Slik knekker du et egg: 6 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik knekker du et egg: 6 trinn (med bilder)
Slik knekker du et egg: 6 trinn (med bilder)

Video: Slik knekker du et egg: 6 trinn (med bilder)

Video: Slik knekker du et egg: 6 trinn (med bilder)
Video: Jurassic World Toy Movie: Return to Sorna, Part 4 #shortfilm #jurassicworld 2024, Kan
Anonim

Å kunne bryte egg er en veldig nyttig kjøkkenferdighet. Sprekkende egg er nødvendig for å lage mange retter fra grunnleggende eggerøre til elegant crème brulée. Når du knuser et egg, er nøkkelen å knekke det på det bredeste punktet, som er rundt midten. På denne måten får du rene eggskår i stedet for å ende opp med skallskiver i frokosten. Se trinn 1 for å lære hvordan du knekker et egg.

Steg

Image
Image

Trinn 1. Hold egget i din dominerende hånd (hånden du bruker mest, vanligvis høyre hånd)

Du vil ha maksimal kontroll over eggene. Så hvis du bruker den andre hånden din i stedet for den andre, kan egget ved et uhell skli og falle.

Image
Image

Trinn 2. Hold den mellom tommelen og de to første fingrene

Image
Image

Trinn 3. Bank eggets mage godt mot en hard overflate

Sørg for at delen av egget du slår er den bredeste delen (midten); hvis du knuser egget nær toppen eller bunnen, er det mer sannsynlig at egget faller fra hverandre i hendene.

  • Noen sier at egg bør sprekkes på en flat overflate, mens andre er veldig støttende til å knekke egg på kanten av en metallskål eller panne, eller kanskje kanten på et bord. Begge metodene er like gode. Det er opp til deg hvilken som er mest behagelig for deg.
  • Du kan også trykke noe hardt mot egget i stedet for omvendt som ovenfor. Prøv å ta en tung kniv eller annet tungt kjøkkenutstyr og bank den godt fast i midten av egget.
Image
Image

Trinn 4. Åpne begge halvdelene av egget

Bruk den andre hånden til å åpne skallet og trekk den andre halvdelen av egget slik at de to halvdelene av skallet skilles. Gjør dette forsiktig for å minimere sjansen for at sprukne egg eller små biter kommer inn i bollen din.

Erfarne kokker som må knekke dusinvis av egg samtidig kan åpne begge halvdelene av egget med en hånd. For å gjøre dette, legg et sprukket egg i midten av håndflaten og hold det med sprekken ned i bollen. Bruk pekefingeren til å stabilisere baksiden av egget, og dra deretter med tommelen og langfingeren for å skille de to halvdelene av egget. Denne metoden krever mye øvelse

Image
Image

Trinn 5. Tøm eggene i en bolle eller panne

Hvis du planlegger å bruke hele egget (både det hvite og eggeplommen), hell det hele i en bolle, både eggeplommen og den hvite.

For å skille hvite og eggeplommer, legg de to halvdelene av egget i en bolle og flytt eggeplommene forsiktig frem og tilbake fra det ene skallet til det andre, slik at de hvite drypper ned i bollen og eggeplommene forblir intakte og blir i bollen. et stykke ødelagt eggeskall

Image
Image

Trinn 6. Ferdig

Tips

  • Gjør dette i en bolle.
  • Vask hendene før og etter å ha knust egg!
  • Sprinkling av eggeskallfragmenter rundt bunnen av hageplantene dine er flott for å forhindre at dyr kommer nær plantene dine.

Anbefalt: