Hvordan velge en utvikler for hårfarge: 10 trinn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan velge en utvikler for hårfarge: 10 trinn
Hvordan velge en utvikler for hårfarge: 10 trinn

Video: Hvordan velge en utvikler for hårfarge: 10 trinn

Video: Hvordan velge en utvikler for hårfarge: 10 trinn
Video: ФАНАТЫ ПОЮТ ПЕСНИ ДИМАША В МАЛАЙЗИИ 2024, April
Anonim

Utvikler er en viktig del i hårfargingsprosessen. Den aktive ingrediensen i hårutvikleren er hydrogenperoksid, som hjelper til med å åpne håret. Volumutvikleren du velger når du farger håret ditt, avgjør hvor lys eller mørk fargen vil vises i håret ditt. Å velge en volumutvikler, samt å kombinere det med hårfarge riktig, vil bidra til at håret ditt blir slik du vil ha det.

Steg

Del 1 av 3: Velge utviklervolum

Velg utvikler for hårfarge trinn 1
Velg utvikler for hårfarge trinn 1

Trinn 1. Bruk utviklervolum 10 for å øke hårfargen med ett nivå

Volum 10 er den svakeste utvikleren, som bare inneholder 3% hydrogenperoksid. Volum 10 er perfekt hvis du bare vil mørke hårfargen litt i forhold til din nåværende, og du ikke trenger å øke eller fjerne den eksisterende hårfargen.

  • Denne utvikleren anbefales også hvis du har tynt eller fint hår da det ikke er så hardt.
  • Denne utvikleren er også egnet hvis du bruker toner på håret fordi utvikleren balanserer toneren. Du må kanskje bruke toner hvis håret ditt er gulaktig.
Velg utvikler for hårfarge trinn 2
Velg utvikler for hårfarge trinn 2

Trinn 2. Velg utviklervolum 20 for å endre hårfarge med 1-2 skygger

Volum 20 er den mest populære utviklerklassen fordi den inneholder 6% hydrogenperoksid, som regnes som moderat. Dette alternativet er også bra for deg som ønsker å dekke grått hår.

Volum 20 er bra for tykt hår, ettersom det er sterkt nok til å åpne hårbåndene

Velg utvikler for hårfarge trinn 3
Velg utvikler for hårfarge trinn 3

Trinn 3. Velg utviklervolum 30 for å endre hårfarge med 3-4 nivåer

Volum 30 inneholder 9% hydrogenperoksid og er egnet for å bytte hår så mye som noen få nyanser. Dette produktet er ganske sterkt og skal bare brukes for tykt og grovt hår, da det vil skade tynt og fint hår.

Mange hårfargestoffer og utviklerpakker som selges i butikker inneholder enten volum 20 eller volum 30

Velg utvikler for hårfarge trinn 4
Velg utvikler for hårfarge trinn 4

Trinn 4. Unngå å bruke utviklervolum 40 for ikke å skade håret

Volum 40 anbefales ikke for lekmann fordi det er veldig sterkt og kan tørke hår hvis det ikke gjøres riktig. Dette utviklernivået brukes ofte bare for drastiske fargeendringer og ikke gjort internt.

Hvis du er sikker på at du trenger volum 40 for å farge håret ditt ordentlig, kan du gå til en salong og få en profesjonell til å farge håret ditt

Del 2 av 3: Kjøpe utvikler

Velg utvikler for hårfarge trinn 5
Velg utvikler for hårfarge trinn 5

Trinn 1. Se etter hårfarge og utvikler som selges sammen for å gjøre det enkelt

Utviklere selges ofte i en pakke, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å velge riktig volum. Å kjøpe en pakke er et ideelt skritt fordi utviklerens styrke vil matche fargene i pakken.

Du må imidlertid huske på at hårfargen sannsynligvis vil se annerledes ut enn modellen på pakken. Hårfargen din vil mest sannsynlig være en nyanse eller to mørkere eller lysere enn bildet på esken

Velg utvikler for hårfarge trinn 6
Velg utvikler for hårfarge trinn 6

Trinn 2. Kjøp utvikleren separat hvis du allerede har kjøpt hårfargen

Hvis du har kjøpt et enkelt fargestråle for hårfargen din, må du kjøpe en utvikler separat. Velg ønsket utviklervolum. Å kjøpe utviklere separat kan hjelpe deg med å få de resultatene du ønsker.

  • Hvis du har kjøpt en hårfargeboks som inneholder en utvikler, er det best å ikke kjøpe en utvikler separat. Bruk utvikleren som følger med i boksen for best resultat.
  • Det er en god idé å kjøpe det samme merket hårfarge og utvikler for å sikre at de blander seg godt.
Velg utvikler for hårfarge trinn 7
Velg utvikler for hårfarge trinn 7

Trinn 3. Kjøp mer utvikler og hårfarge enn du trenger

Å gå tom for utvikler og maling mens du gjennomgår fargeprosessen kan føre til at den resulterende hårfargen blir ulik eller feil. Unngå dette ved å fylle på med utvikler og hårfarge slik at de er lett tilgjengelige når du trenger dem.

En god tommelfingerregel er å ha minst 2-3 esker med hårfarge og utvikler klare for langt hår (over skuldrene) og 1-2 esker med hårfarge og utvikler for kort hår (over skuldrene)

Del 3 av 3: Kombinere utvikler med hårfarge

Velg utvikler for hårfarge trinn 8
Velg utvikler for hårfarge trinn 8

Trinn 1. Ta på deg salonghansker og morgenkåper

Bruk latex- eller nitrilhansker for å beskytte hendene mot maling. Ta på et par rene hansker før du blander og bruker malingen. Du bør også bruke salongkåper eller gamle klær, slik at fine klær ikke får maling eller utvikler på dem.

Spred avisen rundt vasken for å beskytte badet eller kjøkkenbenken din

Velg utvikler for hårfarge trinn 9
Velg utvikler for hårfarge trinn 9

Trinn 2. Finn forholdet mellom utvikler og maling på pakken

De fleste utvikler -til -maling -forholdene er maling og utvikler. Kontroller malingsforholdet på emballasjen for å sikre at det er riktig dose.

Hvis du tviler på forholdet, må du ikke gjette. Et feil blandingsforhold vil resultere i en hårfarge som er forskjellig fra det som opprinnelig var forventet. Spør en profesjonell frisør eller besøk en salong og la ham gjøre det for deg

Velg utvikler for hårfarge trinn 10
Velg utvikler for hårfarge trinn 10

Trinn 3. Bland utvikleren med hårfargen på en gang

Kombiner riktig mengde utvikler og hårfarge i en plastbolle. Bland utvikleren med maling til kombinert med en plastskje. Sørg for at malingen og utvikleren blandes godt. Påfør deretter blandingen på håret etter ønske.

  • Hvis du vil farge hele håret, må du arbeide med fargestoffet over hele hodet og begynne på hårspissene og opp til røttene.
  • Hvis du bare vil farge en del av håret, må du dele håret og påføre hårfarge bare på enkelte deler. Du kan bruke et ark folie til å pakke hver seksjon og forhindre at håret rundt farges.

Anbefalt: