Hvordan gjenkjenne en prososial psykopat (prososial psykopat): 9 trinn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan gjenkjenne en prososial psykopat (prososial psykopat): 9 trinn
Hvordan gjenkjenne en prososial psykopat (prososial psykopat): 9 trinn

Video: Hvordan gjenkjenne en prososial psykopat (prososial psykopat): 9 trinn

Video: Hvordan gjenkjenne en prososial psykopat (prososial psykopat): 9 trinn
Video: 24 часа в первом классе на новейшем японском ночном поезде 😴🛏 Влог о путешествии в одиночку 2024, Kan
Anonim

Personer med psykopatiske tendenser opplever vanligvis nevrologiske lidelser som kan forstyrre moralsk bevissthet og redusere evnen til å føle med omgivelsene. Så langt har du sannsynligvis bare kjent psykopatiske lidelser med antisosiale symptomer (spesielt siden dette er den type lidelse som oftest avsløres av media). Antisosiale psykopater beskrives som figurer som tydelig lever utenfor de moralske og kulturelle grensene som råder i samfunnet. Men visste du at det også finnes såkalte prososiale psykopater? I motsetning til antisosiale psykopater er tilstedeværelsen av prososiale psykopater ofte vanskelig å oppdage fordi de fortsatt oppfører seg i henhold til normer og grenser som gjelder i samfunnet; de lever også normale liv som andre medlemmer av samfunnet. Vanligvis dukker prososiale psykopater opp i veldig attraktive former, men mangler empati og medfølelse. I tillegg kan de også forstyrre din følelsesmessige helse og økonomiske tilstand hvis det slipper inn i livet ditt.

Steg

Metode 1 av 2: Gjenkjenning gjennom språk

Beklager kjæresten din Trinn 5
Beklager kjæresten din Trinn 5

Trinn 1. Observer motsetningene i ordene

En psykopat kommer ofte med uttalelser (eller utviser atferd) som motsier hans tidligere ord. Uærlighet og patologisk løgn er noen av de vanlige symptomene på psykopati. For eksempel kan en psykopat fornærme medarbeideren din for alltid å ha møtt sent på jobb, men noen dager senere er det han som gjør det og ikke beklager etterpå.

Motsigelsen vises kanskje ikke ved samme anledning, så sørg for å holde øye med ordene fra tid til annen. Skriv om nødvendig ned alle viktige utsagn som du tror han vil krenke i fremtiden

Handle rundt din eks Trinn 6
Handle rundt din eks Trinn 6

Trinn 2. Avklare sannheten i ordene

En psykopat liker å fortelle livet til de rundt ham overdrevent; for dem er disse menneskene en refleksjon av hvem de egentlig er. En psykopat vil ikke nøle med å lyve om menneskene i livet hans; ikke sjelden lyver de også om barna sine.

En psykopat pleier alltid å gi feil eller halvt sann informasjon. De er ikke redde for å skjule viktig informasjon for deg

Unngå å bli presset inn i sex Trinn 15
Unngå å bli presset inn i sex Trinn 15

Trinn 3. Observer om han ofte klandrer andre

Vanligvis er psykopater motvillige til å ta ansvar for sine handlinger og ord. I stedet vil de klandre andre for handlingene eller ordene deres. De vil bare innrømme sin skyld hvis det er uomtvistelige bevis. Likevel ville de fortsatt ikke vise anger.

På den annen side liker de også å vise frem prestasjonene sine, eller til og med hevde andres arbeid som sitt eget (denne tendensen skyldes deres altfor høye selvfølelse)

Vær mystisk overfor en fyr Trinn 8
Vær mystisk overfor en fyr Trinn 8

Trinn 4. Observer om de ofte bytter emne plutselig

En måte å identifisere psykopater på er å observere hvordan de kommuniserer. I det første minuttet var de opptatt med å snakke om barnas bursdagsfest; men i det neste minuttet endret de umiddelbart temaet til naboens døde katt. Ofte er samtalene deres ikke oppriktige.

Hvis du tar opp et emne som kan avsløre deres antisosiale natur, kan du observere hvor raskt de flytter emnet. Sjansen er stor for at de vil avslutte diskusjonen med å beskylde deg for å være altfor sensitiv, gal eller til og med trenger en psykolog

Metode 2 av 2: Gjenkjenning gjennom emosjonell vurdering

Vær mystisk overfor en fyr Trinn 4
Vær mystisk overfor en fyr Trinn 4

Trinn 1. Observer deres følelsesmessige reaksjoner på ubehagelige hendelser

Mangelen på empati hos en psykopat gjør at de ofte reagerer på dårlige hendelser med flat, tvunget eller falsk.

For eksempel vil en psykopat hele tiden uttrykke sin skuffelse i ord uten følelser. En psykopat - når de hører om/opplever et problem - vil ikke gjøre noen reell innsats for å løse problemet (uavhengig av hvor ofte de snakker om problemet)

Konsoll noen som hadde et abort Trinn 4
Konsoll noen som hadde et abort Trinn 4

Trinn 2. Observer symptomene på selv-offer (sett deg selv som et offer)

En psykopat leker med følelsene dine ved å få deg til å føle deg skyldig i dem. Observer symptomene i stemmetonen; Vær også oppmerksom på om de vender seg skylden på seg selv for å få din sympati. Dette er et annet triks de ofte gjør for å unngå ansvar.

Se opp for denne typen manipulerende oppførsel, spesielt hvis de er opptatt med å komme med unnskyldninger for talefeil eller uforsiktighet

Konsoll noen som hadde et abort Trinn 3
Konsoll noen som hadde et abort Trinn 3

Trinn 3. Legg merke til hvor ofte de spør deg

Hvis du vil identifisere en prososial psykopat, må du være nøye når de spør "hvordan reagerer du på visse følelsesmessige situasjoner." Disse handlingene indikerer at de ikke vet hvilken respons som er normal eller passende i en gitt situasjon, og de prøver å finne "data" fra andre steder; spesielt siden en psykopat vanligvis er veldig mangel på empati.

For eksempel vil de spørre: "Hva ville du gjort hvis du så meg gjemme seg i buskene foran leiligheten din?" Denne typen spørsmål er absolutt ikke normalt for en gjennomsnittlig person å stille

Court en kvinne Trinn 3
Court en kvinne Trinn 3

Trinn 4. Observer deres tendens til å skynde seg i forhold til andre mennesker

Hvis du er bekymret for at du er (eller vil være) i et forhold til en psykopat, kan du prøve å observere hvor raskt de vil komme nærmere deg. Noen av symptomene på psykopati du bør være oppmerksom på:

  • Kjente dere hverandre, men han ga deg allerede et favoritt kallenavn?
  • Tvinger han deg til å inkludere ham i kretsen av mennesker du stoler på?
  • Vil han starte en bedrift (eller til og med leve sammen) med deg så snart du møtes for første gang?
Deal with a Ex Boyfriend Who Wants More Space Trinn 11
Deal with a Ex Boyfriend Who Wants More Space Trinn 11

Trinn 5. Legg merke til hvordan de viser sin bekymring for deg

En psykopat viser ofte svært drastiske holdningsendringer uten noen åpenbar grunn. For eksempel ser de veldig kjærlige ut i dag, men neste dag tar de ikke engang telefonen. Spør deg selv dette: "Føler du deg glad og beruset av hormonene dopamin (" kjærlighetshormonet ") og endorfiner når du kommer tilbake til hans side?

I så fall er det et tegn på at de har manipulert deg til det punktet at du føler deg "avhengig". Opium blender øynene dine for deres negative oppførsel; Som et resultat vil du fortsette å tilgi feilene eller dårlig oppførsel de har rettet mot deg

Tips

  • Psykopater vil lete etter noen midler for å komme inn i vennekretsen din; alt han gjør er bare å komme nærmere deg eller gjøre vennene dine til et kraftig "våpen" mot deg i fremtiden.
  • Psykopater har en tendens til å målrette mot mennesker som er snille og oppriktige. Hvis de stemmer på deg, betyr det ikke at det er noe galt med deg. De valgte deg fordi du har noe de vil (og de føler seg berettiget til å ta det fra deg!).
  • Psykopater vil vanligvis eksperimentere med grenser for å se om du er villig til å ofre deg selv for å gjøre andre mennesker lykkelige. De begynner med å be om personlige ting som får deg til å føle deg involvert (selv om du føler deg litt ukomfortabel med det), for eksempel: "Våkne meg i morgen morgen" eller "Hjelp meg å finne jobb, vær så snill!".
  • For mer informasjon om hvordan du identifiserer prososiale psykopatiske vaner, bla gjennom Lawson -listen på
  • En psykopat gir deg fire hovedbudskap: 1. Jeg liker hvem du er, 2. Jeg er akkurat som deg, 3. Hemmelighetene dine er trygge for meg, 4. Jeg er den perfekte vennen/partneren for deg. Det er derfor en psykopat vanligvis er i stand til å komme nærmere partneren sin veldig raskt.
  • Vanligvis er psykopater veldig morsomme å jobbe med, spesielt siden de alltid leter etter nye underholdningskilder og ber deg om å gjøre det med dem. De tar deg med til Dufan og sier at det er en spesiell gave for deg. Enten du er der eller ikke, vil de fortsatt dra dit. Nevrologisk er en psykopat veldig selvsentrert; så nesten absolutt, ingenting de gjør er gjort bare for å gjøre deg glad.

Advarsel

  • Ikke sett din fulle tillit til det. Vær forsiktig med at noen ber deg om å gjøre det; Tillit er noe som må bygges og dyrkes.
  • Ikke vis at du kjenner hans psykopatiske tendenser. Ikke bruk den kunnskapen til å konfrontere dem heller. Å gjøre det er som å sette deg selv i et tigerbur.
  • Det mest oversett symptomet på psykopati er en "veldig rolig, men skremmende oppførsel".
  • Vær forsiktig så du ikke kommer for nær familiemedlemmene dine som ser bra ut. Psykopatiske tendenser har vist seg å være genetiske.

Anbefalt: