Hvordan lagre epler: 13 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lagre epler: 13 trinn (med bilder)
Hvordan lagre epler: 13 trinn (med bilder)

Video: Hvordan lagre epler: 13 trinn (med bilder)

Video: Hvordan lagre epler: 13 trinn (med bilder)
Video: Гениальные Лайфхаки, Которые Действительно Работают ▶3 2024, April
Anonim

Epler trenger kalde temperaturer for å holde seg ferske når de oppbevares lenge. Vanligvis er kalde temperaturer nok til å holde eplene friske i noen uker, men med noen ekstra triks kan du beholde dem i flere måneder.

Steg

Metode 1 av 2: Korttidsoppbevaring

Store epler Trinn 1
Store epler Trinn 1

Trinn 1. Bruk et godt eple

Sjekk eplene dine og skille de gode eplene fra de dårlige eller råte. Ett dårlig eple kan føre til at et annet råtner fordi epler produserer etylengass når de råtner. Derfor bør du aldri lagre råte eller ødelagte epler med gode.

Store epler Trinn 2
Store epler Trinn 2

Trinn 2. Skill de dårlige eplene og oppbevar ved romtemperatur

Når de er lagret ved romtemperatur i en kurv, kan eplene holde seg ferske i opptil to dager. Ikke lenge egentlig. Bortsett fra det, for epler som har blitt skadet, må du spise dem umiddelbart fordi epler som har blitt skadet vil råtne raskere.

Hvis eplene er for bortskjemte til å spise, er det bedre å kaste dem utenfor til konsum. Selv om ingen dyr spiser dem, vil selv råtne epler bli en matkilde for insekter og andre organismer som lever under jorden

Store epler Trinn 3
Store epler Trinn 3

Trinn 3. Sett eplene som fremdeles er gode i kjøleskapet

Epler holder seg ferske lenger når de oppbevares kaldt. De fleste moderne kjøleskap har spesielle skuffer for frukt og grønnsaker, og hvis din har en, er det en god idé å lagre eplene dine der. Hvis du ikke har en, lagre eplene dine i en åpen plastbeholder helt bak i kjøleskapet, som er det kaldeste stedet.

Store epler Trinn 4
Store epler Trinn 4

Trinn 4. Dekk beholderen med et fuktig papirhåndkle

I tillegg til kalde temperaturer trenger epler også litt fuktighet for å holde seg friske. Plasser fuktede tørkepapir på toppen av eplene kan gi nok fuktighet, men hvis du vil gjøre dette må du passe på at du ikke oppbevarer eplene i en lufttett beholder.

Store epler Trinn 5
Store epler Trinn 5

Trinn 5. Hvis mulig, må du overvåke temperaturen i kjøleskapet

Hvis du kan kontrollere temperaturen i fruktskuffen i kjøleskapet, stiller du temperaturen i området -1, 1 til 1,7 grader Celsius, den ideelle temperaturen for oppbevaring av epler. Hvis temperaturen er for kald, vil cellene i eplet brytes ned, noe som gjør eplet grøtaktig og uspiselig. På den annen side, hvis temperaturen er for høy, for eksempel 10 grader Celsius varmere, kan epler modnes eller modnes dobbelt så raskt.

Hvis du ikke kan justere temperaturen på fruktskuffen i kjøleskapet, men du kan justere temperaturen i kjøleskapet, plasserer du termometeret i fruktskuffen, og deretter justerer du temperaturen i kjøleskapet til termometeret viser riktig temperatur

Store epler Trinn 6
Store epler Trinn 6

Trinn 6. Overvåk tilstanden til eplene

Med denne metoden kan epler holde seg ferske i opptil tre uker.

Metode 2 av 2: Langtidsoppbevaring

Store epler Trinn 7
Store epler Trinn 7

Trinn 1. Oppbevar epler som er holdbare

Tykkskinnede epler varer vanligvis lenger når de lagres, mens tynne epler vanligvis ikke varer så lenge.

I tillegg må du passe på at eplene dine fortsatt er i god stand. Epler som er skadet eller skadet, vil produsere etylengass og få andre epler til å råtne raskere enn vanlig, noe som gjør innsatsen din forgjeves

Store epler Trinn 8
Store epler Trinn 8

Trinn 2. Pakk hvert eple separat

Alle epler avgir etylengass, også de som er i god stand. På grunn av dette kan epler som kommer i kontakt med hverandre når de lagres, råtne raskere. Hvis et eple begynner å råtne mens det er lagret, kan det forurense andre epler når det kommer i kontakt, slik at mange eller alle eplene dine råtner raskere. Innpakning av hvert eple forhindrer det meste av skaden som kan oppstå når eplene berører hverandre.

  • Bruk fire lag med avis til hvert eple. Velg et avisark som ikke har farget blekk fordi farget blekk er giftig.
  • Legg eplene på toppen av avishaugen, pakk inn et lag med avis, og vri deretter hvert hjørne som møtes. Ikke pakk dem for tett, da innpakning av eplene er for å forhindre at de berører hverandre, ikke for å blokkere luft. Gjør dette til du har pakket inn hvert eple.
Store epler Trinn 9
Store epler Trinn 9

Trinn 3. Dekk bunnen av en tre- eller pappeske med en temperaturisolator

Beholderen bør ikke være lufttett da du ikke vil låse luftsirkulasjonen i eplene dine når du lagrer dem, men det er en god idé å beskytte dem mot luften. Foring av esken kan hjelpe til med å regulere temperaturen og luftsirkulasjonen i eplene dine. Bekled esken med halm eller perforert plast.

Store epler Trinn 10
Store epler Trinn 10

Trinn 4. Legg eplene dine i esken

Still deg opp side om side. Pass på at avispapirene ikke er løse eller løse, slik at eplene ikke berører hverandre.

Store epler Trinn 11
Store epler Trinn 11

Trinn 5. Oppbevar epler på et kjølig sted

Det er flere alternativer du kan velge mellom, for eksempel loft eller kjeller. Det som er klart, stedet er kaldt, men ikke under frysepunktet, for ved frysepunktet for vann vil eplecellene bli skadet og eplet blir grøtaktig når det går tilbake til en høyere temperatur.

Store epler Trinn 12
Store epler Trinn 12

Trinn 6. Ikke lagre epler i nærheten av poteter

Når de blir eldre, frigjør poteter gasser som får epler til å råtne raskere. Du kan beholde dem begge i samme rom, men ikke lagre dem ved siden av hverandre.

Store epler Trinn 13
Store epler Trinn 13

Trinn 7. Sjekk eplene dine etter noen måneder

Med denne lagringsmetoden kan eplene dine holde seg friske i flere måneder, men vil begynne å råtne etter det.

Anbefalt: