personen er umoden

Sosiopater lærer ikke av feil og gjentar de samme feilene igjen og igjen. Dermed vokser eller utvikler de seg ikke som andre mennesker. Se etter umoden oppførsel som kan skjules av personens karisma og sjarm. Her er noen atferd du bør passe på:

  • Ekstrem egoisme. Personen vil alt for seg selv uansett. Med dette følger en uvilje til å dele.
  • Stort ego. Personen er så besatt av seg selv at han ikke bryr seg om andre mennesker i det hele tatt.
  • Følelser av deprivasjon. Personen vil kanskje at du skal være der for dem når du vil.
  • Ikke klar til å ta ansvar. Personen er ikke klar eller ute av stand til å få et meningsfullt ansvar. De vil tildele oppgaver til andre og motta ros mens de unngår feil, eller vil unngå ansvar helt.

Metode 2 av 2: Dodge

Bli kjent som en opprører i skolen trinn 6
Bli kjent som en opprører i skolen trinn 6

Trinn 1. Ikke gi dem noe de vil ha fra deg

Når du arbeider med en sosiopat, vær så kjedelig som mulig for ikke å provosere sosiopatens ønske om stimulering. Sosiopater kjeder seg lett. Dette inkluderer ikke å gi dem følelsesmessig underholdning. Vær rolig når du snakker med dem. Ikke bli begeistret eller krangle med dem. La også som om du ikke har noe en sosiopat ønsker. Lat som om du mister penger, stjeler eiendelene dine osv. Uansett hva de måtte lete etter, finn en unnskyldning-på en følelsesløs, ikke-konfronterende måte-for ikke å kunne gi lenger.

Ignorer søsteren eller broren trinn 2
Ignorer søsteren eller broren trinn 2

Trinn 2. Hold avstand til ham hvis du kan

Når du sikkert vet at personen er en sann sosiopat, er det best å unngå den personen så mye som mulig. Hvis personen er en kollega eller venn i en gruppe, vil du ikke kunne unngå dem helt, men prøv å unngå dem så mye du kan. Husk at sosiopater kan oppdage når du prøver å holde avstand og kanskje vil trekke deg enda mer inn; vær sterk og fast bestemt på å bruke så lite tid som mulig med personen.

  • Det betyr ikke at du må være direkte elendig eller frekk; det vil i stedet sette deg i en farlig situasjon.
  • Ikke si til personen: "Jeg vet at du er en sosiopat." Han kan bli sint og gjøre ham enda mer bestemt på å vinne deg. Du vil ikke at personen skal vite at du tenker på dem; bare hold deg unna så mye som mulig uten å være frekk.
Finn en sosiopat Trinn 15
Finn en sosiopat Trinn 15

Trinn 3. Ignorer sjarmen

Sosiopater vil kanskje sjarmere deg og belønne deg med gaver, komplimenter eller historier som er ment å glede deg. Men husk at når du er sikker på at han er en sosiopat, er det ingen vei tilbake. Ingen sjarm eller løgn kan dra deg til den mørke siden. Ikke la personen smigre deg eller gi ham en ny sjanse. Du er ikke så dum.

Ikke gi opp. Sosiopaten kan lure deg til å synes synd på ham, fortelle deg om hvor ensom han føler seg, eller hvor viktig du er for ham. Men hvis denne personen virkelig er en løgner og manipulerende som du tror han er, så er det ingen måte du kan sympatisere med ham, i det minste er det bare synd at denne personen har en psykisk lidelse

Forbedre ekteskapet Trinn 31
Forbedre ekteskapet Trinn 31

Trinn 4. Hvis du dater personen, avslutt den så snart som mulig

Jo lenger du venter, jo verre blir det, og jo mer sannsynlig er det at du faller inn i den personens tankegang. Hvis du trenger å avslutte forholdet, bør du fortelle ham det så snart som mulig; ingen grunn til å si grunnen er fordi han er en sosiopat.

  • Husk at det er en forskjell mellom en likegyldig person og en sosiopat. Du kan kalle noen en sosiopat bare fordi de behandler deg dårlig eller er egoistisk, men dette kan bare være tegn på dårlig karakter. Ekte sosiopater bryr seg virkelig ikke om hva andre mennesker tenker eller føler.
  • Hvis du virkelig er i et manipulerende eller kontrollerende forhold, er det bedre å avslutte det ensidig. Bedre å gjøre det over telefon eller be en venn om hjelp hvis du trenger å hente tingene dine. Sosiopater vil sannsynligvis ikke ta nei for et svar. Hvis du prøver å avslutte forholdet, vil sosiopaten bli deprimert og til og med skade deg til å bli hos ham.
Tilbyr kondolanser Trinn 12
Tilbyr kondolanser Trinn 12

Trinn 5. Advarsel andre

Selv om du ikke trenger å spre det faktum at denne personen er en sosiopat rundt om i verden (med mindre personen er veldig farlig for andre), bør du vurdere å advare folk som er i sosiopatens krets. Advarsel selvfølgelig personen du tror dater sosiopaten. Ikke opprør ham ved å fortelle alle at han er en sosiopat. Men hvis omstendighetene presser på grunn av et potensielt offer, er det presserende å bli advart, ikke vær redd for å si hva du synes.

Se denne fra sak til sak. Hvis den personen er høyere opp i din bedrift, så ja, du bør sannsynligvis ikke henge rundt og advare folk. Men du "bør" holde deg unna så mye du kan

Overbevis foreldrene dine om å la deg stikke i nesen Trinn 1
Overbevis foreldrene dine om å la deg stikke i nesen Trinn 1

Trinn 6. Tenk på ditt eget gode

Sosiopater jakter på mennesker som har problemer med å tenke på seg selv eller som søker for mye veiledning. Den beste måten å gjøre deg immun mot sosiopater eller mindre utsatt for å møte sosiopater i fremtiden, er å sørge for at du vet hvem du er og er i stand til å utvikle dine egne ideer og se verden med egne øyne. Sosiopater unngår sterke mennesker og originale tenkere fordi sosiopater vet at det kan være vanskelig å kontrollere disse menneskene.

  • Selv om det kan ta et helt liv å virkelig tenke på deg selv, kan du prøve å holde deg informert om aktuelle hendelser, å forstå flere perspektiver på enhver situasjon og å tilbringe tid med mennesker hvis tro er forskjellig fra din. Dette kan være nyttig for å hjelpe deg med å bli en ekte tenker.
  • En del av dette har med tillit å gjøre. Hvis du tror på deg selv, vil du være mer trygg på ideene dine. Du er mer sannsynlig å være en svøpe for sosiopatene som henvender seg til deg!
La en fyr forsiktig gå ned trinn 5
La en fyr forsiktig gå ned trinn 5

Trinn 7. Ikke vær redd for sosiopater

Bruk i stedet ditt eget sinn (som diskutert tidligere) og bruk fornuft og ro til å svare. For nybegynnere kan sosiopater forfalske alt, inkludert de som er skrevet ovenfor, så hvis denne personen lurer på det, er det ingen vits å leke. For det andre er sosiopater intelligente, og dette er også kilden til din fare; sosiopater prøver å late som om de er intelligente eller kunnskapsrike mennesker, eller mer sannsynlig å unngå sitt store behov for å gjøre sin intelligens eller intelligens til sentrum for alt. Når du slutter å være redd for sosiopaten, og slutter å prøve å bli bedre eller like god som sosiopaten, men i stedet blir mer selvakseptabel og setter pris på det som gjør deg verdig, vil sosiopaten ha vanskelig for å manipulere deg. De fleste sosiopater er ikke mordere, sadister eller monstre; de er mennesker som må behandles forsiktig. De valgte ikke å være sosiopat på samme måte som du ikke valgte å bli offer for trikset deres. Du kan imidlertid gjøre det lettere eller vanskeligere for en sosiopat å manipulere dine svakheter, så valget er ditt. Forstå den menneskelige hensikten med å manipulere og behandle andre dårlig, og bevæp deg med metoder for å holde deg borte fra slik behandling og leve livet ditt.

Dette betyr ikke at sosiopaten vil sette pris på at du viser din styrke og motstår å bli manipulert. Imidlertid vil sosiopaten slutte å kaste bort energien sin på å manipulere deg fordi han vet at du kommer til å kjempe mot ham, hele tiden. Det er kjedelig, og sosiopater liker ikke kjedsomhet

Tips

  • Hvis personen er "for hyggelig", er han eller hun sannsynligvis en sosiopat. Dette er tilfellet for DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders), inkludert sosiopati, borderline og narsissisme.
  • Sosiopater vet ofte hvordan de skal få folk til å tro at de bare er ofre når de er de virkelige gjerningsmennene.
  • Denne typen mennesker vil fortelle deg ting for at du skal tilgi ham og deretter si at han aldri har fortalt deg det. Dette er en taktikk for å leke med sinnet.
  • Noen forskere mener at sosiopater lider av skade på prefrontal cortex som regulerer følelser og moral, etc.
  • Sosiopater har en tendens til å klandre ofrene for deres svakheter. De innrømmer aldri skyld og angriper i stedet offeret. En nøkkelfaktor i diagnosen av enhver DSM.
  • De fleste er klar over at de trenger å skjule sin kule natur, og er flotte aktører (etter å ha tilpasset seg å være annerledes) så mye av denne onde oppførselen er bare reell for mindre intelligente, unge eller ydmyke sosiopater.
  • Noen eksperter sier at mange sosiopater også er utsatt for overgrep mot barn.
  • Sosiopatisk oppførsel er svært sannsynlig arvelig, så se til familieproblemer for ledetråder til en persons sanne personlighet.
  • Du vet at sosiopater vil lyve om fortiden deres, så ikke ta det de sier seriøst. Se heller etter konsistens i historiene deres. Vanligvis er det en eller to detaljer om alle deres løgner til felles. Dette kan være virkelighet, eller noe han sier så ofte at han tror det er virkelighet.
  • Vær oppmerksom på at de kan prøve å manipulere deg og lære smutthull mens de prøver. Ellers kan de få deg til å gjøre det du ikke vil.
  • Prøv å manipulere dem. Selv om dette er veldig vanskelig, er det veldig givende hvis du klarer det. For å gjøre dette må du få dem til å tro at dette var ideen. Få dem til å tro at de vil gjøre det du vil at de skal gjøre. Hvis de tror at denne ideen ikke har noe med deg å gjøre, er det mer sannsynlig at de gjør det.
  • De overreagerer ofte når de er unge. De vil se andres reaksjoner på situasjoner og etterligne svarene deres. Se nøye, og du vil legge merke til at reaksjonen deres er litt forsinket etter å ha observert. De kan virke som et veldig sensitivt barn når det gjelder å etterligne følelsene de ser, men overdrive det.

Advarsel

  • Selv om ikke alle sosiopater er voldelige, er det best å ta avstand fra disse menneskene for å unngå å komme inn i følelsesmessige vennskap.
  • Sosiopater er store løgnere fordi de ikke har samvittighet. Så de vil bruke alle unnskyldningene for sine handlinger slik at identiteten deres ikke blir funnet ut.
  • Ignorer sjarmen deres. Dette kan være åpenbart.
  • Sosiopater er mer immun mot følelser og kan derfor bruke følelsene dine mot deg. Mest effektivt er å håndtere mennesker under forhold de forstår; Så hvis du må forholde deg til en sosiopat, ikke bruk følelsene dine/følelsene, ellers vil de kontrollere deg.
  • Ikke la dem vite at du tenker på dem. Dette kan variere mellom sosiopater, men det er best å ikke la dem få vite hva du vet om dem.
  • Sosiopatiske tendenser forveksles ofte med tilstander som Asperger eller omvendt. Hovedforskjellen er at sosiopater ikke har samvittighet, mens Asperger mangler en sinnsteori.

Anbefalt: