Hvordan lagre delfiner (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lagre delfiner (med bilder)
Hvordan lagre delfiner (med bilder)

Video: Hvordan lagre delfiner (med bilder)

Video: Hvordan lagre delfiner (med bilder)
Video: P3-Silje kliner til med Katrine Moholt: – Heftig jentekyss! 2024, April
Anonim

Delfinene er nå i fare. Stigende havtemperaturer, økende forurensning forårsaket av mennesker i delfinhabitater og voldsom jakt på delfiner i noen deler av verden fortsetter å true eksistensen av delfiner. Imidlertid er det håp om at denne situasjonen kan endre seg. Delfiner er omgjengelige, følelsesmessige, svært intelligente pattedyr og fortjener derfor vår beskyttelse. Det er mange ting du kan begynne å gjøre for å holde havet rent, spre informasjon om farene som lurer med delfiner og engasjere deg i delfineredningsaktiviteter. Se trinn ett for mer informasjon.

Steg

Del 1 av 3: Holde havet rent

Lagre delfiner Trinn 1
Lagre delfiner Trinn 1

Trinn 1. La delfinene leve fritt i sitt habitat

En av de enkleste måtene å holde en delfin trygg er å la den leve fritt og ikke forstyrre den. Når du ser dem i havet eller elvene i ferskvann, ikke prøv å mate dem, hold dem eller gjør noe som kan forstyrre deres liv.

Lagre delfiner Trinn 2
Lagre delfiner Trinn 2

Trinn 2. Unngå cruise som passerer gjennom vannområder der delfinbestander og korallrev er beskyttet

Hvert år anslås det at hundrevis av kvadratmeter korallrev - som er habitater og habitater for delfiner og annet marint liv - blir ødelagt av store skip som krysser dem.

Selv om du er en stor delfinfan og ønsker å se det på nært hold, må du vite at marine parker (for eksempel Seaworld) og vannprogrammer som lar deltakerne svømme med delfiner begrenser delfinens frihet. Begge disse kan også påvirke delfinens kortere levetid betydelig. I tillegg kan delfiner pådra seg sykdommer ved upassende fysisk kontakt, og de blir utsatt for soppinfeksjoner og andre problemer. Derfor ville det være bedre og tryggere hvis delfinene fikk bo i sitt habitat og leve fredelig og lykkelig

Lagre delfiner Trinn 3
Lagre delfiner Trinn 3

Trinn 3. Vær forsiktig når du kjøper sjømatprodukter

En av de farlige truslene mot delfinbestanden er kommersielt fiske, så vel som garnene som brukes av fiskere. Hvis du liker marine produkter eller produkter, er det viktig å være mer forsiktig og grundig før du kjøper dem. Antall fisk i havet er begrenset, med mange kommersielle fiskeoperasjoner vil bare skade det marine økosystemet, til tross for at det finnes flere parter som fisker ansvarlig og fortsatt tar hensyn til bærekraftsspørsmål. Det er måter du kan gjøre for å finne ut hvor laksen, tunfisken og rekene du kjøper er fra. Du kan lese listen over fiskevakthunder som årlig utgis av Seafood Watch. Listen gir oppdatert informasjon om fiskemetoder og statistikk, og kan hjelpe deg med å gjøre klokere kjøp av sjømat.

Tunfiskeindustrien er partiet som oftest skyldes for delfindødsfall. Når du handler, ser du ofte tunfiskprodukter som selges under delfinsikker etikett. Etiketten indikerer at tunfiskeaktiviteten som produsenten av produktet utfører er en miljøvennlig aktivitet (skader ikke delfinene). Å kjøpe tunfiskprodukter med disse etikettene er en enkel måte å gjøre endringer på, men du må vite at trusselen mot delfiner ikke bare er tunfiskindustrien. Sørg derfor for at du vet og lærer så mye informasjon om tunfiske som mulig

Lagre delfiner Trinn 4
Lagre delfiner Trinn 4

Trinn 4. Boikott isopor og ikke-biologisk nedbrytbare produkter

Du må vite at avfallet som produseres av mennesker er den største faktoren som driver nedgangen i sjøkvaliteten, med 80% av forurensningene som forurenser havet fra land. Virkningen av dette avfallet er enorm. Selv noe så enkelt som å fly en heliumballong til himmelen kan øke mengden søppel som igjen kan undertrykke delfinbestanden. Ta umiddelbart tiltak for å redusere mengden avfall som ikke kan brytes ned naturlig.

  • Trinn for å redusere avfall er ikke vanskelig. Unngå for eksempel å bruke kaffekopper av plast når du besøker en kaffebar ved å ta med din egen kaffekolbe eller kopp. Unngå å kjøpe matvarer eller produkter som bruker for mye plastemballasje. Kjøp matvarer i bulk, slik at du ikke trenger å kjøpe dem ofte og få nye plastposer fra kjøpesenteret. Du kan også kjøpe brukte gjenstander, spesielt varer laget av plast. Bruk også plastposene du har igjen, slik at du ikke trenger å bruke nye når du handler.
  • I det nordlige Stillehavet er det et fenomen kjent som søppelvirvelen. Søppelvirvel er en haug med søppel som flyter i havet og består av plastavfall, isopor søppel og annet søppel som bæres av havstrømmer til et sted hvor søppelet samler seg og blir fanget i en roterende strøm. Haugen med søppel er på størrelse med Texas og er fylt med skrotter av sjødyr, fugler og andre skapninger fanget i søppelet. Hvis du vil redde delfiner, må den negative virkningen av avfall forårsaket av mennesker på havene reduseres umiddelbart.
Lagre delfiner Trinn 5
Lagre delfiner Trinn 5

Trinn 5. Reduser karbonutslipp

Livslinjen til marin biota forstyrres ikke bare av forurensning fra fysisk avfall. Et av de viktige aspektene som oppmuntrer til marin forurensning er luftforurensning. Forurensninger i luften kommer ned igjen og blandes med grunnvann gjennom regnprosessen. Deretter vil vann forurenset av forurensende stoffer strømme ut i sjøen og til slutt forurense havet. For informasjon er en tredjedel av forurensningen som oppstår i kystområder forårsaket av luftforurensning.

  • Bruken av fyringsolje (avledet fra fossiler av levende ting og planter) er direkte relatert til kvaliteten på havet. Dette betyr at alle tiltak du kan ta for å redusere karbonutslipp fra transportmidlene som brukes, kan direkte påvirke sikkerheten til delfiner. Begynn å ta skritt for å redusere karbonutslippene ved å redusere hyppigheten av kjøring, bytte kjøretøyer med kjøretøyer som bruker mer drivstoff effektivt, eller se etter alternative transportmåter, for eksempel gåing, sykling eller delt ridning (gå tur eller ta en tur).
  • Det er anslått at om lag 65 000 kjemikalier er tillatt i husholdnings- og industrielle rengjøringsprodukter, samt bilprodukter. Imidlertid har bare rundt 300 kjemikalier blitt testet for sikkerhet. På dette tidspunktet er det fremdeles ikke kjent med sikkerhet hva slags "sikker" innvirkning disse produktene har på miljøet.
  • Oljesøl fra tankskip er ofte i fokus for miljøforurensning. Du må imidlertid vite at avrenning av flytende avfall hvert år bærer dobbelt så mange forurensende stoffer som forurenser kystområder som utslipp av oljetanker. Avløp for flytende avfall består av smuss fra bakken (for eksempel kloakk fra kloakk), samt forurensninger fra luften (kjent som indirekte forurensningskilder eller forurensning uten punkt) blandet med regnvann slik at regnvannet som faller er forurenset vann … Det er veldig vanskelig å kontrollere og spore indirekte forurensningskilder fordi forurensende stoffer i luften kan komme hvor som helst. Imidlertid kan det anslås at nesten alle forurensende stoffer i luften kommer fra generell forurensning (for eksempel røyk fra motorvogner) og industriavfall (som fabrikkdamp).
Lagre delfiner Trinn 6
Lagre delfiner Trinn 6

Trinn 6. Bekjemp globale klimaendringer

Endringer i havtemperaturen, selv med bare noen få grader, kan endre den totale balansen mellom marine habitater. Dette påvirker hvordan delfiner og andre sjødyr overlever. Etter hvert som delfinbestanden synker, vil det være mye vanskeligere for dem å konkurrere med andre marine arter om mindre og mindre mat. Hvis sjøtemperaturen er ustabil, vil det være vanskelig for delfiner å overleve.

  • Reduser energibruken og fokuser på å redusere fysisk avfall, og sørg for at du er klar over ingrediensene i rengjøringsprodukter, såper og lignende produkter du kjøper. Disse tingene kan hjelpe deg med å redusere den negative effekten av bruk av kjemikalier som kan være skadelige for deg og miljøet ditt. Unngå også å bruke produkter som inneholder parabener, fosfater og frigolit.
  • I tillegg til stigende sjøtemperaturer, er tømming av oksygen i havet også et stort problem knyttet til globale klimaendringer. Gjødsel, giftstoffer (planter), samt flytende avfall som kommer inn i kystområder inneholder nitrogen og fosfor som kan redusere oksygennivået i vann. Begge stoffene kan være analoge med noe som kan trekke oksygen i rommet der delfinen lever og puster, noe som gjør at delfinen ikke klarer å puste fordi den går tom for oksygen. Ett gram nitrogen eller fosfor alene kan redusere 10 og 100 gram oksygenivåer i sjøvann.

Del 2 av 3: Delta i Dolphin Rescue Action

Lagre delfiner Trinn 7
Lagre delfiner Trinn 7

Trinn 1. Boikott forlystelsesparker med marint tema med attraksjoner for delfiner

Selv om det er morsomt å se delfiner i aksjon på nært hold, er det viktig å merke seg at for å tilby slike attraksjoner må fornøyelsesparker skille ungene fra mødrene, holde dem innesperret i store akvarier, mate dem med medisiner og tvinge dem til å avle i en veldig ung alder. Det har oppstått flere søksmål mot fornøyelsesparker med havtema (for eksempel SeaWorld) angående usikre arbeidsmiljøer, både for mennesker og for delfiner de presenterer, noe som gjør driften av slike fornøyelsesparker farlig og uetisk. Støtt derfor ikke driften av fornøyelsesparken.

Lagre delfiner Trinn 8
Lagre delfiner Trinn 8

Trinn 2. Gi stemmen din til delfinredningsaksjonen

Det største bidraget du kan gi til en redningsinnsats for delfiner er stemmen din. Hvis du bryr deg om delfinsikkerhet, kan du heve stemmen din for å fortelle folk om redningsarbeid for delfiner og lære alt du kan om farene som lurer i delfinbefolkningen i ditt område.

  • Registrer deg for en organisasjon for overvåkning av delfiner, slik at du kan abonnere på de siste forretningsnyhetene og lover om beskyttelse av delfiner som du kan bidra med og invitere andre til å bli med. En organisasjon du kan bli med i er BlueVoice. BlueVoice er en marin bevaringsorganisasjon som jobber for å redde delfiner og hvaler. Spesielt sporet og kjempet de mot jakten på delfiner som skjedde i Japan og Peru. Registrer deg for å bli med i BlueVoice her
  • Når du bruker sosiale medier, ta deg tid til å spre ordet om farene som lurer med delfiner, slik at andre er klar over hva som virkelig skjer med dem til sjøs. Jo flere mennesker blir klar over farene som lurer i delfiner og vet hvordan de skal forhindre dem, desto flere endringer kan gjøres.
Lagre delfiner Trinn 9
Lagre delfiner Trinn 9

Trinn 3. Oppfordre formannen i Representantenes hus eller det regionale representantrådet til å stramme inn beskyttelsen av sjøpattedyrsloven

Rundt 1970-tallet i USA vedtok regjeringen lovforslag for å beskytte delfiner og andre sjøpattedyr, men strengere forskrifter (spesielt når det gjelder tunfiske) ble ikke implementert før på midten av 1980-tallet. Denne forskriften hadde en stor innvirkning den gangen, men endringen var kortvarig. Siden den gang har problemet med fiskevern stått uten tilsyn i flere tiår. Det er på tide å undersøke saken på nytt. Kontakt representanthuset eller det regionale representantskapet nå.

Siden nesten all kommunikasjon foregår online (via internett), tilbyr Representantenes hus eller Regional Representants Council vanligvis et nettsted som du kan besøke for å finne ut hvordan du kan kontakte dem. Skriv et brev med en detaljert handlingsplan og nødvendige endringer, eller ikke avgi stemme i neste valgperiode. Den foreslåtte endringsarbeidet må ta hensyn til spørsmålet om kommersielle forurensninger og industrielt avløp, og hvordan disse to forurensningskildene bidrar til dødelighet av sjøpattedyr

Lagre delfiner Trinn 10
Lagre delfiner Trinn 10

Trinn 4. Doner pengene dine til en stiftelse eller organisasjon som jobber med bevaring av marine dyr

Det er mange stiftelser som har jobbet på dette feltet, som kjemper mot marin forurensning og andre aktiviteter som ødelegger havet. Ofte blir aktivitetene som utføres av disse stiftelsene hemmet av mangel på midler. Derfor vil den økonomiske hjelpen du kan gi være svært verdifull for dem. Denne donasjonen er en flott måte for de av dere som kan være for opptatt til å være direkte involvert i delfinredningsaktiviteter, men likevel ønsker å bidra til disse aktivitetene.

Det er mange organisasjoner som driver med redning av delfiner. Noen av dem er International Fund for Animal Welfare (IFAW) Greenpeace, BlueVoice og flere andre organisasjoner. Disse organisasjonene vil sette stor pris på den økonomiske hjelpen som tilbys slik at redningsaktivitetene for delfiner kan fortsette

Lagre delfiner Trinn 11
Lagre delfiner Trinn 11

Trinn 5. Organiser en boikott der du bor for produkter som kan ha en negativ innvirkning på miljøet

Å unngå bruk av produkter som har en negativ innvirkning på miljøet og kjøpe produkter nøye, er de riktige trinnene for å redde delfiner. Selv om du er ny på det, husk at hvem som helst kan gjøre en forskjell. Imidlertid vil ditt bidrag til delfinredning bli enda større hvis du kan få flere til å bli med på boikott av disse produktene og sammen gjøre mer betydelige endringer.

  • Prøv å starte endringen fra familien din først. Inviter familiemedlemmene dine til å bidra til å kjøpe det riktige produktet (som ikke har en negativ innvirkning på miljøet), og begynn deretter å holde et møte på samfunnshuset eller kirken der du bor for å dele informasjon om redningsarbeid for delfiner med andre og invitere dem å delta. å støtte denne innsatsen.
  • Del budskapet ditt og få andre til å innse at de også kan gjøre en forskjell ved å heve stemmen din i lokalavisen, dele lenker på sosiale medier du bruker og til og med lage plakater som krever støtte og beskyttelse av delfiner..
Lagre delfiner Trinn 12
Lagre delfiner Trinn 12

Trinn 6. Begynn å danne en aktivistgruppe

Hvis antallet mennesker som bryr seg om delfins situasjon begynner å vokse, kan du prøve å danne en aktivistgruppe. Aktivistgruppen du danner, vil senere organisere aktiviteter som protester, boikott og møter der informasjon om delfinredningsinnsats formidles. På denne måten vil flere og flere mennesker være klar over dette miljøproblemet. Jo flere mennesker som er involvert, jo mer sannsynlig er det at regjeringen lytter til deres stemmer og tar skritt for å redde delfinene. Du må innse at media er den sterkeste kilden til forsvar mot trusler som setter liv i fare for delfiner.

Registrer din aktivistgruppe eller organisasjon hos Skattedirektoratet. Hvis organisasjonen din har betydelige driftskostnader, og du vil begynne å få donasjoner fra besøkende på nettstedet eller andre, får du umiddelbart ideell status for organisasjonen din

Del 3 av 3: Handling

Lagre delfiner Trinn 13
Lagre delfiner Trinn 13

Trinn 1. Studer marinbiologi

Hvis du vil ta det neste trinnet for å redde delfiner, fra å være bare en delfinelsker til å bli en profesjonell delfinbeskytter, er marinbiologi et karrierefelt som du mest sannsynlig vil trenge å gå inn på. Mens du studerer på dette feltet, vil du ikke bare være i nær kontakt med dyrene du bryr deg om og ønsker å beskytte, men du vil også lære hvordan menneskelige aktiviteter kan påvirke delfinhabitater og måter som kan gjøres for å forbedre og forbedre kvaliteten på delfinmiljøer. Delfin.

  • På skolen, studer biologi hardt og så mye som mulig, eller ta andre naturvitenskapelige klasser. Du lærer ikke å dykke og svømme med delfiner med en gang, men i det minste vil du bygge grunnleggende kunnskap som du kan bruke i det virkelige liv.
  • Når du går inn i forelesningsverdenen, kan det hende du ikke finner en marinbiologisk hovedfag ved universitetet ditt, med mindre du melder deg på et universitet som har et marinvitenskapelig fakultet. Din bachelorgrad i biologi kan imidlertid hjelpe deg med å velge en bestemt biologisk vitenskap (i dette tilfellet marinbiologi) når du fortsetter studiene til et høyere nivå. Sørg for å ta utdannelsen din trinn for trinn.
Lagre delfiner Trinn 14
Lagre delfiner Trinn 14

Trinn 2. Bli med i en radikal rettshåndhevelsesorganisasjon for marint liv

For noen er donering og passiv venting på endring ikke nok for å redde delfiner. Hvis du er opprørt over det sakte rettferdighetshastigheten for delfiner, bør du vurdere å bli direkte involvert i en aktivistgruppe som jobber for å bekjempe og stoppe alle aktiviteter som kan sette liv i fare for delfiner og andre marine skapninger. Det er flere organisasjoner du kan bli med i:

  • Sea Shepherd Conservation Society
  • Animal Liberation Front eller ALF (Animal Liberation Front)
  • Taiji Action Group
  • Mennesker for etisk behandling av dyr (PETA)
  • Grønn fred
Lagre delfiner Trinn 15
Lagre delfiner Trinn 15

Trinn 3. Ta konkrete skritt for å bekjempe selskapene som er gjerningsmennene til forurensning

Aktivistgrupper, som Greenpeace, organiserer ofte bevegelser som er lette å følge og handlinger for å samle signaturer for å kreve opphevelse av status quo som forurenserne opprettholder. Aktivistgrupper som dette fremhever vanligvis hvordan selskaper forsømmer sitt miljøansvar for å tjene penger og finne ut hva de kan gjøre for å stoppe dette. Uten klare lover, for eksempel restriksjoner på karbongassutslipp og miljøforskrifter, vil disse selskapene ha større frihet til å bevege seg. Tenk på måter å endre situasjonen på.

Mange tvilsomme beslutninger tas på lovgivningsnivå, hvor selskaper lobbyer lovgiver for å vedta miljølovgivninger som indirekte kommer selskapene til gode. Dette kan være veldig forvirrende for lekmannen. Derfor vil det være mye lettere hvis du gir ditt bidrag til flere profesjonelle organisasjoner, i stedet for å gå ut på egen hånd

Lagre delfiner Trinn 16
Lagre delfiner Trinn 16

Trinn 4. Delta på stevner for å diskutere redning av miljøet og organisere din egen protestplan

Be organisasjonene du følger om å offentliggjøre forurensernes praksis. Prøv også å få så mye omtale som mulig i media og spre ordet om hvordan forurensningen fra selskaper kan påvirke delfinbestanden. Greenpeace -organisasjonen arrangerer jevnlig stevner og protester mot forurensere. Selv om du ikke er medlem av Greenpeace -organisasjonen, kan du fortsatt hjelpe med å donere.

Vær sterk og aldri gi opp. Du vil kanskje ikke umiddelbart endre situasjonen bare ved å gå på gata, men med denne handlingen kan du fange publikums oppmerksomhet, komme på TV og gjøre folk oppmerksom på hva som skjer. Dette er på tide å gjøre en endring. Antall demonstranter eller grupper kan ha en betydelig innvirkning, men selv en liten protest kan ha stor innvirkning hvis du har et stort mål og får mye motstand for å kjempe for det

Lagre delfiner Trinn 17
Lagre delfiner Trinn 17

Trinn 5. Blokker fiskeindustrien direkte

Avhengig av gruppen du er i, kan du hoppe rett inn i feltet, kutte fiskenett i internasjonale farvann eller dra på ekspedisjoner mot hvalfangst for å bekjempe ulovlige hvalfangere som pirater, eller du vil bruke mesteparten av tiden din på å samle underskrifter og søker etter forskjellige skriftlige dokumenter. Du bestemmer alene hvor langt du er involvert, men det som er klart er at ekte handling kan garantere resultater. Hold deg involvert i disse handlingene og fortsett å kjempe.

Så imponerende som det høres ut, kan radikal aktivitet være farlig for deg og noen ganger bryte loven. Hvis du ikke har noe imot å bli arrestert av politiet for å ha deltatt i en handling eller aktivitet for å nå dine mål, må du sørge for at det er en del av en planlagt innsats. Ikke la deg bli arrestert av politiet for å ha begått handlinger mot loven som ikke er en del av å redde miljøet, fordi dette faktisk vil få deg i trøbbel

Tips

Sett opp skilt som bannere eller plakater på steder der folk kan se dem. I tillegg er det en god idé at banneret eller plakaten du lager ikke ser for prangende og lys ut, slik at folk vil stoppe et øyeblikk for å lese meldingen du formidler gjennom banneret eller plakaten. De kan også se organisasjonsstedet du opprettet

Anbefalt: