Slik installerer du en skjermdør: 12 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik installerer du en skjermdør: 12 trinn (med bilder)
Slik installerer du en skjermdør: 12 trinn (med bilder)

Video: Slik installerer du en skjermdør: 12 trinn (med bilder)

Video: Slik installerer du en skjermdør: 12 trinn (med bilder)
Video: FÅR MIN SØSTER TIL AT GRÆDE *Not clickbait!* 2024, Kan
Anonim

Skjermdører er et fantastisk tillegg til enhver hjemmeinstallasjon, og holder dørene dine beskyttet mot elementene om vinteren og lar frisk luft komme inn i hjemmet ditt om sommeren. Skjermdører er også enkle å installere selv. Gjør deg klar med trinn 1 nedenfor for å finne ut hvordan!

Steg

Image
Image

Trinn 1. Mål døren

Mål dørkarmen (på utsiden) der du vil at den nye skjermdøren skal installeres. Skjermdører selges vanligvis i standardstørrelser, så du må finne ut hvilken standardstørrelse som er nærmest din dørstørrelse. Se etter en skjermdør som er nærmest størrelsen på dørkarmen din i din lokale hjemmebutikk.

Bredden på døren er generelt fast og høyden på døren varierer. Kjøp en dør som er nærmest passende høyde, men husk at det kan være nødvendig med litt skjæring. Takrenner kan installeres hvis døren er for liten

Image
Image

Trinn 2. Samle utstyret ditt

Når du kjøper en skjermdør, er det vanligvis en liste over tilbehør du trenger skrevet på pakken. Samle utstyret før du starter. Verktøy som kiler, skrutrekkere, elektriske bor, linealer og metallskjæreverktøy er vanligvis nødvendig.

Image
Image

Trinn 3. Bestem hvilken vei døren vil åpne

Vanligvis bør skjermdørhåndtakene være på samme side som hoveddørhåndtaket. Men hvis dørhåndtakene blokkerer hverandre eller hvis skjermdøren åpnes og treffer en lampe eller et annet objekt, kan du åpne den i den andre retningen.

Image
Image

Trinn 4. Installer regnerennene

Hvis du bor i et område som ofte regner og døren din ikke er beskyttet, må du installere takrenner over døren for å unngå at vann kommer inn. Følg produsentens instruksjoner for installering av denne enkle beskyttelsesenheten.

Image
Image

Trinn 5. Mål dørstørrelsen og mål passformen

Plasser skjermdøren i dørkarmen. Ordne dørene slik at de er like langt fra begge sider og fra topp til bunn. Dører skal være omtrent 3 mm fra endene på begge sider og 6 mm fra topp- og bunnendene.

De fleste skjermdører kommer med en terskelutvidelse, for å hjelpe skjermdøren til å passe bedre hvis døren er for liten

Image
Image

Trinn 6. Juster dørstørrelsen

Hvis skjermdøren din er for stor, juster hengselbanen eller terskelutvidelsen ved å trimme den til riktig størrelse. Døren kan også kuttes i størrelse hvis døren er laget av et bestemt materiale (men dette anbefales ikke).

Image
Image

Trinn 7. Merk hengselplassene på døren og dørkarmen

Når du skal dimensjonere døren, merker du stedet for skruehengslene med blyant. Sørg for at døren er i riktig retning når du gjør dette.

Image
Image

Trinn 8. Installer hengslene på døren

Plasser døren på et hardt underlag, for eksempel en arbeidsbenk, og plasser hengslene der du merket, og sørg for at hengslene åpnes i riktig retning.

Image
Image

Trinn 9. Installer dørhengslene over dørkarmen

Plasser dørhengslene på dørkarmen på stedene du merket tidligere. Bor 0,32 cm styrehull og bruk de anbefalte skruene for å feste døren og hengslene til dørkarmen. Start med å skru inn det nederste hullet på det øverste hengslet, bruk et vater for å sikre at døren er justert og skru deretter alle hengselhullene.

Blokker eller kiler kan hjelpe deg med å holde døren på plass mens du gjør dette

Image
Image

Trinn 10. Installer dørhåndtaket hvis det ikke allerede er installert

Fjern kilene og installer skjermdørhåndtakene i henhold til produsentens instruksjoner. Mange skjermdører har dørhåndtak festet.

Image
Image

Trinn 11. Test døren

Prøv å bruke døren, sjekk om den lett åpnes og lukkes.

Image
Image

Trinn 12. Installer dørlukkeanordningen hvis dørlukkingsenheten er inkludert i skjermdøren

Installer den automatiske dørlukking etter produsentens instruksjoner.

Tips

  • Før du installerer skjermdøren må du male eller lakke som du vil. Denne jobben blir enklere hvis døren er plassert på staffelibordet i stedet for allerede på plass.
  • Bruk en skjermdør som er fjærfestet, og du trenger ikke å bruke en automatisk dørlukking.
  • Den selvjusterende borekronen hjelper deg med å justere skruene på dørhengslene og forhindre at treet på dørkarmen splittes.

Advarsel

  • Når du kjøper en skjermdør, må du kontrollere at skjermdøren ikke er for liten. Ideelt sett bør skjermdøren ikke være mindre enn 9 mm mindre enn ønsket størrelse.
  • Når du kutter døren for å redusere størrelsen, må du ikke kutte sidene for mye. Ellers vil du redusere dørens styrke.

Anbefalt: