Hvordan redusere rynker med Retin A: 13 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan redusere rynker med Retin A: 13 trinn (med bilder)
Hvordan redusere rynker med Retin A: 13 trinn (med bilder)

Video: Hvordan redusere rynker med Retin A: 13 trinn (med bilder)

Video: Hvordan redusere rynker med Retin A: 13 trinn (med bilder)
Video: Det er bare ost - Spisekonkurranse 2024, April
Anonim

Retin-A er en reseptbelagt aktuell medisin laget av en syradifferent form for vitamin A. Det generiske navnet er tretinoin eller retinsyre. Selv om dette legemidlet opprinnelig ble designet for å behandle akne, har dermatologer funnet ut at Retin-A krem også er veldig effektivt mot aldringstegn, inkludert rynker, mørke flekker og slapp hud. Denne artikkelen gir deg alt du trenger å vite om bruk av Retin-A for å redusere rynker, slik at du kan snu den med klokken!

Steg

Del 1 av 3: Komme i gang

Reduser rynker med Retin A Trinn 1
Reduser rynker med Retin A Trinn 1

Trinn 1. Forstå fordelene med aldring mot Retin-A

Retin-A er et vitamin A-derivat som har blitt mye forskrevet av hudleger for å bekjempe aldring i mer enn 20 år. Opprinnelig ble det brukt som en akne medisin, men pasienter som tok Retin-A med det formål å kurere akne, fant snart ut at huden var fastere, glattere og yngre som et resultat av behandlingen. Hudleger begynte deretter å undersøke fordelene med Retin-A for behandlinger mot aldring.

  • Retin-A virker ved å øke celleomsetningen i huden, stimulere produksjonen av kollagen og eksfoliere det øverste hudlaget, og avsløre yngre, friskere hud under.
  • I tillegg til å redusere utseendet på rynker, kan Retin-A forhindre dannelse av nye rynker, skjule ujevn hudtone og solskader, redusere risikoen for hudkreft og forbedre hudtekstur og elastisitet.
  • For øyeblikket er Retin-A den eneste FDA-godkjente aktuelle rynkebekjempende behandlingen. Legemidlet er svært effektivt, og både leger og pasienter er sikre på resultatene.
Reduser rynker med Retin A Trinn 2
Reduser rynker med Retin A Trinn 2

Trinn 2. Få resept på Retin-A

Retin-A er en merkenavnversjon av det generiske legemidlet kjent som tretinoin. Denne medisinen er kun tilgjengelig på resept, så du bør bestille time hos en hudlege hvis du er interessert i å prøve den.

  • En hudlege vil undersøke huden din og avgjøre om Retin-A er et godt valg for deg. Hvis det brukes riktig, fungerer dette middelet effektivt for de fleste hudtyper. Imidlertid er dens tørking og irriterende effekt kanskje ikke egnet for personer som lider av hudlidelser som eksem eller rosacea.
  • Retin-A påføres topisk og kommer i form av en gel og krem. Dette middelet er også tilgjengelig i forskjellige styrker: 0,025% krem for generell hudforbedring, 0,05% krem designet for å redusere rynker og fine linjer, mens 0,1% er mye brukt for å behandle akne og hudormer.
  • Legen din vil vanligvis begynne å bruke den laveste styrken til huden din er vant til denne behandlingen. Deretter kan du fortsette med en sterkere krem om nødvendig.
  • Retinol er et annet derivat av vitamin A som finnes i mange håndkjøpsprodukter og store skjønnhetskremer. Resultatene ligner på Retin-A-behandlingen, men på grunn av den svakere formelen er den ikke like effektiv (men forårsaker bare minimal irritasjon).
Reduser rynker med Retin A Trinn 3
Reduser rynker med Retin A Trinn 3

Trinn 3. Begynn å bruke Retin-A i alle aldre

Retin-A er en effektiv behandling, du vil merke en lett synlig forbedring i ansiktsrynker uansett hvor gammel du er når du begynner å bruke den.

  • Hvis du starter en Retin-A-behandling i 40-50-årene og oppover, får du tilbake tiden, siden den gjør huden smidig, reduserer aldersflekker og reduserer synligheten av rynker. Det er aldri for sent å begynne!
  • Kvinner i 20- og 30-årene kan imidlertid også ha nytte av Retin-A, ettersom det øker produksjonen av kollagen under huden, noe som gjør det tykkere og fastere. Som et resultat kan tidlig bruk av Retin-A forhindre at dype rynker dannes i utgangspunktet.
Reduser rynker med Retin A Trinn 4
Reduser rynker med Retin A Trinn 4

Trinn 4. Innse hvor mye det koster

En ulempe med Retin-A-behandlinger er at de er ganske dyre. Prisen på Retin-A varierer fra 800 000 IDR til 1 500 000 IDR for en måneds bruk.

  • Prisen avhenger av styrken til selve kremen, som varierer fra 0,025 til 0,1 prosent, og også avhengig av hvilken type du velger, om merkeversjonen inneholder Retin-A eller den generiske formen, nemlig tretinoin.
  • Fordelen med å velge merkeversjonen er at produsenten har lagt til en hud mykgjørende fuktighetskrem i kremen, så den er mindre irriterende enn den generiske typen. I tillegg har Retin-A og andre merkeversjoner et bedre utgivelsessystem, noe som betyr at de aktive ingrediensene kan absorberes av huden mer effektivt.
  • I noen land er bruk av Retin-A for behandling av akne vanligvis dekket av forsikring. Imidlertid vil de fleste forsikringsselskaper der ikke dekke kostnaden for Retin-A-behandling hvis den er foreskrevet av kosmetiske årsaker, for eksempel antiaging-behandlinger.
  • Til tross for at det er ganske dyrt, husk at de fleste kommersielle hudpleieprodukter fra kjente merker er minst det samme som, om ikke mer, enn Retin-A kremer. I tillegg, ifølge hudleger, er Retin-A krem mer effektiv for å reversere tegn på aldring enn kommersielt tilgjengelige kremer.

Del 2 av 3: Bruke Retin-A

Reduser rynker med Retin A Trinn 5
Reduser rynker med Retin A Trinn 5

Trinn 1. Bruk Retin-A-produkter bare om natten

Retin-A-produkter bør bare brukes om natten, fordi vitamin A-forbindelsene de inneholder, er fotosyntetiske og gjør huden din mye mer følsom for sollys. Å bruke dette produktet om natten har også en bedre sjanse for å bli fullt absorbert i huden.

  • Når du starter Retin-A-behandling, vil legen din sannsynligvis råde deg til å bare ta den annenhver til tre netter.
  • Dette vil gi huden en sjanse til å bli vant til kremen og unngå irritasjon. Når huden er vant til det, kan du fortsette med bruk hver kveld.
  • Påfør Retin-A på tørr hud, ca 20 minutter etter grundig rensing av ansiktet.
Reduser rynker med Retin A Trinn 6
Reduser rynker med Retin A Trinn 6

Trinn 2. Bruk Retin-A bare etter behov

Retin-A er en veldig tøff behandling, så det anbefales at du bruker det riktig i små mengder.

  • På det meste kan du påføre en mengde krem i ansiktet ditt, og mindre hvis du bruker den på nakken. Trikset er å påføre kremen på områdene i ansiktet ditt som har flest rynker, mørke flekker og lignende, og deretter gni resten på resten av ansiktshuden.
  • Mange mennesker er redde for å bruke Retin-A fordi de begynner å bruke det for tungt og opplever negative bivirkninger som tørr hud, irritasjon, sviende følelse og kviser. Imidlertid vil disse bivirkningene bli sterkt redusert hvis kremen brukes i moderate mengder.
Reduser rynker med Retin A Trinn 7
Reduser rynker med Retin A Trinn 7

Trinn 3. Bruk alltid med fuktighetskrem

På grunn av tørkingseffekten av Retin-A-behandling, bør du alltid bruke en fuktighetskrem som fukter huden din dag og natt.

  • Om natten, vent i 20 minutter til Retin-A er fullstendig absorbert i huden, og påfør deretter en fuktighetskrem. Om morgenen, vask ansiktet grundig før du bruker en annen fuktighetskrem med høy SPF.
  • Noen ganger er det vanskelig å bruke den anbefalte mengden Retin-A som er på størrelse med en ert over hele ansiktet der det er nødvendig. En god løsning på dette problemet er å blande Retin-A med en fuktighetskrem du bruker om natten før du påfører ansiktet.
  • På denne måten vil Retin-A spre seg jevnt over ansiktet. På grunn av den fortynnende effekten av fuktighetskrem, er Retin-A også mindre irriterende.
  • Hvis huden din begynner å føles veldig tørr og din vanlige fuktighetskrem ikke virker som nok, kan du prøve å gni ekstra jomfruolje på huden din før du legger deg. Denne oljen inneholder fettsyrer som fukter huden dypt, i tillegg til å gjøre den veldig myk.
Reduser rynker med Retin A Trinn 8
Reduser rynker med Retin A Trinn 8

Trinn 4. Behandle følsomhet eller irritasjon som kan oppstå

De fleste vil oppleve irritasjon og tørr hud etter at de har startet behandling med Retin-A, og noen vil utvikle kviser. Denne reaksjonen er helt normal, du trenger ikke bekymre deg. Så lenge du bruker denne behandlingen riktig, bør irritasjon avta i løpet av få uker.

  • Ting du kan gjøre for å redusere irritasjon, inkluderer å sørge for at du gradvis øker bruken av krem hver kveld, bare bruker så mye som en ert som anbefalt, og bruker fuktighetskrem ofte.
  • Du bør også sørge for at ansiktsrens du bruker er veldig skånsom og ikke-irriterende. Velg et rengjøringsmiddel som er veldig naturlig, uten tilsatte fargestoffer eller dufter. Prøv også å bruke en mild ansiktsskrubbe en gang i uken for å fjerne død hud.
  • Hvis huden din er veldig sensitiv og irritert, må du redusere bruken av Retin-A eller stoppe helt til huden din har grodd noe. Deretter kan du bruke den gradvis igjen. Noen hudtyper tar lengre tid å tilpasse seg Retin-A enn andre.
Reduser rynker med Retin A Trinn 9
Reduser rynker med Retin A Trinn 9

Trinn 5. Gi denne behandlingen en sjanse til å begynne å jobbe

Hvor lang tid det tar før Retin-A-behandling viser resultater varierer fra person til person.

  • Noen mennesker vil se bedring innen en uke, mens andre kan ta opptil åtte uker.
  • Men ikke gi opp, Retin-A har vist positive resultater og er trolig den mest effektive rynkekrem som er tilgjengelig i dag.
  • På toppen av Retin-A er andre behandlinger som er mer effektive mot rynker Dysport- eller Botox-behandlinger, injeksjoner av rynkefyllstoffer eller vurderer operasjonsalternativer.

Del 3 av 3: Å vite hva du bør unngå

Reduser rynker med Retin A Trinn 10
Reduser rynker med Retin A Trinn 10

Trinn 1. Ikke bruk Retin-A i kombinasjon med produkter som inneholder glykolsyre eller benzoylperoksid

Glykolsyre og benzoylperoksid er to andre ingredienser som vanligvis finnes i hudpleieprodukter. Imidlertid kan begge disse ingrediensene være ganske tørre, så det er best å unngå å bruke dem i kombinasjon med harde behandlinger som Retin-A.

Reduser rynker med Retin A Trinn 11
Reduser rynker med Retin A Trinn 11

Trinn 2. Ikke voksbehandling på hud behandlet med Retin-A

Retin-A virker ved å eksfoliere det øverste laget av huden. Som et resultat blir huden tynn og sprø. Derfor er det ikke lurt å vokse ansiktet ditt mens du bruker Retin-A krem.

Reduser rynker med Retin A Trinn 12
Reduser rynker med Retin A Trinn 12

Trinn 3. Ikke utsett huden for farene ved solen

Retin-A-behandling gjør huden overfølsom for sollys, og derfor bør du bare bruke den om natten. Imidlertid bør du også ta forholdsregler i løpet av dagen ved å bruke en SPF -solkrem hver dag. Huden din må beskyttes - enten det er sol, regn, overskyet eller til og med snø.

Reduser rynker med Retin A Trinn 13
Reduser rynker med Retin A Trinn 13

Trinn 4. Ikke bruk Retin-A hvis du er gravid

Retin-A krem bør ikke brukes av kvinner som er gravide, mistenker at de er gravide, prøver å bli gravide eller ammer, siden det har vært flere rapporter om fysiske abnormiteter hos fosteret etter bruk av tretinoinbehandlinger.

Tips

  • Ikke bruk Retin-A mer enn foreskrevet. Overdreven bruk vil ikke øke fordelene.
  • Test sensitiviteten din for Retin-A. Det anbefales at du starter med en lavere dose først.

Advarsel

  • Unngå direkte sollys når du bruker dette produktet.
  • Ikke bland Retin-A med andre aktuelle medisiner, da det kan forårsake overdreven peeling eller brennende følelse på huden.

Anbefalt: