Slik rengjør du boksehansker: 13 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik rengjør du boksehansker: 13 trinn (med bilder)
Slik rengjør du boksehansker: 13 trinn (med bilder)

Video: Slik rengjør du boksehansker: 13 trinn (med bilder)

Video: Slik rengjør du boksehansker: 13 trinn (med bilder)
Video: Skoreparasjon (erstatning av såle) 2024, Kan
Anonim

Boksehansker er svært viktige for å beskytte hendene og motstanderens ansikt mot å bli skadet under en kamp. Imidlertid vil boksehansker til slutt stinke av bakterier og svette. Hvis du rengjør og pleier dem regelmessig, vil boksehanskene dine forbli rene, luktfrie og vare lenger. For å holde boksehanskene rene, bør du alltid sørge for at de er tørre etter hver bruk, slik at bakterier inne i hanskene ikke vokser og utvikler seg.

Steg

Del 1 av 3: Rengjøring og rensing av boksehansker

Rengjør boksehansker Trinn 1
Rengjør boksehansker Trinn 1

Trinn 1. Fjern boksehanskene fra treningsposen så snart som mulig

Når du tar på deg boksehansker, overføres bakteriene på hendene til dem. Disse bakteriene får næring fra svette, og avgir en ubehagelig lukt når de vokser som vanligvis finnes på urent sportsutstyr. Siden luften inne i treningsposen ikke flyter, er det det perfekte stedet for bakterier å vokse. Hvis du beholder boksehansker i vesken, ta dem ut så snart du kommer hjem.

Hvis det er mulig, ikke legg boksehansker i vesken. Det ville være flott hvis luften inne i boksehanskene fikk strømme. Så det er en god idé å bære boksehansker utenfor treningsvesken

Image
Image

Trinn 2. Tørk av boksehanskene

Når du har tatt den ut av treningsposen, tørk boksehanskene umiddelbart med en klut eller et håndkle for å absorbere overflødig fuktighet. Pakk hendene i et håndkle og legg dem i boksehansker. Grav deg inn i boksehansken slik at svetten inni absorberes av håndkleet. Gjenta denne prosessen på den annen side av boksehansken.

Image
Image

Trinn 3. Rengjør innsiden av boksehanskene

Etter å ha tørket så mye fuktighet som mulig fra innsiden av boksehansken, desinfiser og desinfiser den med en balansert (1: 1) løsning av vann og eddik. Ha løsningen i en sprayflaske og spray innsiden av boksehanskene flere ganger.

  • Du kan bruke hvit eddik eller eplecidereddik til å rengjøre boksehansker.
  • For ekstra antibakterielle og soppdrepende egenskaper, bland 10 dråper tea tree olje i en eddikoppløsning.
  • Ikke bruk sterke rengjøringsspray, da de kan skade og irritere huden.
  • Unngå også produkter som Febreze fordi de bare dekker lukt og ikke dreper bakterier. Dette produktet kan også gjøre boksehanskene stive og ubehagelige når de bæres.
Image
Image

Trinn 4. Rengjør utsiden av boksehanskene

Spray eddikløsningen for å belegge hele utsiden av boksehanskene. Tørk deretter av med et rent håndkle for å fjerne smuss, svette og resterende rengjøringsløsning.

Image
Image

Trinn 5. Tilstand boksehanskene

Mange boksehansker er laget av skinn og må kondisjoneres for å fungere godt. Læret til boksehansker kommer fra levende ting, slik at det kan tørke som menneskehud. Det er mange kommersielle skinnbalsam som selges på markedet. Ellers kan du bruke eteriske oljer.

For å kondisjonere hanskene, hell litt balsam eller noen dråper olje på utsiden av hanskene. Bruk en lofri klut og gni oljen på skinnet på hansken i en sirkulær bevegelse. Når du er ferdig, tørk boksehansken utvendig med et rent håndkle for å fjerne overflødig olje

Del 2 av 3: Tørking av boksehanskene

Rene boksehansker Trinn 6
Rene boksehansker Trinn 6

Trinn 1. Luft boksehanskene

Siden bakterier lever takket være svette og fuktighet fanget i boksehansker, kan rene boksehansker opprettholdes ved å holde dem tørre. Etter å ha renset innsiden av hansken med eddik og rengjort utsiden, la hansken lufttørke til den er helt tørr.

  • For å tørke hanskene, fjern stroppene, åpne hanskene så bredt som mulig, og fest stroppene igjen for å holde hanskene åpne.
  • Plasser hanskene eller heng dem i et godt ventilert område, nær et vindu eller foran en vifte.
  • Selv om du ikke rengjør og rengjør hanskene etter hver bruk, bør du alltid tørke dem godt når du har brukt dem.
Image
Image

Trinn 2. Fyll boksehanskene med avispapir

En måte å tørke boksehansker raskt på er å legge avis i dem. Avispapir vil absorbere overflødig fuktighet inne i boksehansken og holde den åpen så luften kan strømme fritt.

Klem et par stykker papir i to kuler. Ha kulene i hver hanske og la den sitte i to timer. Sjekk disse avispapirkulene regelmessig, og hvis de føles fuktige, bytt dem ut med nye papirballer

Image
Image

Trinn 3. Bruk en hårføner

Hvis du skal kjempe flere ganger i nær fremtid der hanskene dine må tørke raskt, er det best å bruke en hårføner. Pass på at du bruker den laveste innstillingen, da varmen kan skade hanskene og herde huden.

Slå på hårføner på den kaldeste innstillingen og pek dysen mot hanskeåpningen. Kontroller om det er fuktighet inne i hansken hvert femte minutt, og når den ene hansken er tørr, gå videre til den andre

Rengjør boksehansker Trinn 9
Rengjør boksehansker Trinn 9

Trinn 4. Prøv å ikke tørke boksehanskene i solen

Selv om solstrålene er gode til å tørke ting, er boksehansker ikke en av dem. Sollys kan tørke ut boksehansker og drepe bakterier, men hvis den blir værende for lenge, kan hanskene dine bli skadet akkurat som solen skader menneskelig hud.

  • Hvis du vil henge hanskene til tørk, ikke la dem stå i direkte sollys, og ikke la dem være i solen i mer enn 20-30 minutter om gangen.
  • Les slutten av denne artikkelen med tittelen "Tips" og deretter "Advarsler" for å finne ut mer om hvordan du kan bli kvitt bakterier/dårlig lukt ved hjelp av fryse/tine -metoden.

Del 3 av 3: Duftende boksehansker

Image
Image

Trinn 1. Nøytraliser dårlig lukt med natron

Baking soda er en universell deodorizer og kan brukes til å kvitte seg med og nøytralisere dårlig lukt inne i boksehansker. Når hanskene er tørre, dryss noen klyper natron i hver hanske og la den sitte i to timer.

For å fjerne natron, klapp boksehanskene på eller bruk en støvsuger med liten nese

Image
Image

Trinn 2. Bruk et tørketrommelark

Etter rengjøring og tørking av hanskene, ta et tørketrommel og tørk innsiden av hver av hanskene. Hvis du vil, kan du la halve tørketrommelen ligge inne til det er på tide å ta hanskene på igjen.

Image
Image

Trinn 3. Bruk sedertre

Ta et par rene bomullssokker og fyll hver med et stykke sedertre (som vanligvis brukes til røyking av animalsk mat eller sengetøy). Fest de åpne ender av sokkene og legg en i hver boksehansk.

Sederskjæret får ikke bare boksehansker til å lukte godt, det absorberer også overflødige bakterier og fuktighet

Image
Image

Trinn 4. Bruk essensielle oljer

Eteriske oljer er gode for duftende ting, inkludert boksehansker. Dessuten har visse eteriske oljer også antibakterielle og soppdrepende egenskaper. Tilsett 10 dråper ønsket eterisk olje til en kopp (240 ml) vann og bland i en sprayflaske. Etter det, spray hver boksehanske en eller to ganger. De essensielle oljene som har de beste antibakterielle og soppdrepende egenskapene inkluderer:

  • Sitrongress
  • Eukalyptus
  • Peppermynte
  • oransje

Tips

Hansker vil holde hanskene tørrere og renere fordi det meste av svetten på hendene dine vil bli absorbert. Håndputer er også lettere å rengjøre, så vask dem regelmessig

Advarsel

Bruk fryse/tine -metoden for å drastisk redusere antall bakterier og lukt.

1. Rene boksehansker som beskrevet ovenfor som smuss, olje og svette vil beskytte bakterier (spesielt mot kjemiske antimikrobielle rengjøringsmidler og behandlinger). Legg boksehanskene i en plastpose og frys i fryseren over natten.

2. Ta den ut dagen etter og sett den tilbake til romtemperatur. Gjenta prosessen flere ganger for å drepe et stort antall bakterier. Jo oftere denne metoden brukes, jo flere bakterier vil bli fjernet fra hansken.

Antall bakterier vil dobles hvert 30. minutt, så hold boksehanskene rene og tørre mens du tar de forebyggende tiltakene beskrevet ovenfor og forhindrer at dårlig lukt utvikler seg. Hvis de ikke blir kontrollert, vil bakterier vokse og utvikle seg, selv om det bare er kort tid fordi det er umulig å bli kvitt alle bakteriene på boksehanske. Å vaske hendene godt før du tar på boksehansker vil også hjelpe. Smuss, olje, døde hudceller, varme og fuktighet er forhold som bakterier trenger for å vokse. Derfor må du bli kvitt dem for å forhindre vekst av bakterier.

Anbefalt: