3 måter å møte virkeligheten av å være liten

Innholdsfortegnelse:

3 måter å møte virkeligheten av å være liten
3 måter å møte virkeligheten av å være liten

Video: 3 måter å møte virkeligheten av å være liten

Video: 3 måter å møte virkeligheten av å være liten
Video: NM i lunsj - lag Norges mest sosiale skolelunsj og vinn 100 000! 2024, April
Anonim

Enten det er fordi du fortsatt vokser, har en vekstreduserende medisinsk tilstand, eller bare er mindre eller kortere enn gjennomsnittspersonen på din alder; dessverre kan liten statur være en kilde til skam, motgang eller undertrykkelse for mange. Imidlertid trenger det virkelig ikke være slik. Liten statur kan være helt normal så vel som attraktiv eller fordelaktig i mange situasjoner. Lær hvordan du håndterer det ved å forstå hvordan du kan dra fordel av størrelsen din og håndtere kritikken knyttet til den.

Steg

Metode 1 av 3: Håndtere negativ kritikk av kroppsstørrelsen

Bekjemp å være liten Trinn 1
Bekjemp å være liten Trinn 1

Trinn 1. Innse at problemet ikke er din størrelse

Vet at det er andre mennesker som ikke er sikre på sin egen størrelse eller utseende som kritiserer eller undertrykker og argumenterer for at din faktiske størrelse ikke er et problem.

  • Forstå at andre mennesker kan behandle deg dårlig om størrelsen din fordi de også har blitt behandlet dårlig. De tror at dette er normalt eller akseptabelt på grunn av samspill med venner eller familie, eller fordi de oppfatter en mindre kroppsstørrelse som mindre attraktiv ifølge TV -programmer, filmer eller internett.
  • Tenk om ingen kommenterte størrelsen din eller behandlet deg dårlig for den. Kommer du fortsatt til å ha problemer med din egen kroppsstørrelse? Dette kan hjelpe deg å forstå at andre mennesker skaper problemet, ikke din lille størrelse. Er det noe du liker med å være liten?
Bekjemp å være liten Trinn 2
Bekjemp å være liten Trinn 2

Trinn 2. Svar på mobbere eller kritikere som behandler deg dårlig på grunn av din størrelse

La dem få vite at du ikke liker det når de kommer med dårlige kommentarer om størrelsen din, i stedet for å godta det i stillhet.

  • Behandle mobberen eller kritikeren så vennlig som mulig, uten å forbanne dem eller bli sint, da dette bare vil oppmuntre dem til å fornærme deg igjen.
  • For eksempel, til noen som klapper deg på hodet og kommenterer størrelsen din, kan du be dem slutte. Til alle som sier negative ting om hvor liten du er, kan du rolig forklare at "jeg er egentlig veldig glad for å ha en liten kropp som dette." eller "Egentlig er jeg liten på grunn av medisinske problemer, så ikke gjør narr av det".
  • Hvis du ikke tror du trygt kan svare på en mobbers ord, eller hvis noen truer deg med fysisk vold eller andre alvorlige overgrep, kan du be foreldrene dine, lærere, mentorer, politi eller noen du stoler på om hjelp.
Bekjemp å være liten Trinn 3
Bekjemp å være liten Trinn 3

Trinn 3. Få hjelp fra andre mennesker

Be om hjelp fra noen du stoler på hvis du ikke kan håndtere noen som angriper eller skader deg med ord eller handlinger angående den lille kroppen din. Meld alltid fra til politiet hvis noen skader deg eller truer med å skade deg fysisk.

  • Hvis du er et barn, kan du gå til en forelder, lærer, mentor eller annen pålitelig voksen og forklare situasjonen for dem.
  • Hvis du er voksen, snakk med en venn, mentor, terapeut eller personalavdeling på kontoret ditt hvis dette er et problem med en kollega.
  • Finn venner eller andre kjendiser eller forbilder som også er små som en kilde til inspirasjon, veiledning eller til og med som et eksempel å bruke når du snakker med andre.
Bekjemp å være liten Trinn 4
Bekjemp å være liten Trinn 4

Trinn 4. Beveg deg med selvtillit

Unngå negative kommentarer fra andre ved å vise tillit til alle handlingene dine. Stå rett med haken opp, og ikke vær redd for å ta plass når du går, står eller sitter.

  • Å vise fysisk selvtillit har den andre fordelen med å øke størrelsen på utseendet ditt. Å stirre på gulvet, føle seg dyster og ikke ønske om å ta for mye plass, manifesterer seg alle i en holdning som ser mindre ut med bøyde skuldre, bøyd hode, etc.
  • Få og oppretthold øyekontakt med andre mennesker, stå stille med begge beina rett mot den andre personen, og snakk og gå sakte og jevnt. Alt dette er et subtilt kroppsspråk som uttrykker tillit.

Metode 2 av 3: Øk kroppsstørrelsen på en sunn måte

Bekjemp å være liten Trinn 5
Bekjemp å være liten Trinn 5

Trinn 1. Følg legen din

Rådfør deg med lege hvis du er bekymret for din manglende evne til å gå opp i vekt, bli høyere eller hvis du allerede vet at du har en tilstand som forhindrer disse tingene. Følg legens råd om de beste måtene å behandle, supplere eller leve med noe som påvirker størrelsen din.

  • Spør om mulige ernæringsmessige mangler eller andre vanlige tilstander som kan påvirke ditt vekttap eller evnen til å gå opp i vekt, spesielt hvis du har andre uvanlige symptomer.
  • Rådfør deg alltid med lege før du starter fysisk aktivitet eller diett for å prøve å gå opp i vekt eller vekt.
Bekjemp å være liten Trinn 6
Bekjemp å være liten Trinn 6

Trinn 2. Spis et balansert kosthold

Forbruk av sunne, næringsrike matvarer regelmessig og i samsvar med eksisterende kostholds- eller helsebegrensninger.

  • Tell kaloriene du spiser på en vanlig dag, og øk antallet med 200 til 500 kalorier per dag for å begynne å gå opp i vekt hvis anbefalt av en diettist. Bare pass på at du ikke legger til kalorier fra bearbeidede matvarer som ikke er næringsrike (aka søppelmat).
  • Spis protein fra matvarer som kjøtt, egg og bønner. Fokuser på komplekse karbohydrater fra matvarer som ris, fullkorn og poteter. Få sunt fett fra olivenolje, kokosolje og avokado.
  • Prøv å spise fem mindre måltider i løpet av dagen, eller spis små måltider mellom hovedmåltidene for å sikre at du får i deg nok kalorier.
Bekjemp å være liten Trinn 7
Bekjemp å være liten Trinn 7

Trinn 3. Tren for å bygge muskler

Gå til treningsstudioet eller bruk treningsutstyr hjemme for å bygge styrke og helse og bygge muskelmasse på en sunn måte.

  • Ikke glem å se treningsvideoer og instruksjoner for bruk av treningsutstyr hjemme og få veiledning fra treningssenterpersonalet eller personlig trener, for å sikre at du har riktig holdning når du bruker vekter.
  • Styrketrening bør bestå av åtte til 12 repetisjoner for hver av åtte til ti forskjellige øvelser som er rettet mot forskjellige områder av kroppen din. Gjør denne typen trening minst to ganger i uken for å komme i gang.
  • Ta kontakt med legen din før du starter en ny treningsrutine. Husk også at du ikke trenger å trene for å nå et bestemt mål eller få en stor kroppsstørrelse; trening kan lett få deg til å føle deg lykkelig og oppnå generell helse.
Bekjemp å være liten Trinn 8
Bekjemp å være liten Trinn 8

Trinn 4. Fremhev høyden med klær

Bruk klær som passer til kroppen din og har lange striper som hjelper deg med å fremheve høyden din og forbedre den lille kroppen din.

  • Når du skal kjøpe dameklær, kan du prøve å se etter bukser med bunn, vertikale striper og topper med v-hals for å få kroppen til å se lenger ut.
  • Vær oppmerksom på at høye hæler midlertidig kan få deg til å se og føle deg høyere, men det er en god idé å prøve å godta størrelsen din for hva den er.
  • Når du skal kjøpe herreklær, kan du prøve monokrome antrekk og velge slanke snitt for skjorter og bukser. T-skjorter med V-hals er også et godt valg.
  • Mindre kvinner kan handle i delen "liten størrelse" i noen varehus, mens menn kan kjøpe merker som Peter Manning for å finne klær som passer uten behov for ytterligere skreddersy.

Metode 3 av 3: Få mest mulig ut av den lille kroppen din

Bekjemp å være liten Trinn 9
Bekjemp å være liten Trinn 9

Trinn 1. Bli med på en sport som turn eller bryting

Spør hvordan du kan bli med i et lag gjennom en lokal skole eller klubb som tar imot nye idrettsutøvere. Det er mange idretter og aktiviteter som kan mestres godt, spesielt av små mennesker.

  • Bli med på idretter som bryting, boksing, kampsport, dans, gymnastikk, vektløfting, hesteveddeløp og en rekke stillinger i andre idretter der det å være liten er en fordel eller en nødvendighet.
  • Personer som er mindre i vekst er vanligvis dyktige til disse aktivitetene på grunn av et lavere tyngdepunkt og/eller en økt evne til å bevege kroppen lettere og raskere.
Bekjemp å være liten Trinn 10
Bekjemp å være liten Trinn 10

Trinn 2. Du kan passe på små mellomrom

Bruk den lille størrelsen til å passe godt inn på små steder, enten det er bare for moro skyld eller av nødvendighet.

  • Som en liten person kan du lettere bevege deg gjennom folkemengder, og folk kan også la deg stå foran dem på konserter eller andre arrangementer når du kan ha problemer med å se på grunn av høyere mennesker.
  • Du kan passe inn i trangere rom og få mer benplass i fly, biler eller andre transportformer som vanligvis ikke gir mye personlig plass.
  • Du kan utmerke deg når du spiller gjemsel eller andre spill der du må kunne skjule deg bedre enn andre spillere.
Bekjemp å være liten Trinn 11
Bekjemp å være liten Trinn 11

Trinn 3. Skill deg ut i mengden

Godta kroppsstørrelsen din som noe som skiller deg fra andre mennesker; noe du vil sette mer og mer pris på etter hvert som du blir eldre eller når du jobber med å bygge et rykte i et bestemt felt eller gruppe.

Bruk din lille eller korte størrelse til å skille deg ut på områder som skuespill, dans og andre karriereområder som kan fokusere på utseende. Du kan skille deg ut fra andre mennesker i gjennomsnittlig høyde som driver med det samme. Du kan til og med bygge et personlig merke fra en unik kroppsstørrelse

Bekjemp å være liten Trinn 12
Bekjemp å være liten Trinn 12

Trinn 4. Du kan spare penger ved å kjøpe barneklær og få rabatter for barn

Når du blir eldre, kan du glede deg over noen av fordelene med å se yngre ut, noe som kan gi deg rabatter for barn og andre fordeler.

  • Handle i barneseksjonen i klesbutikker for å få klær som passer bedre på kroppen din og spare penger ved å kjøpe billigere klær.
  • Spør om rabatter for barn eller yngre besøkende på museer, kinoer og andre steder. Selv om du ikke oppfyller aldersgrensen, kan du ta feil av at du er yngre enn din faktiske alder og derfor kvalifisere for rabatt.
Bekjemp å være liten Trinn 13
Bekjemp å være liten Trinn 13

Trinn 5. Nyt de ulike helsemessige fordelene forbundet med en liten kropp

Vær oppmerksom på at i en rekke studier har korte mennesker faktisk vist seg å nyte en rekke andre helsemessige fordeler.

  • Dra fordel av redusert kreftrisiko på grunn av mindre kroppsstørrelse. Dette kan ganske enkelt skyldes at kortere mennesker har færre celler i kroppen, eller krever mindre energiinntak.
  • Å kunne unngå blodproppskomplikasjoner som er to og en halv ganger mer tilbøyelige til å forekomme hos større og større mennesker på grunn av den lange distansen som blod må reise for å sirkulere i kroppen.
  • Potensial for å leve lenger som en kort person, fordi hormonene som kontrollerer høyden også regulerer aldringsprosessen.

Anbefalt: