Hvordan lagre ferske basilikumblader: 6 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lagre ferske basilikumblader: 6 trinn (med bilder)
Hvordan lagre ferske basilikumblader: 6 trinn (med bilder)

Video: Hvordan lagre ferske basilikumblader: 6 trinn (med bilder)

Video: Hvordan lagre ferske basilikumblader: 6 trinn (med bilder)
Video: Как стать Успешным Парикмахером! Как достичь Успеха в Любом бизнесе! Ева Лорман! 2024, Kan
Anonim

I tillegg til å være kjent som et aromatisk blad som er i stand til å spise forskjellige retter, viser det seg at basilikumblader også ofte brukes som medisin fordi de er veldig rike på næringsstoffer.

Interessert i å behandle basilikumblader til en duftende og deilig pestosaus? Vær forsiktig, hvis du ikke forstår hvordan du lagrer og behandler det, kan basilikumblader lett endre farge og miste sin unike smak. På grunn av det høye vanninnholdet vil ikke basilikumblader tørke ut like lett som andre krydderblader. Dessverre gjør de samme forholdene faktisk at smaken og fargen på basilikumblader lett endres hvis bladene blir hakket eller blir utsatt for luft. En av de enkleste og beste måtene å lagre basilikumblader på er å fryse dem.

Steg

Image
Image

Trinn 1. Legg basilikumbladene i en beholder med vann, vekk fra direkte sollys

Hvis du ikke vil fryse dem, lagrer du bladene i en vase eller krukke fylt med vann og legger dem i et hjørne av rommet som ikke utsettes for direkte sollys (dette gjelder basilikumblader som du dyrker selv eller kjøper på Supermarkedet). På denne måten vil basilikumbladene forbli friske i opptil to uker etter at de er lagret. Denne metoden passer for deg som planlegger å behandle basilikumblader regelmessig i løpet av de neste ukene.

Det er best å lagre basilikumblader i nærheten av kjøkkenområdet, så du ikke glemmer å behandle dem

Image
Image

Trinn 2. Gjør deg klar til å fryse basilikumbladene

Vask basilikumbladene, tørk dem:

  • Først av alt, skille bladene fra stilkene. Hvis du vil bruke metoden for å fryse hele basilikumblader, fjerner du stilkene og beholder noen av de unge skuddene.
  • Vask basilikumbladene, og pass på at du ikke skader bladets tekstur.
  • Tørk bladene med en grønnsaksskål eller legg dem på et papirhåndkle til bladene tørker ut.
Image
Image

Trinn 3. Frys basilikumbladene ved å bearbeide dem til pestosaus først

Ha en håndfull eller to basilikumblader i en matprosessor, tilsett jomfruolivenoljen og en klype salt, og bland til glatt eller til ønsket konsistens. Sørg for at hvert basilikumblad er belagt med olivenolje for å bevare smaken og fargen. Hell de knuste basilikumbladene i en lufttett beholder og tilsett ekstra olivenolje på toppen. Hvis du vil bearbeide det, smelter du de knuste basilikumbladene, og behandler igjen ved å tilsette de andre ingrediensene i din favorittpestosaus.

Image
Image

Trinn 4. Frys hele basilikumblader umiddelbart

Selv om det tar lengre tid, er denne metoden fortsatt enkel å bruke og resultatene du kan bruke til å dekorere forskjellige retter.

  • Ordne de spirede bladene på et brett, sett i fryseren og la det stå i 1-2 timer.
  • Når bladene har frosset, legg dem i en lufttett beholder. Gi avstanden mellom bladene, ikke stable dem eller ordne dem tett sammen slik at formen på bladene opprettholdes.
  • Hvis du vil bearbeide det, tiner bladene, kuttes i ønskede biter eller bruker dem hele som pynt til pasta eller supper.
Image
Image

Trinn 5. Frys basilikumbladene med en melkekartong

Dette er den enkleste metoden for å fryse basilikum.

  • Legg basilikumbladene i en rengjort melkekartong.
  • Dekk til overflaten av melkekartongen tett.
  • Oppbevar esken i en plastklips eller annen lufttett beholder. Bruk heller en 1 liters melkekartong.
  • Hvis du vil behandle det, ta bladene etter behov og ha resten i melkekartongen. Deilige frosne basilikumblader behandles til forskjellige sauser.
Image
Image

Trinn 6. Prøv en (eller alle) av de enkle måtene å holde basilikum frisk oppført ovenfor

På den måten, når du trenger det, kan du spise friske basilikumblader uten å måtte kjøpe dem igjen i supermarkedet. God matlaging!

Tips

  • Behandle frossen basilikumblader maksimalt 3 måneder etter frysing.
  • Metodene ovenfor er egnet for alle typer basilikumblader som du finner i supermarkedet.
  • Bruk ca 45 ml olivenolje til en haug med basilikumblader som du legger i en kjøkkenmaskin.
  • Lær hvordan du dyrker de mest passende basilikumbladene. Hvis du har plantet basilikumblader i hagen din, håper du selvfølgelig å kunne høste dem når høstsesongen kommer. Ikke glem å trimme delene som ikke er nødvendige for å stimulere plantevekst.
  • Sørg for å belegge hvert blad med olivenolje når du behandler det i en kjøkkenmaskin. Olje er i stand til å opprettholde smaken, friskheten og fuktigheten til basilikum.
  • Isbitbeholdere er egnet for frysing av basilikumblader; dosen av hver eske er 1 ss. (15 ml). Dette vil gjøre det lettere for deg å utføre en basilikumbasert saus eller suppeoppskrift (hvis det står i 3 ss./45 ml basilikumblader i oppskriften, kan du bare dyppe 3 ruter frossen basilikum i gryten).
  • Behandle basilikumbladene til de er helt fine hvis du vil lage en basilikumpuré som kan fryses og gjøres om til en pestosaus. Når ønsket konsistens er nådd, legg basilikumpastaen i et plastklips og legg den i fryseren. Når du vil behandle den, bryter du bare den frosne basilikumsmassen etter behov. Mye mer praktisk!
  • Hvis du vil fryse den hakkede basilikum, bruk denne metoden: tilbered en isbitbeholder, fyll hver eske med vann (ikke fyll for mye), og legg deretter den hakkede basilikum i hver av esker fylt med vann. Selv om basilikumbladene blir mørkere etter frysing, vil smaken og aromaen forbli den samme.

Anbefalt: