3 måter å overvinne virkeligheten av ikke å bli elsket av foreldrene dine

Innholdsfortegnelse:

3 måter å overvinne virkeligheten av ikke å bli elsket av foreldrene dine
3 måter å overvinne virkeligheten av ikke å bli elsket av foreldrene dine

Video: 3 måter å overvinne virkeligheten av ikke å bli elsket av foreldrene dine

Video: 3 måter å overvinne virkeligheten av ikke å bli elsket av foreldrene dine
Video: Hvordan er det at være barn i en skilsmisse? Og hvad gør man som forælder? 2024, Kan
Anonim

Foreldre bør elske, veilede og beskytte barna sine. De skal hjelpe barn med å vokse og utvikle seg som uavhengige mennesker. Dessverre er det noen foreldre som ikke tar hensyn, misbruker, forsømmer eller forlater barna sine. Å føle deg uelsket av foreldrene dine kan være smertefullt følelsesmessig og noen ganger fysisk. Den beste måten å håndtere det på er å godta at du ikke kan forandre andre mennesker og fokusere på deg selv.

Steg

Metode 1 av 3: Utvikle en problemløsende mekanisme

Vær en glad tenåring på skolen Trinn 5
Vær en glad tenåring på skolen Trinn 5

Trinn 1. Snakk med en pålitelig venn eller et familiemedlem

Noen ganger kan du føle deg bedre når du snakker med noen om et problem. Prøv å snakke om det som skjedde hjemme med en pålitelig venn eller et familiemedlem.

  • Du kan for eksempel prøve å snakke med en nær venn og fortelle hvordan du føler om foreldrenes holdning. Velg personer du er komfortabel med å snakke med og som ikke vil forråde deg og rapportere historien din til foreldrene dine.
  • Prøv å ikke stole for mye på denne personen for å dekke dine følelsesmessige behov. Snakk bare når du trenger å bli hørt. Hvis du ringer ham flere ganger om dagen for å roe ham ned, begynner du å være avhengig av ham. Snakk med en rådgiver eller terapeut hvis du føler at du blir stadig mer avhengig av andre for trygghet og begrunnelse.
Vær smart som tenåring Trinn 3
Vær smart som tenåring Trinn 3

Trinn 2. Finn en mentor

Mentorer kan veilede deg til viktige livsbeslutninger og lære deg hva foreldrene dine ikke vil eller kan lære deg. Du kan finne en mentor for å lære nye ferdigheter for å håndtere vanskelige situasjoner, lykkes på skolen eller utvikle en profesjonell karriere. Prøv å be en pålitelig og ansvarlig voksen du kjenner om å være din mentor, for eksempel en trener, lærer eller sjef.

  • Hvis en trener eller sjef tilbyr å være mentor, må du godta det. Imidlertid kan du også be folk om å veilede deg og si: “Jeg beundrer suksessen din i livet, og jeg håper å oppnå det samme i fremtiden. Jeg vet ikke hvordan. Vil du være min mentor?"
  • Prøv å ikke stole for mye på en mentor. Husk at en mentor ikke kan erstatte en forelder, så du bør ikke se på en mentor som en far eller morfigur. En mentor er noen som kan hjelpe deg med å oppnå målene dine på skolen, på jobben eller andre spesifikke områder i livet ditt.
Fortell moren din at du er gravid når du er tenåring Trinn 3
Fortell moren din at du er gravid når du er tenåring Trinn 3

Trinn 3. Søk hjelp fra en terapeut eller skolerådgiver

Det er ikke lett for noen å godta holdningen til foreldre som er forskjellige fra andre foreldre. Så kanskje du bør søke hjelp fra en terapeut eller rådgiver på skolen. De kan hjelpe deg med å utvikle mekanismer for å håndtere denne virkeligheten og få deg til å føle deg bedre.

  • Hvis skolen din har en rådgiver, kan du prøve å avtale en avtale. Hvis du ikke føler deg komfortabel med å gjøre dette eller ikke er sikker på hvor du skal begynne, snakk med en lærer du stoler på.
  • Prøv å spørre foreldrene dine om du kan se en terapeut ved å si: “Jeg har et problem med noen ting og vil diskutere det med terapeuten. Kan du finne meg?
  • Husk at hvis foreldrene dine misbruker deg fysisk, bør terapeuten eller rådgiveren din rapportere det.
Overlev tenårene dine (jenter) Trinn 10
Overlev tenårene dine (jenter) Trinn 10

Trinn 4. Motstå trangen til å sammenligne hvordan foreldrene dine behandlet deg og dine søsken

Hvis foreldrene dine liker din søsken mer enn deg, betyr det ikke at de elsker ham mer. Det kan være situasjonsmessige årsaker som gjør at de tar mer hensyn til eller tenker på søskenet ditt. Noen ganger er dette også utilsiktet, og foreldre er ikke klar over at de behandler deg og dine søsken annerledes.

  • De fleste foreldre får deg ikke til å føle deg uelsket, men er ikke klar over hvordan handlingene deres påvirker deg mentalt og følelsesmessig.
  • Prøv å ikke fokusere på hvordan foreldrene dine behandler søsken. Fokuser i stedet på forholdet ditt til dem.
Oppfør deg som Sabrina Spellman Trinn 7
Oppfør deg som Sabrina Spellman Trinn 7

Trinn 5. Prøv å ikke ta alt dette til hjertet

Det kan ikke nektes for at det er vanskelig å ignorere kritikk og sårende ord fra folk som burde elske deg selv om du vet at det de sier ikke er sant. Husk at foreldrenes holdninger og ord gjenspeiler dem, ikke deg.

Neste gang foreldrene dine sier noe ondt eller gjør noe som gjør deg vondt, kan du prøve å si til deg selv: “Jeg er en god og verdig person. Foreldrene mine har bare noen personlige problemer, og det er derfor de sa/gjorde det."

Overlev tenårene dine (jenter) Trinn 12
Overlev tenårene dine (jenter) Trinn 12

Trinn 6. Unn deg selv godt

Noen barn som ikke blir godt ivaretatt av foreldrene sine, tar heller ikke vare på seg selv, for eksempel å skade seg selv, bruke alkohol eller narkotika, eller bevisst slappe av på skolen. Ingenting av det vil få deg til å føle deg bedre i det lange løp. I stedet for å gjøre negative ting, må du passe på deg selv, for eksempel ved å:

  • Vedta et balansert kosthold.
  • Tren moderat flere ganger i uken.
  • Begynn å meditere hver dag.
  • Ikke røyk og ikke bruk alkohol eller rusmidler.
Vær trygg foran en skolemøte Trinn 2
Vær trygg foran en skolemøte Trinn 2

Trinn 7. Erstatt negativ selvsnakking med egenkjærlighet

Folk som vokste opp i hjem som mangler kjærlighet, snakker mer negativt til seg selv, og det kan skade selvfølelsen. For å trene hjernen din til å tenke positivt, erstatt negative tanker med positive tanker.

For eksempel, hvis du ofte gjentar det foreldrene dine har sagt, for eksempel "Du er en idiot hvis du ikke kan løse divisjonsproblemer", kan du erstatte det med "Lang divisjon er utfordrende, men jeg kan gjøre det hvis jeg prøver."

Vert en Girls Only Sleepover (for Preteens) Trinn 3
Vert en Girls Only Sleepover (for Preteens) Trinn 3

Trinn 8. Skriv et positivt notat

Du kan undersøke de negative tankene som forstyrrer din evne til å elske deg selv og skrive ned negative tanker for å erstatte dem. For å begynne, opprett en tabell med fire kolonner.

  • I den første kolonnen, liste opp din negative tro. For eksempel "Jeg kan ikke ta gode beslutninger" eller "Jeg er ikke veldig smart".
  • I den andre kolonnen, forklar hvorfor du tror det. Sa foreldrene dine det eller gjorde noe som fikk deg til å føle det slik?
  • I den tredje kolonnen, tenk på hvordan den troen påvirker din emosjonelle tilstand og ditt personlige liv. Er du deprimert, tilbaketrukket, redd for å prøve nye ting og mislykkes, redd for å stole på andre eller åpne deg, og så videre? Lag en kort, spesifikk liste over hva du går glipp av i livet fordi du tror på et negativt selvbilde.
  • Deretter, for den siste kolonnen, skriver du om tanken til å være positiv. For eksempel kan du ombestemme deg om intelligens med: "Jeg er en smart og dyktig person, og jeg kan oppnå mye med hjernen min."
Hjelp til med å redde dyr fra utryddelse Trinn 8
Hjelp til med å redde dyr fra utryddelse Trinn 8

Trinn 9. Gå ofte utenfor

Å skape et lykkelig og komplett liv utenfor hjemmet vil hjelpe deg til å føle deg lykkeligere selv om hjemmelivet ditt ikke er lykkelig. Ved å finne måter å bidra til verden mens du er en aktiv del av samfunnet, kan du gjenoppbygge selvfølelse og selvtillit fordi du fokuserer på helse og lykke.

Prøv å jobbe frivillig for en ideell organisasjon, finne en jobb du liker, eller bli med i en ungdomsorganisasjon eller et idrettslag

Metode 2 av 3: Sikre helse og sikkerhet

Overlev misbruk Trinn 2
Overlev misbruk Trinn 2

Trinn 1. Rapporter fysiske eller seksuelle overgrep

Hvis du blir utsatt for overgrep, søk øyeblikkelig hjelp. Snakk med en lærer, lege, rådgiver, eller ring politiet eller barnevernskommisjonen for å få hjelp. Effektene av kronisk vold blir stadig vanskeligere å reversere hvis de ikke blir kontrollert for lenge. Ikke la fornærmende mennesker, selv din egen familie, påføre deg permanent fysisk eller følelsesmessig skade. Kom deg vekk fra dem så snart som mulig.

  • Kontakt nærmeste Polres -enhet for kvinner og barn for å diskutere din situasjon og alternativer.
  • Ikke nøl med å ringe 112 hvis du eller et annet familiemedlem er i fare. Du får ikke problemer med å rapportere folk som bryter loven.
Vær som Miri Larensdatter (Princess Academy) Trinn 4
Vær som Miri Larensdatter (Princess Academy) Trinn 4

Trinn 2. Koble fra, hvis mulig

Hvis du kan kutte bånd med fornærmende foreldre, gjør det. Det er vanskelig å forlate folk du bryr deg om, spesielt familien, men akkurat nå er hovedansvaret ditt selv. Ikke føl deg skyldig i å kutte kontakten med foreldrene dine hvis du føler at det er til det beste.

Hvis du ikke er sikker på at det er nødvendig å bryte kontakten, kan du sammenligne smerten du mottok fra dem og din lykke. Dysfunksjonelle foreldre kan vise kjærlighet noen ganger, vanligvis når det er i deres favør, men litt kjærlighet en gang i blant er ikke nok til å rettferdiggjøre en grunn til å holde seg fast

Vær en glad tenåring på skolen Trinn 4
Vær en glad tenåring på skolen Trinn 4

Trinn 3. Motstå trangen til å trekke seg fra venner og andre voksne

Du tror kanskje at å unngå relasjoner med alle vil beskytte deg mot smerter fra andre mennesker, men mennesker trenger relasjoner for å trives. Barn som vokser opp uten foreldrekjærlighet eller surrogatfigurer er vanligvis mindre vellykkede, mindre glade og mer sannsynlig å bli syke som voksne. Fortsett å snakke med andre venner og familiemedlemmer, nyt tiden med dem når det er mulig, og åpne for å møte nye venner og voksne du kan stole på.

  • Ikke alle voksne eller kjære vil behandle deg som en forelder. Ikke vær redd for å gi andre mennesker en sjanse til å elske deg.
  • Langsiktig ensomhet har alvorlige helseeffekter, forverres eller muligens fører til sykdommer som diabetes, hjertesykdom og nevrologiske lidelser. I tillegg kan ensomhet også få kreft til å spre seg raskere.
Oppfør deg som Spencer Hastings Trinn 1
Oppfør deg som Spencer Hastings Trinn 1

Trinn 4. Lær å være uavhengig

Hvis dine dysfunksjonelle foreldre ikke lærte deg å leve selvstendig etter videregående, kan du be en annen voksen du stoler på om å lære deg hvordan du skal forberede deg på den "virkelige verden".

  • Lær hvordan du budsjetterer, hvordan du vasker, eller hvordan du slår på varmtvannsberederen i ditt nye hjem.
  • Anslå levekostnadene uavhengig og hva du trenger for å komme i gang. Finn en jobb og spar penger for å betale husleie for et hus eller pensjonat og kjøpe noen møbler.
  • Oppretthold gode karakterer til tross for problemer hjemme, slik at du har muligheten til å gå på college. Be en rådgiver på skolen hjelpe deg med å få stipend.

Metode 3 av 3: Gjenkjenning av giftige foreldre

Fortell moren din at du er gravid når du er tenåring Trinn 3
Fortell moren din at du er gravid når du er tenåring Trinn 3

Trinn 1. Tenk på hvordan foreldrene dine reagerte på prestasjonene dine

Et tegn på et giftig forhold mellom foreldre og barn er når forelder ikke anerkjenner barnets prestasjoner på en passende måte. For eksempel vil foreldre ikke erkjenne når du oppnår noe, eller de ignorerer det. Det er også foreldre som kan håne på prestasjonen.

For eksempel, hvis du får gode karakterer på en test, bør foreldrene dine gratulere deg. Hvis foreldrene dine er giftige, kan de ignorere det du sier, endre tema, håne deg som en nerd, eller si: "Så hva? Det er bare en reprise."

Vær en etisk tenåring Trinn 3
Vær en etisk tenåring Trinn 3

Trinn 2. Tenk på å kontrollere atferd som foreldre bruker

Det er naturlig at foreldre vil veilede deg, men foreldre som ønsker å kontrollere oppførselen din kan faktisk være giftige. Eksempler spenner fra små beslutninger som hva du skal ha på til større beslutninger som hvor du skal gå på høyskole eller hva som er hovedfag. Hvis du føler at foreldrene dine har for mye kontroll over dine beslutninger, kan de være giftige foreldre.

For eksempel kan en forelder som oppfordrer deg til å ta dine egne beslutninger, spørre hvor du vil gå på college og hvorfor. Imidlertid kan foreldre som er for kontrollerende avgjørelsene dine be deg om å gå til et bestemt universitet

Overlev tenårene dine (jenter) Trinn 8
Overlev tenårene dine (jenter) Trinn 8

Trinn 3. Legg merke til mangelen på følelsesmessig forbindelse

Foreldre som har et sunt forhold til barna, viser et følelsesmessig bånd ved å få øyekontakt, smile og vise kjærlighet i form av klemmer. Hvis foreldrene dine har giftig oppførsel, har de sannsynligvis ikke det.

For eksempel vil en forelder som viser en følelsesmessig forbindelse med et barn trøste et gråtende barn. Foreldre som ikke har en følelsesmessig forbindelse vil imidlertid ignorere barnet sitt eller rope til ham om å slutte å gråte

Overlev misbruk Trinn 1
Overlev misbruk Trinn 1

Trinn 4. Tenk på grensene mellom deg og foreldrene dine

Sunne grenser er viktige i forhold mellom foreldre og barn. Hvis du har gode grenser med foreldrene dine, kan du føle at livet ditt og deres ikke er det samme.

For eksempel kan en forelder som har et sunt bånd til barnet, spørre hvordan barnets venner har det, men vil ikke insistere på å henge med barnet og vennene sine

Be Your Crush to the Dance Trinn 4
Be Your Crush to the Dance Trinn 4

Trinn 5. Reflekter over det verbale overgrepet du ble utsatt for

Verbalmisbruk er en annen form for giftig foreldre. Hvis moren din eller faren din bruker harde samtaler til deg, nedverdiger deg eller sier ting som skader dine følelser, er det verbalt overgrep.

  • For eksempel bør foreldrene dine si ting som kan bygge deg opp og få deg til å føle deg bra om deg selv. Imidlertid vil du bli trist hvis foreldrene dine sier: "Du er ubrukelig!" eller “Jeg tåler ikke å være rundt deg!”
  • Noen foreldre er hyggelige og beroligende den ene dagen og deretter slemme og kritiske den neste. Husk imidlertid at det fortsatt er verbalt overgrep, selv om de ikke alltid sier noe ondt.
Vær forberedt og vær smart Trinn 1
Vær forberedt og vær smart Trinn 1

Trinn 6. Gjenkjenne narsissistisk atferd

Foreldre som er så selvfokuserte at de ikke tar hensyn til barna sine eller behandler barna sine dårlig, er også giftige. Hvis foreldrene dine ignorerer deg helt eller bare anerkjenner deg når du gjør noe de kan skryte av til vennene sine, er det et eksempel på en narsissistisk og giftig forelder.

  • For eksempel bør foreldrene dine oppmuntre deg til å fortsette en interesse. Imidlertid vil en narsissistisk forelder bare legge merke til hvis interessen din gir deg noe å skryte av, som å fortelle vennene sine at du vant et stipend, selv om han aldri spurte om studiene dine eller oppmuntret deg.
  • Noen narsissistiske foreldre kan ha en personlighetsforstyrrelse. Personer som har personlighetsforstyrrelser viser egoisme, aksepterer ikke personlig ansvar, rettferdiggjør alltid seg selv, føler seg berettiget til alt og har grunne følelser. De kan se på barnet som en belastning eller en barriere for å nå personlige mål. De stoler vanligvis på emosjonell manipulasjon for å kontrollere barnet. Personer med personlighetsforstyrrelser er også veldig kritiske til barn og skader noen ganger fysisk barn, eller har en tendens til å sette barnets sikkerhet i fare.
La din mor få vite når du er gal Trinn 9
La din mor få vite når du er gal Trinn 9

Trinn 7. Tenk på noen av foreldrerollene du spiller

Noen foreldre er veldig umodne eller har problemer (for eksempel avhengighet) som gjør det vanskelig for dem å være effektive foreldre. Så det er barnet som ender opp med å gjøre noen av foreldrenes plikter. Vurder om du noen gang har spilt en foreldrerolle fordi foreldrene dine ikke var i stand til eller uvillige til å ta vare på deg og/eller dine søsken. Eksempler på foreldreoppgaver et barn kan gjøre er matlaging, rengjøring og omsorg for andre barn (søstre).

Noen ganger gir foreldre barn til å lage mat og rengjøre huset for å lære ansvar, men giftige foreldre kan legge et stort ansvar på ett barn for å unngå å måtte gjøre det alene. For eksempel kan en giftig forelder som nekter å lage mat eller rengjøre huset, slippe dette ansvaret og tvinge et av barna til å lage mat og rengjøre

Vær en glad tenåring på skolen Trinn 2
Vær en glad tenåring på skolen Trinn 2

Trinn 8. Sammenlign deres holdninger og ord

Noen barn føler seg ikke elsket, selv om foreldrene ofte sier at de elsker dem, men de ser ikke den kjærligheten som gjenspeiles i behandlingen de får. Sørg for at du ikke antar at du kjenner foreldrenes følelser for deg uten en god grunn.

For eksempel handler foreldre som ofte sier "jeg elsker deg", men ofte ignorerer dem, faktisk ikke av kjærlighet. På samme måte viser foreldre som sier at de vil at barna skal være uavhengige, men aldri lar barna ta sine egne beslutninger, heller ikke hva de sier de vil

Advarsel

  • Ikke ta frustrasjonen og lidelsen din ut over andre, inkludert deg. Å bli mishandlet er ingen grunn til å behandle andre dårlig heller.
  • Ikke etterlign foreldrenes negative oppførsel. Mange barn av giftige foreldre etterligner foreldrenes oppførsel og ender opp med å behandle andre på samme måte som de vokser opp. Når du kjenner mønsteret igjen, kan du prøve å evaluere forholdet ditt til foreldrene dine med jevne mellomrom for å sikre at du ikke uvitende gjentar mønsteret.

Anbefalt: