Hvordan gjøre mamma glad: 15 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan gjøre mamma glad: 15 trinn (med bilder)
Hvordan gjøre mamma glad: 15 trinn (med bilder)

Video: Hvordan gjøre mamma glad: 15 trinn (med bilder)

Video: Hvordan gjøre mamma glad: 15 trinn (med bilder)
Video: Ting alle jenter gjør 2024, Kan
Anonim

Noen ganger er det vanskelig å tenke på måter å gjøre mamma lykkelig utover de åpenbare tingene som blomster og gaver. Selv om gaver og blomster er søte og mødre sannsynligvis ikke vil slå dem ned, er det andre måter å vise at du elsker moren din. Lykke er noe veldig personlig og har en annen betydning for alle. Så du må kanskje eksperimentere med noen av disse teknikkene før du finner det som gjør moren din lykkeligst. Her er dine intensjoner viktigst!

Steg

Metode 1 av 2: Koble til mamma gjennom kommunikasjon

Gjør din mor lykkelig Trinn 1
Gjør din mor lykkelig Trinn 1

Trinn 1. Be din mor om å fortelle sin livshistorie

En måte å få noen til å føle seg verdsatt er å vise vår interesse for dem: hvem de er, hva de går gjennom og hva de tenker. Å spørre om din mors liv vil gi deg en sjanse til å få kontakt med henne, samt gjøre henne glad for at du er interessert i historien hennes.

  • For eksempel, hvis du slapper av i stua, kan du chatte og spørre mamma om hva hun liker best når hun var liten. Kanskje du vil høre interessante historier herfra!
  • Forskning viser til og med at familier som deler historien sin med hverandre har sterkere bånd, og barna har en tendens til å ha større selvtillit. Å spørre morens familiehistorie vil komme dere begge til gode - det er vitenskapelig bevist!
Gjør din mor lykkelig Trinn 2
Gjør din mor lykkelig Trinn 2

Trinn 2. Spør hvordan moren din føler det

Som alt annet trenger mødre folk å snakke med. Å spørre moren din om hvordan hun har det, viser at du bryr deg om henne og at du bryr deg om hennes lykke. Din holdning vil sannsynligvis gjøre moren din lykkelig.

  • For eksempel, hvis du merker at moren din virker stresset, kan du si noe sånt som dette: "Du ser stresset ut nå. Har du det bra?"
  • Å spørre hvordan det går med moren din er en annen måte å kommunisere med henne på. Kanskje mamma også spør hvordan du har det; hvorfor gjør du ikke det samme?
Gjør din mor lykkelig Trinn 3
Gjør din mor lykkelig Trinn 3

Trinn 3. Send SMS uten spesiell grunn

Selv små vennlige bevegelser kan ha stor innvirkning. Hvis du sender mamma en tekst om at du tenker på henne, får hun henne til å føle seg verdsatt og spesiell. Jo flere mennesker føler seg ivaretatt, jo lykkeligere pleier de å være.

Du trenger ikke å skrive en roman for å påvirke. Selv en "Hei mamma! Jeg håper du har det bra" er nok til å vise at du bryr deg om din lykke

Gjør din mor lykkelig Trinn 4
Gjør din mor lykkelig Trinn 4

Trinn 4. Beklager når du tar feil

Noen ganger er det vanskelig å be mamma om unnskyldning, spesielt hvis du føler at hun naser mye. Å be om unnskyldning når du tar feil og ta ansvar for dine egne handlinger vil imidlertid styrke forholdet og få moren din til å føle seg elsket.

  • En god unnskyldning innebærer 3M: angre, ta ansvar og rette. Dette betyr at du beklager smerten du forårsaket, tar ansvar for handlingene dine uten å lete etter unnskyldninger, og lar dem vite at du vil fikse det neste gang.
  • For eksempel, hvis moren din sier at du glemte å ta ut søppelet igjen, kan du si noe sånt som: "Beklager, jeg glemte å ta ut søppelet. Jeg vet, det betyr å legge til mors jobb. Jeg legger en påminnelse på telefonen hver onsdag for å huske."
Gjør din mor lykkelig Trinn 5
Gjør din mor lykkelig Trinn 5

Trinn 5. Sett deg i skoene hans

Noen ganger føler moren din seg som en beste venn, men andre dager som en fengselsbetjent. I stedet for bare å tenke hvorfor er mamma sånn?, prøv å forestille deg hvordan det ville være å være i mors posisjon. Å praktisere empati er ikke bare bra for moren din, men også for deg selv.

  • For eksempel, hvis moren din spør hvordan du har det og du bare trekker på skuldrene i stedet for å snakke, kan det skade følelsene hennes. Hvis du er for opptatt til å snakke den gangen, gjør det klart ved å si noe sånt som: “Jeg har mange lekser akkurat nå, mamma. Vi snakker senere. "Dette viser at du virkelig vil kommunisere selv om du ikke kan gjøre det med en gang.
  • Mamma kan gjøre noen ting som gjør deg flau; faktisk virker det noen ganger som en ekspert på det! Prøv å forestille deg hvorfor moren din gjorde det. Kanskje moren din behandler deg som et barn fordi hun vil at du skal føle deg trygg, ikke fordi hun tror du er umoden. Du kan alltid spørre hvorfor moren din gjorde det.
Gjør din mor lykkelig Trinn 6
Gjør din mor lykkelig Trinn 6

Trinn 6. Snakk med ham når du har et problem

Mødre elsker å føle seg involvert i barnets liv, spesielt når barn deler følelser og tanker. Hvis du har en tøff dag, ikke kan takle skoleproblemer, eller har en hemmelig forelskelse i noen uten å vite hvordan du skal henvende deg til dem, kan du spørre moren din om råd. Moren din vil føle at du verdsetter hennes mening.

Dette går motsatt. Selv om moren din gjerne lytter og hjelper med problemene dine, vil du ikke bare snakke når du har et problem. Hvis du føler deg spent, har noen gode nyheter, eller nettopp så på favorittfilmen din, snakk med ham også

Gjør din mor lykkelig Trinn 7
Gjør din mor lykkelig Trinn 7

Trinn 7. Lag vitser og personlige referanser

Du har sannsynligvis mange private vitser med venner, ikke sant? Kanskje du og moren din har sett en film og uttalt karakternavnet feil, slik at du høres morsom ut hver gang du sier det navnet. Å ha slike "hemmelige" vitser vil bidra til å styrke båndet og oppdatere forholdet til moren din.

Metode 2 av 2: Vis verdsettelse gjennom handling

Gjør din mor lykkelig Trinn 8
Gjør din mor lykkelig Trinn 8

Trinn 1. Lag en personlig gave til mor

Gaver er mer meningsfulle når de viser at du legger tid og krefter på dem. Gaver til mødre trenger heller ikke være dyre; Alt som viser at du bryr deg om mors lykke, vil ha den effekten du ønsker.

  • For eksempel, hvis moren din elsker Star Wars, lag en origami Yoda! Selv om de er veldig billige, viser disse gavene at du bryr deg om interessene deres og er villig til å bruke litt tid på å lyse opp dagen.
  • Du kan også lage en "kupongbok" med innløsbare gaver, for eksempel "frokost på sengen" eller "gale vitser på forespørsel".
  • Å gjøre opptak kan være for "gammeldags" for deg. Du kan imidlertid lage en liste med sanger som minner deg om moren din eller sanger som gjør deg glad når du føler deg nedstemt. Del den spillelisten, og når jeg hører den, tenker jeg på deg.
Gjør din mor lykkelig Trinn 9
Gjør din mor lykkelig Trinn 9

Trinn 2. Legg igjen en melding i lunsjtiden

Kanskje mor glemmer alltid en melding som sier at jeg elsker deg i matboksen din. Hvorfor ikke prøve det? Du kan til og med forberede lunsj til mamma og ha den i kjøleskapet, slik at hun ikke trenger å gjøre noe om morgenen.

Gjør din mor lykkelig Trinn 10
Gjør din mor lykkelig Trinn 10

Trinn 3. Introduser moren din for venner

Å ta med venner hjem for å møte moren din kan til tider være flaut. Du vet aldri når mor vil prøve å ta bilder av babyen din eller fortelle deg den "søte" (og pinlige) tingen du gjorde da du var 6 år gammel. Imidlertid vil det å få moren din til å føle seg involvert i livet ditt minne henne om at du elsker henne - selv om det er flaut.

Gjør din mor lykkelig Trinn 11
Gjør din mor lykkelig Trinn 11

Trinn 4. Hjelp moren din med lekser

Å gjøre husarbeid kan være stressende og tidkrevende. Løft noe av den byrden av morens skuldre ved å hjelpe det du kan gjøre. Det ville være bedre hvis du gjorde det som en overraskelse; for eksempel hvis mor kommer hjem fra jobb og finner at alle oppvasken er vasket, vil hun sannsynligvis bli veldig glad.

Gjør din mor lykkelig Trinn 12
Gjør din mor lykkelig Trinn 12

Trinn 5. Lag mat til henne

Noen ganger er det ikke lett å lage middag. Hvis mor har hatt en travel uke, si at du vil lage middag. Selv om du ikke kan gjøre alt selv, kan du tilby å hjelpe til på kjøkkenet. Du vil lære matlagingskunnskaper mens du tilbringer tid med mor.

  • Frokost på sengen er en veldig klassisk overraskelse. Mange mennesker gjør det bare på morsdag. Sannheten er imidlertid at moren din virkelig ville sette pris på å spise frokost på sengen på en typisk helg!
  • Ta deg tid til å finne ut hva hans favorittmat er og lag den til ham. Hvis mor liker et måltid som er for komplisert for deg, eller du ikke vet hvordan du skal lage det, kan du be henne lære det noen uker før du vil lage et til henne.
Gjør din mor lykkelig Trinn 13
Gjør din mor lykkelig Trinn 13

Trinn 6. Ta mer ansvar for deg selv

Å administrere timeplanene til alle familiemedlemmer er svært tidkrevende og kan være belastende for mødre, spesielt hvis familien din er stor. Å huske dine egne avtaler og arrangementer vil bidra til å løfte byrden fra morens skuldre. Mødre som føler seg mindre stresset er mødre som har mer lykke!

Gjør din mor lykkelig Trinn 14
Gjør din mor lykkelig Trinn 14

Trinn 7. Tilbring tid med mamma

Be om tid alene med moren din, eller foreslå å se en film du synes er veldig interessant. Du kan ta mamma ut for å spille et videospill eller bare gå en tur; det viktige er å vise at du vil tilbringe tid med ham.

Å ha det gøy ute trenger ikke være dyrt. Hvis dere begge er dyreelskere, foreslår dere for moren deres å gå sammen til nærmeste dyrehjem og leke med dyrene der. De fleste redde dyr krever sosialisering. Så, i tillegg til å glede mamma, hjelper du også katter, hunder og en og annen ilder

Gjør din mor lykkelig Trinn 15
Gjør din mor lykkelig Trinn 15

Trinn 8. Husk viktige datoer

Ingenting kan få en mor til å føle seg mer spesiell enn et barn som husker bursdagen eller bryllupsdagen. Send et hjertelig brev eller kort (inkludert et e-kort) som uttrykker hvor mye moren din betyr for deg.

For å hjelpe deg med å huske viktige datoer, legg dem i telefonens kalender. Hvis du er venn med moren din på Facebook (og det er fullt mulig), vil Facebook minne deg om hennes kommende bursdag

Tips

  • Selv om du har flyttet inn i ditt eget hjem, kan du fortsatt gjøre mange ting for å få et smil til mamma. Å holde kontakten med tekster, samtaler og til og med meldinger på sosiale medier kan få mødre til å føle seg knyttet til deg.
  • Selv om store handlinger også er gode, er det ofte de små hverdagslige tingene som får folk til å føle seg verdsatt og elsket. Vanligvis koster ikke denne metoden mye, men virkningen den gir kan ikke verdsettes i form av penger.
  • Gi deg selv en gave. Mamma vil elske det.
  • Å konsentrere seg om skolen og få gode karakterer vil gjøre moren din lykkelig - mange mødre bekymrer seg for om barnet deres får en god utdannelse eller ikke.
  • Gi mamma en klem og fortell henne hvor mye du elsker henne!
  • Si at du elsker moren din for den hun er og for alt hun alltid har gjort for deg.
  • Du kan gjøre noe for mamma uten å bli fortalt det.
  • Gjør det du må gjøre uten å vente på bestillinger !!!
  • Rengjør huset og gjør husarbeid uten å bli fortalt.

Anbefalt: