3 måter å håndtere mennesker som forringer deg

Innholdsfortegnelse:

3 måter å håndtere mennesker som forringer deg
3 måter å håndtere mennesker som forringer deg

Video: 3 måter å håndtere mennesker som forringer deg

Video: 3 måter å håndtere mennesker som forringer deg
Video: Kolonial.no | Hopp over butikken | Det er ikke lørdag i dag 2024, Kan
Anonim

Å bli ydmyket, kritisert eller latterliggjort av andre vil ikke bare skade følelsene dine, men også være tilbøyelig til å få deg til å føle deg verdiløs. For å opprettholde din fornuft og emosjonelle helse, må du lære kraftige teknikker for å håndtere disse negative situasjonene. Sørg også for at du tar godt vare på deg selv og ikke lar ordene påvirke livskvaliteten din.

Steg

Metode 1 av 3: Administrere situasjonen på stedet

Bli mer rolig og tålmodig innen en uke Trinn 4
Bli mer rolig og tålmodig innen en uke Trinn 4

Trinn 1. Ikke reager med en gang

Når noen setter deg ned, prøv å ikke reagere umiddelbart. I mange tilfeller venter mennesker som oppfører seg negativt på offerets reaksjon. Ikke gi henne ønsket! Ikke bli sint eller gi lignende negative svar. Sørg for at du ikke sier eller gjør noe du senere vil angre på.

  • Berolig deg selv ved å puste dypt.
  • Tæl sakte til fem for å få pustrytmen og pulsen tilbake til det normale.
Desensibilisere deg selv fra smerte Trinn 5
Desensibilisere deg selv fra smerte Trinn 5

Trinn 2. Ikke svar på ordene eller handlingene hans

Du kan bli fristet til å gi et svar eller gjengjeldelse som ikke er mindre negativt. Men hvis du gjør det, hva er forskjellen mellom deg og den personen? En slik reaksjon vil bare øke spenningen uten å komme til roten til problemet.

  • Ved å svare på hans ord eller handlinger, gir du ham også det han vil: svaret ditt.
  • Selv om du er veldig fristet til å gjøre det, må du ikke svare på nedsettende kommentarer på dine sosiale medier med like negative kommentarer.
  • Ikke sladre om mennesker som har skadet deg. Hvis du sladrer om det, vil du bare føle deg bedre midlertidig, men det vil ikke bidra til å løse problemet.
Frivillig i Humane Society Step 1
Frivillig i Humane Society Step 1

Trinn 3. Ignorer ordene eller handlingene

Noen ganger er stillhet det kraftigste våpenet. Ved å ignorere ham gir du ham ikke den tilfredsstillelsen han ønsker. Tross alt vil det å svare på slik oppførsel bare kaste bort tid og energi på noe verdiløst; tross alt kan folk også tydeligere se hvem som egentlig har skyld i situasjonen.

  • Handle som om ingenting skjedde.
  • Fortsett å gjøre det du gjør uten å se på ham.
  • Sjansen er stor for at han forlater deg like etter (selv om dette ikke gjelder de som er helt skamløse).
Utvikle lytteferdigheter Trinn 1
Utvikle lytteferdigheter Trinn 1

Trinn 4. Be ham slutte å erte deg

Dette er den beste måten å få ham til å slutte å sette deg ned. Hvis du ignorerer det ikke gir noen signifikante resultater (eller hvis oppførselen er veldig sårende), må du bare gjøre innsigelsene klare.

  • Sørg for at du leverer det tydelig, rolig og med kontroll. Sørg også for at du alltid ser ham i øynene når du snakker.
  • For eksempel, hvis du blir ertet av en klassekamerat, ta et dypt pust og si rolig: "Slutt å se ned på meg."
  • Hvis din kollega gjør det, kan du prøve å si: “Jeg liker ikke måten du snakker til meg og måten du snakker om meg på foran andre mennesker. Slutt å gjøre det."
  • Hvis det er din beste venn som gjorde det, og de egentlig ikke vil skade følelsene dine, kan du prøve å si: “Jeg vet at du ikke hadde til hensikt å skade følelsene mine. Men faktisk gjorde det du sa vondt i følelsene mine. Ikke gjør det igjen, ok?"

Metode 2 av 3: Strategi

Bruk emosjonell intelligens i forhold Trinn 5
Bruk emosjonell intelligens i forhold Trinn 5

Trinn 1. Forstå årsakene bak handlingene hans

Det er flere grunner som gjør at noen ser ned på en annen person; noen ganger gjør han det bare med vilje og betyr egentlig ikke å skade deg. Å forstå motivene hans vil hjelpe deg med å finne ut hvordan du best kan svare på dem.

  • Noen mennesker gjør det fordi de føler seg usikre eller sjalu. Som et resultat føler de behovet for å sette deg ned for å føle deg bedre.
  • Noen mennesker gjør det fordi de vil tiltrekke seg oppmerksomheten til andre. Ett eksempel er når din medarbeider konstant kritiserer arbeidet ditt foran begge dine veiledere.
  • Noen mennesker gjør det til og med ubevisst; ofte har disse menneskene bare vanskelig for å kommunisere poenget sitt. Det enkleste eksemplet er når bestemoren din sa: "Klærne dine er også gode, ja, din store mage er godt dekket.".
  • Noen mennesker gjør det fordi de vil flørte, ikke for å skade følelsene dine. Det enkleste eksemplet er når din beste venn kaller deg "dverg".
Fortell når du kjemper for en tapt sak Trinn 4
Fortell når du kjemper for en tapt sak Trinn 4

Trinn 2. Definer grenser

Det er kommentarer som er irriterende, men du kan fortsatt ignorere. Imidlertid er det også kommentarer som er så sårende at du må handle på dem umiddelbart. For å håndtere situasjonen må du først definere grensene du kan - og ikke kan - tolerere.

  • For eksempel kan din yngre bror like å erte og håne deg. Så irriterende som det høres ut, vet du at han ikke prøver å skade deg. Så lenge situasjonen er under kontroll, trenger du kanskje ikke gjøre et forsøk på konfrontasjon.
  • Imidlertid, hvis din medarbeider konstant fornærmer arbeidet ditt og kaller deg ubrukelig, er det sannsynlig at han har dårlige intensjoner bak oppførselen. Hvis dette er tilfellet, må du rapportere det til sjefen eller veilederen på jobben.
  • Hvis noen fortsetter å gjøre diskriminerende fornærmelser mot deg, er det et tegn på at han eller hun har brutt dine personlige grenser og bør rapporteres til relevante myndigheter.
Fortell om din fyr eller jente lyver for deg Trinn 7
Fortell om din fyr eller jente lyver for deg Trinn 7

Trinn 3. Snakk med kollegaer og kolleger

Det er tider når folk som ser ned på deg, egentlig ikke kjenner deg. Mest sannsynlig har de et negativt formål bak holdningen deres (eller de bare suger!). Vis dine innvendinger modent.

  • Hvis mulig, få personen til å snakke privat. Denne metoden forhindrer ham i å overreagere bare for å få oppmerksomhet fra andre.
  • Du kan si, “På møtet kom du med en sårende kommentar om ideen min. Jeg setter pris på konstruktive råd, ikke latterliggjøring eller fornærmelser. Vennligst aldri gjør det igjen."
  • Hvis han prøver å sette deg ned igjen, avslutt samtalen og forlat ham.
  • Hvis atferden vedvarer og til og med blir verre, bør du vurdere å rapportere den til de aktuelle myndighetene.
Introduser deg selv i irsk trinn 19
Introduser deg selv i irsk trinn 19

Trinn 4. Vær fast med venner og slektninger

Selv mindre fristelser er tilbøyelige til å forvandle seg til smertefulle overgrep. Hvis situasjonen begynner å plage deg, be dem slutte å gjøre det. Si din forespørsel bestemt, men med en rolig og klar stemme. For å vise din alvor, må du ikke smile eller le når du sier det.

  • For eksempel, ikke si, "Hahahaha! Stopp, Jungle Monkey!”.
  • Se dem i stedet i øynene og si med en klar, rolig stemme: «Ok, det er nok. Jeg vet at du synes dette er morsomt, men jeg føler meg veldig irritert over det. Så vær så snill, stopp."
  • Hvis de ikke stopper det de gjør med en gang, sier du: "Da jeg ba deg slutte, tullet jeg ikke", og gå deretter bort fra dem. Mer enn sannsynlig vil de umiddelbart kontakte deg og be om unnskyldning. Ikke nøl med å vise din alvor, for noen ganger har mennesker som er veldig nær deg, faktisk vanskelig for å lese alvoret ditt.
Få gjennom en offentlig tale trinn 4
Få gjennom en offentlig tale trinn 4

Trinn 5. Fortsett å respektere mennesker som er eldre enn deg

Noen ganger er de som ser ned på deg mennesker du respekterer, for eksempel foreldre, lærere eller kontorledere. Hvis dette er tilfelle, forklar høflig at ordene deres plager deg og be dem slutte å gjøre det. I det minste vil din ærlighet få dem til å innse dine følelser og deres "feil" hele tiden. Dette er også et viktig skritt for å håndtere situasjonen på lang sikt.

  • Hvis personen som nedsetter deg er en veileder på jobben, kan du prøve å møte personalet på personalet og be om deres mening.
  • Snakk en-til-en med folk som ser ned på deg. Gjør dette kun hvis du føler deg komfortabel med å gjøre det. En-til-en-samtaler føles mer personlige og gjør ikke begge parter vanskelig.
  • Prøv å si "jeg blir irritert hver gang du fornærmer arbeidet mitt", eller "jeg vet at noe av arbeidet mitt venter, men ikke kall meg lat. Jeg føler meg forstyrret når jeg hører det.”.
  • Hvis du ikke vil snakke med personen en-mot-en, kan du prøve å be en annen voksen eller personalet på kontoret om å komme med klagen din.

Metode 3 av 3: Ta vare på deg selv

Kommuniser med tenåringen din om sex, trinn 7
Kommuniser med tenåringen din om sex, trinn 7

Trinn 1. Ikke ta ordene til deg

Ordene som kommer ut av en persons munn er en refleksjon av hans karakter, ikke din. Hvis en person er glad, er det ingen måte han ville være villig til å kaste bort tid på å bare se ned på de rundt ham. Mest sannsynlig er du ikke det eneste offeret. Hvis du lar ordene hans påvirke livet ditt, så har du også latt ham vinne. Ikke la ordene og handlingene hans påvirke livskvaliteten din og senke selvfølelsen din.

  • Husk de forskjellige positive egenskapene du har ved å skrive dem ned på et stykke papir.
  • Skriv også ned ordene som fornærmer deg. For hver setning, skriv ned minst tre ting som beviser at ordene ikke er sanne.
  • Skriv ned de positive tingene andre har sagt om deg.
Meditere og ro ned Trinn 8
Meditere og ro ned Trinn 8

Trinn 2. Bruk teknikker for å håndtere stress

Å bli trakassert eller lagt ned av andre er utsatt for stress, spesielt hvis du opplever disse situasjonene hver dag. Derfor er det viktig at du lærer og bruker teknikker for å håndtere stress for å gjenopprette din emosjonelle helse.

  • Øv dyp pust og meditasjonsteknikker slik at du kan holde deg rolig når personen er rundt deg.
  • Å praktisere selvbevissthetsmeditasjon er også veldig nyttig for å lindre stress. Det vil til og med hjelpe deg med å ignorere personen hvis han eller hun ser ned på deg igjen.
  • Gjør lett trening som jogging eller svømming for å slippe spenningen du føler.
Overvinn avhandlingstress Trinn 4
Overvinn avhandlingstress Trinn 4

Trinn 3. Be om støtte fra dine nærmeste

Sørg for å be om ekstern hjelp hvis situasjonen blir verre. Husk at du alltid kan snakke med en autoritetsperson som en lærer, forelder eller veileder på jobb. Stol på meg, å ha et solid støttesystem i denne typen situasjoner vil virkelig hjelpe deg. De kan forsvare deg når situasjonen oppstår igjen, og kan til og med hjelpe deg med å rapportere den til de aktuelle myndighetene.

  • Del situasjonen med folk du stoler på. Forklar situasjonen så detaljert som mulig, slik at de kan forstå hva som egentlig skjedde. Få om nødvendig hjelp til å håndtere personen som har satt deg ned.
  • Hjelpen de gir trenger ikke å være konfronterende. Bare det å være villig til å følge deg når du møter personen er veldig nyttig.
  • De kan også hjelpe med å rapportere personen til de aktuelle myndighetene.
Hjelp noen med å komme seg ut av stress Trinn 5
Hjelp noen med å komme seg ut av stress Trinn 5

Trinn 4. Omgiv deg med positive mennesker

Å tilbringe tid med positive mennesker er den perfekte måten å håndtere stresset ved å bli lagt ned av andre. Dette vil også redusere stress, distrahere tankene og følelsene dine fra negativitet og forbedre din generelle helse.

  • Sosialiser med positive mennesker som kan få deg til å føle deg mer verdifull.
  • Når du er sosial, ikke bare være opptatt av å klage på trakassering eller latterliggjøring du har mottatt. Gjør morsomme ting med disse menneskene!

Advarsel

  • Hvis du opplever trakassering relatert til sensitive spørsmål som alder, kjønn, seksualitet eller funksjonshemming, må du dokumentere all trakassering og rapportere det til de aktuelle myndighetene.
  • Hvis du føler deg truet eller fysisk skadet, må du rapportere det til myndighetene umiddelbart.

Anbefalt: