3 måter å glemme den dårlige fortiden og gå videre

Innholdsfortegnelse:

3 måter å glemme den dårlige fortiden og gå videre
3 måter å glemme den dårlige fortiden og gå videre

Video: 3 måter å glemme den dårlige fortiden og gå videre

Video: 3 måter å glemme den dårlige fortiden og gå videre
Video: Как стать Успешным Парикмахером! Как достичь Успеха в Любом бизнесе! Ева Лорман! 2024, Kan
Anonim

Fortiden er et minne som har skjedd. Noen ganger er det vanskelig å glemme det og gå videre, for eksempel etter en smertefull hendelse. Du kaster imidlertid bort livet ditt hvis du bruker for mye tid på å huske fortiden.

Steg

Metode 1 av 3: Å gjenkjenne årsaken

Gå videre i livet trinn 1
Gå videre i livet trinn 1

Trinn 1. Tenk tilbake

Tenk deg hva tingene i livet holder deg tilbake fra å gå videre. Er du redd for å komme inn i et nytt forhold fordi du har hatt dårlige erfaringer tidligere? Fortsetter du å tenke på de dårlige tingene du gjorde før, og vet ikke hvordan du skal gå videre? Savner du barndommen og nyter færre ansvarsområder? Tilbringer du dyrebar tid med dine gamle venner?

Å tenke nøye gjennom årsakene som hindrer deg i å gå videre er et viktig første skritt for å glemme den (dårlige) fortiden og fortsette med livet

Gå videre i livet trinn 2
Gå videre i livet trinn 2

Trinn 2. Undersøk følelsene dine

Når du forestiller deg hva som kan holde deg tilbake fra å gå videre, legg merke til hvordan disse minnene berører følelsene dine. Hvis et minne får deg til å føle en veldig sterk følelse (enten den er god eller dårlig), er det sannsynlig at hukommelsen er årsaken.

  • Hvis du for eksempel føler deg veldig glad og nostalgisk mens du mimrer om tenårene dine, kan du stille deg selv noen spørsmål som kan hjelpe deg med å vurdere om det å være mimring om fortiden er sunt eller har potensial til å skade og forhindre deg i å fremover. i dette livet.
  • Spør deg for eksempel om du synes du snakker mer om ungdommen din enn om noen annen fortid eller fremtid.
  • Du kan også spørre deg selv om minnene fra tenårene dine begrenser deg på noen måte. For eksempel, spør deg selv om de gode minnene hindrer deg i å prøve nye ting.
Gå videre i livet trinn 3
Gå videre i livet trinn 3

Trinn 3. Skriv ned årsaken

Skriv ned tingene som hindrer deg i å gå videre så snart du identifiserer dem. Dette notatet vil tjene som en påminnelse for deg når du prøver å glemme fortiden og fortsette med livet ditt.

  • Gjør det hvis for eksempel årsaken som holder deg tilbake er at du var vitne til en veldig traumatisk hendelse, for eksempel et fysisk overgrep, og du frykter at det samme vil skje med deg.
  • Du kan for eksempel skrive at du er redd for å bli skadet, eller at du er bekymret for å gå ut av kontroll i visse situasjoner.
  • Å skrive ned årsakene til forhold som ikke lar deg glemme fortiden og gå videre med livet ditt, kan også gjøre det lettere for deg i prosessen når det gjelder å håndtere følelsene dine.
Gå videre i livet trinn 4
Gå videre i livet trinn 4

Trinn 4. Vær tålmodig

Selv om du bruker tid på å tenke på årsaken, er å forklare tidligere angrep, husk at du til slutt gjør det som en måte å komme deg over fortiden og gå videre på.

  • Prøv å minne deg selv på sluttmålet slik du forestilte deg det tidligere.
  • Ta en pause fra situasjonen din med en rekke stille mellomspill hvis du begynner å føle deg overveldet.

Metode 2 av 3: Endre tankegangen

Gå videre i livet trinn 5
Gå videre i livet trinn 5

Trinn 1. Bekjemp tankene som hindrer deg i å gå videre

Du kan prøve å glemme fortiden og gå videre med livet ditt ved å tenke annerledes om tingene som holder deg tilbake fra å gå videre. For eksempel, hvis du er vitne til et overfall og du frykter at det vil skje med deg, kan du prøve å stille deg selv noen spørsmål for å unngå at det har en dårlig effekt på livet ditt.

  • For eksempel kan du spørre deg selv hvor sjeldne angrep er i byen eller landet ditt ved å søke på internett etter svar. Dette vil bidra til å gjøre deg oppmerksom på at sjansene for et angrep på deg er svært lave.
  • Du kan for eksempel også spørre deg selv hvor mange ganger du har gått ut uten å være vitne til et overgrep. Dette spørsmålet vil hjelpe deg med å bekrefte hvor sjelden slike farlige ting skjer. Å endre din negative oppfatning av situasjonen vil hjelpe deg med å glemme fortiden og gå videre med livet ditt.
Gå videre i livet trinn 6
Gå videre i livet trinn 6

Trinn 2. Ikke ofre deg selv for ingenting

Selv om det er godt å erkjenne den underliggende virkeligheten i en situasjon, vet du for eksempel at du har kontroll over tankene og oppførselen din når noen skader deg. Derfor er det verdt å vurdere å ikke fokusere for mye på det som har skjedd med deg, men i stedet forfølge hva du kan gjøre med det og om å glemme fortiden og gå videre.

Ikke se for langt unna og tenk at det som skjedde med deg var din feil. Tenk heller på hva du kan gjøre for å føle deg bedre, uansett hvem som hadde skyld i hendelsen, så glem fortiden og fortsett med livet ditt

Gå videre i livet trinn 7
Gå videre i livet trinn 7

Trinn 3. Innse

Det du lever i dag vil aldri bli gjentatt. Hver dag er dyrebar, og tiden går så fort. Du vet aldri når du skal dø, så fyll livet ditt med meningsfulle ting. Selv om det kan høres klisjéaktig ut, har sitatet også mye sannhet i seg, for det er derfor det er så vanlig! Det er mange måter å bli mer bevisst på det. Du kan prøve det, for eksempel::

  • Nyt en rekke opplevelser ved å gjøre ditt beste for å fokusere på den enkle følelsen som resulterer. Vær ekstra oppmerksom på smak, lukt og hvordan ting ser ut og føles.
  • Pust dypt inn og pust deretter ut og vær nøye med hvordan pusten føles og høres ut.
  • Se verden fra et nytt perspektiv ved å forestille deg at du fremdeles er ukjent med det du gjør; Tenk deg heller at du ser på miljøet ditt for første gang uten å forstå det.
Gå videre i livet trinn 8
Gå videre i livet trinn 8

Trinn 4. Unngå å føle deg motløs

Å glemme en dårlig fortid og gå videre med livet kan være veldig vanskelig. Noen ganger kan det hende du mangler kontroll over tankene ved å vandre inn i fortiden eller fremtiden når du trenger å være i nåtiden.

  • Når du finner deg selv å reflektere over fortiden eller ikke kan komme over det, kan du prøve å ikke bli motløs ved å gi deg selv litt frihet.
  • Husk alltid at det å glemme fortiden er en uendelig prosess, så du ikke mislykkes, så lenge prosessen som helhet pleier å være givende. Ikke bli motløs av noen få feil; Se i stedet på din generelle fremdriftstrend.
Gå videre i livet trinn 9
Gå videre i livet trinn 9

Trinn 5. Se på frykten din

Hvis du har vært gjennom et traume og har problemer med å slippe fortiden og gå videre, kan du vurdere å konfrontere frykten direkte for å overvinne dem.

  • For eksempel, hvis du har vært i en dårlig bilulykke og ikke kan komme over det og ikke vil kjøre lenger, kan du prøve å åpne deg gradvis og komme tilbake til kjøringen.
  • For eksempel kan du sitte i to minutter i en parkert bil. Du kan deretter kjøre nedover veien rundt nabolaget ditt om natten eller når som helst når trafikken er nesten sikker på å være lett eller tom.

Metode 3 av 3: Få eksperthjelp

Gå videre i livet trinn 10
Gå videre i livet trinn 10

Trinn 1. Se en psykiater (psykiater)

Du kan ha fordel av å se en psykiater (psykiater) som kan hjelpe deg med å håndtere din manglende evne til å glemme fortiden og fortsette med livet ditt.

For å finne en psykiater (psykiater), kan du få tilgang til nettstedet:

Gå videre i livet trinn 11
Gå videre i livet trinn 11

Trinn 2. Kontakt fastlegen din

Du kan lide av depresjon, et av symptomene er å være stille (ettertenksom). Hvis det er tilfelle, kan det være nyttig å spørre legen din om muligheten for å prøve en antidepressiv medisin.

  • Disse inkluderer tegn på depresjon du kan oppleve, for eksempel å føle deg håpløs, sløv, miste interessen for aktiviteter eller fremtiden, tenke tregt, oppleve rastløshet og rastløshet/nervøsitet eller mangel på energi.
  • Du kan også lide av posttraumatisk stresslidelse, en form for angst som kan oppstå etter å ha opplevd eller vært vitne til en forstyrrende hendelse.
Gå videre i livet trinn 12
Gå videre i livet trinn 12

Trinn 3. Lag en liste over de ulike symptomene du opplever

Hvis du bestemmer deg for å søke hjelp fra en medisinsk eller psykisk helsepersonell, kan du få det beste ut av besøket ved å skrive ned de forskjellige symptomene du har opplevd og hvordan de er.

Ikke vær redd for å forklare lenge. Det er bedre å gi mer informasjon enn for lite

Gå videre i livet trinn 13
Gå videre i livet trinn 13

Trinn 4. Lag en liste med spørsmål

Sørg for at når du kommer til legen din har du utarbeidet en liste med spørsmål du kan stille under møtet. Du må kanskje stille noen spørsmål, for eksempel:

  • Behandlinger du kan ta.
  • Det gode og det dårlige ved forskjellige behandlingstyper.
  • Ulike andre alternativer kan erstatte medisiner, for eksempel livsstilsendringer (f.eks. Trening og sunt kosthold).
  • Ulike bivirkninger av den anbefalte behandlingen.
  • Den viktigste mulige årsaken til depresjon eller posttraumatisk lidelse du opplever.

Tips

Alt har sin tid. Det som skjer med deg akkurat nå varer ikke evig

Anbefalt: