Hvordan heve en afrikansk dvergfrosk: 11 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan heve en afrikansk dvergfrosk: 11 trinn (med bilder)
Hvordan heve en afrikansk dvergfrosk: 11 trinn (med bilder)

Video: Hvordan heve en afrikansk dvergfrosk: 11 trinn (med bilder)

Video: Hvordan heve en afrikansk dvergfrosk: 11 trinn (med bilder)
Video: Isabelle dater - Episode 1 2024, Kan
Anonim

The African Dwarf Frog (African Dwarf Frog) er en ministørrelse, bare ca 7,5 cm. Dette krypdyret tilbringer mesteparten av tiden i vannet, men må av og til komme til overflaten for å puste fordi det har lunger, ikke gjeller. Afrikanske pygmy frosker har en gjennomsnittlig levetid på 5 år, men noen kan nå 20 år! Hvis du er interessert i å heve afrikanske pygmépadder, inneholder denne artikkelen informasjon om hvordan du skal ta vare på dem.

Steg

Ta vare på afrikanske dvergfrøer Trinn 1
Ta vare på afrikanske dvergfrøer Trinn 1

Trinn 1. Forbered først et akvarium for froskene

Afrikanske pygmy padder kan leve fredelig med flere typer fisk og snegler som lever i vannet.

Ta vare på afrikanske dvergfrøer Trinn 2
Ta vare på afrikanske dvergfrøer Trinn 2

Trinn 2. Hvis du vil plassere froskene i et akvarium uten filtreringssystem, for eksempel en gullfiskskål, trenger du omtrent 4-8 liter vann per frosk, slik at du ikke trenger å skifte vann på flere dager

Ellers må du installere et filtreringssystem for å unngå at den giftige konsentrasjonen av ammoniakkavfall samler seg froskeskitt. Afrikanske pygmy padder trenger ikke mye plass. I naturen lever og trives disse froskene i svært grunne sumpete vannforekomster i regnskogen. Denne frosken lever ikke i grupper som fisk. Den foretrekker et trygt og rolig miljø, uten rovdyr og gir mange gjemmesteder ved basen. Så lenge du har et effektivt filtreringssystem på plass, spiller det ingen rolle hvilken størrelse akvarium du bruker. Pass på at det ikke er hull på toppen, da froskene kan rømme fra tanken og dø.

Ta vare på afrikanske dvergfrøer Trinn 3
Ta vare på afrikanske dvergfrøer Trinn 3

Trinn 3. Installer filteret

I naturen lever den afrikanske pygmy -padden i vann mindre enn 20 cm dypt. Dypere vann vil skape dvergfrøer som lever i bunnen, men må svømme til overflaten for å puste. Mens afrikanske pygmépadder kan sameksistere med tropisk fisk, bør du fortsatt tilpasse akvariet til fiskens behov, ikke padder. Afrikanske pygmy padder tåler vannforhold som kan være dødelige for fisk.

Ta vare på afrikanske dvergfrøer Trinn 4
Ta vare på afrikanske dvergfrøer Trinn 4

Trinn 4. Bruk grus eller sand som et underlag

En tykkelse på 2,5 cm er tilstrekkelig. Du bør kunne føle bunnen av tanken hvis du trykker på den med fingeren.

Hvis du bruker stein eller grus, velg en stein som ikke er for stor. Afrikanske pygmy padder kan lett bli fanget under store steiner og kveles. Det anbefales å lage noen strukturer i bunnen av akvariet for å skjule froskene. Den afrikanske pygmepadden er veldig følsom for vibrasjoner og bevegelser, så den gjemmer seg ofte på lukkede steder etter instinktet for å unngå rovdyr. Du må sørge for at froskene ikke blir fanget i den. På den annen side må du passe på at småsteinene ikke er for små, da padda ved et uhell kan svelge dem og dø

Ta vare på afrikanske dvergfrøer Trinn 5
Ta vare på afrikanske dvergfrøer Trinn 5

Trinn 5. Gi fersk eller frossen mat, for eksempel blodorm og reker

Du kan også mate ham kommersielle matvarer i pelletsform. Et sunt kosthold er et variert kosthold. Ikke gi frossen tørrmat, da det kan forårsake oppblåsthet. Sørg for å rydde opp all mat som ikke er spist etter 10 minutter. Du kan gi dem vaskepellets hvis du ikke har noe annet valg, men legg dem på en tallerken slik at du enkelt kan finne dem.

Ta vare på afrikanske dvergfrøer Trinn 6
Ta vare på afrikanske dvergfrøer Trinn 6

Trinn 6. Rengjør akvariet en gang i uken for å sikre at froskene er sunne

Utfør ukentlige delvise vannendringer for å stabilisere pH og fjerne nitritt/nitrat. Fjern ca. 20% av vannet og tilsett det klorerte tappevannet.

Ta vare på afrikanske dvergfrøer Trinn 7
Ta vare på afrikanske dvergfrøer Trinn 7

Trinn 7. Forbered noen gjemmesteder, for eksempel små terrakottapotter, tømmerstokker, planter og mose

Kopper/krus kan også være gode gjemmesteder for frosker.

Ta vare på afrikanske dvergfrøer Trinn 8
Ta vare på afrikanske dvergfrøer Trinn 8

Trinn 8. Legg levende eller kunstige planter i akvariet

Velg kunstige planter laget av silke, ikke plast. Den harde plasten kan klø og skade paddenes delikate hud. Hvis du velger ekte planter, må du kontrollere at de har de samme kriteriene.

Ta vare på afrikanske dvergfrøer Trinn 9
Ta vare på afrikanske dvergfrøer Trinn 9

Trinn 9. Sørg for at vanntemperaturen skal være i området 21-24 ° C

Bruk en minivannvarmer om nødvendig. Følg temperaturen nøye hvis du installerer denne typen utstyr.

Ta vare på afrikanske dvergfrøer Trinn 10
Ta vare på afrikanske dvergfrøer Trinn 10

Trinn 10. Unge afrikanske pygmy padder liker å flokkes

Voksne padder foretrekker ensomme forhold, bortsett fra i hekketiden. Mannlige frosker plassert i samme tank vil ikke angripe hverandre. Imidlertid vil padder av hann og hunn hekke. Kvinnelige padder er mer dominerende, mer aggressive og sultne i hekketiden.

Ta vare på afrikanske dvergfrøer Trinn 11
Ta vare på afrikanske dvergfrøer Trinn 11

Trinn 11. Den afrikanske pygmepadden (ADF) blir ofte forvekslet med den afrikanske klovfrosken (ACF), men de to er veldig forskjellige

ACF kan nå mye større størrelser enn ADF. Voksen ACF kan nå størrelsen på en softball. ACF spiser nesten alle typer fisk (eller frosk) som passer til munnstørrelsen. Så aldri legg ACF og ADF i ett akvarium. ACF kan bære dødelig sykdom til ADF. ACF har ingen membraner mellom forbenene, så den har lange klør. Hvis du ser små svarte klør på ADFs bakben, ikke bekymre deg, det er normalt. ACF kan også lage gode kjæledyr, men sørg for at du undersøker først for å finne ut hva deres behov er og holde dem atskilt i en annen tank fra fisk og ADF.

Tips

  • Hold to afrikanske pygmépadder med hverandre (ikke obligatorisk, men anbefalt).
  • Pass på at akvariet for froskene ikke er for dypt, eller at froskene ikke kan svømme til overflaten for å puste, og de kan drukne.
  • Afrikanske pygmy padder elsker blodorm.
  • Sørg for at det er minst 5 cm mellomrom mellom akvariumdekselet og vannoverflaten. Dvergpadder puster ikke oksygen oppløst i vann. Disse reptilene suger oksygen i luften akkurat som oss!
  • Prøv å holde vanndypet til maksimalt 20 cm. Hold overflaten rolig. En turbulent overflate er nødvendig for oksygen, men luftboblene gir for mye vibrasjon for padda. Bruk myke dekorasjoner og underlag. Sand er perfekt fordi maten som samler seg på overflaten gjør det lettere for frosker å finne den. Ikke gjør plassen for smal til at froskene kan falle i den. Gi små skjulesteder for frosker. Bruk et mekanisk filtersystem og et stort overflateareal. Bruk så mye som mulig. Frosker tåler skittent vann enn de fleste fisk, men det ville være bedre hvis du bytter vannet omtrent 15% hver uke eller 30% annenhver uke. Bruk vann fra springen i områder med mineralvann, ettersom dvergpadder elsker det. Sørg for at du behandler vannet for å fjerne klor og tungmetaller. Forholdet mellom 10 timer lys til 14 timer mørkt burde være godt nok. Ikke hold padder i nærheten av vinduer med mindre du har tykke gardiner for å blokkere UV -stråler og forhindre algevekst. Unngå radiatorer eller høyttalere fra stereoanlegget eller TV -en. Frosker elsker blodorm og frossen tropisk fisk. Varier mat for et sunt kosthold. Gi små mengder mat på kort tid. Padder kan sameksistere med 2 voksne Amano reker som rydder opp matrester.
  • Hvis froskene oppbevares i en fiskeskål (som ikke anbefales), legg til en liten tallerken for å dekke.
  • Ikke la andre typer småfisk svømme til bunnen av tanken. Padder kan være aggressive og begge vil bli stresset.

Advarsel

  • Husk at de afrikanske pygmy froskeartene kan bære salmonella. Så, aldri håndtere det utenfor akvariet med bare hender.
  • Den afrikanske pygmepadden kan leve fredelig sammen med mange andre dyr, men det er noen som kan forårsake problemer, for eksempel kreps, ciklider (fisk som kreps eller surfe, skilpadder og i sjeldne tilfeller gullfisk. De fleste andre dyr bør ikke være et problem for afrikanske pygmy padder, men noen typer dyr kan være veldig grusomme eller for store og kan prøve å spise dem. Husk at i naturen afrikanske pygmy padder er mat for fisk, fugler, slanger og de fleste andre større dyr. Instinktivt vil den afrikanske pygmy -padden oppfatte et større dyr som en trussel, og et mindre dyr som potensiell mat.

Anbefalt: