3 måter å roe en hannhund når en hunnhund er i varme

Innholdsfortegnelse:

3 måter å roe en hannhund når en hunnhund er i varme
3 måter å roe en hannhund når en hunnhund er i varme

Video: 3 måter å roe en hannhund når en hunnhund er i varme

Video: 3 måter å roe en hannhund når en hunnhund er i varme
Video: Det kunne vært verre | Trond hjelper Bibbi med hormonsprøyter | discovery+ Norge 2024, Kan
Anonim

Hannhunder er naturlig tiltrukket av hundehunder som er i varme fordi kroppen deres er naturlig programmert til å lukte hunn. Å ha en hannhund rundt en hunnhund som er i varme er belastende for begge hundene. Å skille hann- og hunnhundene og skape et trygt miljø for begge valpene (hvis de bor sammen) kan forhindre at de har fysisk kontakt med hverandre. I tillegg må begge hundene kastreres og kastreres for å minimere uønskede svangerskap, redusere antall kreftformer og forbedre oppførsel av kjæledyr.

Steg

Metode 1 av 3: Skille hannhunden fra hunnen

Ro en hannhund når en hunn er i varme Trinn 1
Ro en hannhund når en hunn er i varme Trinn 1

Trinn 1. Hold hannhunden borte fra hunhunden til varmen er over

Den eneste måten å holde hannhunden rolig på er å holde ham borte fra hunhunden som er i varme fordi hannhunden ikke vil kunne kontrollere reaksjonen hans mot hunhunden. Sett hannhunden inn i huset eller kennelen hvis en hundehund i varme vil være i nærheten av hjemmet ditt for å forhindre at hannhunden lukter hunnens duft.

Ikke la hannhunder gå eller leke med hunnhunder

Ro en hannhund når en hunn er i varme Trinn 2
Ro en hannhund når en hunn er i varme Trinn 2

Trinn 2. Sett hunden i et eget rom overfor huset ditt

Hvis begge hundene bor i samme hus, hold hunde- og hannhunder så langt fra hverandre som mulig fordi hannhunden kan lukte hunnhunden. Hold begge hundene i separate rom så langt fra hverandre i huset som mulig. Lukk døren tett og ikke la de to hundene komme ut sammen slik at de ikke kan komme i nærheten av hverandre.

Sørg for at det ikke er noen leker som tilhører hunnhunden på hannhundens rom, da de fortsatt kan lukte. Å lukte en hunhund kan få hunden til å sutre, stønne og klø seg på døren

Ro en hannhund når en hunn er i varme Trinn 3
Ro en hannhund når en hunn er i varme Trinn 3

Trinn 3. Skill hunnhunden innendørs og hannhunden utenfor hvis du ikke har mye plass og plass i huset

Hvis plassen er begrenset i hjemmet ditt, kan du skille de to hundene ved å ta med hunnen i huset og fjerne hannhunden til han er ute av varme. Sørg for at tunet ditt er inngjerdet, slik at hannhunder ikke kan streife utenfor

  • Dette er det eneste alternativet hvis været er fint ute og det ikke er lover eller forskrifter i området som krever at hunder holdes utenfor huset.
  • Ikke ta hunden din ut av huset når den er i varme, for den kan løpe vekk og finne en kompis. Lukten av en hunhund vil også tiltrekke hannhunder i området.
Ro en hannhund når en hunn er i varme Trinn 4
Ro en hannhund når en hunn er i varme Trinn 4

Trinn 4. Sett hannhunden i kassen til hunnhundens varme er over

Selv om du kan gjøre ditt beste for å holde hundene fra hverandre hjemme, er det en god idé å kontrollere hannhundens aggressive oppførsel overfor hunhunden. I så fall bør hannhunden settes i buret hans. Gjør dette til hunhunden er i varme, vanligvis i 3 uker.

Du kan forberede hannhunden til å bli vant til kassen hans ved å sette ham inn noen ganger for en stund. Du kan også bestille en hundebarnehage slik at han kan være der mens hunnen har det varmt

Metode 2 av 3: Opprette et rolig hjemmemiljø

Ro en hannhund når en hunn er i varme Trinn 5
Ro en hannhund når en hunn er i varme Trinn 5

Trinn 1. Spray metanol på hunnhundens hale for å skjule lukten

Du kan bruke Vicks liniment eller metanolspray, da de vil overstyre lukten av en hunhund når hun er i varmen. Spray hunnhunden flere ganger om dagen for å holde hannhunden rolig når han er i huset med hunhunden.

  • Ikke la hunhunden slikke sprayen ved å distrahere henne med et leketøy eller godbit til sprayen tørker.
  • Disse sprayene kan irritere hunden din, så snakk med veterinæren din først.
Ro en hannhund når en hunn er i varme Trinn 6
Ro en hannhund når en hunn er i varme Trinn 6

Trinn 2. Lek med begge hundene hver for seg under hunnhundens varme

Hold begge hundene underholdt og distrahert ved å leke sammen hver for seg. Sett hunhunden i rommet med tyggeleken for å holde henne opptatt. Deretter kan du leke med hannhunden utenfor.

  • Etter at du leker med hannhunden, kan du leke med hunnhunden mens hannhunden er i din inngjerdede hage.
  • Prøv å leke med begge hundene jevnt i separate områder, slik at begge forblir rolige og avslappede.
Rolig en hannhund når en hunn er i varme Steg 7
Rolig en hannhund når en hunn er i varme Steg 7

Trinn 3. Ta vanlige turer med hannhunden

Hold deg til en vanlig tur med din hannhund, og sørg for at han får nok mosjon for rasen og størrelsen. Å gå med hannhunden regelmessig hjelper til med å holde ham borte fra hunhunden og sikrer at han blir tømt for energi når han kommer hjem.

Prøv å ikke gå med hunhunden når hun er i varme

Metode 3 av 3: Kastrere hannhunder

Ro en hannhund når en hunn er i varme Trinn 8
Ro en hannhund når en hunn er i varme Trinn 8

Trinn 1. Diskuter nøytraliserings- og kastreringsalternativer for begge hundene

Begge dyrene dine vil gjøre det bedre hvis de har blitt kastrert eller kastrert. De fleste veterinærer anbefaler at hunder blir kastrert ved 6 måneders alder, slik at sexlysten og testosteronnivået er lavt. Kastrerende hunder reduserer også overføringen av visse sykdommer og kreftformer. Kastrering av hunnhunder kan også forhindre visse typer kreft, så vel som brystkjerteltumorer. Det er en god idé å kastrere hunden før det første heteslaget, selv om kirurgi fortsatt kan utføres etter at den er i varme.

Ikke glem at kastrering av en hannhund fortsatt ikke forhindrer ham i å reagere på en hundehete, det er bare at oppførselen hans er roligere. Du må også fortsatt holde den kastrerte hannhunden borte for sikkerhets skyld

Ro en hannhund når en hunn er i varme Trinn 9
Ro en hannhund når en hunn er i varme Trinn 9

Trinn 2. Prøv å ikke mate hunden 8 timer før operasjonen

Veterinærklinikken vil gi instruksjoner før operasjonen, og det anbefales vanligvis å ikke mate og drikke hunden din 8 timer før operasjonen. Anestesi kan forårsake kvalme hos hunder, så det er best å tømme magen før prosedyren. Du kan fortsatt gi hunden din vann for å holde seg hydrert.

Følg alle veterinærbestillinger for å sikre at hunden din får operasjonen og blir frisk igjen

Ro en hannhund når en hunn er i varme Trinn 10
Ro en hannhund når en hunn er i varme Trinn 10

Trinn 3. La veterinæren kjøre prosedyren

Denne operasjonen er ganske rask og bør være smertefri ettersom hunden er under narkose. Veterinæren din kan be deg om å forlate hunden din om morgenen og hente ham om ettermiddagen.

Ro en hannhund når en hunn er i varme Trinn 11
Ro en hannhund når en hunn er i varme Trinn 11

Trinn 4. Hjelp hunden å komme seg etter operasjonen

Leger kan foreskrive smertestillende medisiner ved behov. Du kan merke at hunden din føler seg kvalm etter operasjonen og ikke har matlyst de første 1-2 dagene, noe som er normalt. Sørg for at hunden din hviler og ikke beveger seg eller løper for mye i 1-3 dager etter operasjonen, da dette kan forårsake problemer.

  • En hannhunds pung kan virke hovent de første dagene, men hevelsen bør avta når stingene fjernes.
  • Hvis hunden din fortsetter å slikke snittet, er det en god idé å få en elisabethansk krage som ser ut som en stor trakt for å forhindre at den slikker snittet.
  • Hvis det kommer væske ut av snittet eller hunden ser ut til å ha ekstreme smerter, ta ham med til veterinæren for undersøkelse.
  • Du må kanskje ta hunden tilbake til veterinæren etter 7-10 dager for å fjerne stingene i snittet. Imidlertid bruker de fleste veterinærer oppløste tråder, slik at de ikke trenger å bli fjernet.

Anbefalt: