Hvordan vise dårlige karakterer til foreldre (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan vise dårlige karakterer til foreldre (med bilder)
Hvordan vise dårlige karakterer til foreldre (med bilder)

Video: Hvordan vise dårlige karakterer til foreldre (med bilder)

Video: Hvordan vise dårlige karakterer til foreldre (med bilder)
Video: Как зашить ДЫРКУ на куртке, джинсах, штанах, носке, футболке, чтобы не было видно 2024, Kan
Anonim

Å få dårlige karakterer kan ha blitt opplevd av nesten alle mens de studerte. Det er ubestridelig at dårlige karakterer kan få oss til å føle oss skuffet og motløs, pluss stresset med å måtte fortelle foreldrene våre. Imidlertid kan du ikke unngå det og må fortelle dem det. Husk at foreldre bare vil det beste for deg. Så, forbered deg godt og ta konsekvensene.

Steg

Del 1 av 4: Forberede deg selv

Vis foreldrene dine en dårlig karakter Trinn 1
Vis foreldrene dine en dårlig karakter Trinn 1

Trinn 1. Ro deg ned

Kontroller følelsene dine før du viser verdi til foreldrene dine. Angst og nervøsitet vil faktisk få deg til å tenke nei-nei. Husk, en dag vil denne situasjonen ikke lenger ha betydning og bare bli et minne. Jo før du forteller dem, jo før vil dette øyeblikket gå, og du kan begynne å tenke på måter å fikse det på.

  • Pust dypt og tenk på hyggelige ting.
  • Prøv å glemme den dårlige karakteren i en time og gjør noe som gjør deg glad, som å lese en bok eller spille et spill.
Vis foreldrene dine en dårlig karakter Trinn 2
Vis foreldrene dine en dårlig karakter Trinn 2

Trinn 2. Forbered deg før du snakker med foreldrene

Tenk på de positive tingene du har oppnådd så langt. På denne måten kan du kunngjøre både gode nyheter og dårlige nyheter. Hvis du ikke kan huske noe, har du en plan for å forbedre karakterene dine. Lag en solid plan eller fysisk bevis på hvordan du vil få bedre karakterer i fremtiden.

  • Planlegg å møte læreren, eller snakk med læreren om de dårlige karakterene først.
  • Lag en studieplan.
  • Ikke skjul eller kast dårlige testresultater. Du kan bli fristet til å gjemme seg, late som om du "glemmer" eller kaster dårlige karakterer. Ikke gjør det. Før eller siden vil sannheten også bli avslørt. Kanskje bør de dårlige karakterene signeres av foreldrene, eller det vil gjenspeiles i de synkende karakterene i rapportkortet.
  • Å være ærlig er den beste måten. Foreldrenes straff og reaksjon vil bli verre hvis du forsinker å fortelle dem det.
Vis foreldrene dine en dårlig karakter Trinn 3
Vis foreldrene dine en dårlig karakter Trinn 3

Trinn 3. Velg riktig øyeblikk

Prøv å forberede de rette forholdene for å levere de dårlige nyhetene. Ikke velg en tid når de er på et overfylt sted, eller på en familieopplevelse. Den ideelle tiden å gi dem beskjed er under eller etter middagen, da de vanligvis ikke har noe annet å gjøre.

  • Ikke fortell dem de dårlige nyhetene med en gang når de kommer hjem fra jobb. Gi dem en sjanse til å hvile før du starter en seriøs samtale.
  • Avtal et møte med foreldrene dine hvis du ikke finner tid til å snakke med dem.
Vis foreldrene dine en dårlig karakter Trinn 4
Vis foreldrene dine en dårlig karakter Trinn 4

Trinn 4. Vis respekt

Ikke vær defensiv eller frekk når du håndterer denne situasjonen. Foreldrene dine vil svare bedre hvis du er høflig og klok. Snakk med foreldrene dine som alle andre foreldre.

  • Bruk aldri fornærmende eller banneord.
  • Ikke snakk med høy stemme. Snakk med en rolig, jevn stemme.

Del 2 av 4: Snakke med foreldre

Vis foreldrene dine en dårlig karakter Trinn 5
Vis foreldrene dine en dårlig karakter Trinn 5

Trinn 1. Fortell foreldrene at du vil snakke med dem

Hvis du får den rette muligheten, kan du spørre foreldrene dine om de er villige til å snakke med deg. Finn et rolig sted som gir nok personvern. Prøv å ha samtalen sittende, ikke stå, fordi diskusjonen kan ta lang tid.

Vis tillit og en seriøs holdning når du henvender deg til foreldrene dine. Ikke oppfør deg dum eller vis harme. Foreldrene dine kan reagere positivt hvis du oppfører deg bra

Vis foreldrene dine en dårlig karakter Trinn 6
Vis foreldrene dine en dårlig karakter Trinn 6

Trinn 2. Ikke gå for langt med forklaringer

Kom deg rett til poenget. Ikke manipuler samtalen og prøv å dra nytte av din situasjon. For eksempel kan du si "jeg fikk en dårlig poengsum" eller "Beklager, gårsdagens test/test var ikke bra."

Vis foreldrene dine en dårlig karakter Trinn 7
Vis foreldrene dine en dårlig karakter Trinn 7

Trinn 3. Vær ærlig

Ikke komme med unnskyldninger. Det kan være lettere å skjule karakterene dine, eller finne unnskyldninger for å begrunne dem. Uærlighet og unnskyldninger vil ikke gjøre deg noe bra fordi de ikke vil endre karakterene dine. Foreldrene dine vil sette pris på og erkjenne det faktum at du er ærlig og ærlig om disse verdiene.

Det er en forskjell mellom å komme med unnskyldninger og en faktisk unnskyldning for en dårlig karakter. Du må kunne se forskjellen. Unnskyldningen lyder slik: "Eksamen er komplisert av læreren." En unnskyldning ville høres ut som: "Jeg forstår ikke eksamensmaterialet."

Vis foreldrene dine en dårlig karakter Trinn 8
Vis foreldrene dine en dårlig karakter Trinn 8

Trinn 4. Fortell meg hvorfor poengsummen din er dårlig

Du kan ganske enkelt komme med en kort uttalelse først, selv om foreldre kanskje vil ha ytterligere forklaring. Vær ærlig når du forklarer hva som skjedde. Hvis du ikke studerer, si det ærlig. Gi dem beskjed hvis du har prøvd, men fortsatt får utilfredsstillende karakterer.

  • Prøv å si "jeg hadde vanskelig for å forstå testmaterialet" eller "jeg studerte ikke. Så jeg kan ikke gjøre problemet godt."
  • Vær ærlig med deg selv hvorfor du fikk dårlige karakterer. Ikke prøv å overbevise deg selv om at det ikke er din skyld.
  • Hvis det er tilfelle, bare innrøm at du burde ha studert hardere. Det vil vise at du lærer av feilene dine.
Vis foreldrene dine en dårlig karakter Trinn 9
Vis foreldrene dine en dårlig karakter Trinn 9

Trinn 5. Forklar hvordan du vil gjøre endringen

Forklar planene du har laget, og hva du vil gjøre for å forbedre deg selv i fremtiden. Vis lærerkommentarer, studieplaner eller forklar hvordan du unngår distraksjoner som kan bryte konsentrasjonen.

  • Fortell foreldrene dine at du vil prøve å avtale et møte med læreren, slå av mobiltelefonen og TV -en mens du studerer og studere i minst en time om kvelden.
  • Fysiske bevis eller en gjennomtenkt plan vil være mer overbevisende enn kommentarer som kommer under en samtale.
Vis foreldrene dine en dårlig karakter Trinn 10
Vis foreldrene dine en dårlig karakter Trinn 10

Trinn 6. Se på problemet fra riktig perspektiv

Så langt har du kanskje vært en god student. Så minne foreldrene dine om det. De vil sannsynligvis ikke overreagere hvis de blir minnet om at du vanligvis får gode karakterer. Men undervurder ikke en dårlig poengsum hvis det har skjedd flere ganger.

  • Du kan si, “Jeg kan få en dårlig karakter denne gangen, men det er sjeldent. Jeg skal prøve å gjøre det bedre i neste eksamen.”
  • Hvis du har hatt dårlige karakterer noen ganger, kan du bare si: "Jeg har ikke hatt en god karakter i det siste, men jeg skal gjøre mitt beste for å bli bedre."

Del 3 av 4: Håndtering av foreldres reaksjon

Vis foreldrene dine en dårlig karakter Trinn 11
Vis foreldrene dine en dårlig karakter Trinn 11

Trinn 1. Lytt til hva foreldre har å si

Vet at foreldrene dine vil det beste for deg, så de føler seg engstelige hvis de tror fremtiden din vil bli ødelagt. Tross alt har foreldre også vært på skolen, og de kan også ha hatt dårlige karakterer. Ta deres råd, og forstå at de er frustrerte over at de bryr seg om deg.

  • Ikke krangle hvis de gir råd. Hvis du er frekk eller frekk, vil foreldrene dine tro at du ikke tar dem eller situasjonen du er i på alvor.
  • De kan være sinte eller frustrerte, og det er normalt. På den annen side, hvis de utøver fysisk eller psykisk vold, kan det ikke anses som normalt. Snakk med læreren din eller myndigheter hvis du opplever vold.
Vis foreldrene dine en dårlig karakter Trinn 12
Vis foreldrene dine en dårlig karakter Trinn 12

Trinn 2. Foreslå dem å gi en rettferdig straff

Før de feller dommen, må du tilby straffen du synes er rettferdig nok først. Fortell dem at du er villig til å bruke mindre tid på å se på TV, eller at du ikke kommer til å gå på fester i helgene for å studere. Denne handlingen viser foreldre at du innser at dårlige karakterer er et problem, og at du er villig til å jobbe med det problemet.

Vis foreldrene dine en dårlig karakter Trinn 13
Vis foreldrene dine en dårlig karakter Trinn 13

Trinn 3. Godta straffen

Foreldrene dine kan godta eller avvise forslaget ditt. De kan bestemme seg for en annen straff som de anser mer passende. Ikke noe problem, bare godta straffen. Ikke argumenter, eller prøv å nekte det.

Ikke gå imot straffen som er gitt. Ikke prøv å snike deg ut hvis du ikke har lov til å forlate huset, eller ikke se på TV hvis foreldrene dine sier at du ikke skal gjøre det

Vis foreldrene dine en dårlig karakter Trinn 14
Vis foreldrene dine en dårlig karakter Trinn 14

Trinn 4. Sørg for at foreldre har oppdatert informasjon

Mange skoler har systemer som lar foreldre se elevkarakterer over internett. Hvis de ikke har informasjonen for å få tilgang til den, må du gi den. Eller, hvis skolen din ikke har et slikt system ennå, kan du lage et Excel -regneark og skrive inn karakterene dine og gi dem til foreldrene dine hver uke.

Å gi informasjon til foreldrene dine regelmessig vil motivere deg til å forbedre deg og vise dem at du bryr deg om verdiene dine

Del 4 av 4: Fiksering av karakterer

Vis foreldrene dine en dårlig karakter Trinn 15
Vis foreldrene dine en dårlig karakter Trinn 15

Trinn 1. Be foreldrene dine om hjelp

Foreslå at de setter seg ned sammen og hjelper deg med leksene dine. Hvis du har problemer med å forstå et emne, kan du be dem finne en veileder (hvis mulig). Hvis du ikke har noen ideer for å forbedre karakterene dine, kan du be dem om råd.

Foreldrenes engasjement i skolearbeid kan gjøre dem mer tolerante hvis du får dårlige karakterer i fremtiden

Vis foreldrene dine en dårlig karakter Trinn 16
Vis foreldrene dine en dårlig karakter Trinn 16

Trinn 2. Forklar alle problemene du står overfor

Fortell dem alt som hindrer læringsprosessen din. Ikke vær redd for å fortelle alt. Snakk om mobbing, distraksjoner eller problemer som gjør det vanskelig for deg å konsentrere deg på skolen. Foreldre er der for å hjelpe deg.

  • Du kan si, “Noe plager deg på skolen (eller hjemme). Så jeg kan ikke konsentrere meg om å studere."
  • Meld fra til læreren hvis det er en forstyrrelse på skolen eller hvis en klassekamerat mobber.
Vis foreldrene dine en dårlig karakter Trinn 17
Vis foreldrene dine en dårlig karakter Trinn 17

Trinn 3. Unngå dårlige vaner i fremtiden

Mange dårlige vaner kan føre til dårlige karakterer. Å unngå denne vanen i fremtiden vil hjelpe deg med å studere bedre, og dermed forhindre konfrontasjoner med foreldrene dine som stresser deg. Noen av disse dårlige vanene inkluderer:

  • Fusk på leksene til en venn og ikke gjøre det selv.
  • Ikke still spørsmål, selv om du ikke forstår emnet som blir forklart.
  • Juks på tester eller eksamener.
  • Glem frister for å sende inn essays, prosjekter, quizer, eksamener og så videre. Lag en kalender for å minne deg på skolens oppgaver.
  • Tar ikke notater i timene. Å ta notater i timen vil hjelpe deg med å konsentrere deg slik at du ikke dagdrømmer og tar hensyn til leksjonen.

Tips

  • Spør gjerne læreren om ytterligere hjelp.
  • Ikke oppfør deg feil før du forteller foreldrene dine om dårlige karakterer.
  • Følg studieplanen. Ta deg tid hver kveld til å lese om kursmateriell eller studere til eksamen.
  • Ikke glem å gjøre leksene dine, for det vil hjelpe deg med å forberede deg til eksamen.
  • Ikke gå glipp av studietiden bare fordi du må delta på et arrangement. Hold deg til en studieplan fordi studier vil være mer fordelaktig enn en fest.

Advarsel

  • Ikke skjul, utelat eller kast dårlige karakterer. Straffen vil bli strengere hvis foreldrene finner ut av det.
  • Prøv å skille mellom god straff og dårlig straff. Hvis du tror foreldrene dine er voldelige, ikke vær redd for å be om hjelp.

Anbefalt: