4 måter å skrive breddegrad og lengdegrad på

Innholdsfortegnelse:

4 måter å skrive breddegrad og lengdegrad på
4 måter å skrive breddegrad og lengdegrad på

Video: 4 måter å skrive breddegrad og lengdegrad på

Video: 4 måter å skrive breddegrad og lengdegrad på
Video: Atomer: Atomets opbygning. "Som en hotdog på et stadion." Helt basic om atomet. 2024, Kan
Anonim

Lengdegrad og breddegrad er punkter på kloden som hjelper deg med å finne et bestemt sted. Når du skriver lengdegrad og breddegrad, må du sørge for at formatet og symbolene er riktige slik at de kan forstås. Du kan identifisere og skrive forskjellige lengde- og breddegrader på kartet. Lengdegrad og breddegrad kan skrives med én lengdegrad og en breddegrad. For mer spesifikke lengde- og breddegrader kan koordinater skrives ved hjelp av grader, minutter, sekunder og desimaler.

Steg

Metode 1 av 4: Skrive grunnleggende lengdegrad og breddegrad

Skriv breddegrad og lengdegrad Trinn 1
Skriv breddegrad og lengdegrad Trinn 1

Trinn 1. Identifiser lengdegraden

Lengdegrad er en vertikal linje som strekker seg over hele kloden, fra nordpolen til sørpolen. Prime Meridian deler lengdegradene. Dette er null grader lengdegrad. Når du skriver lengdegrad, bruk symbolet "°" for å angi grader.

  • Lengdegrad strekker seg fra øst til vest. Hver gang den beveger seg østover, øker linjen med en grad. Du bruker forkortelsen "BT" (østlig lengdegrad) for å angi en lengdegrad øst for Prime Meridian. For eksempel kan en lengdegrad befinne seg ved 30 ° E.
  • Hver linje øker også med en grad når lengdegraden beveger seg vestover. Du skriver lengdegrader vest for Prime Meridian ved å bruke forkortelsen “BB” (West Longitude). For eksempel kan en lengdegrad på 15 ° W.
Skriv breddegrad og lengdegrad Trinn 2
Skriv breddegrad og lengdegrad Trinn 2

Trinn 2. Identifiser breddegraden

Breddegrad er den horisontale linjen som deler kloden. Denne linjen går fra øst til vest, og starter ved ekvator. Ekvator/ekvator er 0 grader breddegrad. Når du skriver lengdegrad og breddegrad, bruk symbolet "°" for å angi grader.

  • Når du beveger deg nord for ekvator, øker breddegraden med en grad til den når 90 grader. 90 grader breddegrad er nordpolen. Breddegrader er merket "LU" som betyr nordlig breddegrad. For eksempel kan breddegraden være 15 ° N.
  • Når du beveger deg sør for ekvator, øker breddegraden igjen med en grad til den når 90 grader. 90 grader sør for ekvator er sørpolen. For å indikere det, bruker du symbolet “LS” (sørlig breddegrad). For eksempel kan breddegraden være på 30 ° LS.
Skriv breddegrad og lengdegrad Trinn 3
Skriv breddegrad og lengdegrad Trinn 3

Trinn 3. Skriv ned lengde- og breddegradskoordinatene

Søk på stedet og finn punktet der lengdegrad og breddegrad krysser hverandre. For eksempel kan en plassering bli funnet langs breddegrad 15 ° N og lengdegrad 30 ° Ø. Når du skriver lengdegrad og breddegrad, skriver du breddegraden først etterfulgt av et komma, og deretter lengdegraden.

For eksempel er skjæringspunktet mellom breddegrad og lengdegrad ovenfor skrevet som "15 ° N, 30 ° E"

Metode 2 av 4: Bruke grader, minutter og sekunder

Skriv breddegrad og lengdegrad Trinn 4
Skriv breddegrad og lengdegrad Trinn 4

Trinn 1. Identifiser breddegrad og lengdegrad

Noen ganger må du oppgi en mer nøyaktig plassering enn bare breddegrad og lengdegrad. Bredde- og lengdegrad kan deles inn i minutter og sekunder. Du må imidlertid analysere den relaterte breddegrad og lengdegrad. Finn breddegrad og lengdegrad for stedet du vil skrive ned.

For eksempel er breddegrad 15 ° N og lengdegrad 30 ° E

Skriv breddegrad og lengdegrad Trinn 5
Skriv breddegrad og lengdegrad Trinn 5

Trinn 2. Finn minuttene mellom hver lengdegrad og breddegrad

Avstanden mellom hver lengdegrad og breddegrad er delt inn i en grad. Disse grader kan videre deles inn i minutter. Tenk at det er 60 minutter som skiller hver breddegrad og lengdegrad. Du kan bruke online kart for å vise nøyaktige minutter av posisjonen din i lengde- og breddegrad. Apostrofer brukes til å angi antall minutter mellom linjene.

For eksempel, hvis det er 23 minutter mellom breddegrader, skriv det som 23 '

Skriv breddegrad og lengdegrad Trinn 6
Skriv breddegrad og lengdegrad Trinn 6

Trinn 3. Identifiser sekundene mellom hvert minutt

Minutter kan videre deles inn i sekunder. Ett minutt består av 60 sekunder. Igjen kan online kart hjelpe deg med å finne det eksakte antall sekunder mellom hvert minutt. Anførselstegn brukes til å angi antall sekunder.

For eksempel, hvis det er 15 sekunder i lengdegrad, skriv det som 15"

Skriv breddegrad og lengdegrad trinn 7
Skriv breddegrad og lengdegrad trinn 7

Trinn 4. Skriv ned grader, deretter minutter og til slutt sekunder

Etter å ha funnet de eksakte koordinatene i minutter og sekunder med breddegrad og lengdegrad, skriver du dem ned i den rekkefølgen. Start med breddegrad, deretter minutter og deretter sekunder. Etter det går du inn på nord eller sør breddegrad. Skriv deretter et komma etterfulgt av minutter og deretter sekunder. Deretter legger du til østlig eller vestlig lengdegrad for å vise retningen.

  • For eksempel er stedet på breddegraden 15 ° N, 24 minutter og 15 sekunder, deretter på lengdegrader 30 ° E, 10 minutter og 3 sekunder.
  • Bredde- og lengdegrad vil bli skrevet som, 15 ° 24'15 "N, 30 ° E10'3".

Metode 3 av 4: Bruke grader og desimalminutter

Skriv breddegrad og lengdegrad Trinn 8
Skriv breddegrad og lengdegrad Trinn 8

Trinn 1. Identifiser skjæringspunktet mellom lengdegrad og breddegrad

Du kan også bruke minutter som et desimalnummer for å bestemme lengdegrad og breddegrad. Du må imidlertid starte på nytt med å identifisere lengdegrad og breddegrad. Finn skjæringspunktet mellom lengdegrad og breddegrad som bestemmer posisjonen din.

For eksempel er plasseringen din 15 ° N, 30 ° W

Skriv breddegrad og lengdegrad Trinn 9
Skriv breddegrad og lengdegrad Trinn 9

Trinn 2. Finn minuttene til stedet, inkludert desimaltallet

Noen kart viser minutter etterfulgt av et desimaltegn i stedet for sekunder. Online kartet bør også gi muligheten til å dele minuttene opp i et desimaltall for hver lengdegrad og breddegrad. For eksempel kan breddegraden være på 23,0256 minutter.

Skriv breddegrad og lengdegrad Trinn 10
Skriv breddegrad og lengdegrad Trinn 10

Trinn 3. Angi et positivt eller negativt tall

Når du bruker desimalgraden og minuttsystemet, bruker du ikke retninger som nord, sør, vest eller øst. I stedet bruker du positive eller negative tall for å bestemme steder på kartet.

  • Husk at breddegrader går nord og sør for ekvator. Når du bruker desimaltall, indikerer et positivt tall en breddegrad nord for ekvator og et negativt tall indikerer en breddegrad under ekvator. Breddegrad 23.456 er nord for ekvator, mens breddegrad -23.456 er sør for ekvator.
  • Lengdegrad går øst og vest for Prime Meridian. Et positivt tall betyr at lengdegrad er øst for Prime Meridian, mens et negativt tall indikerer at lengdegrad er vest for Prime Meridian. For eksempel er lengdegrad 10 234 øst for Prime Meridian, mens -10 234 er vest for Prime Meridian.
Skriv breddegrad og lengdegrad Trinn 11
Skriv breddegrad og lengdegrad Trinn 11

Trinn 4. Skriv ned breddegrad og lengdegrad

For å skrive ned plasseringen i sin helhet, begynn med breddegraden. Fortsett med koordinater ved hjelp av minutter og desimaler. Legg til et komma og deretter lengdegraden etterfulgt av minutter og desimaler. Ikke glem å bruke positive og negative tall for å indikere retningen til koordinatene. Du kan heller ikke bruke gradsymbolet i dette skriveformatet.

  • For eksempel bruker vi eksemplet på forrige punkt som er 15 ° N, 30 ° W. Identifiser minutt- og desimaltall, og skriv deretter ned koordinatene.
  • I dette formatet er prikken ovenfor skrevet som "15 10,234, 30 -23,456."

Metode 4 av 4: Bruke desimalgrader

Skriv breddegrad og lengdegrad Trinn 12
Skriv breddegrad og lengdegrad Trinn 12

Trinn 1. Finn lengdegrad og breddegrad

Bredde- og lengdegrader kan også analyseres med desimaler. I stedet for å bruke minutter og sekunder, blir linjen som representerer en grad delt for å få desimalnummeret til den nøyaktige plasseringen du vil skrive ned. Finn først grader av lengdegrad og breddegrad på stedet.

La oss prøve å gjenbruke det forrige eksemplet, som er 15 ° N, 30 ° W

Skriv breddegrad og lengdegrad Trinn 13
Skriv breddegrad og lengdegrad Trinn 13

Trinn 2. Finn desimaltallet

Online kart kan vise lengdegrad og breddegrad for et sted i desimaltall. Vanligvis er dette desimaltallet opptil fem sifre etter kommaet.

For eksempel er beliggenhetene dine 15, 23456 nord og 30, 67890 vest

Skriv breddegrad og lengdegrad Trinn 14
Skriv breddegrad og lengdegrad Trinn 14

Trinn 3. Identifiser positive og negative tall

Bruk i stedet ordene nord, sør, øst og vest for å indikere retning. Vi bruker positive og negative tall. For breddegrader er linjer som går nord for ekvator positive, og linjer som går under ekvator er negative. For lengdegrad er linjer øst for Prime Meridian positive og linjer vest for Prime Meridian er negative.

  • For eksempel er bredden 15,23456 nord for ekvator, mens -15,23456 er sør for ekvator.
  • Lengdegrad 30, 67890 er øst for Prime Meridian, mens -30, 67890 er i vest.
Skriv breddegrad og lengdegrad Trinn 15
Skriv breddegrad og lengdegrad Trinn 15

Trinn 4. Skriv ned breddegrad og lengdegrad, inkludert desimaltallet

Bruken av desimaltall er ganske enkel. Du skriver ganske enkelt breddegraden, inkludert desimaltallet, etterfulgt av lengdegraden som et desimalnummer. Bruk positive og negative tall for å indikere retningen til det relaterte stedet.

Anbefalt: