Hvordan takle foreldredød (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan takle foreldredød (med bilder)
Hvordan takle foreldredød (med bilder)

Video: Hvordan takle foreldredød (med bilder)

Video: Hvordan takle foreldredød (med bilder)
Video: Den nye pige - En film om mobning 2024, Kan
Anonim

En foreldres død kan være det vanskeligste du må møte i livet. Selv om du aldri helt vil "glemme" det, er det mange måter du kan følge for å hedre foreldrenes minner mens du går videre. Det som er viktig er at du må gi deg selv tid til å godta at han er borte og ikke presse deg selv til å være tålmodig hvis det er veldig vanskelig (eller tar lang tid) før du godtar avreise. Husk at det ikke er noen tidsbegrensning for å føle deg trist, og til slutt kan du gå videre og føle deg bedre når du er klar.

Steg

Del 1 av 3: Godta følelsene som dukker opp

Behandle en forelders død Trinn 1
Behandle en forelders død Trinn 1

Trinn 1. Ansikt og gå forbi tristheten, uten å skynde deg å føle deg "standhaftig"

Ikke tving deg selv til å være tøff og sett en tidsbegrensning for å komme over tapet. Folk i viktoriansk tid sørget over døden i to til fire år. Selv om du ikke trenger å sørge så lenge, ikke forvent at du vil kunne komme tilbake til å føle deg bedre og gå tilbake til dine normale aktiviteter (uten skygge av tristhet) om noen uker, en måned eller så lenge som du "føler" nødvendig. Prøv i stedet å være tålmodig og slipp alle forventninger du har til deg selv (håp på en rask bedring i dette tilfellet).

Husk at det å oppleve sorg er en prosess. Du kan sørge veldig lenge, men forhåpentligvis trenger du ikke å sørge så lenge. Lev det og prøv å bli sterk igjen uten å måtte presse deg selv og skynde deg

Behandle en forelders død Trinn 2
Behandle en forelders død Trinn 2

Trinn 2. Godta at foreldrene dine vil at du skal fortsette å leve

Selv om det er naturlig å føle seg deprimert, husk at foreldrene dine elsker deg og ikke vil at avreise skal ødelegge livet ditt for alltid. Mens du blir frisk av tapet, prøv å gjøre ting du liker å gjøre igjen. Selvfølgelig er dette lettere sagt enn gjort, men det betyr ikke at du skal glemme det faktum at foreldrene dine blir lykkelige når du er lykkelig. Dette betyr heller ikke at du må ignorere eller skjule alle negative følelser som oppstår, men prøve å gjøre en innsats for å komme tilbake til å nyte de små tingene så mye som mulig.

Hvis du virkelig føler deg "ødelagt" på grunn av foreldrenes avgang og ikke umiddelbart kan fortsette som normalt, må du ikke la minner fra foreldrene dine få deg til å føle deg skyldig fordi du ikke har klart å stå opp fra tristheten

Behandle en forelders død Trinn 3
Behandle en forelders død Trinn 3

Trinn 3. Husk foreldrene dine

De vil alltid være en stor del av livet, uansett hva, selv når de er borte. Skriv ned minnene dine med dem, for når du går videre, må du aldri glemme disse øyeblikkene sammen. Du trenger bare å vite at de aldri vil etterlate plass i hjertet ditt. Nyt minnene som er med dem, uten å måtte tvinge deg selv til å huske alt det lille som har skjedd. Bare gjør det du kan.

  • Du kan chatte med folk som kjenner foreldrene dine for å holde minnene om dem i live. Du kan også fortelle historier om dem til folk som ikke kjenner dem, fra tid til annen.
  • Du kan også spørre andre familiemedlemmer eller slektninger om foreldrene dine, slik at du kan forstå alle deres livserfaringer. Dette kan utdype forholdet ditt til foreldrene dine og gjøre minnene om dem mer levende og fargerike.
Behandle en forelders død Trinn 4
Behandle en forelders død Trinn 4

Trinn 4. Ta vare på deg selv

Prøv å være hyggeligere mot deg selv enn vanlig. Ta deg mer tid til å slappe av, prøv konstruktive distraksjoner, og slutte å kritisere deg selv på dette tidspunktet. Selv om du kan føle deg for trist og overveldet til å ta vare på deg selv, er det viktig at du ikke bruker syv til åtte timer, spiser tre måltider om dagen og trener (minst) 30 minutter hver dag. Det kan være behov for energi etter å ha sørget over tapet av en forelder. Ved å opprettholde en sunn kropp vil du ikke lett føle deg sløv.

Sove og spise vil ikke få deg til å glemme foreldrene dine helt. Begge kan imidlertid gjøre det lettere for deg å gå videre mens du vender mot og godtar avreise

Behandle en forelders død Trinn 5
Behandle en forelders død Trinn 5

Trinn 5. Identifiser utløsere som eksisterer

Det er viktig at du kjenner igjen når du er mest opprørt og vet at du trenger ekstra støtte. For eksempel, hvis du mistet faren din, må du kanskje tilbringe mer tid med dine nærmeste på fars dag; Hvis du har mistet moren din, kan du føle deg opprørt eller trist når du gjør visse aktiviteter (f.eks. shopping) som du vanligvis gjør med henne. Ved å vite de tingene som kan irritere deg, kan du forberede deg på å ikke føle deg alene når disse tingene oppstår eller skjer.

Behandle en forelders død Trinn 6
Behandle en forelders død Trinn 6

Trinn 6. Ikke stol for mye på de fem stadiene av sorg

Det er sant at det er fem stadier i sorg: fornektelse, sinne, offer, depresjon og aksept. Det betyr imidlertid ikke at du må gå gjennom alle disse stadiene for å virkelig møte og stige over sorgen. Du kan føle deg sint eller deprimert i begynnelsen, deretter benekte du følelsene dine, eller prøve å "prute" situasjonen etter å ha blitt deprimert, og det er ingenting galt i å ikke følge trinnene. Alle opplever og lever tristhet på sin egen måte og tid.

Behandle en forelders død Trinn 7
Behandle en forelders død Trinn 7

Trinn 7. Ikke ta store beslutninger for nå

Foreldrenes død kan få deg til å innse at ekteskapet ditt var løgn, at karrieren din var meningsløs, eller at du skulle la alt være igjen og flytte til landsbyen for å bli bonde. Selv om ting noen ganger kan være riktig, bør du ikke ta en impulsiv beslutning eller handling før du er helt forberedt på å ta en rasjonell beslutning. Store livsendringer kan ikke hjelpe deg med å hoppe raskt tilbake fra tristheten din, og kan faktisk presse deg til å gjøre noe du til slutt vil angre på.

Del 2 av 3: Få støtte

Behandle en forelders død Trinn 8
Behandle en forelders død Trinn 8

Trinn 1. Snakk med en nær venn

Ingen skal være alene når de sørger. Når du står overfor en foreldres død, kan det være lurt å være alene og krølle seg opp i sengen. Det er greit hvis du trenger å være alene en stund, men til slutt bør du prøve å møte andre venner. På den måten kan du komme tilbake til sosialt samvær, slutte å tenke for mye på tristheten din og ha noen som kan hjelpe deg med å håndtere følelsene som oppstår. Prøv å møte venner som bryr seg om deg, i stedet for å bare holde kjeft og holde deg unna dem.

  • Husk at vennene dine også kan føle seg tapt, og ikke vet hva de skal gjøre eller fortelle deg. Prøv å sette pris på deres innsats for å underholde deg.
  • Dette betyr ikke at du må ha det gøy på et nattklubb eller gå på bekjentens 30 -årsdag. Hvis du ikke er klar, trenger du ikke gå ut med mange mennesker.
Behandle en forelders død Trinn 9
Behandle en forelders død Trinn 9

Trinn 2. Snakk med andre familiemedlemmer

En av de beste måtene å finne støtte etter å ha opplevd tap av en forelder, er å snakke med andre familiemedlemmer. Hvis du har mistet en forelder (f.eks. Mor eller far), men fortsatt har en annen, kan du bruke så mye tid du kan med dem. Han vil også sørge og kan trenge din støtte. Selv om det å være sammen med andre familiemedlemmer kan få deg til å føle smerte fordi det minner deg om en du er glad i, er det langt bedre enn å håndtere smerten alene.

Å chatte eller snakke om foreldrene dine kan også redusere skaden du føler. I begynnelsen er du kanskje ikke klar til å snakke om foreldrene dine. Etter en stund vil du imidlertid føle deg mer komfortabel med å snakke om det

Behandle en forelders død Trinn 10
Behandle en forelders død Trinn 10

Trinn 3. Prøv å be en sorgrådgiver om hjelp

Noen terapeuter og rådgivere jobber spesielt med og hjelper mennesker som arbeider med tap. Hvis du føler at sorgen din virkelig fanger deg og forhindrer deg i å stå opp og gå videre med livet ditt, må du kontakte noen for å få hjelp. Å snakke med venner og familiemedlemmer kan være en stor hjelp. Noen ganger kan imidlertid perspektivet og hjelpen til noen du ikke er knyttet til (og som ikke kjenner bakgrunnen din) hjelpe deg med å ta en ny tilnærming til livet. Selv om terapi ikke er for alle å følge, betyr det ikke at du bør se på denne tilnærmingen med skepsis.

Rådgiveren kan foreslå flere nye tilnærminger til å håndtere sorgen. Selv om det ikke er noen magisk løsning som umiddelbart vil forandre alt, kan det å ha noen forskjellige meninger hjelpe deg med å finne den rette veien

Behandle en forelders død Trinn 11
Behandle en forelders død Trinn 11

Trinn 4. Bli med i en støttegruppe

Det er mange støttegrupper for mennesker som lider av tap av en forelder. Du kan føle at vennene dine eller til og med foreldrene dine og andre familiemedlemmer bare kan gi tomme kommentarer fordi de ikke forstår hva du føler. Ikke bli flau når du trenger hjelp utenfra, og oppsøk en støttegruppe i byen eller området ditt. Du kan møte mennesker som kan hjelpe deg med å stå opp og gå videre med livet ditt.

Behandle en forelders død Trinn 12
Behandle en forelders død Trinn 12

Trinn 5. Finn sjelefred ved å følge religiøs lære

Hvis du er en religiøs person, kan du prøve å bruke mer tid på en organisasjon eller et tilbedelsessted som passer din religion, for eksempel en kirke, et kloster eller en moske, slik at du kan få et større bilde av hva som skjer. I tillegg hjelper det deg også med å føle deg roligere når du går gjennom en trist situasjon. De religiøse organisasjonene som følges holder vanligvis mange aktiviteter, fra å spise sammen til sosiale tjenester som kan følges. Prøv å vise aktiviteten din i organisasjonen og tilbring tid med likesinnede, og prøv å gjøre mer godt.

Behandle en forelders død Trinn 13
Behandle en forelders død Trinn 13

Trinn 6. Prøv å ha et kjæledyr

Så dumt det høres ut, er det ingen som sier at en kattunge kan (og vil) erstatte en mor- eller farsfigur. Imidlertid kan det å ta vare på kjæledyret ditt få deg til å føle deg bedre og trengte, og mindre ensom. I tillegg kan kjæledyr også bringe mye lykke. Hvis du føler deg spesielt ensom (spesielt hvis du tidligere har snakket om å oppdra dyr som katter eller hunder), kan du prøve å besøke et dyrehjem i byen din og ta med en valp eller kattunge hjem for å klappe.

Del 3 av 3: Tilbake til livet som vanlig

Behandle en forelders død Trinn 14
Behandle en forelders død Trinn 14

Trinn 1. Endre rutinen din

Når du har prøvd å gå tilbake til dine normale aktiviteter, kan du prøve å endre eller blande sammen din daglige rutine. Hvis du gjør de samme tingene du pleide å gjøre før, er det en god sjanse for at du til tider vil sørge over tapet av foreldrene dine. Finn derfor måter å endre timeplanen eller den daglige rutinen, for eksempel å besøke en ny kaffebar for å gjøre lekser, eller ta deg tid til å ringe moren din ved å praktisere yoga. Dette betyr imidlertid ikke at du bør unngå alt som minner deg om foreldrene dine. Endringer i den daglige timeplanen kan få deg til å reise deg fra tristhet raskere.

Prøv noe helt nytt for deg. Hvis du vil endre rutinen din, kan du prøve å gjøre nye ting som å ta en malertime du alltid har ønsket å ta, besøke en kaffebar med en nabo du aldri har vært i, eller til og med se på et TV -program du aldri har sett før. Skjem deg selv bort. Tingene du gjør trenger ikke å være aktiviteter som kan utvikle sinn og kropp;

Behandle en forelders død Trinn 15
Behandle en forelders død Trinn 15

Trinn 2. Gjør de tingene du pleide å elske

Selv om det er bra å endre rutinen, er det viktig at du holder deg til aktivitetene du liker hvis du vil føle deg "hel" igjen. Ikke nekt deg selv de tingene du liker (f.eks. Å male, skrive poesi eller jobbe på et suppekjøkken) bare fordi du føler deg for trist til å gå tilbake til dem. Før eller siden vil du finne lykke (til og med litt) ved å gjøre de tingene du liker.

Hvis du ikke er klar til å gjøre aktivitetene foreldrene dine pleide å gjøre, for eksempel å utforske naturen eller løpe sammen, kan du prøve å be en venn om å gjøre dem hvis du virkelig vil komme tilbake til dem

Behandle en forelders død Trinn 16
Behandle en forelders død Trinn 16

Trinn 3. Unngå å drikke alkoholholdige drikker en stund

Sørgetider er ikke et godt tidspunkt å drikke mye alkohol og danse på klubben med venner. Selv om begge deler kan se ut til å få deg til å glemme problemet en stund, er alkohol et deprimerende middel som faktisk kan få deg til å føle deg verre (enten akkurat da eller dagen etter). Hvis du vil, kan du nyte en drink eller to, men ikke prøv å endre sinnstilstanden din ved å drikke for mye alkohol. Også, hvis du vil ta reseptbelagte medisiner for å håndtere din eksisterende smerte, kan du prøve å snakke med legen din først for å se om dette er det riktige.

Behandle en forelders død Trinn 17
Behandle en forelders død Trinn 17

Trinn 4. Hold deg opptatt (men ikke vær for opptatt)

Fyll din daglige plan med en rekke meningsfulle aktiviteter. Prøv å besøke vennene dine minst et par ganger om dagen, og delta i sosiale aktiviteter så ofte som mulig. Sørg også for at du forlater huset (minst) to ganger om dagen for ethvert formål. Det er også viktig at du bruker tid på å jobbe eller studere på skolen, trene og gjøre de tingene som betyr noe for deg. Hvis det er en spennende hendelse eller hendelse som kommer, merker du datoen i kalenderen din, så det er en aktivitet eller hendelse du kan se frem til. Et travelt, aktivt liv kan få deg til å føle deg bedre, selv når du trenger å motivere deg selv til å holde deg sterk.

Dette betyr ikke at du må tvinge deg selv til å være aktiv hele dagen, før du ikke har tid til å sette deg ned og tenke på dine avdøde foreldre. I stedet for det, må du ta litt tid ut av timeplanen. Det er viktig at du tar deg tid til deg selv og tenker på noen ting (inkludert de triste), så lenge du ikke bruker hele tiden alene

Behandle en forelders død Trinn 18
Behandle en forelders død Trinn 18

Trinn 5. Ta deg tid til å gjøre avslappende aktiviteter

Det er viktig at du fokuserer på å berolige ting mens du går gjennom sorgperioden. Dette er en tid for deg å skjemme bort deg selv litt og ta deg tid til å gjøre ting som får deg til å føle deg bedre (bare litt). Det er noen ting du kan prøve:

  • Skriv ned tankene dine i en journal. Ved å skrive hver dag kan du holde kontakten med tankene.
  • Prøv å gjøre yoga eller meditasjon. Begge aktivitetene kan hjelpe deg med å fokusere sinn og kropp.
  • Sett av tid til aktiviteter utenfor hjemmet. Gå ut av din vanlige kaffebar og les utendørs. Litt frisk luft og sollys kan ha god langsiktig innvirkning.
  • Les favorittromanene dine på nytt og finn roen ved å lese dem.
  • Lytt til beroligende musikk. Prøv å ikke høre på musikk som er for høy.
  • Gå en tur rundt der du bor. Tren mens du holder kontakten med tankene dine.
Behandle en forelders død Trinn 19
Behandle en forelders død Trinn 19

Trinn 6. Vær tålmodig med deg selv

Når du begynner å nyte livet igjen, må du passe på at du ikke legger for mye press på deg selv. Det kan ta måneder eller år å komme seg etter sorgen og komme tilbake til personen du var før. Selvfølgelig er det viktig at du ikke skynder deg tilbake til den personen. Så lenge du har mål og vil oppnå fremtiden din, spiller det ingen rolle om du må leve livet ditt eller ta små skritt mot en fremtid uten at foreldrene dine er til stede. Du må innse at selv om du aldri kommer over tapet, vil du til slutt utvikle eller få et nytt forhold til det.

Ikke press deg selv. Lytt til tankene og hjertet ditt. Hvis du ikke er klar til å gjøre en stor endring eller et skritt, så ikke hastverk. Dette er bedre enn å presse eller presse deg selv for mye, og til slutt føler du deg utmattet og blir verre. Det viktigste du bør vite er at ting vil bli bedre, selv om det kan ta lang tid

Tips

  • Lesninger om hvordan andre håndterer sorgens tider kan hjelpe deg med å finne din egen vei. Spør de rundt deg, les memoarer om en kjæres død, eller be om hjelp fra religiøse ledere (f.eks. Prest eller pastor).
  • Se på bilder eller ting foreldrene dine liker å huske. Lytt til hennes favorittband eller sanger, og prøv å snakke om det, uten å skjule følelsene dine.
  • Legg merke til minnene du har med dem. Disse notatene er nøkkelen til å se eller huske fortiden. På den måten kan du verne om minnene om dem.

Anbefalt: