Hvordan fortelle foreldre om dårlige rapportkort

Innholdsfortegnelse:

Hvordan fortelle foreldre om dårlige rapportkort
Hvordan fortelle foreldre om dårlige rapportkort

Video: Hvordan fortelle foreldre om dårlige rapportkort

Video: Hvordan fortelle foreldre om dårlige rapportkort
Video: SON SÖZÜ SÖYLEME SANATI - KİŞİSEL GELİŞİM 2024, Kan
Anonim

Foreldrene dine kan til tider virke som fiender for deg, men de er faktisk der for å hjelpe og støtte deg. Hvis du er bekymret for å snakke om et dårlig rapportkort, husk at de bare blir sinte eller triste en stund - og dette er fordi de bryr seg og vil at du skal utmerke deg. Når du forklarer problemet med dårlige karakterer med riktig holdning, er effektene mindre alvorlige.

Steg

Del 1 av 2: Forbereder å snakke med foreldre

Snakk med en forelder om dårlig karakter på rapportkortet ditt Trinn 1
Snakk med en forelder om dårlig karakter på rapportkortet ditt Trinn 1

Trinn 1. Forstå rapportkortsystemet ditt

Avhengig av karakterene du får, kan det hende at rapportkortet ikke inneholder uvanlig informasjon, for eksempel A eller B i matematikk- eller naturfagskategorien. Rapportkortet kan også vise noen sosiale ferdigheter eller arbeidsvaner, for eksempel evnen til å være oppmerksom eller ha en forkjærlighet for samtale. Rapportkort kan også vise visse verdier, for eksempel S (tilfredsstillende / tilfredsstillende), N (trenger forbedring / trenger forbedring) eller D (utvikling / under utvikling). Sørg for at du ber læreren om å forklare eventuelle deler av rapportkortet som ikke er klare. Du bør være i stand til å forklare dine verdier for foreldrene dine så fullstendig som mulig.

  • Kjenn det grunnleggende i vurderingen din. Var det bare en test som scoret dårlig, eller har du hatt sjansen til å bli vurdert på 5 tester? Hvor mange quizer, eksamener og lekser teller? Du kan også samle noen testresultater, spørrekonkurranser og lekser for å diskutere med foreldre.
  • Tenk også på hvilken type rapportkort du mottar. Noen skoler gir rapportkort hver 9. uke for å vise studentens fremgang i et semester. Rapporter som dette blir ikke registrert i den endelige rapporten fordi verdiene deres kan økes. Hvis skolen din har et rapportkort-system for semester, er karakterene viktige fordi de dekker alle prestasjonene dine i et semester og blir arkivert slik at de fortsetter å gjelde for deg. Sørg for at du forstår hvordan skolen skriver karakterrapporter og lærer hvilke typer rapportkort som er permanente og hvilke som ikke er det.
Snakk med en forelder om dårlig karakter på rapportkortet ditt Trinn 2
Snakk med en forelder om dårlig karakter på rapportkortet ditt Trinn 2

Trinn 2. Tenk på hvorfor du synes det er vanskelig å studere på skolen

Skriv ned alle grunnene du kan tenke på hvorfor du fikk dårlige karakterer i visse fag. Foreldre kan spørre om grunner, så vær forberedt på å svare på dem. Vær ærlig når du vurderer deg selv. Her er noen grunner som kan føre til at du ikke har det bra i timene:

  • Sitter ved siden av en venn eller blir lett distrahert.
  • Læreren er kjedelig og du sovner ofte.
  • Du liker å slappe av eller ha det gøy etter skolen i stedet for å gjøre leksene dine.
  • Du liker ikke emnet, så du tar ikke hensyn.
  • Du forstår emnet godt nok, men bekymre deg for eksamen slik at du scorer dårlig.
  • Du prøver ditt beste og tar hensyn, men klarer ikke å følge med på timene.
  • Lærere forbereder deg ikke godt nok på quizer og eksamener. Har andre elever også problemer med dette emnet?
Snakk med en forelder om dårlig karakter på rapportkortet ditt Trinn 3
Snakk med en forelder om dårlig karakter på rapportkortet ditt Trinn 3

Trinn 3. Spør læreren om råd

Du vet kanskje at rapportkortet ditt blir dårlig før det gis. Så snakk med læreren for å utarbeide en ytelsesforbedringsplan. Vær ærlig med læreren om hvorfor du har problemer med å studere.

  • Spør om du ville få ekstra verdi hvis du prøvde hardere.
  • Spør læreren din om en mening om problemer med prestasjonen din. Lærere er veldig erfarne i å hjelpe elever som sliter; han kan kanskje oppdage noen problemer i dine læringsevner, som du normalt ikke ville ta like alvorlig.
  • Be om forslag for å forstå leksjonen bedre.
Snakk med en forelder om dårlig karakter på rapportkortet ditt Trinn 4
Snakk med en forelder om dårlig karakter på rapportkortet ditt Trinn 4

Trinn 4. Lag en ytelsesforbedringsplan

Bruk all informasjon og ideer du får under din egenvurdering og fra å snakke med læreren for å finne den beste strategien, slik at du kan prestere bedre i neste periode. Når du henvender deg til foreldrene dine med en forbedringsplan, får du beskjed om at du innser at du har gjort en feil, og enda viktigere at du er gammel nok til å fikse situasjonen. På denne måten vil de ha større tillit til ditt løfte om å øke verdien. Her er noen måter du kan gjøre dette på:

  • Ta flere timer med læreren.
  • Gjør eventuelle andre oppgaver du har diskutert med læreren.
  • Sitt på et sted der du ikke kan se eller snakke med distraherende venner i klassen.
  • Sørg for at du får nok søvn hver natt og spis en skikkelig frokost for å gi energi til å holde deg våken hele dagen.
  • Nevn bruken av en leksjon for ditt fremtidige liv. Du vil sannsynligvis ikke være matematiker når du blir stor - kanskje forfatter. Imidlertid må du fortsatt få gode karakterer i matte for å kunne fortsette utdannelsen din på college!
Snakk med en forelder om dårlig karakter på rapportkortet ditt Trinn 5
Snakk med en forelder om dårlig karakter på rapportkortet ditt Trinn 5

Trinn 5. Lag en fast dagsplan

Alle vil handle på en annen måte. Så sett en tidsplan som du tror vil være effektiv for deg selv. Du kan være den typen person som må gjøre alt på en gang. Sett derfor en tidsplan for å starte lekser så snart du kommer hjem, og slapp av om kvelden. Hvis du alltid er sliten etter skolen, kan du ta en time eller to til å hvile. Finn den beste måten for deg.

Det viktigste er at du begynner å gjøre leksene dine til samme tid hver dag. Rutiner er viktige for å gjøre læring til en del av livet ditt

Snakk med en forelder om dårlig karakter på rapportkortet ditt Trinn 6
Snakk med en forelder om dårlig karakter på rapportkortet ditt Trinn 6

Trinn 6. Sett deg realistiske langsiktige mål for deg selv

Hvorfor er verdier viktige for deg? Hva vil du gjøre i ditt fremtidige liv? De fleste studenter ønsker å fortsette studiene og finne arbeid. Vet du hva slags skoler du vil gå på og hvilke fag du vil mestre? Å forstå dine prestasjonsforventninger og karakterene du trenger for å gå på college kan hjelpe deg med å avgjøre om du skal få A, B eller C.

Rapportkort handler ikke bare om karakterer. Rapportkortet skal vise hardt arbeid, forbedring og læring om et emne. Utvikle en kjærlighet til å lære, eller i det minste forstå hvorfor du trenger å studere og jobbe hardt

Del 2 av 2: Snakke med foreldre

Snakk med en forelder om dårlig karakter på rapportkortet trinn 7
Snakk med en forelder om dårlig karakter på rapportkortet trinn 7

Trinn 1. Ikke prøv å skjule rapportkortet for foreldrene dine

Selv om du kan bli veldig fristet til å gjøre det, må du motstå fristelsen. Å skjule verdiene dine vil vise at du er umoden, men å være ansvarlig og nærme deg foreldrene dine viser modenhet. De kan også være sint hvis du skjuler det. Ikke la dette skje.

Sørg for å fortelle dem det også. Ikke la dem si: "Hvorfor forteller du det nå?" eller "Hvorfor sa du det ikke til pappa/mamma med en gang etter at du mottok rapportkortet?"

Snakk med en forelder om dårlig karakter på rapportkortet Trinn 8
Snakk med en forelder om dårlig karakter på rapportkortet Trinn 8

Trinn 2. Snakk med begge foreldrene samtidig

Selv om du kommer nærmere en av dem først, vil du ende opp med å måtte snakke med dem begge til slutt. På denne måten viser du at du er ansvarlig for feilene og ønsker å ha en seriøs diskusjon med dem. Foreldrene dine vil sette mer pris på deg.

La foreldrene dine vite at du fikk en dårlig karakter før du viste rapportkortet. Det ville være bedre å høre dårlige nyheter i stedet for å se det personlig, så foreldre ville ikke bli for overrasket

Snakk med en forelder om dårlig karakter på rapportkortet ditt Trinn 9
Snakk med en forelder om dårlig karakter på rapportkortet ditt Trinn 9

Trinn 3. Forklar årsakene til ytelsen din

Når du snakker med foreldrene dine, forklar hvorfor du scoret dårlig på dette rapportkortet. Du kan da ha en dialog med dem. Fortell dem at du kjenner prestasjonene dine og dine styrker og svakheter. Vis listen over årsaker og diskuter en etter en ærlig.

Ikke komme med unnskyldninger som ikke er sanne. Unngå ting som: "Læreren min er dårlig!" eller "Ikke min skyld!". Du bør heller ikke lyve eller nekte data på rapportkortet ditt ved å si: "Jeg visste ikke at jeg hoppet over lekser" eller "jeg skjønte ikke at jeg snakket for mye i timene." Ta ansvar for handlingene dine. Vis foreldrene dine at du er voksen, klar til å godta konsekvensene og er villig til å forbedre seg

Snakk med en forelder om dårlig karakter på rapportkortet ditt Trinn 10
Snakk med en forelder om dårlig karakter på rapportkortet ditt Trinn 10

Trinn 4. Vis den nye studieplanen

Forklar for foreldre om strategier for å øke karakterer. Fortell meg hvorfor og hvorfor du tror denne strategien fungerer. Skriv ned en plan og gi den til foreldrene dine, slik at de vet trinnene du tar. Be om deres forslag til hvordan du kan forbedre karakterene dine enda mer.

  • Forklar til foreldrene dine at du ikke er fornøyd med karakterene dine. Dette viser at du tar det veldig alvorlig.
  • Ikke fortell foreldrene dine at du vil gjøre det bedre - vis dem. Gi en strukturert plan for å vise at du er seriøs med å forbedre deg selv.
Snakk med en forelder om dårlig karakter på rapportkortet ditt Trinn 11
Snakk med en forelder om dårlig karakter på rapportkortet ditt Trinn 11

Trinn 5. Bestem definisjonen av dårlig fra foreldres side

Å kjenne betydningen av dårlige og gode karakterer fra deg selv og dine foreldre kan hjelpe deg med å håndtere rapportkortperioden. Du vil også forstå foreldrenes forventninger til deg.

  • I begynnelsen av skoleåret, etter et dårlig rapportkort, eller når du først tenker på det, bør du og foreldrene dine sette deg ned og diskutere forventningene dine til skoleprestasjoner, dine personlige forventninger og hvor høy du forventer at resultatene dine skal bli. På denne måten er du og foreldrene dine enige om et felles grunnlag for prestasjonen du ønsker.
  • Vet at det å gjøre det bra på skolen ikke betyr at du alltid må få en A. Ikke alle elever kan gjøre dette. For noen studenter er det beste de kan få B, til og med C. Du kan være vant til å få A på engelsk, men C i matte er allerede en forbedring. Prøv ditt beste, men sett deg ikke mål som er umulige å nå.
  • Husk at jo lenger du lærer, desto mer utfordrende ting vil bli. Ikke vær redd hvis du begynner å få B i fag som vanligvis var A når du gikk på ungdomsskolen. Hvis dette skjer, forklar foreldrene dine at geometri er enkelt, men algebra og trigonometri er mye vanskeligere. Fortell foreldrene dine at fysikk er lettere enn kjemi.
Snakk med en forelder om dårlig karakter på rapportkortet Trinn 12
Snakk med en forelder om dårlig karakter på rapportkortet Trinn 12

Trinn 6. Fokuser på det positive

Når du snakker med foreldre, må du påpeke de positive sidene ved rapportkortet ditt. Selv om du får noen dårlige karakterer, må du fokusere på de gode tingene. Noen ganger kan dette være vanskelig å øve på, men sørg for å markere prestasjonene dine. Får du positive kommentarer fra læreren, eller er du alltid tilstede uten å være fraværende?

  • En av de viktigste tingene å fokusere på er enhver akademisk forbedring eller prestasjon - uansett hvor liten. Klarte du å øke poengsummen din med to poeng? Klarte du å opprettholde et B -gjennomsnitt i vitenskap?
  • Ikke la dårlige karakterer ødelegge alle de gode resultatene som står på rapportkortet. Vurder også de dårlige karakterene - er du og foreldrene dine misfornøyde med en C i historien? Er denne verdien en økning i ytelsen fra forrige gang? Fokuser i så fall på prestasjonene og lov å fortsette å forbedre dem!
Snakk med en forelder om dårlig karakter på rapportkortet Trinn 13
Snakk med en forelder om dårlig karakter på rapportkortet Trinn 13

Trinn 7. Ikke anta at foreldrene dine blir sinte

Foreldre var også barn. Så ikke anta at de vil behandle deg dårlig. De husker kanskje at de også hadde dårlige rapportkort, og hvis dette er første gangen, be dem forstå. Husk at hvis du snakker rolig og moden, vil du være et godt eksempel.

  • Vær høflig og respektfull, selv når du er frustrert. Når foreldrene dine hører fra deg, kan de bli overrasket og litt sinte, men ikke la deg gå i forsvar eller bli sint på dem igjen.
  • Vær forberedt på å bli straffet som en voksen.
Snakk med en forelder om dårlig karakter på rapportkortet Trinn 14
Snakk med en forelder om dårlig karakter på rapportkortet Trinn 14

Trinn 8. Vær optimistisk

Rapporter er ikke verdens ende. Det vil alltid være rom for å forbedre deg selv og dine verdier. I tillegg har du nå en plan for å fikse problemet! Du vet hvordan du skal prestere bedre. Gi derfor et løfte til foreldrene dine og deg selv om at du skal få det til å skje. Økende karakterer snakker om å forbedre seg selv i tillegg til å glede foreldre.

Ikke vær så motløs og opprørt at du gir opp. Ikke fortell foreldrene dine: "Jeg kan ikke fikse meg selv! Jeg er en taper! Jeg er dum! Dette kan ikke gjøres!". Disse tankene er ikke til nytte for deg eller dine foreldre. Start med å sette små mål hvis sluttmålet virker vanskelig å nå. Prøv å si: "Jeg skal øke poengsummen på den neste quizen og teste med 5 eller 10 poeng." Disse målene vil øke til en betydelig større økning

Snakk med en forelder om dårlig karakter på rapportkortet ditt Trinn 15
Snakk med en forelder om dårlig karakter på rapportkortet ditt Trinn 15

Trinn 9. Be foreldre snakke med andre foreldre eller lærere

Synes du det er vanskelig å studere i timene på grunn av læreren? Vær veldig ærlig - ikke klandre læreren umiddelbart hvis din dårlige prestasjon er din feil. Å klandre lærere uten god grunn vil bare gjøre ting verre - både hjemme og på skolen. Men hvis du vet at mange andre elever i klassen sliter og læreren ikke har forberedt deg godt på å bestå eksamen, må du la foreldrene dine vite at læreren kan bidra til at du går ned.

  • Foreslå et foreldre-lærer møte med ditt engasjement. Å snakke med lærere og foreldre kan ikke bare være motiverende og gi tips for å forbedre læring, men du kan også fortelle dem at du er seriøs med å forbedre deg selv.
  • Vær forsiktig med hvordan du kommer med argumenter. Foreldre kan anta at du prøver å kaste en feil. Så gi nok bevis for å overbevise dem om at læreren i det minste er en faktor i problemet.
Snakk med en forelder om dårlig karakter på rapportkortet ditt Trinn 16
Snakk med en forelder om dårlig karakter på rapportkortet ditt Trinn 16

Trinn 10. Be foreldrene dine hjelpe deg med å studere

Fortell dem ærlig at du ikke er sikker på at du kan holde deg til den daglige timeplanen du har satt, og be dem om å hjelpe deg med å ta ansvar. Gi et løfte om at du ikke vil irritere dem for å ha hjulpet deg med å disiplinere deg selv. Noen andre måter foreldre kan hjelpe deg på er:

  • Forklar vanskelige begreper med ordene deres. Noen ganger kan lærere og lærebøker forklare ting på en måte som er vanskelig å forstå. Kanskje foreldre som kjenner deg og hvordan hjernen din fungerer, kan fortelle disse tingene tydeligere.
  • Hjelp til med å lage påminnelseskort.
  • Test kunnskapen din.
  • Kontrollerer PR -en din for å sikre at du ikke har gjort noen feil, og hjelper til med å rette opp eventuelle feil.
  • Gi ekstra oppgaver utenfor skolen, slik at du kan øve på vanskelige konsepter.
  • Du bør forstå at foreldre har det veldig travelt og kanskje ikke har tid du forventer å hjelpe til med leksene dine. Til slutt er det du som er fullt forpliktet til å lære. Så vær takknemlig for all den ekstra hjelpen foreldrene gir.
Snakk med en forelder om dårlig karakter på rapportkortet ditt Trinn 17
Snakk med en forelder om dårlig karakter på rapportkortet ditt Trinn 17

Trinn 11. Be foreldre om å ansette en veileder

Spesialutdannede personlige veiledere vil hjelpe deg å ta igjen selv om gebyrene kan være høye. Ikke irritere foreldrene dine hvis de ikke har råd til å ansette en veileder.

Hvis du ikke finner en lærer, kan du be en høyt oppnådd venn om hjelp. På denne måten vil du ikke jobbe alene, og foreldrene dine trenger ikke å bruke mye penger heller

Snakk med en forelder om dårlig karakter på rapportkortet ditt Trinn 18
Snakk med en forelder om dårlig karakter på rapportkortet ditt Trinn 18

Trinn 12. Snakk med foreldrene dine om karakterene dine mellom hver rapportkortperiode

Å fortelle foreldre om karakterer gjennom skoleåret kan hjelpe dem med å unngå å bli overrasket når de ser et rapportkort. Vis dem test- og quizresultater når de kommer hjem fra jobb. Du kan også sette av tid hver uke til å gjøre oppgavene i den påfølgende uken, slik at du og foreldrene dine er klar over fremskritt i skoleprestasjoner.

Å gjøre oppgaver kan også være nyttig for å fortelle deg hvilke vanskeligheter du står overfor. Hvis du plutselig får en dårlig score på en quiz eller test, kan du og foreldrene dine diskutere problemet og finne en løsning. Dette hjelper deg med å overvinne alle vanskelighetene på skolen før de blir verre

Tips

  • Hvis en av foreldrene er mer forståelsesfull enn den andre, bør du vurdere å snakke med en mer forståelsesfull person før du snakker med begge.
  • Når foreldrene dine er sinte, vær rolig. Argumenter og debatter vil bare gjøre ting verre.
  • Snakk med foreldre i en vennlig tone og lytt til dem. De vil egentlig bare at du skal lykkes.
  • Lindre spenningen. Bokse puter, tråkke så fort du kan, eller lytte til musikk som begeistrer deg, men unngå å komme i slagsmål med foreldrene dine.
  • Sett opp en rimelig straff for deg selv, for å vise at du er seriøs med å ta en dårlig karakter og vil forhindre at det skjer igjen.
  • Husk at foreldrene dine fortsatt elsker deg, selv om karakterene dine er dårlige!
  • Fortell mor og far at skolen er vanskelig og at du trenger støtte og hjelp for å nå dine faglige mål.
  • Fortell også den positive siden, og at du vil prøve å gjøre din del.
  • Ærlighet vil hjelpe på sikt. Foreldrene dine vil bli mer opprørt hvis du lyver eller skjuler fakta. Fortell foreldrene dine om planene dine for å forbedre karakterene neste semester.
  • Ikke bruk unnskyldninger som "Barna i klassen min snakker for mye." Dette får deg til å se uansvarlig ut og prøve å unngå problemer. Vær ærlig og godta dine feil.
  • Forbered deg på det verste, men vær positiv.
  • Noen foreldre forventer mye. Fortell dem det du ikke forstår, så kan de hjelpe deg.
  • Selv om hver forelder vil at barnet skal få en A på rapportkortene sine, vil de fortsatt elske deg når virkeligheten ikke sier det! Å bekymre deg vil bare gjøre deg sliten og frustrert - uten at du har noen løsning. Vær positiv, selv i dårlige situasjoner.

Advarsel

  • Ikke skjul rapportkort for foreldrene dine. Til slutt vil de komme til fornuft og kan bli sinte.
  • Ikke lyve noen gang. Å lyve forverrer bare problemet!
  • Ikke falsk signaturen på rapportkortet. Læreren kan fortelle foreldren hvis han merker det, så du vil være i en dårlig situasjon.
  • Ikke stress når du snakker med foreldrene dine. Foreldrene dine kan tilgi og glemme feilene dine, men du bør ikke bekymre deg hvis de trenger litt tid til å kjøle seg ned - det er fordi de virkelig bryr seg og vil det som er best for deg.

Anbefalt: